Saçma sapan düşünceler,takıntılar sizdede olyor mu ?

kediistedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
22
0
0
İstanbul
selam kızlar;
size dert olarak gelmeyebilir ama zaman zaman o kdar sacma seyler düşünüyorum ki sonra üstünden 1 saat geciyor aman diyorum ne kadar saçma düşünüyomuşum diyorum ama düşünürken o düşünce o kadar mantıklı geliyor ki anlatamam bu sizede oluyor mu ? onun haricinde mesela burc yorumumu okuyorum orda yazan şeye öyle inanyorum takılıyorum ki öyle olcak gibi geliyo günlük olanlarda degilde mesela aylık yıllık yorumlarda hep öyle düşnüüyorum.fallarada çok inanıyorum of napcam ben

Evet ... şuanda kafama birşey taktım.. birilerine tel. açıp danışmak istiyorum.. fakat yapamam... o yüzden içimde felaket bir sıkıntı var...

malesef bende yeni konu açayım diyordum sen açmışın... içimde çok garip bir gerginlik var. bende bundan kurtulamıyorum :S...

nedeni ni biliyorum.. karşılaşma ihtimalim olan biri var. bu hafta onu görebilirim. karşılaşırsam öfke patlaması nedeniyle ters şeyler ağzımdan dökülebilir... o yüzden gerginim... kafaya taktım bende.. çok gerginim... arkadaşına açıp sorayım diyorum... gelmeyecekse derin bir oh çekecem sanırım... onu görme ihtimali beni nedense acayip geriyor nedeni bilmiyorum :S

neden görmek istemysn ki ? bence git ve gör bende senin gibi çok çekinirim genelde ama çekinince insanlar daha cok bişey oldugnu düşünebilir bence gör ve rahatla görmeyınce bu gerginligi üstesinden atamazsın.bak buda sacma bi düşünce mesela.of takıntılar

benimde olur..
bide mesela bi an aklımdan ölüm geçer..tüm sevdiklerimi düşünürüm..tek tek dua ederim bişey olmasın diye..
biri biyere gidice zaman bişey olucakmıs gibi düşünceler gelir aklıma saçma sapan..
bişey derim acaba demesemiydim diye düşünürüm saatlerce..
ortamda herangi birinin de yapabiliceği ama bana rezillik gibi gelen bişe yapmısımdır mesela takılıp düşme tehlikesi atlattım diyelim
aklıma geldikçe içim cızz eder
çok takıntılık bu sanırım çok yaşamayız biz

canım bendede oluyo malesef ama benimki seninkinden daha kötüüü ya bende böyle senin gibi düşünüyorum ama var olmayan şeyleri kafamda kuruyorum inan roman gibi sonra bide öle olursa hadi diye ağlıyorum inanabiliyomusun mesela ya babama bişi olsa ya eşime bişi olsa ya şöle olsa ya trafik kazası geçirsek bunun gibi birsürü saçmalık inan sanrada bide oturup ağlıyorum yaaa bence bunların hepsi boş oturmaktan oluyo yani bişilerle uğraş kitap oku ne bilim çalışmak istiyosan iş bul yada örgü ör inan bunlar bile okadar değiştiriyoki insanı çok şükür artık böyle şeyleri takıntı haline getirmiyorum arada bi aklıma geliyo sonra hemen kendimi bi işe veriyorum aklımı dolduruyorum unutup gidiyorum bence sende öyle yap

aynı aynı aynı hatta kat ve kat fazlası ya özellkle rezillik konusunda empati yapmaya calısıyorum ama olmuyor olmuyor

okuyorum ben ama okumama ragmen böyle işte.bende roman gibi kurarım mesela.arkamdan konuşurlar mı ne konuşurlar filan gibi çokta korkarım of of.psikolog flan mı lazım ki

Zaman zaman herkeste olabilen bir şey bu. Ama bu kaygıların ve takıntıların çok artması, engellenemez duruma gelmesi halinde obsesyon, anksiyete, panik atak gibi rahatsızlıklar ortaya çıkıyor.
Sizin kaygılarınız ya da takıntılarınız ne durumda? Önlenemez gibi yoğun mu geliyor? ya da hayatınızı etkiliyor mu?

yapmamız gereken şeyleri nasıl engelleyebiliriz malesef canım sorunun çözümü onu görmekle çözülecek birşey değil... sorun çözümü var onun beni görmesi benim asla ve asla onu görmemem... benim dilim durmaz malesef yada hiç hoş olmayan hareketlerde bulunabilirim.. bu beni kötü duruma düşürür... tel. açmamda olmaz herşey daha kötü olur... malesef bol dua etmem lazım..

aynı aynı aynı hatta kat ve kat fazlası ya özellkle rezillik konusunda empati yapmaya calısıyorum ama olmuyor olmuyor

bide bi insan bişey konuşurken sen onu dinlemeyi bırakıp acaba doğru mu söylüyo diye düşünür müsün?
mesela bi ortamdan kalkmak zorunda kaldın şimdi arkamdan bişey diyolarmıdır ki falan diye??
bende bunlar çok oluyo yaaaa

okuyorum ben ama okumama ragmen böyle işte.bende roman gibi kurarım mesela.arkamdan konuşurlar mı ne konuşurlar filan gibi çokta korkarım of of.psikolog flan mı lazım ki

inan olabilir çünkü bende gidicektim az kalsın ama annem sağolsun bana psikolog görevi yaptı :) şöyle böyle diye güzelce telkinde bulundu zaten sonrada doğum yaptım şimdi kızımla ilgileniyorum bide eve taşınıcaz inan yorgunluktan hiç bişi düşünemiyorum sende öle yap yorucu işler yapsan mesela ne bilim dşarıya çık gez dolaş sık sık arkadaşlarınla buluş bence sosyal bi insan olursan inan atlata bilirsin bide aklına öyle seyler gelince hemen salavat getir ben hep öyle yapardım çünkü gerçekten şeytan sokuyoo ya kafamıza inan ağlamaktan gözlerim şişerdi deli gibi senin gibi bende çok korkardıımmmm

hayatı etkiliyor mu bunu nasıl anlayabilirim ? ya çok yogun gercekten napcam bilmiyorum.şöylede takıntılarım var mesela tabak alıcam 3. tabagı alıyorum işte 1. yi alırsam kötü bişey olcak filan gibi saçma sapan şeyler of çok utanıyorum

Utanacak bir şey yok, obsesif kompulsif bozukluk diye bir psikolojik rahatsızlık vardır, onu internetten bir araştırın isterseniz.
Bir psikologa gitmek de iyi olabilir. Gideck durumunuz var mı?

nası telkinlerde bulundu sende bana bulunsana arkadaslarla buluşmakta ayrı dert orda bişey oluyo mesela onu takıyorum kafaya ay su milletin kulagına giderr mi ay aynlış anlşılır mı filan diye yada atıyorum fizigimde üstümde kötü begenmedigim bi yönü birine söylyrm od a baskasına söylüo snra herkes benm o tarafıma bakıyo gibi geliyo sonrada ben düşünüp duruyorum şimdi buram yüzünden bana bakmıcaklar şöyle olcak filan gibi dogru mu bu düşüncem

Utanacak bir şey yok, obsesif kompulsif bozukluk diye bir psikolojik rahatsızlık vardır, onu internetten bir araştırın isterseniz.
Bir psikologa gitmek de iyi olabilir. Gideck durumunuz var mı?

gidecek durumum var ama babama nası acıklarım onu bilmiyorum onun parasıyla gidicegim için.

Vesvese olduğu kanatindeyim bende... şeytan dürtüyor resmen iş yerinin kapısını açık bıraktın... çaydanlığın altı açık kaldı... arabanın kapısını kilitlemedin..
o kadar sıkıntı ettim ki... iş yerine bakmaya kalktım sabahın köründe annem sabahın 6 sınd ayakalamıştı nereye gidiyorsun dedi... dedi bizim kız delirdi herade sabah sabah nereye gidiyor

malesef beyni boşaltmak lazım.. çok düşünmekten oluyor..

bende çok saçmalarım öyle durumlarda

Tam bilmiyorum ama psikiyastristleri, terapi masraflarını falan sigortanın ödüyor olması lazım.
Ayrıca babanın terapiye gitmene laf edeceğini sanmıyorum. Eder mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…