saçma olabilir ama çıldıracağım !

ayymme

oğluma kardeş geliyor
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
200
0
96
40
Çanakkale
Eşim aynı çocuk gibi. Hani ergen gençler vardır ya her şeyi önüne götürürsünüz, peşinde dolaşırsınız, o evle hiç ilgilenmez sanki eve girer kendi çerçevesinde eğlenir sonra evden çıkar yani hayatına kendisiyle devam eder. aynen böyle. belki abartıyorum hakkını yemek de istemiyorum ama o kadar sinirim bozuluyor ki. evde hiçbir şeyin yerini bilmez. oğlum çok kötü grip oldu. bir şey yemiyor moralim çok bozuldu benim. onun umru değil. gece zar zor uyuttum oğlumu o tv izliyor. sonra bin bir zorlukla içirdiğim şurupları oğlum kustu her yer battı. eşime dedim çocuğun çekmecesinden yeni pijama getirir misin? ev dubleks üst kata çıktı gelmez allah gelmez. ben kucağımda oğlum ikimiz de perişanız. onu soymaya çalışıyorum oğlum bir yandan ağlıyor adam yok hala. mecbur ben de yukarı çıktım. çekmece arıyor yukarda, o nerden bilsinmiş çocuğun kıyafetlerinin nerde olduğunu. Allahım deli oldum öyle deyince. Ki oldukça düzenliyim, karışık bir şey yok ki. bulamıyor adam yaa... sonra bi de bana kızmaya başladı ben yardım etmeye çalışıyorum yapmaya çalışıyorum sana yaranamıyorum diye kızdı kızdı yattı uyudu.. e ne oldu ben yine tek başıma uğraştım.
çocuğa bakışımız bile farklı ben çooook büyük bir tehlike olmadan, ya da gerçekten büyük bir şımarıklık olmadan oğluma asla yüksek sesle bağırmam.o o kadar dengesiz zamanlarda bağırıyor ki ben bile şaşıp kalıyorum oğlum zavallı korkuyor. ya çok küçük ayrıntılar ama tam olarak anlatamyorum bile nasıl bir durum olduğunu. çok rahatsız oluyorum sanki tek başıma çocuk büyütüyorum, tek başıma ev çekip çeviriyorum hep tek başımayım ve yalnızım. yani çocuğu sevmek, mıncıklamak, şımarmak için yapmış benim eşim. ama onu eğiten, öğreten sadece benim. şimdi üniversitede yüksek lisansa başladım. hafta da belirli günler okula gidiyorum. kayınvalidem bize gelip oğluma bakıyor. ama oğlum ne babaannesinin elinden ne de babasının elinden bir şey yemiyor. onlarla oyun oynamıyor. bana çok bağlı. ama aslında sosyal bir çocuk. yaşıtlarıyla gayet güzel oyunlar oynar beni hiç aramaz. off tam olarak kafamdakileri dökemedim bir oradan bi buradan anlattım ama kocamın bu umursamaz rahat tavırları deli etti beni. alışmış her şey önüne gelsin kimse ona dokunmasın. evlenmeden önce çorabını bile annesi giydiren bir adamdan ne beklersin diyorum. daha da kızıyorum kusura bakmayın böyle saçma durumlarla meşgul ettim sizi

saskınlık icersinde kaldım............cok ilginç bir durum ya........

eğer dagınıklıgı yarım etmemesi varsa sende yapma,birgün yemek pişirme mesela oğlunu doyur sadece yapamadım vaktm olmadı de yada yap sofrayı hazırlama işim var çocugu yıkicam falan de hani ufakta olsa biyerinden başlamalısın

Nedense cogu bayanlar evlendikten sonra hayatin gercek yüzünü görüyorlar.

bunu denedim. yemek yapmadım hatta mutfağı da toplamadım adam acıktım dedi bir parça ekmekle kendisine bir şeyler hazırladı tepsiyi aldı geçti tv karşısına yedi, tepsiyi dağınık mutfağın ortasına koydu. umru olmadı yani. aynı çocuk gibi diyorum ya. çamaşırlarında aksama olsa mesela bilmem ne kıyafeti henüz yıkanmamış olsa ter ter tepiniyor. niye yıkamadın da , niye ütülemedin de. ne oluyo bir kavga kopuyo, ne oluyo ben sinir, gözü yaşlı kadın oluyorum. onun gözünde sürekli gergin ve ağlayan hatta dır dır eden çok konuşan kadına dönüşüyorum. ama KADIN DEMEK ROBOT DEMEK DEĞİLDİR ! haksız mıyım ? erkeklerin kadınları robot gibi düşünmelerine gıcık oluyorum. neden sadece kadınlar mesuldür evden? neden sadece kadınlar ilgilenir çocukların sorumluluklarıyla ? feminist olacağım yemin ederim. evli bir feminist..

Bence eşinizin bu durumu tamamen yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor.Anneler özellikle erkek çocukları öyle hazırcı yetiştiriyor ki evlenince olan hanımına oluyor işte.
Bence kendinizi bu kadar yıpratmayın ortada bir çocuk varsa tek başınıza yapmadınız o da zorluklarını paylaşmak durumunda.

Acaba çok mükemmeliyetçi bir insan mısınız çünkü genelde çok titiz ve herşeyi 4 4lük yapmaya çalışan insanlar eşleri de olsa herşeyi kendileri yapmaya çalışıp bütün yükü sırtlanırlar.Başlangıçta böyle alıştırdıkkları için de eşler bu durumu çocuk da olsa devam ettirirler.
Olan da kadına olur.

Nedense cogu bayanlar evlendikten sonra hayatin gercek yüzünü görüyorlar.

yemin ederim gerçekten bu böyle... hayatın gerçek yüzü kadınların sürekli bir şeyleri büyütmeye çalışması.. ama erkekler bunu sadece sorunları büyüttüğümüz olarak algılıyorlar. halbuki kadınlarmecbur olmadıkları halde erkekleri büyütüp olgunlaştırmaya çabalıyor aynen çocuklarına yaptıkları gibi. aslında her erkek, her koca da benimki gibi değil. mesela bir arkadaşımın eşi gece çocukları uyandığında ağladığında eşi uyanmadan çocuğa mama hazırlayıp, ayağında sallayıp uyutabiliyor. hiç sabaha ben işe gidicem uyumam lazım demiyor benimki gibi..

ama bunu yapma ağlayıp kendini üzme hemde dediğin gibi gözükme,zor ve değişik bir durum yani tabiki ütü yapması bulaşık yıkması dna sında yo bikere bunları istemen sana vakit kaybttirir ondan sadece dagtmamasını iste bunada şükür..

aynen yetiştirilme tarzı eşimin üzerindeki. yapışmış kalmış. ben kesinlikle mükemmelliyetçi değilim. yani normal davranırım. bu eve yeni taşındık konu komşu geliverir diye evi toplu ve temiz tutmaya çalışıyorum sadece. ama oğlumun oyuncak dağınıklığı veya her hangi bir eğlenceli durum varsa takmam çok . kirlenebilir de ev. dağınık da olabilir sadece insan mutlu olsun her şeyi yapar. ama resmen evde köle gibi çalışmak ve bu uğraşıların hatta zorlukla yapılan işlerin hiç görülmemesi. farkında bile değil resmen. sanki ben anamın karnından evde saçını süpürge etmek için doğmuşum. ya ben evde bana yardım etsin de demiyorum. ama kocaman adamın yere düşmüş bir bisküviyi görüp de üstünden atlayıp geçmesine sinir oluyorum. üstelik en azından çocukla ilgili yardım etse inan ona da razıyım. zaten gel de bulaşık yıka demem ama öyle anlar geliyor ki bunu bile yapması lazım. eş ne demek ? eşit davranış demek bence. ben hastalanmaktan korkuyorum yemin ederim. bi hasta olayım ev evlikten çıkıyor. çocuk perişan oluyor. adamın umru olmuyor.

erkekler ev yapmaz be güzelim. yapanlar varsa da çok nadir çıkar.
ondan böyle şeyler bekleyip kendini üzme.
ne yazık ki evin yükü kadınların üstünde. kavga edip sonra da gözü yaşlı kadın durumunda kalmak istemiyorsan ki bence de kalmamalısın.
çocuk olduğundan beri her işe yetişemediğini sadece çocuğunuzla ilgilenmek istediğini, ev işlerine de bir yardımcı kadın almak istediğini söyle
haftada bir yada iki gün gelir evi toparlar üç beş çeşit de yemek yapar. kocan da girer tıkınır. bulaşığı bile elleme kadın gelince toplar mutfağı dersin bırak biriksin. onların pek umurunda olmuyor gerçekten ev temizmiş pismiş dağınıkmış hiç önemli değil. karnı doysun hanım da evle ilgileneceğine hep onunla ilgilensin yeter. sen dediğim gibi ev işlerini bırak. çocuğuna ve kendine bak giyin süslen evi b.k götürse de o evi görmez ama seni görür. daha mutlu bir kocan olacaktır.

duygularıma yeniliyorum. her şey üst üste geldi mi yoruluyorum, sinirleniyorum.dayanamıyorum. dağıtma diyorum. ama birazcık yardım etse. hadi yardım etmesin insan biraz değer verir ya. biraz görür evin nasıl düzenlendiğini. saygı duyar. centilmenlik sıfır. evde bazen eşyaların yerlerini değiştiriyorum koca koltukları odadan odaya sokuyorum. farketmiyor. şaka gibi.. aa bu koltuk burada yoktu acaba nasıl geldi bi merak et be adam..

ahh zaten okulum bir bitsin çalışmaya başlayım ilk yapacağım iş bu. maaşımın tümünü kreşe kadına da versem bunu yapıcam. ama evlendiğimizden beri maddi durumumuz bi düzelmedi. tek maaşla bi şeye yetemiyoruz. inanın üzerime yeni bir şey uzun zamandır alamıyorm. hep kuruşu kuruşuna para bitiyor. hem derslerim çok ağır, hem evin yükü hem çocuğum var henüz 2 yaşında tam bir şeyler öğreneceği zaman. bir de kocamın sorumsuzluğu. sorumsuzluk da sadece bana ve çocuğa karşı. yoksa çok takıntılı bi adam kendisiyle ilgili oldu mu hapşu dese doktora gider ve daha dolu dolu takıntıları vardır. deli eder insanı. kendisiyle mutlu yani. de gözünün önünde dört dönen yorgunluktan geberen biri varken görmemesi bir de üstüne daha da işimi zorlaştırması beni bitiriyor.

Bu anlattıkların bir çok evde yaşanıyor canım maalesef ama bence sen kendini çok fazla yıpratmamaya strese sokmamaya çalış bir şekilde hayat geçecek ama çektiğin stresin sıkıntının sonucu mide rahatsızlığı vs olarak gösterecek kendini.
Bence böyle bir durumda yapılacak en mantıklı şey eğer maddi imkanın da varsa üzerindeki sorumlulukları hafifletmek haftada 1-2 kez kadın alabilirsin.Madem eşin sana yardımcı olmuyor sen de üzerindeki yükü biraz hafiflet kendine de zaman kalsın.
Benim de 1 yaşında kızım var ve çalışıyorum hele ki çalışınca hayat daha da zor eşim çok yardımcıdır diyemem ama birşey söylediğimde yapmaya çalışır,en azından çocukla ilgili yardımcı oluyor.
Eşimin 1 tane erkek kardeşi var (20 yaşında).kayınvalidemin onu yetiştirme tarzına bakıyorum da ileride hangi kızın sinir katsayısını yükseltecek diye düşünüyorum.Çünkü sabah çıkardığı pantalonu bile kayınvalide yerden kaldırıyor.Kayınvalide kahvaltısını hazırlar,sadece çayı bardağına koyacak ama onu bile yapmaz kayınvalide elindeki işi bırakıp gelicek çayı doldurucak çocuğun önüne koyacak ki içsin.Çocuğunu böyle yetiştirirsen 30 yaşına da gelse 40 yaşına da gelse sorumluluk duygusu olur mu?
Sürekli söylüyorum artık çocuk değil kendi işlerini kendisi halletsin diye ama değişiklik yok.

Son düzenleme:

ah işte.. gerçekten aileden geliyor böyle alışkanlıklar. benim de oğlum var ve yaşına uygun sorumluluklar veriyorum şimdiden. bir süre sonra söylemeden kendisi yapıyor. 2 yaşında ama oyuncaklarıyla oynadıktan sonra toplanıp yerine konması gerektiğini biliyor. çıkardığı kıyafetleri kendisi katlamaya çalışıyor. çünkü sakince ve sabırla ona yardımcı oluyorum. çocuklar zaten söylediklerimizle öğrenmez yaptıklarımızla öğrenir ben öyle düşünüyorum. eşimin annesi de diyorum ya çorabını bile giydirirdi. ve hala kayınpederimin çoraplarını giydiriyor. eşimin abisi de aynı öyle umursamaz. eltim de aynı şikayetleri söylüyordu. ama ben ailemden böyle görmedim. benim abim de babam da anneme ya da ablama hatta bana yardım ederlerdi. hatırlıyorum küçükken bazı akşamlar babam beni uyuturdu. hatta akşam yemeği haazırlar annene sürpriz yaptım derdi. kendi ailem ne kadar mutluymuş, ne kadar huzurluymuş diyorum. hep üzülüyorum. ben böyle köle sistemi yaşamadım. Allahım nasıl anlayamadım. internetimiz 4 aydır yoktu, şimdi 2 gün oldu internet bağlanalı. şimdi de pc ye yapışıp kalacak, tv yetmiyormuş gibi.
çalışma hayatına girince kesinlikle yardımcı bir kadın tutucam. mecburum sanırım buna. ama şuanda imkanlar sıfır

gerçekten çok zor. aileler maddi destek olmaz mı acaba ev işleri için bir kadın almanıza. birinin sana yardım etmesi şart.
yok olmuyorsa gerçekten bırak evi dağınık kalsın. kocanın çamaşırlarını biriktir haftada bir kayınvalidene götür. o halletsin. kibarca rica et.
kocam çok kızıyor yıkanmaz ütülenmezse ama yetişemiyorum nolur bir süre çamaşır işini siz halletseniz falan de . çocuk kreşe gidene kadar yani.
yemek kendin için de yapmak zorundasın yemezsen hasta olursun bu yorgunluğun üstüne. basit ama besleyici şeyler yap. ne bileyim kolaylaştırmak için bişeyler düşün.

kayınvalidem de hem çalışıyor hem de arada oğluma bakmak için geliyor. zaten kadıncık geldiğinde illa bi işimin ucundan tutuyor. hiç yapmam demez. yardım ediyor Allah razı olsun. maddi açıdan da yardım ediyorlar bize ev aldılar. onu ödüyorlar şimdi. yani beklemem ve sabırlı olmam gerekiyor. ama bu zaman içerisinde her türlü yorgunluğa razıyım. zaten pratik davranmaktan beynim her şeyi otomatik düşünür oldu. sadece etrafımda rahat rahat salınan, umursuz birine tahammül edemiyorum. Allahtan kayınvalidem her ne kadar oğullarına ya da eşine çok çok ilgi gösterse de ben ona anlatınca sıkıntımı eşimi uyarıyor. yardım et, dağıtma, üzme kızı diye defalarca aradığını eşimi azarladığını bilirim. Kayınvalidemle çok iyiyiz çok şükür. oğlu yerine beni tutar, bana sahip çıkar. benim durumumun aslında bir çok kadının genel durumu olmasına çok üzülüyorum. böyle yapmayan erkekler de var tabiki ama kadınları bu kadar robotlaştırmak beni deli ediyor...

işin kötüsü bu durumun bir çaresi de yok yani belli bir yaştan sonra bu eğitim verilmez ki.Dolayısıyla bu durumu kabullenip eşinden birşey beklemiycen ki sürekli stres yaşamayasın.
Bir kız annesi olarak erkek bebek annelerine sesleniyorum :)) Çocuklarınızı sorumluluklarının bilincinde yetiştirin ki kızlarımız üzülmesin!!

anladığım kadarıyla işleri yapmaktan değil sen yaparken kocanın evde yayılmasından rahatsızsın.
ama napalım erkeklerin çoğu böyle. kadının yükü çok ağır hele çocuk da varsa.
çok kafana takarsan kocan da sana batmaya başlar sonra psikolojin de bozulur. herkes aynı demek ki de geç. sabırlı ol. nasıl olsa geçici durumlar bunlar.

aslında çooook haklısın ya.
erkek çocukları yetiştiren de kadınlar yani. hem kocalardan şikayet edip hem çocukları bu şekilde yetiştirmek ne yaman çelişki.
galiba erkek çocuk nasıl yetiştirilmeli yada nasıl yetiştirilmemeli diye bir konu açılsa çok faydalı olabilir :)

evet evet.. diyorum ya yine iş kadınlarda işte. ben küçücük oğlumu bile sorumluluk almayı öğretiyorum. en azından buna çabalıyorum. zaten tek yardımcım o oluyor bazen. evde temizlik varsa yardım ediyor. bunun için de onu hiç sıkmıyorum. ama yardım etmesi gerektiğini söylediğimde bunu anlayabiliyor. ağaç yaşken eğilir mantığı :) işte ağaçlar kocaman olunca ne yaparsan yap eğilmiyorlar ... kesinlikle erkek çocuk anneleri çok dikkat etmeli. yok oğlum yapamaz, erkek işi değil bu dememeli. erkek de kadın da insan sonuçta. kız anneleri de kızlarına illa kadın gibi yetişsinler diye örnekler vermemeli . ne bileyim mesela kız çocukları sadece evcilik oynamamalı, erkek çocukları sadece araba sürmemeli. ben oğluma sen güçlüsün erkeksin demek yerine sen insansın, senin de duyguların var demeyi tercih ediyorum. mesela erkek adam ağlar mı hiç der eşim oğlum ağladığında. ben evet ağlar demek istiyorum. tabiki cinsiyetler ve cinsel kimlik belirli yaşlarda çok ince bir çizgi. tabiki oğluma kız gibi davranmıyorum. ama en azından oğlumla birlikte yemek yapıyor, temizlik yaparken bana yardımcı olmasını sağlayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…