- 24 Ağustos 2018
- 4.296
- 10.957
- 208
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Simdi bu çalışan 3 kadın sen annen kardeşin değil mi çalışmayan dayin yaşı itibariyle nenen.. avantaj sizde taşının annen kardeşin sen ayrı eve kalsınlar sap gibi ortada.. bakalım o zaman ne yapacak dayin 70 yaşındaki annesini çalıştıracak hali yok.. o zaman seve seve afedersin.. anca böyle yola getirirsinizAnneannem oğluna tek kelime laf söylemiyor. O da elini taşın altına koysun dediğimizde bizimle kavga ediyor. Bizi evden kovmaya kalktığı bile oldu. Annemin pasifliği, anneannemin saçma sapan paşa muamelesi yüzünden bu herif üstümüze kaldı işte. Arada bi okula gidiyor, sabahtan akşama kadar yatıyor yani.
Size ne mi? Evin faturasını, kirasını, masrafını bölüşürken o öğrenci diye hesaba katılmadığı için hakkıma girilmiş oluyor, onun payı da üstümüze kalıyor bu yüzden dayımdan bana ne diyemiyorum. Keşke bana ne diyebilsem. Ailem dağıldı zamanında. Neyse uzaktan konuşmak size kolay.
Annenizle ikiniz çıkın ayrı eve. İki maaşla geçinirsiniz.Mesele adamın değişmesi değil benim değişmem lazım. Ayrı eve çıkmam şart ama maddiyat yüzünden pek göze alamıyorum. Öyle fena işsizlik var ki işim var ama ya işsiz kalırsam düşüncesi arada bir yokluyor. Ülke cidden insanın hayatını yaşamasına engel ya.
evet gülünç bir durum. elbette çubuk krakere takacak değilim ama geçen gün bonibon yüzünden benimle kavga etti mesela, o daha komikti. bonibon için hesap sormuşum mesela bir de öyle ciddi söyledi ki, ilk söylediğinde idrak edemedim o derece. saçmalığın boyutunu siz düşünün.Aslinda ilk paragrafta konu cok iyiydi. Ama olay dayinizin cubuk krakerini sizinle paylasmadigi boyuta gecince aldi beni bi gulme..
çok eskiden evet ev onların eviydi. zaman içerisinde bu ev, annemin kazandığı paralar sayesinde eve benzedi. içine eşya alınmayan, kirası ödenmeyen, yemek pişmeyen bir yerden ev olur mu? olmaz. sonradan dahil olduk ama bedavaya dahil olmadık sonuçta. anne oğul yaşarlarken bile annem kendi çapında maddi destekte bulunurdu onlara. çok dip seviyede yaşıyorlardı, biz taşındık gün yüzü görmeye başladılar. yani zaman içinde harcanan parayı düşününce ev onların evi klişesinden kopuyoruz. burada hata, bu herife, sen ne yapıyorsun demeyen herkeste. ben dedim zamanında, işe yaramadı, yaramaz da. işin kötüsü annem de pek yanaşmayabilir ayrı ev olayına. en iyisi kendi başımın çaresine bakmak.Ev onların evi, siz sonradan dahil olduğunuz için o evin düzenine uyum sağlamak zorundasınız. Anneanneye karışma hakkınız yok malesef, oğluyla arasındaki ilişki onu ilgilendirir. İster ayağına yemek taşır, ister altını bezler. Siz kendi annenizle uğraşın, ikna etmeye bakın ayrı eve çıkmaya.
evlenmek sanırım en kötü tercihlerden biri olacak. en kısa zamanda maddi anlamda güçlenip ikinci seçeneği uygulamam gerekecek. fakat o zaman da kıyamet kopacak biliyorum, anneannem tavır alacak benimle görüşmek istemeyecek falan. valla açık açık söyleyeceğim, ekmek elden su gölden yaşayan birine daha fazla katlanmak istemiyorum diyeceğim. gerisinden bana ne.iyi de konuda öyle bir anlatmışsınız ki istiyorsunuz dayınızı düzeltelim.
olmaz yani. yapacak tek şey o evden gitmek. bir çok kişi dayısıyla senelerce görüşmüyor bile. adamı bu kadar çekmek zorunda değilsiniz yani.
ya dişinizi sıkıp öyle bir planınız ve adayınız varsa tabi evlenip eşinizin de yardımıyla annenizi de alıp o evden ayrılın ya da kendi yağınızda kavrulabileceğiniz ufak bi ev bulun. ben olsam 2. sini yapardım. anneler biraz duygusallar o yüzden böyle ayrılıklarda zorlanıyorlar ama huzur önemli.
erkeklerden soğuyoruz bu sebeple işte. sonra neden evlilikler bu kadar azaldı? kendi kendine yetebilen kadınlar arttı, asalak erkekler çoğaldı.Bakıldığında siz onların evine dahil olmuşsunuz. Dediğiniz gibi sizlerin ayrılması daha yerinde bir karar olacaktır. İnşallah bir an evvel çıkarsınız oradan. Maaşınız da varmış azıcık aşım kaygısız başım. Hemde sakin sakin güzelce yaşarsınız. Kalabalıktan iyidir.
Bu erkeklere neler oluyor böyle bu kaçıncı duyduğum püsür asalak erkek. İyice arttılar bu ara.
teyzem çok sinir oluyor mesela dayıma bu yüzden. yani aklınız alıyor mu, sizinki yine çok genç daha çocuk 21 yaş ne ki. bizdeki herif 33 yaşında yahu. 33 yaşında, hayatta hiçbir baltaya sap olamamış bir erkek düşünebiliyor musunuz? ve kendisi tercih etti bunu. bir insan senelerce iş arar, işi gücü kazancı ters gider zor durumlardan kurtulamaz bakın ben buna anlayış gösterebilirdim. ama yıllardır okul var bahanesiyle çalışmayan, tek kuruş katkı yapmayan, çabalamayan, hala kendisi için 70 küsür yaşındaki babasını sokaklarda çalıştıran ve ondan haftalık almaya utanmayan, cebindeki telefonun taksidini babasına ödeten bir erkek(!) hani para yiyici kadınlar var ya, bu onlardan da beter. okula da hafta iki kez falan gider bu arada. şaka gibi.Seni cok iyi anliyorum benim kardesimde 21 yasinda ve yemeği de dahil odasina annem tasiyor okulu bıraktı ise bir gun gidiyor ikinci gun hastayil diyor gitmiyor ve bende bu konuda annemi suçluyorum duzelmesi icin çaba sarfettim ama dunya umrunda değil ayni evde degiliz biz ama ayni evde olsak sinirden delirirdim eminim
Asgari ücret alan biri kira artı iki fatura ödedimi maaş biter bu devirde☹☹☹Yani anneni kardesini alip 1+1 eve ciksan.sen calisiyosun kirani odesen iki fatura odesen. Annen calisiyormu oda evin mutfagini karsilasa. Artik disinizi sikacaksiniz bir sure sosyallik gezme tozma gibi olaylar olmaz ama lafta yemessiniz.
Simdi bu çalışan 3 kadın sen annen kardeşin değil mi çalışmayan dayin yaşı itibariyle nenen.. avantaj sizde taşının annen kardeşin sen ayrı eve kalsınlar sap gibi ortada.. bakalım o zaman ne yapacak dayin 70 yaşındaki annesini çalıştıracak hali yok.. o zaman seve seve afedersin.. anca böyle yola getirirsiniz
çok eskiden evet ev onların eviydi. zaman içerisinde bu ev, annemin kazandığı paralar sayesinde eve benzedi. içine eşya alınmayan, kirası ödenmeyen, yemek pişmeyen bir yerden ev olur mu? olmaz. sonradan dahil olduk ama bedavaya dahil olmadık sonuçta. anne oğul yaşarlarken bile annem kendi çapında maddi destekte bulunurdu onlara. çok dip seviyede yaşıyorlardı, biz taşındık gün yüzü görmeye başladılar. yani zaman içinde harcanan parayı düşününce ev onların evi klişesinden kopuyoruz. burada hata, bu herife, sen ne yapıyorsun demeyen herkeste. ben dedim zamanında, işe yaramadı, yaramaz da. işin kötüsü annem de pek yanaşmayabilir ayrı ev olayına. en iyisi kendi başımın çaresine bakmak.
Aslında bahsettiğiniz şey de gerçek değil zira ev kira. Biz çekip gittiğimizde oğlu çalışmazsa anneannem geçinemez. Babasından kalan 1100 TL maaş ile iki kişi nasıl geçinebilir? O zaman bu herif sırtını kime dayayabilir? Varsa bunun cevabını da almak isterim sizden.Biri size harabe bir ev veriyor diyelim oturun diye, siz o evin mutfağını yaptırıyorsunuz, parkelerini, tuvaletini , banyosunu, boyasını ... Zaman içinde ev şahane bir yere dönüşüyor. İstediğiniz kadar masraf yapın, neticede o ev başkasına ait . Bu evi ben yaşanabilir hale getirdim, artık benim diyemezsiniz. Şu anda yaşadığınız yer için de, aynı şey geçerli. Siz istediğiniz kadar para harcamış olun , o eve sonradan dahil olan kişilersiniz ve ev anneannenin. Üzgünüm gerçek bu.
Elimi kolumu bağlayan şey de bu zaten. Yoksa kim katlanır ki saçma şeylere? İnsanlara konuşmak ne basit geliyor.Asgari ücret alan biri kira artı iki fatura ödedimi maaş biter bu devirde☹☹☹
Kesinlikle. Yani kısa vadede kar gördüğü her şey aslında çok büyük zarar onun için. Hadi bir şekilde minik minik paralar kazandı ve sadece kendine kadar birikim yaptı diyelim. En fazla 10.000 lira yapmış olabilir ki bu devirde bu para ne işe yarar. Gencecik üniversite mezunu onca işsiz varken kim onu o yaştan sonra işe alacak? Hayatın gerçeklerinin farkında değil resmen. Ben iki senedir çalışıyorum, çok şükür işi öğrendim, beceri ve deneyim kazandım ancak gelecek kaygım deli gibi devam ediyor. Burası Türkiye yani Burda hangi insan nesine güvenip de kendini böyle serebilir? Çok saçma.Ya dayının hikayesi bana cok tanıdık. Ben su an onun 60 li yaşlarına sahitim diye düşün.
senin için zor kuzum ama emin ol onun hayati öyle gitmiyor. Bir yerden sonra üstüne yatacak insan bulamayınca sürünme dönemi başlıyor