Sacma Sapan Seylere Cok Takıyorum

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Ben 17 yasındayım bir dahaki sene universite sınavlarına girecegim
cok calısmam gerekiyor cunku daha calısma adına bir sey yapmadım kitabın basına oturuyorum 2 soru cozup sıkılıyorm surekli sayfaları karıstırıyorum ne kadar kaldı diye 1 saat kitap basındaysam bir kac soru cozebiliyorum cok verimsiz zaman geciriyorum
Ve basit seylere cok takıyorum gercekten yasımın verdigi bir sey mi ben mi cok safım anlamıyorum yani
Mesela en basitinden ben yabancı dillere takığımdır cok ilgim var ama nedense istedigim dilleri istedigim gibi konusamıyorum diye moralim bozuluyor hic bir sey yapasım gelmiyor bazen neden benim de iki anadilim yok diye dusunuyorum buna uzulunur mu ya ben uzuluyorum iste
sanki hic bir sey istedigim gibi degilmis gibi geliyor
mesela diyelim fizik calısıyorum sınavda kotu not aldım hemen moralim bozuluyo onceden takmazdım boyle seylere yani yapamasam bir sey demicem bazen cok yuksek notlarda aldıgım oluyo bazen 25 aldıgımı takmam mesela
garip bir ruh halindeyim abuk subuk seylere takılıyorum bu da ders calısmamı engelliyor ders calısırken surekli aklımda aska seyler var cok hayal kurarım ama oturup ders calısamazsam hic bir sey yapamam
sizce ne yapmalıyım psikolojik bir sorun mu ben mi abartıyorum donemsel midir bunları herkes mi yasar yoksa bir ben miyim boyle ne yapacagını bilmeyen avare avare dolasan...

(cok konu actıgımı biliyorum kusura bakmayın)

Dönemseldir, çünkü aynı dönemi geçiriyoruz. :) Ben de seneye sınava gireceğim. Dediğin gibi böyle bi sıkıntı bir yavaşlık.. Hayat amacım yokmuşcasınayım. Mesela bir soruyu çözüyorum, yanlış yaptıysam çocuk gibi oturup ağlıyorum, bu soru kaç kişiyi önüme geçirecek, nasıl yapamam falan. :9: Hatta bende hafiften simetri takıntısı da var. Diyelim özet çıkarıyorum bir konu hakkında, a harfi yamuk oldu diye tüm sayfayı baştan yazmaya başlıyorum. :27:
Yoktu bende böyle şeyler. Bu sene başladı. Stresin verdiği etkiler olsa gerek. takma kafanı. bunlar da geçecek.
Bak kendine program yap. Önce sevdiğin dersleri çalış. Mesela ben ders çalışacaksam ilk Fizikten başlarım. Sonra sevmediğim bir ders. Sonra sevdiğim, sonra sevmediğim şeklinde.. Dersleri günlere ayır, hepsine birden yüklenme o zaman sıkılırsın. Hatta kendime ödül koyuyorum. Biraz çocukca ama :P Atıyorum Kimyadan 100 soru çözünce 1 çikolata yeme hakkım oluyor. Kendini ödüllendirmeyi dene. İstediğin bir bölüm varsa yaz kocaman kağıda, puanını da yaz. As karşına. Ona bakarak çalış. Havalardan dolayı biraz da bu uyuşukluk. Bende de var aynısı. 2 soru çözünce uyuyasım geliyor. Ama gerçekten geçici bir dönem olduğuna inanıyorum. Biraz sabredersen emin ol karşılığını fazlasıyla alacaksın.
Öyle ki dün, matematikten bir formülü hatırlayamadım diye bütün dersi bırakıp 100 kere onu yazdım. :31: Ya çıksaydı sınavdaaaaa ?? Hıı ? :53:

-

Son düzenleme:
Dönemseldir, çünkü aynı dönemi geçiriyoruz. :) Ben de seneye sınava gireceğim. Dediğin gibi böyle bi sıkıntı bir yavaşlık.. Hayat amacım yokmuşcasınayım. Mesela bir soruyu çözüyorum, yanlış yaptıysam oturup ağlıyorum, bu soru kaç kişiyi önüme geçirecek, nasıl yapamam falan. :9: Hatta bende hafiften simetri takıntısı da var. Diyelim özet çıkarıyorum bir konu hakkında, a harfi yamuk oldu diye tüm sayfayı baştan yazmaya başlıyorum. :27:
Yoktu bende böyle şeyler. Bu sene başladı. Stresin verdiği etkiler olsa gerek. takma kafanı. bunlar da geçecek.
Bak kendine program yap. Önce sevdiğin dersleri çalış. Mesela ben ders çalışacaksam ilk Fizikten başlarım. Sonra sevmediğim bir ders. Sonra sevdiğim, sonra sevmediğim şeklinde.. Hatta kendime ödül koyuyorum. Atıyorum Kimyadan 100 soru çözünce 1 çikolata yeme hakkım oluyor. Kendini ödüllendirmeyi dene. İstediğin bir bölüm varsa yaz kocaman kağıda, puanını da yaz. As karşına. Ona bakarak çalış. Havalardan dolayı biraz da bu uyuşukluk. Bende de var aynısı. 2 soru çözünce uyuyasım geliyor. Ama gerçekten geçici bir dönem olduğuna inanıyorum.
Öyle ki dün, matematikten bir formülü hatırlayamadım diye bütün dersi bırakıp 100 kere onu yazdım. :31: Ya çıksaydı sınavdaaaaa ?? Hıı ? :53:

oncelikle masallah :nazar:
ya ben de boyle ders calısmak istiyorum ama malesef senin kadar azimli degilim ben sınavda ne yapıcam hic bilmiyorum
bir de ben bi soruyu cozemessem tamadır ani bırakırım dersi moralim bozuldu
bu azminle insallah sınavda cok guzel yerler kazanırsın :)
ben mesela su an taktım ben neden 1 dil biliorum neden 2 anadilim yok diye hayır olsa ne olcaksa ama taktım bi kere yani ders calısmaya otursam bu aklıma takılcak bazen dusunuyorum iste yarım turk yarım bilmemne olsam iki dilim olurdu soyle olurdu boyle olurdu bi bakmısım saatlerce hayal kurmusum ne kadar sacma bir konu dimi okuyan herkes eminim bu kız salak demistir :D ya da ne biliyim turkce neden kolay bi dil biraz zor olsaydı diger dilleri daha kolay ogrenirdik falan :D tam bir dil manyagıyım anlayacagın :D
odullendirmeyi denedim aslında mesela cikolata ama daha hedefime ulasamadan gidip yerim ben o cikolatayı her aksam yarın ders calıscam diye kalkıyorum ama bi bakıyorum afedersin evi b*k goturuyo her yeri be toplamak zorundayım ozellikle o mutfagın bulasıgı butun hevesim gidiyo ya :D
yani ben bisey yapmak isteyince onu hemen yapmalıyım yoksa aklım onda kalır mesela bi dizinin yeni bolumunu merak ederken ders calısamamak gibi ki allahtan artık izlemiyorum :D

oncelikle masallah :nazar:
ya ben de boyle ders calısmak istiyorum ama malesef senin kadar azimli degilim ben sınavda ne yapıcam hic bilmiyorum
bir de ben bi soruyu cozemessem tamadır ani bırakırım dersi moralim bozuldu
bu azminle insallah sınavda cok guzel yerler kazanırsın :)
ben mesela su an taktım ben neden 1 dil biliorum neden 2 anadilim yok diye hayır olsa ne olcaksa ama taktım bi kere yani ders calısmaya otursam bu aklıma takılcak bazen dusunuyorum iste yarım turk yarım bilmemne olsam iki dilim olurdu soyle olurdu boyle olurdu bi bakmısım saatlerce hayal kurmusum ne kadar sacma bir konu dimi okuyan herkes eminim bu kız salak demistir :D ya da ne biliyim turkce neden kolay bi dil biraz zor olsaydı diger dilleri daha kolay ogrenirdik falan :D tam bir dil manyagıyım anlayacagın :D
odullendirmeyi denedim aslında mesela cikolata ama daha hedefime ulasamadan gidip yerim ben o cikolatayı her aksam yarın ders calıscam diye kalkıyorum ama bi bakıyorum afedersin evi b*k goturuyo her yeri be toplamak zorundayım ozellikle o mutfagın bulasıgı butun hevesim gidiyo ya :D
yani ben bisey yapmak isteyince onu hemen yapmalıyım yoksa aklım onda kalır mesela bi dizinin yeni bolumunu merak ederken ders calısamamak gibi ki allahtan artık izlemiyorum :D

Saol canım inşallah sen de kazanırsın. :nazar: :54:
Bak işte sevdiğin şeyleri kendine şartlandır. İnanılmaz bir İspanyolca meraklısıyım. Bu dönem kendimi tamamen şartlara adadım ben. :27: Eğer çalışacağım ders bittiyse gidip İspanyolca Metinler okuyorum, grammerlerine bakıyorum falan. Anlayacağın iş sende bitiyor. Ben de istersem ders bitmeden gider yerim o çikolatayı ama önce bunun senin iyiliğin adına olduğunu kavraman lazım. Şurda dayanacağın sadece 1 sene o kadar. Sonra istediğin kadar tartış içinde "yarı şuralı yarı türk olsaydım, şu dilim olsaydı" falan diye. :9: Ama dediğim gibi önce kendine inanman lazım. Hepsi senin iyiliğin için. Ben de bayılmıyorum oturup formül yazmaya ama hedefime ulaştıracak sorular o formüllerden geçiyor biliyorum.
Bende şu aralar bir de bi akım var, soruyu yanlış yaptıysam hele de basit bi yerden yaptıysam oturup 3 yaşındaki çocuk gibi ağlıyorum. :9: Çok utanç verici. :17: Sonra o soruyu bırakıp başka soruyu çözüyorum. Sonra tekrar dönüyorum neden yanlış yapmışım diye. İster istemez yapıyorum. İstediğim yeri kazanmak için mecburum. Hatta geçen gün annem ağladığımı gördü "Ne oldu?" dedi, benim cevap : "9+5 i 13 olarak toplamışım ya sınavda da öyle toplarsam" , annemin cevap "Tamam hadi içeri git". Kadın artık tepki bile vermiyor. :9:
-

Son düzenleme:

Saol canım inşallah sen de kazanırsın. :nazar: :54:
Bak işte sevdiğin şeyleri kendine şartlandır. İnanılmaz bir İspanyolca meraklısıyım. Bu dönem kendimi tamamen şartlara adadım ben. :27: Eğer çalışacağım ders bittiyse gidip İspanyolca Metinler okuyorum, grammerlerine bakıyorum falan. Anlayacağın iş sende bitiyor. Ben de istersem ders bitmeden gider yerim o çikolatayı ama önce bunun senin iyiliğin adına olduğunu kavraman lazım. Şurda dayanacağın sadece 1 sene o kadar. Sonra istediğin kadar tartış içinde "yarı şuralı yarı türk olsaydım, şu dilim olsaydı" falan diye. :9: Ama dediğim gibi önce kendine inanman lazım. Hepsi senin iyiliğin için. Ben de bayılmıyorum oturup formül yazmaya ama hedefime ulaştıracak sorular o formüllerden geçiyor biliyorum.
Bende şu aralar bir de bi akım var, soruyu yanlış yaptıysam hele de basit bi yerden yaptıysam oturup 3 yaşındaki çocuk gibi ağlıyorum. :9: Çok utanç verici. :17: Sonra o soruyu bırakıp başka soruyu çözüyorum. Sonra tekrar dönüyorum neden yanlış yapmışım diye. İster istemez yapıyorum. İstediğim yeri kazanmak için mecburum. Hatta geçen gün annem ağladığımı gördü "Ne oldu?" dedi, benim cevap : "9+5 i 13 olarak toplamışım ya sınavda da öyle toplarsam" , annemin cevap "Tamam hadi içeri git". Kadın artık tepki bile vermiyor. :9:
-

ispanyolca mı :) ne kadar biliyorsun :)
ben valla butun dillerin delisiyimdir o yuzden daha bir dile karar kılamadım :D
boyle iste cok istek geliyo kendimi gazlıyorum kitap basına oturunca gidiyo hepsi btun arkadaslarım inek gibi ders calısıyo su anda
bana kalırsa sen dogru olanı yapıyorsun ben ne hata yapsam hep 4 islemden yaptım 2-2 yi 1 bile bulabilirim cok dikatsizim soruyu ogru duzgun okumam iki rakam gorsem onları toplamaya bakarım
ahh ahh bi de is doktoru olmak istiyorum en iyisi kendime gercekten de bir program yapmak
yanlız rica etsem sen nasıl napıyorsu anlatabilirmisin bu konuda gercekten ozurluyum 2 saat aralıksız ders calısıp 10 dk mola koyuyorum kendime 2 saat te calısamadıgım ciin programlar hep yalan

ay kendimi hatırlattın bana tatlım ya ama ben senin gibi 25 alırsam üzülmezdim de her şeyi takardım o döneme mahsus bir şey herhalde bu :1:
yavaş yavaş çalışmaya alışınca kafaya ttakcak zamanın olmuyor merak etme :1:
inşallah istediğin hedeflerine ulaşırsın güzelim :54:

Canım hem yaşının verdiği şeyler bizde aynı dönemlerden geçtik ama o kafana koyduğun iki dili çok iyi öğren tavsiyem
Zaten bu sıcaklarda insanın bişey yapası gelmiyo yazın şunu yaparım bunu yaparım dedim ama yok yapılmıyor ki o yüzden takma kafanı havalar serinlesin metobolizma hazılansın canavar gibi olursun kışın yorulcan zaten kafanı dinle bu sürede

ispanyolca mı :) ne kadar biliyorsun :)
ben valla butun dillerin delisiyimdir o yuzden daha bir dile karar kılamadım :D
boyle iste cok istek geliyo kendimi gazlıyorum kitap basına oturunca gidiyo hepsi btun arkadaslarım inek gibi ders calısıyo su anda
bana kalırsa sen dogru olanı yapıyorsun ben ne hata yapsam hep 4 islemden yaptım 2-2 yi 1 bile bulabilirim cok dikatsizim soruyu ogru duzgun okumam iki rakam gorsem onları toplamaya bakarım
ahh ahh bi de is doktoru olmak istiyorum en iyisi kendime gercekten de bir program yapmak
yanlız rica etsem sen nasıl napıyorsu anlatabilirmisin bu konuda gercekten ozurluyum 2 saat aralıksız ders calısıp 10 dk mola koyuyorum kendime 2 saat te calısamadıgım ciin programlar hep yalan

Biraz biliyorum, eh işte yani. :P
Bak canım 2 saat aralıksız ders çalışılmaz bu birrr, 10 dakika mola olmaz bu ikiiii.. :9:
Bak şimdi okulda 45'er dakika ders görüyoruz. Bunun hesaplanması bir insanın mola vermeden zihnine bilgi alabileceği sürenin toplamıdır. Ders 20. dakikasında sıkılıyorken sen nasıl 2 saat ders çalışmayı düşünüyorsun ? Bak bu çok yanlış.
Önce kendine program yap. Her gün çalışıp "ANLAYABİLECEĞİN" ders sayısı toplamı 3 tür. TM'ci mi yoksa MF'ci misin bilmiyorum ama sana ilk olarak tavsiyem YGS konularından başla. Sonra LYS konularına yönlen. Her güne 3 ders koy. Mesela Pazartesi Matematik koyduysan daha hafif bir ders koy yanına atıyorum Coğrafya. Ağır dersleri bir arada çalışma. Mesela üst üste sözel, üst üste sayısal da çalışma. Sıkılırsın. 40 dakika çalış, 20 dakika ara ver şeklinde yürüt programını. Bu kurala uyduktan sonra o günkü dersini istediğin süre çalışabilirsin. Atıyorum o gün edebiyat var 40 dakika konu, 20 dakika ara, 40 dakika test 20 dakika ara da yapabilirsin. Test çözmeden önce konuya bak. Örnek soruları çöz. Tuttuğun bir defterin varsa oraya bak. Yani alabileceğin kadar bilgi al. Sen gider şak diye test çözmeye çalışırsan hem çok hata yaparsın hem de aklın karışır. Konuyu kavradıktan sonra test çözersen daha verimli olursun ve daha çabuk anlarsın. Eğer çok hakim olmadığın bir konuysa açık dursun önünde konu kitapların. Takıldığın yerlerde bakarsın, böylece aklında kalır. Yanlış yaptığın sorunun üstünde çok kafa yorma git 1 test çöz. Sonra dön gel bak ona. Kafan dağılırsa hatanı daha kolay görürsün. Onları çözmekten asla pes etme.
Çalışma masanın üstünde su dışında yiyecek, içecek mümkünse bulundurma dikkatin dağılır. Televizyon, bilgisayar karşısında çalışma aynı şekilde. Çalıştığın odayı havalandır, ışığın yeterli olduğundan emin ol.
Çok güzel bir bölüm istiyorsun. Sen istedikten sonra her şey olur. Ders çalışma konusunda fikre ihtiyacın olursa özel mesaj da atabilirsin :34:

#lyudka inşallah teşekkür ederim :) #dream24 evet ya bende yazın çok şey yapmayı planlıyorum da olmadı iste :D tareti teşekkür ederim benim ders calışma alışkanlığım olmadı için çok bilgim yok bu konuda dediklerini dikkate alicanmi dil sevdamı da seneye birakicam inşallah :))) sanırım herkes böyle dönemler yasamış ben tek değilim :)

Dönemsel olmasından ziyade bence sınav kaygın gelecek kaygın başlamış o yüzden bu durumdasın.
Ama takdir ettim dil öğrenme çabanı, ders çalışma isteğini :)
Kafana çok takma bence her şeyi emin ol daha iyi olur her şey :) İnşallah istediğin yerlere gelirsin :)

Back
X