- 28 Mayıs 2015
- 7.524
- 27.772
- 748
- Konu Sahibi gurtmingotam
-
Ellerine,emeğine sağlık canımNevreste bi bakabilir misiniz doğru mu yaptım acaba
Uff nasil canim cekti yaa o fasulyeye ekmegi banip banip yicen pilavlada olur amaMerhaba arkadaşlar sonunda katılabildim yarışmaya aslında birden bire katıldım akşama yemeğe pilav yapıyordum fotoğraflarını çekip şansımı denemek istedim imkanlar el verdiğince birşeyler yaptım umarım beğenirsiniz
Malzemeler:
- 2 su b. Prinç
-2 buçuk su b.su
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3damla limon suyu tane tane olsun diye
-1 yemek kaşığı zeytin yağı parlak olsun diye
-tuz
-karabiber
-bulyon (tavuk)
Öncelikle prinçlerimizi ıslayıp yıkıyoruz
Sonra tavamızı ısıtıp tereyağını eritip az zeytinyağı koyuyoruz.ardından yıkayıp süzdüğümüz prinçleri tavaya ilave ediyoruz üzerine biraz tuz koyuyoruz ki prinçlerimiz kırılmasın diye azıcık kavurup suyunu koyuyoruz bir kaç damla limon . damlatıp bulyonu da eritip tavamıza ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz üzerine havlu koyup. Princin çeşidine göre ilave edilen su miktarı değişkenlik gösterebilir bazılar daha fazla su çekebilir ona göre su ekleyebilirsinz benim kullandığım normal pilavlık pirinçti annem vermişti yüzüne çıkacak kadar su yetti göz kararıyla dengeleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1991591 Eki Görüntüle 1991606
Eki Görüntüle 1991593 Eki Görüntüle 1991594
Eki Görüntüle 1991596 Eki Görüntüle 1991597
Ve sunum akşam yemeğinde kuru fasulye olduğu için böyle yaptım ister nohutla ister köfteyle yanında da turşuyla servis edebilirsiniz. ilk deneyimim kusurum olduysa affola Umarım beğenirsiniz hepinize afiyet olsun. Herkese başarılar...
Eki Görüntüle 1991598 Eki Görüntüle 1991599
Eki Görüntüle 1991600 Eki Görüntüle 1991601
Eki Görüntüle 1991603 Eki Görüntüle 1991604
Çok teşekkürler :)Ellerinize saglik nefis görünüyor
Çok sağol canım :)Ellerinize sağlık. Basarilar diliyorum :)
Çok teşekkür ederimEllerine,emeğine sağlık canımYarışmada bol şans diliyorum
Keşke burda yapılan yemekleri ulaştırabilsek ne güzel olurdu çok sağol canımUff nasil canim cekti yaa o fasulyeye ekmegi banip banip yicen pilavlada olur amaellerine saglik canim
Evet yaa :)gerci olsada yiyemezdim diyetteyim deKeşke burda yapılan yemekleri ulaştırabilsek ne güzel olurdu çok sağol canım
:) başarılar sanada canım istediğin kiloya istediğni küçük porsiyonlarla yiyerek de gelebilirsn eziyet etme kendine başarabilirsin kadınlar herşeyin üstesinden gelir evvel AllahEvet yaa :)gerci olsada yiyemezdim diyetteyim de
Ellerinize sağlık.Mükemmel ikili olurlar kendileri.Başarılar dilerim.
İnsallah canim hersey yiyorumda azar azar soyle 2 tabak kuru fasulye yemeyi özledim:) başarılar sanada canım istediğin kiloya istediğni küçük porsiyonlarla yiyerek de gelebilirsn eziyet etme kendine başarabilirsin kadınlar herşeyin üstesinden gelir evvel Allah
Kıyamam yaa ye gitsin ekmeksizİnsallah canim hersey yiyorumda azar azar soyle 2 tabak kuru fasulye yemeyi özledim
Canim resmen kurufasulye cekti yaaaMerhaba arkadaşlar sonunda katılabildim yarışmaya aslında birden bire katıldım akşama yemeğe pilav yapıyordum fotoğraflarını çekip şansımı denemek istedim imkanlar el verdiğince birşeyler yaptım umarım beğenirsiniz
Malzemeler:
- 2 su b. Prinç
-2 buçuk su b.su
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3damla limon suyu tane tane olsun diye
-1 yemek kaşığı zeytin yağı parlak olsun diye
-tuz
-karabiber
-bulyon (tavuk)
Öncelikle prinçlerimizi ıslayıp yıkıyoruz
Sonra tavamızı ısıtıp tereyağını eritip az zeytinyağı koyuyoruz.ardından yıkayıp süzdüğümüz prinçleri tavaya ilave ediyoruz üzerine biraz tuz koyuyoruz ki prinçlerimiz kırılmasın diye azıcık kavurup suyunu koyuyoruz bir kaç damla limon . damlatıp bulyonu da eritip tavamıza ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz üzerine havlu koyup. Princin çeşidine göre ilave edilen su miktarı değişkenlik gösterebilir bazılar daha fazla su çekebilir ona göre su ekleyebilirsinz benim kullandığım normal pilavlık pirinçti annem vermişti yüzüne çıkacak kadar su yetti göz kararıyla dengeleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1991591 Eki Görüntüle 1991606
Eki Görüntüle 1991593 Eki Görüntüle 1991594
Eki Görüntüle 1991596 Eki Görüntüle 1991597
Ve sunum akşam yemeğinde kuru fasulye olduğu için böyle yaptım ister nohutla ister köfteyle yanında da turşuyla servis edebilirsiniz. ilk deneyimim kusurum olduysa affola Umarım beğenirsiniz hepinize afiyet olsun. Herkese başarılar...
Eki Görüntüle 1991598 Eki Görüntüle 1991599
Eki Görüntüle 1991600 Eki Görüntüle 1991601
Eki Görüntüle 1991603 Eki Görüntüle 1991604
Iste ekmeksiz tadi cikmiyo kiKıyamam yaa ye gitsin ekmeksiz
Kiz color bigun bana soyle bi kurufasulye yapmadin ya alacagin olsunnCanim resmen kurufasulye cekti yaaaellerine saglik canimm
Ayy üzülüyorum valla bende yaa keşke imkan olsa göndersem sağ olasınCanim resmen kurufasulye cekti yaaaellerine saglik canimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?