eğer dagınıklıgı yarım etmemesi varsa sende yapma,birgün yemek pişirme mesela oğlunu doyur sadece yapamadım vaktm olmadı de yada yap sofrayı hazırlama işim var çocugu yıkicam falan de hani ufakta olsa biyerinden başlamalısın
Nedense cogu bayanlar evlendikten sonra hayatin gercek yüzünü görüyorlar.
bunu denedim. yemek yapmadım hatta mutfağı da toplamadım adam acıktım dedi bir parça ekmekle kendisine bir şeyler hazırladı tepsiyi aldı geçti tv karşısına yedi, tepsiyi dağınık mutfağın ortasına koydu. umru olmadı yani. aynı çocuk gibi diyorum ya. çamaşırlarında aksama olsa mesela bilmem ne kıyafeti henüz yıkanmamış olsa ter ter tepiniyor. niye yıkamadın da , niye ütülemedin de. ne oluyo bir kavga kopuyo, ne oluyo ben sinir, gözü yaşlı kadın oluyorum. onun gözünde sürekli gergin ve ağlayan hatta dır dır eden çok konuşan kadına dönüşüyorum. ama KADIN DEMEK ROBOT DEMEK DEĞİLDİR ! haksız mıyım ? erkeklerin kadınları robot gibi düşünmelerine gıcık oluyorum. neden sadece kadınlar mesuldür evden? neden sadece kadınlar ilgilenir çocukların sorumluluklarıyla ? feminist olacağım yemin ederim. evli bir feminist..
Bence eşinizin bu durumu tamamen yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor.Anneler özellikle erkek çocukları öyle hazırcı yetiştiriyor ki evlenince olan hanımına oluyor işte.
Bence kendinizi bu kadar yıpratmayın ortada bir çocuk varsa tek başınıza yapmadınız o da zorluklarını paylaşmak durumunda.
Acaba çok mükemmeliyetçi bir insan mısınız çünkü genelde çok titiz ve herşeyi 4 4lük yapmaya çalışan insanlar eşleri de olsa herşeyi kendileri yapmaya çalışıp bütün yükü sırtlanırlar.Başlangıçta böyle alıştırdıkkları için de eşler bu durumu çocuk da olsa devam ettirirler.
Olan da kadına olur.
ama bunu yapma ağlayıp kendini üzme hemde dediğin gibi gözükme,zor ve değişik bir durum yani tabiki ütü yapması bulaşık yıkması dna sında yo bikere bunları istemen sana vakit kaybttirir ondan sadece dagtmamasını iste bunada şükür..
erkekler ev yapmaz be güzelim. yapanlar varsa da çok nadir çıkar.
ondan böyle şeyler bekleyip kendini üzme.
ne yazık ki evin yükü kadınların üstünde. kavga edip sonra da gözü yaşlı kadın durumunda kalmak istemiyorsan ki bence de kalmamalısın.
çocuk olduğundan beri her işe yetişemediğini sadece çocuğunuzla ilgilenmek istediğini, ev işlerine de bir yardımcı kadın almak istediğini söyle
haftada bir yada iki gün gelir evi toparlar üç beş çeşit de yemek yapar. kocan da girer tıkınır. bulaşığı bile elleme kadın gelince toplar mutfağı dersin bırak biriksin. onların pek umurunda olmuyor gerçekten ev temizmiş pismiş dağınıkmış hiç önemli değil. karnı doysun hanım da evle ilgileneceğine hep onunla ilgilensin yeter. sen dediğim gibi ev işlerini bırak. çocuğuna ve kendine bak giyin süslen evi b.k götürse de o evi görmez ama seni görür. daha mutlu bir kocan olacaktır.
aynen yetiştirilme tarzı eşimin üzerindeki. yapışmış kalmış. ben kesinlikle mükemmelliyetçi değilim. yani normal davranırım. bu eve yeni taşındık konu komşu geliverir diye evi toplu ve temiz tutmaya çalışıyorum sadece. ama oğlumun oyuncak dağınıklığı veya her hangi bir eğlenceli durum varsa takmam çok . kirlenebilir de ev. dağınık da olabilir sadece insan mutlu olsun her şeyi yapar. ama resmen evde köle gibi çalışmak ve bu uğraşıların hatta zorlukla yapılan işlerin hiç görülmemesi. farkında bile değil resmen. sanki ben anamın karnından evde saçını süpürge etmek için doğmuşum. ya ben evde bana yardım etsin de demiyorum. ama kocaman adamın yere düşmüş bir bisküviyi görüp de üstünden atlayıp geçmesine sinir oluyorum. üstelik en azından çocukla ilgili yardım etse inan ona da razıyım. zaten gel de bulaşık yıka demem ama öyle anlar geliyor ki bunu bile yapması lazım. eş ne demek ? eşit davranış demek bence. ben hastalanmaktan korkuyorum yemin ederim. bi hasta olayım ev evlikten çıkıyor. çocuk perişan oluyor. adamın umru olmuyor.
Bu anlattıkların bir çok evde yaşanıyor canım maalesef ama bence sen kendini çok fazla yıpratmamaya strese sokmamaya çalış bir şekilde hayat geçecek ama çektiğin stresin sıkıntının sonucu mide rahatsızlığı vs olarak gösterecek kendini.
Bence böyle bir durumda yapılacak en mantıklı şey eğer maddi imkanın da varsa üzerindeki sorumlulukları hafifletmek haftada 1-2 kez kadın alabilirsin.Madem eşin sana yardımcı olmuyor sen de üzerindeki yükü biraz hafiflet kendine de zaman kalsın.
Benim de 1 yaşında kızım var ve çalışıyorum hele ki çalışınca hayat daha da zor eşim çok yardımcıdır diyemem ama birşey söylediğimde yapmaya çalışır,en azından çocukla ilgili yardımcı oluyor.
Eşimin 1 tane erkek kardeşi var (20 yaşında).kayınvalidemin onu yetiştirme tarzına bakıyorum da ileride hangi kızın sinir katsayısını yükseltecek diye düşünüyorum.Çünkü sabah çıkardığı pantalonu bile kayınvalide yerden kaldırıyor.Kayınvalide kahvaltısını hazırlar,sadece çayı bardağına koyacak ama onu bile yapmaz kayınvalide elindeki işi bırakıp gelicek çayı doldurucak çocuğun önüne kocak ki içsin.Çocuğunu böyle yetiştirirsen 30 yaşına da gelse 40 yaşına da gelse sorumluluk duygusu olur mu?
Sürekli söylüyorum artık çocuk değil kendi işlerini kendisi halletsin diye ama değişiklik yok.
ah işte.. gerçekten aileden geliyor böyle alışkanlıklar. benim de oğlum var ve yaşına uygun sorumluluklar veriyorum şimdiden. bir süre sonra söylemeden kendisi yapıyor. 2 yaşında ama oyuncaklarıyla oynadıktan sonra toplanıp yerine konması gerektiğini biliyor. çıkardığı kıyafetleri kendisi katlamaya çalışıyor. çünkü sakince ve sabırla ona yardımcı oluyorum. çocuklar zaten söylediklerimizle öğrenmez yaptıklarımızla öğrenir ben öyle düşünüyorum. eşimin annesi de diyorum ya çorabını bile giydirirdi. ve hala kayınpederimin çoraplarını giydiriyor. eşimin abisi de aynı öyle umursamaz. eltim de aynı şikayetleri söylüyordu. ama ben ailemden böyle görmedim. benim abim de babam da anneme ya da ablama hatta bana yardım ederlerdi. hatırlıyorum küçükken bazı akşamlar babam beni uyuturdu. hatta akşam yemeği haazırlar annene sürpriz yaptım derdi. kendi ailem ne kadar mutluymuş, ne kadar huzurluymuş diyorum. hep üzülüyorum. ben böyle köle sistemi yaşamadım. Allahım nasıl anlayamadım. internetimiz 4 aydır yoktu, şimdi 2 gün oldu internet bağlanalı. şimdi de pc ye yapışıp kalacak, tv yetmiyormuş gibi.
çalışma hayatına girince kesinlikle yardımcı bir kadın tutucam. mecburum sanırım buna. ama şuanda imkanlar sıfır
işin kötüsü bu durumun bir çaresi de yok yani belli bir yaştan sonra bu eğitim verilmez ki.Dolayısıyla bu durumu kabullenip eşinden birşey beklemiycen ki sürekli stres yaşamayasın.
Bir kız annesi olarak erkek bebek annelerine sesleniyorum :)) Çocuklarınızı sorumluluklarının bilincinde yetiştirin ki kızlarımız üzülmesin!!
aslında çooook haklısın ya.
erkek çocukları yetiştiren de kadınlar yani. hem kocalardan şikayet edip hem çocukları bu şekilde yetiştirmek ne yaman çelişki.
galiba erkek çocuk nasıl yetiştirilmeli yada nasıl yetiştirilmemeli diye bir konu açılsa çok faydalı olabilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?