Dönemseldir, çünkü aynı dönemi geçiriyoruz. :) Ben de seneye sınava gireceğim. Dediğin gibi böyle bi sıkıntı bir yavaşlık.. Hayat amacım yokmuşcasınayım. Mesela bir soruyu çözüyorum, yanlış yaptıysam oturup ağlıyorum, bu soru kaç kişiyi önüme geçirecek, nasıl yapamam falan.Hatta bende hafiften simetri takıntısı da var. Diyelim özet çıkarıyorum bir konu hakkında, a harfi yamuk oldu diye tüm sayfayı baştan yazmaya başlıyorum.
Yoktu bende böyle şeyler. Bu sene başladı. Stresin verdiği etkiler olsa gerek. takma kafanı. bunlar da geçecek.
Bak kendine program yap. Önce sevdiğin dersleri çalış. Mesela ben ders çalışacaksam ilk Fizikten başlarım. Sonra sevmediğim bir ders. Sonra sevdiğim, sonra sevmediğim şeklinde.. Hatta kendime ödül koyuyorum. Atıyorum Kimyadan 100 soru çözünce 1 çikolata yeme hakkım oluyor. Kendini ödüllendirmeyi dene. İstediğin bir bölüm varsa yaz kocaman kağıda, puanını da yaz. As karşına. Ona bakarak çalış. Havalardan dolayı biraz da bu uyuşukluk. Bende de var aynısı. 2 soru çözünce uyuyasım geliyor. Ama gerçekten geçici bir dönem olduğuna inanıyorum.
Öyle ki dün, matematikten bir formülü hatırlayamadım diye bütün dersi bırakıp 100 kere onu yazdım.Ya çıksaydı sınavdaaaaa ?? Hıı ?
oncelikle masallah
ya ben de boyle ders calısmak istiyorum ama malesef senin kadar azimli degilim ben sınavda ne yapıcam hic bilmiyorum
bir de ben bi soruyu cozemessem tamadır ani bırakırım dersi moralim bozuldu
bu azminle insallah sınavda cok guzel yerler kazanırsın :)
ben mesela su an taktım ben neden 1 dil biliorum neden 2 anadilim yok diye hayır olsa ne olcaksa ama taktım bi kere yani ders calısmaya otursam bu aklıma takılcak bazen dusunuyorum iste yarım turk yarım bilmemne olsam iki dilim olurdu soyle olurdu boyle olurdu bi bakmısım saatlerce hayal kurmusum ne kadar sacma bir konu dimi okuyan herkes eminim bu kız salak demistirya da ne biliyim turkce neden kolay bi dil biraz zor olsaydı diger dilleri daha kolay ogrenirdik falan tam bir dil manyagıyım anlayacagın
odullendirmeyi denedim aslında mesela cikolata ama daha hedefime ulasamadan gidip yerim ben o cikolatayı her aksam yarın ders calıscam diye kalkıyorum ama bi bakıyorum afedersin evi b*k goturuyo her yeri be toplamak zorundayım ozellikle o mutfagın bulasıgı butun hevesim gidiyo ya
yani ben bisey yapmak isteyince onu hemen yapmalıyım yoksa aklım onda kalır mesela bi dizinin yeni bolumunu merak ederken ders calısamamak gibi ki allahtan artık izlemiyorum
Saol canım inşallah sen de kazanırsın.
Bak işte sevdiğin şeyleri kendine şartlandır. İnanılmaz bir İspanyolca meraklısıyım. Bu dönem kendimi tamamen şartlara adadım ben.Eğer çalışacağım ders bittiyse gidip İspanyolca Metinler okuyorum, grammerlerine bakıyorum falan. Anlayacağın iş sende bitiyor. Ben de istersem ders bitmeden gider yerim o çikolatayı ama önce bunun senin iyiliğin adına olduğunu kavraman lazım. Şurda dayanacağın sadece 1 sene o kadar. Sonra istediğin kadar tartış içinde "yarı şuralı yarı türk olsaydım, şu dilim olsaydı" falan diye. Ama dediğim gibi önce kendine inanman lazım. Hepsi senin iyiliğin için. Ben de bayılmıyorum oturup formül yazmaya ama hedefime ulaştıracak sorular o formüllerden geçiyor biliyorum.
Bende şu aralar bir de bi akım var, soruyu yanlış yaptıysam hele de basit bi yerden yaptıysam oturup 3 yaşındaki çocuk gibi ağlıyorum.Çok utanç verici. Sonra o soruyu bırakıp başka soruyu çözüyorum. Sonra tekrar dönüyorum neden yanlış yapmışım diye. İster istemez yapıyorum. İstediğim yeri kazanmak için mecburum. Hatta geçen gün annem ağladığımı gördü "Ne oldu?" dedi, benim cevap : "9+5 i 13 olarak toplamışım ya sınavda da öyle toplarsam" , annemin cevap "Tamam hadi içeri git". Kadın artık tepki bile vermiyor.
-
ispanyolca mı :) ne kadar biliyorsun :)
ben valla butun dillerin delisiyimdir o yuzden daha bir dile karar kılamadım
boyle iste cok istek geliyo kendimi gazlıyorum kitap basına oturunca gidiyo hepsi btun arkadaslarım inek gibi ders calısıyo su anda
bana kalırsa sen dogru olanı yapıyorsun ben ne hata yapsam hep 4 islemden yaptım 2-2 yi 1 bile bulabilirim cok dikatsizim soruyu ogru duzgun okumam iki rakam gorsem onları toplamaya bakarım
ahh ahh bi de is doktoru olmak istiyorum en iyisi kendime gercekten de bir program yapmak
yanlız rica etsem sen nasıl napıyorsu anlatabilirmisin bu konuda gercekten ozurluyum 2 saat aralıksız ders calısıp 10 dk mola koyuyorum kendime 2 saat te calısamadıgım ciin programlar hep yalan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?