Saçma sapan gelebilir ama çok önemli bir soru!!!

neden etik değil nasıl karar verecek pekibenneyaptımki

herkese göre değişiyor etik kurallar demek..
ben karşımdaki kişinin bana evlilik düşüncesiyle yaklaşmışken bir başkasıyla görüşmesini asla ve asla kabul etmezdim..

hııımm eğer doktorluk ve mühendislikten müteşekkil olarak düşünülen bu iki arkadaşta bu durumu biliyor ve katlanıyorlarsa tam cümbüş..

kimseyle at yarıştırılır gibi yarıştırılmak istemem..
ben özelim ve ben olduğum için bana yaklaşacak kişiyi yanıma yaklaştırırm..
bir başkasından iyi, üstün gördüğü için değil..ben sadece ben olduğum için..

kardesınızın su durumda evlenmemesı en hayırlısı
sızı dınlıyorsa ıkısıyle evlenmemesını soyleyın

canım hemen evlenmicek ama birinden birine karar verirse evlilik yoluna girecek...Çünkü bu bahsettiğim iki kişi de evlilik niyetiyle gelmiş..Diğer öylesine teklifleri zaten hiç söylemiyorum burda..

mutlaka birinin daha ağır basan bi yönü vardır yoksa da ailesine bakarsın oda mı aynı maddi gelirine bakarsın o damı aynı o zaman puanına baksın arkadasım böle bişeyide ilk kez duydum kaydirigubbakcemile3

cok puanli az puanli okul bittirmek ile karar vericekse demekki kendini zorlamaya calisiyor bisiler olsun gerisi nasil olsa gelir düsüncesi ki yanlis.Bazen gercekler net ve agir oldumu etkisi o kadar etkili oluyor anlamakda zorluk cekmez

canım hemen evlenmicek ama birinden birine karar verirse evlilik yoluna girecek...Çünkü bu bahsettiğim iki kişi de evlilik niyetiyle gelmiş..Diğer öylesine teklifleri zaten hiç söylemiyorum burda..

anlıyorum sızı
kardesınızın o kadar cok talıbı olmus kı artık bunların en ıyılerının ıyısını secmeye baslamıs
hatta kendını en ıyıler hep benı ıstedı ama ben en ıyının en en en enlerını bır arada bulunduranını aldım dıye kandıracak
ama kardesınız artık talıplerı arasında okudugu bolum hatta unıversıte gırıs puanını krıter olarak goruyorsa hem de kendısı lıse mezunu olarak kardesınızın su an evlenmeye musaıt olmadıgını dusunuyorum
evlılıgın aslından, neden yapıldgından, neye dayandıgından ve nereye gıttıgınden haberdar degıl kardesınız

acı gelebılır belkı sert de gelebılır sıze
ama kardesınıze bır faydanızın dokunmasını ıstıyorsanız su an evlenmemesını saglayın

Eğer duygusallık önemli değilse kardeşin için (ki bence mutlaka gerekli evlilik kararı için), zekilik kriter ise, bence bu kişilerin ikiside zeki değil. Zekalarını kullanıp, ikiside kardeşini etkileyememiş ya da kardeşin ikisinden birine az da olsa yakınlık duyamadığına göre, ikisini de zeki bulmamış. Ne okuduğundan çok, zekasını nasıl kullanıp, karşıdakini etkilemesi önemliydi bence, belli ki ikiside etkileyememiş. Çünkü insan en azından birine biraz daha artı hissetmeliydi kendini. Eğer eşit iseler, ortada kardeşin açısından bir sıkıntı var bence. Sakın evlenmesin. İkisiyle de evlenmesin.

Zekilik doktor ya da mühendis olması değil, karşıdakini etkilemek, zekasını kullanıp bir adım öne geçmekti bana göre. İkiside bunu yapamamış.

Kesinlikle katılıyorum canım:)))))))

vereliniortak
estel cevabı vermiş.
bana katılmak düşüyor....

Evet ama canım tam tersi ikisi de aslında kardeşimi etkilemeyi basarmıs..Çünkü öyle olmasa ben cok iyi biliyorum ki kardeşim türkiye birincisi bile olsa üni sınavnda görüsmezdi..
Demek istediğim bu iki cocukla da zevkle görüsüyor sanırım bi bahane arıyor tercih yapmak için :)) Ne bilim artık böyle düsünüyorum burdaki yorumları da okuduktan sonra...
Bide cok yeni ikisi de..İlerleyen günlerde sonucun ne olduğunu size mutlaka yazacağım..

Kardeşiniz neden karşısındakileri yarışmacı sınıfına sokmaya çalışıyor, onu anlayamadım...Diyelim ki bu 2 arkadaşla da olmadı. Yarın kardeşiniz başkasına ilgili duymaya başladı o kendisine bunu yapsa? Bana karmaşık bir durum geldi, beylerin yerinde olmayı istemezdim.

gerçekten saçma geldi banadelikafadulden
tamam mantık evliliği olunca duygular geri planda kalıyor, önemli olan iş güç, para, mevki ve fiziksel görünüş oluyor ama insan bunları o kişinin karakteriyle bi bütünlük içinde algılamalı..guclubacismile
sadece tıp okumuş olması onun iyi bi eş olacağnı göstermez..belki sabahtan akşama kadar seni dövecek:1shok: belki de alkoliğin biri..
karar verirken irdeleyeceğin kriterlerin başında diploma olmamalıakannehir

Evlendigim insanda dini inanclari yasayisi ne kadar kuvvetli
ona bakardim...

Doktormu mühendismi bu kriterler eskilerde kalmadimi hala
aktüelmi :)

Canım olur mu bilmiyorlar tabiki...Gerci mühendis cocuk fazla geniş belki bilsede devam eder de doktor olan tam tersi bilse eminim suratına bakmaz...Çünkü msn de kimle konustuğunu vs hep takip eidyormus şimdiden..
Ayrıca demişki birgün kardeşime iş cıkısında bana yemek yapmaya gelirmisin demiş..
kardeşimde "eve gitmem lazım hem de ben tek basına yasayan bir erkeğin evine gitmem"demiş..
Sonra cocuk da eğer gelseydin zaten senden uzaklasırdım demiş..

Orasını bilmiyorum canım ama eminimki biz bilmesek de bazı insanlar için belki de bir özelliğimiz nedeniyle tercih edilmiş olabiliriz...Yani eminim ki kardeşimin de basına böyle bir olay gelmiştir...Onu da birileri baska sebeplerle elemiştir...

ne sıfatla...
şununla ya da bununla demiycem ama bence bunu hemen elesin kardeşiniz..

peki bunu nasıl anlayacaksın ki. konuşmak laf kalabalığı yapmak kolay. herkes kendine göre özel tabi. ayrıca kimseyi tüzelleştirmiyor konuşması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…