Saçma evlenme sorunum ve ben...

resurrection93

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2018
660
382
23
31
Merhabalar. Benim çok ciddi sayılmayacak bir derdim var ama gene de dert işte... Şöyle ki benim 6 yıllık başarısız bir ilişkim oldu sonunda ben ayrıldım. Bu ayrılıktan sonra içimi bir korku bastı, ya karşıma daha düzgün insan çıkmazsa, ya kimse beni beğenmezse gibi. (biliyorum saçma bi korku bu. üni mezunuyum, kendimi mesleki anlamda 2 Alanda geliştirdim, güzel bir kız olduğumu düşünüyorum ama gene de bu saçma takıntıdan kurtulamıyorum) ve dün tam 26 yaşıma bastım. Ben 30 yaşıma kadar evlenmek isteyen bir kızım. Bundan da utanmıyorum açıkçası. Ama kafamda bununla ilgili sürekli sorular dönüyor şimdi 26 isem 2 sene içinde o düzgün insanı bulmam lazım ki 30 dan önce evlenebileyim ama bilmiyorum ki karşıma çıkar mı çıkmaz mı diye bu stres beni yiyip bitiriyor. Bazen düzgün insanı bulmak için geç kaldım gibi hissediyorum. 30 yaşıma 4 yıl kaldığını düşününce az zaman kaldı, düzgün birini bulamazsam bu süre zarfında diye çok kafayı taktım. Of sizce bu saçma takıntıdan nasıl kurtulabilirim, nasıl düşünmeliyim yani? Kendimde biliyorum saçma bi korku ama 6 yıllık ilişkinin bitirmemin ardından böyle psikolojim gidip geliyo. Bir de annem sürekli “biz sana ondan bir şey olmaz derken sen inat ediyordun hatırlarsan yıllarca, yıllar geçiyor kızım dedik sen inat ettin şimdi böyle olursun işte” falan diyor arada. Bu laflar da iyice canımı sıkıyor. :(

4 sene 1460 gün eder:))

Bulma ihtimalin kuvvetle muhtemel...

Çalışıyormusun?

Yeni bir ilişkiden çıktığın için bu tarz şeyler düşünüyor olman normal ama çok kafana takmamalısın ...

Yeterki ilişki yaşayayım,30dan evvel dünya evine gireyim diye acele edip yanlış kararlar verme gözünü seviyimmm...;)

4 sene 1460 gün eder:))

Bulma ihtimalin kuvvetle muhtemel...

Çalışıyormusun?

Yeni bir ilişkiden çıktığın için bu tarz şeyler düşünüyor olman normal ama çok kafana takmamalısın ...

Yeterki ilişki yaşayayım,30dan evvel dünya evine gireyim diye acele edip yanlış kararlar verme gözünü seviyimmm...:KK66:

Çok teşekkür ederim, çok haklısınız. Okuldan mezun olalı 2 sene oldu, 2 senedir çeşitli yerlerde çalıştım ama gerçekten istediğim, garantili bir işi yeni buldum sayılır. Ona gireceğim inşallah.

Aradığın gibi birini kesin bulur, 30dan önce de kesin evlenirsin diyemem. Bunun garantisini kimse veremez. Yarın tanışıp hemen evlenebilirsin, 30da tanışıp 35te de evlenebilirsin. 40 yaşında evlenen insanların büyük çoğunluğu 20li yaşlarındayken 40ında evleneceğini düşünmemiştir eminim. Ne desek boş. Bilemiyorsun zamanını.

Şayet profilindeki gibi 93’lü isen 26 yaşında değil tam 25 yaşındasındır. 30 yaşına da 4 yıl değil 5 yıl var.
“Kendimi geliştirdim” diyen insanların böyle hatalarını görmek beni üzüyor:işsiz:

Şayet profilindeki gibi 93’lü isen 26 yaşında değil tam 25 yaşındasındır. 30 yaşına da 4 yıl değil 5 yıl var.
“Kendimi geliştirdim” diyen insanların böyle hatalarını görmek beni üzüyor:işsiz:
Evet 93 lüyüm. Dün Doğum günümdü. Aslında bu zamana kadar iyiydimde, Doğum günüm de geçince gereksiz bir korku bastı içimi geç mi kalıyorum diye ama saçma bir korku işte biliyorum bunu da...

Bu konuyu ben açmış gibi hissettim sanki. Anne kısmı hariç ve 6 yıllık ilişkim de olmadı. :KK53: Ama ben de 26 yaşındayım ve 30dan önce evlenmek istiyorum. Karşıma da kimse çıkmayacakmış gibi geliyor. Daha doğrusu istediğim gibi birisi. Ben de çareyi kadercilikte buluyorum. Nasip, kısmet diyerek...

30 takıntısı niye var ki kizlarimizda?
Evliliğin bir yaşı, standardı, kriteri yoktur.
Bu işler nasip kısmet.
Sen iki senede adamı tanıyıp ancak evlenirim dersin.
Hop karşına biri çıkar.... 6ayda tanışıp evlenirsiniz.
Gayet mutlu olup, iyi bir aile kurabilirsiniz.
Kendinizi kalıplar içine sokmayın.;)

Bu konuyu ben açmış gibi hissettim sanki. Anne kısmı hariç ve 6 yıllık ilişkim de olmadı. :KK53: Ama ben de 26 yaşındayım ve 30dan önce evlenmek istiyorum. Karşıma da kimse çıkmayacakmış gibi geliyor. Daha doğrusu istediğim gibi birisi. Ben de çareyi kadercilikte buluyorum. Nasip, kısmet diyerek...
Annemler genel olarak destek bana ama bazen sinirlenince böyle şeyler söyleyebiliyorlar. Siz ne yaşadınız bilmiyorum ama benimki çok sancılı bir ilişkiydi, nişan tam olacakken ondan ve onun ailesinden kaynaklı sebepler yüzünden iptal oldu falan, o ve ailesi çok yanlışlar yaptı ben de dayanamadım 1 ay önce bitirdim şimdi hala Peşimde koşuyor ama o güven o sevgi bitince olmayınca olmuyor işte... Aslında olmayacağını biliyordum içten içe ama yalnız kalma korkusu, başka biri çıkmaz korkusu, yılların getirdiği alışkanlık, başka birini tekrar tanıma korkusu falan filan derken yıllar kuş oldu uçtu gitti ama bana da çok şey öğretti aslında. Bir yandan da diyorum zaten çocuk sayılacak bir yaşta, yeterince Olgun değilken başladığım bir ilişkiydi ilerde daha iyi şeyler yaşama şansım var diyorum. Bazen de böyle korku basıyor işte.

Back
X