saçma sapan görüntüler

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
herkese merhaba ve herkese şimdiden iyi bayramlar :)

bir süredir aklıma takılan birşeyi sizinle paylaşmak istiyorum birkaç arkadaşıma da anlattım ama buradan belki daha değişik fikirler, düşünceler çıkar... bana bir süredir aynen şu oluyor: gözümün önüne saçma sapan görüntüler geliyor, anlık. hani film izleriz filmlerde olur ya, onun gibi. örneğin kardeşim camdan ya da balkondan bakıyor, onu öyle görünce bazen gözümün önüne onun camdan düştüğü gibi saçma sapan bir görüntü geliyor saliselik ve ben hemen ardından kardeşime "sarkma, dikkat et" diyorum. görüntü dağılmış oluyor tabi, kardeşimin de camdan sarktığı ettiği yok.

bir diğer örnek, misal instagram'da bi tanıdık var hikaye paylaşıyor... adam araba kullanmayı seviyor, hız yapmayı da tabi. bugün bi video atmış, 170 km/saat ile giderken, seyir halindeyken video çekmiş ve bunu hikaye kısmında paylaşmış. videoyu izlerken gözümün önüne o adamın o hızla kaza yaptığı görüntüsü geliyor, 1 sn sonra dağılıyor.

şimdi bu durum bana küçükken de olurdu, kardeşim bebekken, bundan 14 sene önce falan oturduğumuz evin balkon korkuluğu biraz alçaktı ve ev yüksekti. balkondan düşseniz ölürdünüz yani öyle söyleyeyim... ve o zamanlar bazen gözümün önüne kardeşimi kucağımda tutarken balkondan yanlışlıkla düşürdüğüm görüntü geliyordu ve ödüm patlıyordu, tabi sonra hemen dağılıyordu. uzun yıllar sonra bu sene bu tarz durumları yeniden yaşamaya başladım. neden bilmiyorum, arkadaşlarım da dedi ki mesela bazı şeyler var, camdan sarkarsan düşersin, hızlı gidersen kaza yaparsın gibi... bu gerçeklerden dolayı böyle şeyler görüyor olabilirsin dediler. niye böyle oluyor bilmiyorum, sadizme ya da şiddete yatkınlığım yoktur, ha ara sıra öfkelenip şunu öldürücem bunun allah cezasını versin falan derim mesela birşeyler için ama lafta tabi, 10 dk sonra geçer sinirim.

polisiye roman/film ve dizileri çok severim ama onlarda asıl sevdiğim şey heyecan ve merak unsurudur. sürükleyici olmasıdır. hayatta şu zamana kadar 24 yaşındayım, kimsenin bilerek canını yakmak istemedim, kimseye zarar vermeyi düşünmedim ciddi anlamda. hayvanları asla incitmem sokak kedilerini falan besliyorum hatta düzenli olarak. kriminal birşey mi diye düşünüyorum ama hal böyle. bunun gibi bir durum yaşayan var mı aranızda?

Alışkanlık mı yaptınız bunu hayal etmeyi acaba?
küçüklüğümden beri hayal dünyam geniştir, çok kitap okuya okuya bunu kazandım, eskiden beri. ama asla hayal ile gerçeği karıştırmıyorum o konuda bir yanlışlık olmasın. gözde canlandırma konusunda iyiyimdir diyelim. küçükken kendi kendime yaptım da şimdi istem dışı maruz mu kalıyorum diye düşünüyorum. beni rahatsız ediyor mu, hayatıma, sosyal ilişkilerime engel oluyor mu hayır ama aklıma takıldı işte.

Kriminal mi?

Bende de olur ama hiç böyle düşünmedim. Beynimin bana oyunu, bende travma sonrası kaldı ki bi zaman öyle bir saniye değildi uzun soluklu senaryoydu.

Onu dinlememeye ve kötü düşünmemeye çalıştıkça daha az oluyo.

Bana da aynı oluyor, çok senaryo kurarım o an ile ilgili, sende yine bir türlü sonuç çıkıyor bende ise binbir türlü. Psikolojik olduğu belli tedavi mi alsak napsak :KK50:

Bende tam uykuya dalarken
Allah'ım korusun
Oğlumun depremde enkaz altında kaldığı ve benim onu kurtaramadığımı görüyordum
Geçen sene bı iki ay kadar sürdü
Hatta uyku uyanık arası olduğum için de gerçek gibi tepkiler verip ağlama krizlerine giriyordum
Hiçbir şekilde sakinleşemiyordum taki oğlumun nefes sesini eşim bana dinletene kadar

Bende bilmiyorum psikolojik bı sıkıntı da olabilir
Yada acı duymaktan hoşlanmak mı ne diyorlar öyle bişey de olabilir
Destek almak lazım bence
Ben gidemiyorum ama gidebiliyorsaniz siz gidin derim

Bı de ben hiç deprem yaşamadım

Cocukken sevdiklerinizi kaybetme korkusu varmis. Ve sanirim simdi ayni korkuyu birsey tetiklemis. Ve yeniden ayni seyleri goruyorsunuz. Tetikleyen durumu bulursaniz belki bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Aynı şey bana da olur hatta ilk farkettigimde çok küçüktüm bakkala giderken demir izgaraya ayağım sikistigini hayal ettim geçerken gerçekten ayağım sıkıştı bazı şeyler aklıma gelen başıma gelir ama bazen senin gibi saçma şeyler gözümün önüne geliyor mesela eşim içerdeyken sesi çıkmayınca bişey olsa napalim diye gözümün önüne geliyor gidip kontrol edip geliyorum şahsen bence sorun var bende ama aman doktor demeye cesaretimde yok

Ben yaşıyorum ne yazık ki :/

Diger konuda anlaşamadık ama bak Bu banada oluyor :KK48: merak ettim şimdi nedendir ?
Bence ihtimali kafada canlandırıyoruz gibi geliyor.

Bence bu beynin bir nevi koruma sistemi. Tehlikeli olasiliklari hesaplayip seni onlem olusturmaya sevk ediyor.
arkadaşlarım da öyle dedi, yani bazı şeylerin sonuçları bellidir. camdan çok sarkarsan düşersin, arabada hız yaparsan kaza yaparsın... ne bileyim sağa sola bakmadan yola atlarsan araba çarpar falan gibi şeylerden dolayı o tarz görüntüler görüyorsundur dediler. ama nasıl desem bu böyle "bak bak camdan sarkıyor şimdi düşecek" dedikten sonra olmuyor. onu öyle görüyorum, hemen o görüntü gözümün önüne geliyor, sonra dağılıyor ve ben uyarıyorum istem dışı. çok merak ediyorum niye ya niye :)

Bana da çok olur bu, otobüste otururken bile birden kendimi kan gövdeyi götüren bir kazanın ortasında, son anlarımı ne düşünerek geçirim diye düşünürken filan buluyorum, abuk sabuk. Bu benim hayalperest dünyamdan kaynaklı ama sanırım korku bağımlısıyım ben ondan. Çünkü deli gibi de korku filmi izlerim belki deliyimdir:halay:

Vesvese oluyo benim gözümde canlanmaz ama aklıma çok gelir belki normaldir belki okb de olabilir çok yaygın bi durum

Bende tam uykuya dalarken
Allah'ım korusun
Oğlumun depremde enkaz altında kaldığı ve benim onu kurtaramadığımı görüyordum
Geçen sene bı iki ay kadar sürdü
Hatta uyku uyanık arası olduğum için de gerçek gibi tepkiler verip ağlama krizlerine giriyordum
Hiçbir şekilde sakinleşemiyordum taki oğlumun nefes sesini eşim bana dinletene kadar

Bende bilmiyorum psikolojik bı sıkıntı da olabilir
Yada acı duymaktan hoşlanmak mı ne diyorlar öyle bişey de olabilir
Destek almak lazım bence
Ben gidemiyorum ama gidebiliyorsaniz siz gidin derim

Bı de ben hiç deprem yaşamadım
Allah korusun, deprem konusuna hiç girmek istemiyorum...
peki hiç depremle alakalı belgesel vs izlediniz mi? ben bi ara 17 ağustosa takmştım tabi başıma gelecek olanı biliyordum ama merak ediyordum, bilgi almak istiyordum biraz da araştırma amacıyla hep videolarını, belgesellerini falan izliyordum. tabi geceleri uyku haram oluyordu, çok kötü oluyordum. hala daha bazı geceler aklıma gelir ve uyumakta zorlanırım, şimdi bile kötü oldum. ve uzun da sürüyor etkileri, çok şükür büyük bir deprem yaşamadım ama yıkıcı olmayan, insanı korkutan depremler yaşadım tabi, izmirdeyim. bu sene hele, bayağı sallandık. yani deprem başlı başına bir travma, çok fazla konuşmak da istemiyorum açıkçası bu sitede o depremde yakınlarını kaybeden arkadaşlarımız var onları da rahatsız etmemek adına... Allah hepimizi korusun ama.

arkadaşlarım da öyle dedi, yani bazı şeylerin sonuçları bellidir. camdan çok sarkarsan düşersin, arabada hız yaparsan kaza yaparsın... ne bileyim sağa sola bakmadan yola atlarsan araba çarpar falan gibi şeylerden dolayı o tarz görüntüler görüyorsundur dediler. ama nasıl desem bu böyle "bak bak camdan sarkıyor şimdi düşecek" dedikten sonra olmuyor. onu öyle görüyorum, hemen o görüntü gözümün önüne geliyor, sonra dağılıyor ve ben uyarıyorum istem dışı. çok merak ediyorum niye ya niye :)
Zengin hayal gücü + korumacılık + kaygı bozukluğu bence

Kriminal mi?

Bende de olur ama hiç böyle düşünmedim. Beynimin bana oyunu, bende travma sonrası kaldı ki bi zaman öyle bir saniye değildi uzun soluklu senaryoydu.

Onu dinlememeye ve kötü düşünmemeye çalıştıkça daha az oluyo.
siz anladığım kadarıyla kötü birşey yaşamışsınız ama. ben çok şükür yaşamadım, inşallah kimse de yaşamaz. kriminal olayına da şu yüzden girdim bir arkadaşım söyledi. çok fazla polisiye roman okuyorsun ondan oluyor belki de dedi. ya da beni trolledi bilmiyorum :)

Allah korusun, deprem konusuna hiç girmek istemiyorum...
peki hiç depremle alakalı belgesel vs izlediniz mi? ben bi ara 17 ağustosa takmştım tabi başıma gelecek olanı biliyordum ama merak ediyordum, bilgi almak istiyordum biraz da araştırma amacıyla hep videolarını, belgesellerini falan izliyordum. tabi geceleri uyku haram oluyordu, çok kötü oluyordum. hala daha bazı geceler aklıma gelir ve uyumakta zorlanırım, şimdi bile kötü oldum. ve uzun da sürüyor etkileri, çok şükür büyük bir deprem yaşamadım ama yıkıcı olmayan, insanı korkutan depremler yaşadım tabi, izmirdeyim. bu sene hele, bayağı sallandık. yani deprem başlı başına bir travma, çok fazla konuşmak da istemiyorum açıkçası bu sitede o depremde yakınlarını kaybeden arkadaşlarımız var onları da rahatsız etmemek adına... Allah hepimizi korusun ama.
Hiç yaşamadım
17 Ağustos'ta da uyuyorudm
ama hayatımda en üzüldüğüm Soma oldu:(
Belki ondan bişey etkiliyor onu da bilemiyorum

Tabi depremde kaybolan ölen o kadar insan için inanılmaz üzüldüm
Hala izliyoruz okuyoruz
Rabbim bı daha yaşatmasın inşallah
Ama ben hep oğlum ve deprem anı görüyordum ve o krizler eşimi fena korkutuyordu:((

Back
X