Saçma sapan sistem

attığım sayfalardan ajansları falan inceleyip evine yakın olup ulaşım sağlayabileceklerinde veya güzel müşteri portföyü olup ilgini çekenlerde çalışan insanları bulup mail atabilirsin ya da instagram'dan yazabilirsin bu arada (ki instagram profilin burada da işe yarar) ilk yorumda bahsettiğim metin yazarı arkadaş öyle iş bulmuştu baya büyük bir ajansta. beni de baristalık yaparken müşterim olan ajans sahibi işe almıştı. (3 aktarma ile ulaşım sağlıyordum ajansa)
ajanslara cv-portfolyo bırakabilirsin maille, belki beklemediğin anda bir geri dönüş olur.

Şuan piyasa kötüymüş. Çevremden de arkadaşlardan da duydum. İlanlar var ama süs gibi duruyo. Herkes eleman çıkartmaya başlamış. Az kişiyle iş yürütmeye çalışılıyor. Biri sağlık mezunu işini yapmak istiyo ama kazanamıyor diye muhasebeye geçti. Şuan daha çok kazanıyor. Onunda saatleri vardiyalı mesela. Kadınlara göre işler hep bir tık daha zor sanki. Desteklesin bölümü diye fotoğrafçılık kursunu düşündüm ama ona buna gitmekten öğrenmenin sınırı yok yani.

(Bir akrabam var mesela yaşı var o dönem atanmak iş bulmak kolaydı diye deneyimi olmuş 1 program kullanıyor resmen. Bizden adobe setini istiyorlar. Yetmiyor 3d modelleme, mimarlık programları, baskı bilgisi. Ben 50 yaşında insan mıyım her şeye vakıf olayım. İçten içe sisteme çok kızgınım ve sitemliyim. )

Bende bir süre sonra kendi işimi imzam olsun istiyorum istediğim aklımda tasarılarım var ama daha başlayamadım ki sermaye ortada yok. Kendime ait gelirimin olmaması stres ediyor. Of sizide çok tuttum kusuruma bakmayın.

Burda kendimi ifşa etmiş olurum ama. Müşterinizle iş sohbetini nasıl açtınız? Ajanslar gözümde çok büyük geliyor sanki altından kalkamayacakmışım gibi oluyorum bazen.

Başka üni denesen olmaz mı
Mesela ne deniyim? Şimdi tekrar sınava gircem 1 sene kayıp, sonra kazandım desek 4 senelik seçtim, öğretmenlik gibi düşünüyorum şuan örneği. İyice zorlaştırdılar onu da. Sağlık falan düşünmüyorum zaten. Ben kreatif işler düşünmüştüm hep.
Önerilerinize açığım bu arada. Biraz duygusallık vurdu bana

Of sizide çok tuttum kusuruma bakmayın.
yoo saçmalama ben yazmak istemesem niye yazayım. seni çok iyi anlıyorum ve benim çevremde de ben dahil bir sürü insan var hala arayışta olan (yaşım 26) ama bugüne dek çalıştığım hiçbir iş boşa değildi hepsi bana bir şey kattı. ileride hepsinden öğrendiğim şeyleri bir yerde kullanacağımı biliyorum. beni de üzen şey çok sevdiğim ve eğitimini (aslında felsefesini) aldığım bir mesleği yapamıyor olmam, ha mevcut şartlar sebebiyle kendim isteyerek bıraktım evet, çalışanlar inşallah bir gün biz de bırakırız dediler. o bölümü okuduğuma pişman mıyım ona da hayır, o da beni ben yaptı. yani hayatta pişmanlık duymak manasız sadece bir şeyler öğrenmek var, onu demeye çalışıyorum. sen de ne yaparsan yap çabalamaya devam et herkes gibi ve umutsuz olma. bir gün hayalindeki neyse onu gerçekleştirmek için tüm parçaların bir araya gelmesini sağla-bekle. ülkenin şartları kötü, o konuda kimse pek de pozitif bakamaz sanıyorum. biraz da elimizdekiyle mutlu olacağız, seçenekler içinden seçim yapacağız ne yapalım. telaşa kapılma, istersen başvurularını yaparken idarelik bir işe gir meşgul tut kendini. baristalık öneririm, maaşı da sana vereceği psikoloji de iyi gayet.
Desteklesin bölümü diye fotoğrafçılık kursunu düşündüm
eğer benim çalıştığım ajans gibi aynı zamanda prodüksiyon yapan bir yerde çalışırsan veya öyle bir yerde yükselirsen o zaman fotoğraf bilmen çok işine yarar (art direktör olarak) ama temelde pratik işidir o da, ekipmanla pratik ister.

Ama o zamanda çok açılmış oluyorum fotoğraf kısmına girersem. Ekipman kısmını bilmiyorum orta düzey kameralar 35 falan çok bilgim de yok. En son ders olarak okuduğum şeyler aklımda.
Baristalık nasıl yapıcam ki hiç alakam yok o taraklarda. Aykut Elmas gibi "köye taşınasım var" diyesim geliyor.

Burda kendimi ifşa etmiş olurum ama. Müşterinizle iş sohbetini nasıl açtınız? Ajanslar gözümde çok büyük geliyor sanki altından kalkamayacakmışım gibi oluyorum bazen.
neden ifşa etmek olarak düşündün ki? aslında network kuruyorsun ve insanlara bakın işlerim bunlar, düşünürseniz çalışmak istiyorum demiş oluyorsun. en kötü cv bırakmış oluyorsun yani.
benimki şanstı aslında. baristalığa ilk başlarken müdürüme max. 1 sene kalırım ama ben asıl kendi mesleğimi yapmak istiyorum diye bilgi vermiştim. müdürüm beni çalışan olarak sevdi ve o ajans sahibiyle tanıştırdı. ajansa görüşmeye gittim, anlaştık ve çalışmaya başladım ama şimdi çok uzatmamak için anlatmayacağım sebeplerden iş hayatımda en kötü tecrübelerimden birini yaşadığım yerdir yani şans mı şanssızlık mı bilemem. :)

evet fotoğrafın aciliyeti yok. şuan bildiğin programlara yüklenip portfolyonu genişletsen daha iyi bence de.
ekipman derken kamerayla bitse keşke lens, ışık, tripod zibilyon şey de beraberinde gelir.
valla ben ege-akdeniz sahil kasabası istiyorum cınımm ben kendimi mandıra filozofu gibi hissediyorum bağzen
baristalık kurumsal bi yere gir 2 haftada basic öğrendin 1 aya şipşak çıkarırsın tüm ürünleri hiç sıkıntı değil maaşı piyasaya göre dolgun, ortamı hareketli kafanı meşgul tutar, o ara da başvuru yaparsın başka yerlere bir düşün istersen bilemedim bir öneri sadece kolay bulabileceğin bir iş olduğu için
daha sakin tempoda çalışacağım dersen butik yerlere bak onlar da tecrübesiz zor alıyor muhtaç değilse

Evet kamera ıncık cıncığı çok.
Bende o bölgeleri seviyorum ya. Gerçekten o taraflarda bir işim olsa ailemden sorun çıkarmasa uça uça ggidicem. Aslında önceden çalıştığım atölyeye istesem alırlar diye düşünüyorum çünkü ben o konuda tecrübeliyim. Ama orasıda çok yorucuydu. Arada aklıma geliyor part time başlasammı diye. Ama o an bi iş bulur çıkarsam da ayıp olacak gir çık yapmaktan.

part time gireceksen ayıp olmaz bence
psikolojini kötü yapacaksa da girme

Şuan ani karar vermemek için kendimi tutuyorum. İlanlara dönüş olana kadar devam edicem sanırım. O sürede de portföy için bişeyler karalıyorum.
mail ve instagram yolunu da dene dediğim gibi beklemediğin anda bir dönüş olur arkadaşım bu şekilde iş buldu yolun açık olsun

Onu demek istemedim formasyon veren bir üni bulamaz mısın anlamında

Onu demek istemedim formasyon veren bir üni bulamaz mısın anlamında
Şimdi baktım, formasyon tümden kalkmış. Daha geçen gün vardı valla hızlarına yetişemiyorum, sandım ki senin üniversitede formasyon birimini kapattılar. Ben de formasyon alayım falan diyordum meğer formasyon tası tarağı toplayıp gitmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…