peki bunu nasıl anlayacaksın ki. konuşmak laf kalabalığı yapmak kolay. herkes kendine göre özel tabi. ayrıca kimseyi tüzelleştirmiyor konuşması.
laf kalabalığı işte..umursama :)
laf kalabalığı işte..umursama :)
Canım olur mu bilmiyorlar tabiki...Gerci mühendis cocuk fazla geniş belki bilsede devam eder de doktor olan tam tersi bilse eminim suratına bakmaz...Çünkü msn de kimle konustuğunu vs hep takip eidyormus şimdiden..
Ayrıca demişki birgün kardeşime iş cıkısında bana yemek yapmaya gelirmisin demiş..
kardeşimde "eve gitmem lazım hem de ben tek basına yasayan bir erkeğin evine gitmem"demiş..
Sonra cocuk da eğer gelseydin zaten senden uzaklasırdım demiş..
Anladım canım..Ama yazmıstım yukarda zaten girdiği bölümler netten bakmıs arada 40 puanlık falan fark varmıs...Ve kardeşim de üni okumadığı için müh ve tıp ikisi de aynı puan sanıyordu sanırım...Şimdi dün bunu öğrenince müh olan cocuktan soğudum diyor...
..
mantık evliliği yapılıyorsa maddi durum önemlidir. tıp okuyan daha çok etkiler tabiki. hem yaşam standartları çok iyi olur hem de doktorlar zeki oluyor. uzman doktor olup da zeki olmayan birini tanımadım bugüne kadar. mühendislik öyle değil. elini sallasan mühendise çarpıyor zaten. tabi bu dediklerim mantık evliliği için geçerli. aksi takdirde bunların bi önemi yok.
enise35 kullanıcısından alıntıOff öyle çok güldüm ki ya,dakikalarca güldüm .
akşam eşim geldiğinde de okuyacağım bu konuyu kaydirigubbakcemile3
Kardeşiniz 21 yaşında ve çok popüler,onun eğitimi nedir..?
Çevremde bir sürü 21 yaşında kız var ama kimsenin öyle derece yapmış öss adayları yok,hatta adayları yok.Kimisi eğitim kimisi mühendislik fakültesi öğrencisi..
Çok varlıklı bir ailemisiniz yada çok mu güzel kardeşiniz..?
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var..Bende bunu sizinle paylaşmak istedim..Acaba ne yorum yapacaksınız..
Hepimiz evlenmeden önce bir sürü çeşit insanla görüstük ve onları hayatımıza alırken yada cıkarırken bazı kriterlerimiz vardı..
Sizce,bir erkeğin okuduğu üniversite ne kadar önemli??
Olayı daha basit bir örnekle sorayım..
Yani ist üni tıp fakültesinden mezun olmus bir doktor ve diyarbakırda elektrik elektironik müh.. okumus bir mühendis ile görüstünüz...
İkisi de sizi cok beğendi ve evlenmek istiyor..
Siz ise zaten mantık evliliği yapacaksınız ve gercekten ikisi de itici gelmedi ve karar veremiyorsunuz...
Bu durumda tıp okumus cocuk tabiki müh okumus olandan kat kat fazla puan almıs ve daha zeki :)
Bu durum ne kadar sizi etkiler cok merak ediyorum???Yani daha fazla puanla üni okumus olması durumu...
Ya cok aptalca bir soru olmamıstır ama bu sıra böyle bir durum söz konusu kendimle ilgili değil...Akıl vermem gereken biri ile ilgili...
Lütfen yorumlarınızı bekliyorum..
Pardon ama mantık bunun neresinde ki mantık evliliği olsun ?
Hey gidinin ÖSS puanı sen nelere kadirmişsin :)
Mutluluğun resmini bu kadar net çizebilen bizden başka bir toplum yoktur,
Kimin puanı yüksekse onla daha mı mutlu olunur yani fisfisfis
Siz abla olarak ona kim daha adam gibiyse, kime daha çok kanı kaynadıysa onla birlikte olmasını,
Ancak evlilik gibi önemli bir kararı bu şekilde gözü kapalı almamasını tavsiye edin.
Off öyle çok güldüm ki ya,dakikalarca güldüm .
akşam eşim geldiğinde de okuyacağım bu konuyu kaydirigubbakcemile3
Kardeşiniz 21 yaşında ve çok popüler,onun eğitimi nedir..?
Çevremde bir sürü 21 yaşında kız var ama kimsenin öyle derece yapmış öss adayları yok,hatta adayları yok.Kimisi eğitim kimisi mühendislik fakültesi öğrencisi..
Çok varlıklı bir ailemisiniz yada çok mu güzel kardeşiniz..?
Canım ben herseyi olduğu gibi paylasıyorum gizlediğim sakladığım birsey yok..
Biliyorum ordan aptalca duruyor ama bunlar yasadığım seyler..Herkesin farklı takıntıları var kardeşimde buna takılmıs...
Talip meselesine gelince,asla zengin değiliz hatta kardeşim çalısmak zorunda...
Ama kardeşim evet güzell...ve ilgilenen de cok oluyor...
Bu arada ben de evlenmeden önce aynı sekilde bir sürü görüstüğüm insanlar oldu..
Yani senin etrafındaki 21 yaşındaki kızların durumu bence anormal olan...
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var..Bende bunu sizinle paylaşmak istedim..Acaba ne yorum yapacaksınız..
Hepimiz evlenmeden önce bir sürü çeşit insanla görüstük ve onları hayatımıza alırken yada cıkarırken bazı kriterlerimiz vardı..
Sizce,bir erkeğin okuduğu üniversite ne kadar önemli??
Olayı daha basit bir örnekle sorayım..
Yani ist üni tıp fakültesinden mezun olmus bir doktor ve diyarbakırda elektrik elektironik müh.. okumus bir mühendis ile görüstünüz...
ıkisi de sizi cok beğendi ve evlenmek istiyor..
Siz ise zaten mantık evliliği yapacaksınız ve gercekten ikisi de itici gelmedi ve karar veremiyorsunuz...
Bu durumda tıp okumus cocuk tabiki müh okumus olandan kat kat fazla puan almıs ve daha zeki :)
Bu durum ne kadar sizi etkiler cok merak ediyorum???Yani daha fazla puanla üni okumus olması durumu...
Ya cok aptalca bir soru olmamıstır ama bu sıra böyle bir durum söz konusu kendimle ilgili değil...Akıl vermem gereken biri ile ilgili...
Lütfen yorumlarınızı bekliyorum..
Çok afedersiniz asla incitmek istemem ama benim tanıdığım erkeklerde denklik arıyor .
Yani eşimin bir çok arkadaşı,kendi erkek arkadaşlarım yine kendilerine denk eğitimlerde yada ne bileyim maddi olanaklarda insanları eş olarak seçiyorlar.Erkeklerde eş seçerken çok hassas artık..
Kabaca şöyle anlatayım subaylar,polisler öğretmenlerle hemşirelerle vs evlenir ya hani.Bu tip denklikler bunlar elbette kural değildir ..Ki herkes dilediğiyle evlenir ancak genelde böyledir diye biliyorum.
Sizin kardeşinizin kısmetlerinin bu denli eğitimli olması ve çok olması bence sıradan bir durum değil.Şu halde varlıklı değilsiniz,eğitimli değil geriye kalan tek şık çok güzel olması.Allah bolca kısmet versin ama bence ne olursa olsun aynı anda kimseyle görüşmesin..Siz abla olarak da ona saçmaladığını söyleyin.. Onun bakacağı şey bir erkekte şefkat,sadakat ve çalışkanlık olmalı.. Birde veremeyeceği özellikler aramasın eşinde yani o 40 puanlık farkı kendisi başka bir özelliğiyle kapatamıyorsa bu farkı aramasın.yoksa evlilikte sıkıntı oluşabilir.. o daha çok genç onun kriterleri çok başka . hayat tıp fakültesi diplomasına bakmakla geçmiyor,kocayla huzur yoksa hayat yaşanmaz olabilir...
Dediklerini anlıyorum canım asla incinmiyorum ama şuna emin ol erkekler mantık evliliği yapacaksa dediğin gibi o noktada dengini arıyor...Ama bir erkek bir bayanı beğenince emin ol asla eğitim seviyesine bakmıyor...Buna bende şahidim başımdan da gecti...
Ve sana kendi ailemden örnek veriyorum...İsteyen inanır isteyen inanmaz...Benim 2 halamın kızı da lise mez.. ve ikisinin de eşi mühendis hemde cocuklar sınıf arakadası...
Amcamın kızı da lise mez.. ve kocası üniversite de arastırma görevlisi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?