saçma sapan bir mevzu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.435
9.511
358
Arkadaşlar bundan birbuçuk yıl önce eşim ailesinin arkadaşı olan bir hafta önceye kadar da alt komşum olan bir kadından bir ay sonra vermek üzere bir miktar borç almıştı ve yine söz verildiği gibi bir ay sonra borç ödendi. Bu olay birbuçuk yıl önce oluyor tekrar söyleyeyim, sonrasında benim bebeklerimin gürültü yaptığı gerekçesiyle aramızda ciddi sıkıntılar çıktı bu komşuyla ve ben bir hafta önce nihayet evden taşındım. Şimdi bu kadın kp'mi aramış ve bizim birbuçuk yıl önce aldığımız borcu ödemediğimizi söylemiş. parayı talep ediyormuş. Biz borcu ödediğimizi söylememize rağmen kp ısrarla ya tekrar parayı verin ya da ben vereceğim diyor. Kadını arıyorum telefonları açmıyor. Şimdi iki durumda da ben kendimi aptal gibi hissedeceğim. Nasıl tepki vermeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum. önerilerinizi bekliyorum.

Yüz yüze konusamazmisiniz hatta kayinpeder de gelsin. Bakalım o zamanda odemediler diyebilek mi? Bir de önce emin olun hani eşiniz ödedim deyip ödemediyse sonra sıkıntı olur
Once emin olup sonra kapısına gidebilirsiniz
Ödediğimizden eminim çünkü kendisi kapıya geldi ve alıp gitti parayı, kp köyde biraz uzaktalar ve ben özel numaradan aradım açmıyor diye , bizim sana ne borcumuz var dedim anında suratıma kapattı.

Eşiniz ne diyor o görüşsün,onun tanıdığıymış.
Aylime Aylime ye katılıyorum,yüzyüze diyemez sanki ,çarpılır ya hu
Eşim çok şaşkın ama zaten kavgalı olduğumuz için buna bağlıyor yaptığı şeyi.Kadın en son bir ay önce sopalarla kapıma geldi, bebekler saksılardan bir tutam toprak düşürmüşler balkona diye.normal konuşulacak bir insan izlenimi de vermiyor.

Böyle yüzsüzlerle uğrasmaya degmez. Insan olan kibarca ister ama siz verdim diyorsunuz. Numarasini engelleyin. Dünyada yalan mi yok o dogru soyluyorsa sizde soyluyorsunuz

Ne münasebet yahu! Bir kere biri de bana aynını yapmıştı. 2 kere borcunu istedi, ilkinde vermiştim. İkincide isteyince verdim dedim geçtim. Kp'nize ben halledeceğim deyin, gidin kadınla konuşun. Fırsatçılığın bu kadarı!

Kp'' bizim verecek borcumuz yok. Bize inanmayip ona inanacaksan kendin bilirsin ' de.
kp inanmadığımdan değil, borcu kaldı dedirmem diyor, ama ben kendimi salak yerine konmuş hissediyorum, birde bana yaşatmadıkları kalmadı zaten bir aydır apartmanda, üstüne bir de para vermiş olacağım, çok onuruma dokunuyor.

Böyle yüzsüzlerle uğrasmaya degmez. Insan olan kibarca ister ama siz verdim diyorsunuz. Numarasini engelleyin. Dünyada yalan mi yok o dogru soyluyorsa sizde soyluyorsunuz
kadın benimle ve eşimle konuşmuyor zaten, teli açmıyor, numaramı saklayıp aradım yüzüme kapattı anında. Bir dönem yöneticilik yapmıştı, güvendiğimizden aidatların kesilen belgesini bile istememiştik, iki aydır istiyoruz onu da vermiyor.

Ne münasebet yahu! Bir kere biri de bana aynını yapmıştı. 2 kere borcunu istedi, ilkinde vermiştim. İkincide isteyince verdim dedim geçtim. Kp'nize ben halledeceğim deyin, gidin kadınla konuşun. Fırsatçılığın bu kadarı!
Haklısınız, sadece benlik konu olsa vicdanım rahat ama işe kp katmış.

Kadın bir de niye kayinpederi arıyor ki borç sizinmiş. Hem de sizi hiç aramadan direk onu arıyor.? Dik durun. Uyanıklik yapmaya çalışıyor heralde.
Ha bir de valla bir daha kimseden borç almayın. Yakında benimde Ablam la arada borç harç meselesi oldu. Yok o eskidendi borç almak vermek. Şimdi bu işleri bankalar çözüyor

keşke bu borç olaylarında imza felan alınsa.
gerçekten güvensizlik gibi gozuksede sonradan bu durumları yaşamamak için en iyisi.söze güven kalmadı ne yazık ki.
komşunuz dediğiniz gibi biriyse olayı iyice buyutebilir.
kp derinizde belliki yüz göz olmak istememiş.nasıl bir üslupla istedi aceba?
şikayet ederim felan dediyse adam endişe etmiştir belki.

aidatları ödemediniz diye icraya bile verebilir.

bence konuşur konuşur surar ama sakın para filan vermeyin. kp de verecekse kendi saflığı yani.

borç ne kadardı?

Kadın bir de niye kayinpederi arıyor ki borç sizinmiş. Hem de sizi hiç aramadan direk onu arıyor.? Dik durun. Uyanıklik yapmaya çalışıyor heralde.
Ha bir de valla bir daha kimseden borç almayın. Yakında benimde Ablam la arada borç harç meselesi oldu. Yok o eskidendi borç almak vermek. Şimdi bu işleri bankalar çözüyor
çok haklısınız, elden borç almak belgesiz falan akıl karı iş değil.Ben taraftar değildim zaten eşim güveniyorum deyince böyle saçma bir şey oldu. Ama birbuçuk yıldır bu kadın gelip neden kapıma dayanmıyor anlamıyorum, oysa daha bir ay önce sopalarla kapıya geldiler, madem borcum vardı demezmiydi borcunu öde diye, demediği laf kalmadı oysa.

Yerinde olsam dinsizin hakkından imansız gelir derdim ve kadına mesaj atardım. Asıl senin bize borcun var, şahidim de var, polise gideceğim vermediğin için diye.
Bak bakalım ne yapacak o zaman. Öyle imzasız falan ne alabileceğini sanıyor ki? O zaman önümüze gelene borcun var diyelim.

keşke bu borç olaylarında imza felan alınsa.
gerçekten güvensizlik gibi gozuksede sonradan bu durumları yaşamamak için en iyisi.söze güven kalmadı ne yazık ki.
komşunuz dediğiniz gibi biriyse olayı iyice buyutebilir.
kp derinizde belliki yüz göz olmak istememiş.nasıl bir üslupla istedi aceba?
şikayet ederim felan dediyse adam endişe etmiştir belki.
Endişeden ziyade konuşturmak istemiyor sanırım, ama iki kere vermiş olacağız, çünkü benim gözümün önünde verildi parası, kapıya geldi alıp gitti.

aidatları ödemediniz diye icraya bile verebilir.

bence konuşur konuşur surar ama sakın para filan vermeyin. kp de verecekse kendi saflığı yani.

borç ne kadardı?
İşte verirse de bizim adımıza vereceği için sanki borcunu vermemiş insan durumuna düşmüş olacağım diye üzülüyorum, çok bir şey de değildi aslında beşyüz tl bir şey. Aidat konusu sıkıntılı oldu haklısınız, uzun süredir makbuz istiyorum, geçiştiriyor, bugün getireceğim yarın alırsın filan diye.

Yerinde olsam dinsizin hakkından imansız gelir derdim ve kadına mesaj atardım. Asıl senin bize borcun var, şahidim de var, polise gideceğim vermediğin için diye.
Bak bakalım ne yapacak o zaman. Öyle imzasız falan ne alabileceğini sanıyor ki? O zaman önümüze gelene borcun var diyelim.
:D iyi fikir aslında. Ama maalesef insanlar bunu yapıyor, daha önce de ilk eşimi kaybettikten sonra başıma gelmişti böyle şeyler, eşim öldüğü ve artık konuşamayacağı için birkaç kişi akıl almaz borçlar çıkarmışlardı önüme. fırsatçılık yapılmasından nefret ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X