• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece 20 gün

sevdaveysel

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
1.131
955
448
benim derdim biraz farklı sizinkilerden.. sadece 20 gün sonra babaevinden ayrılıyorum.. içim paramparça.. sizler nasıl aştınız bu durumu. ben ne yemek yiyebiliyorum ne oturabiliyorum hiçbir yere sığamıyorum çok kötüyüm annemin babamın kardeşlerimin yüzüne baksam kendimi tutamayıp ağlamaya başlıcam. çok zor bir şeymiş evlenmek yeni yeni dank ediyor sanırım, anne babadan ayrılmak.. evimden odamdan, kavga edipte beş dakika sonra unuttuğum kardeşlerimden..şuan bile ağlıyorum yazarken.. çok zor geliyor bu kapıdan çıkarken babama hakkını helal et baba diyememki ben konuşamamki.. her zamanki gibi herşeyi içime atıp güle oynaya şakalaşarak çıkmaya çalışmak,babam kalp hastası üzüntüye hiç gelemez, bizede çok düşkündür bir gün görmese çocuk gibi ağlar. Allahtan aynı şehirdeyizde ama aynı ev gibi olur mu? çok zormuş bunu gördüm anladım.. bir kız için hem en şerefli en gurur verici hemde en zor günmüş..

benim derdim biraz farklı sizinkilerden.. sadece 20 gün sonra babaevinden ayrılıyorum.. içim paramparça.. sizler nasıl aştınız bu durumu. ben ne yemek yiyebiliyorum ne oturabiliyorum hiçbir yere sığamıyorum çok kötüyüm annemin babamın kardeşlerimin yüzüne baksam kendimi tutamayıp ağlamaya başlıcam. çok zor bir şeymiş evlenmek yeni yeni dank ediyor sanırım, anne babadan ayrılmak.. evimden odamdan, kavga edipte beş dakika sonra unuttuğum kardeşlerimden..şuan bile ağlıyorum yazarken.. çok zor geliyor bu kapıdan çıkarken babama hakkını helal et baba diyememki ben konuşamamki.. her zamanki gibi herşeyi içime atıp güle oynaya şakalaşarak çıkmaya çalışmak,babam kalp hastası üzüntüye hiç gelemez, bizede çok düşkündür bir gün görmese çocuk gibi ağlar. Allahtan aynı şehirdeyizde ama aynı ev gibi olur mu? çok zormuş bunu gördüm anladım.. bir kız için hem en şerefli en gurur verici hemde en zor günmüş..

ewet canim cok zor gercekten...ben4 yil universite 2 yil calisma hayati derken zaten 6 yildir ailemle degildim buna ragmen baba evindwn ayrilirken butun aile salya sumuk agladik..hatta gorumcelerimin gozunde bile yas gordum:)) sen yine ayni sehirde olucakmiissin istedigin zaman gorusebilirsin,biz ayri sehirlerdeyiz:((

ewet canim cok zor gercekten...ben4 yil universite 2 yil calisma hayati derken zaten 6 yildir ailemle degildim buna ragmen baba evindwn ayrilirken butun aile salya sumuk agladik..hatta gorumcelerimin gozunde bile yas gordum:)) sen yine ayni sehirde olucakmiissin istedigin zaman gorusebilirsin,biz ayri sehirlerdeyiz:((

çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığın için birşeyler.. evet çok zor bir durum bende şehir dışında olacaktım nişanlım kendi memleketimizi seçebildide memlekette kaldık. ama bu kapıdan çıkıyorsun ya bir kere, işte o çok kötü bir durummuş

çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığın için birşeyler.. evet çok zor bir durum bende şehir dışında olacaktım nişanlım kendi memleketimizi seçebildide memlekette kaldık. ama bu kapıdan çıkıyorsun ya bir kere, işte o çok kötü bir durummuş

bizde ailelerimize yakin bir il sectik yasamak icin cunku ne kadar uzakta olurlarsa bi okadar gorusme sikligi azaliyor..bak ne guzel nisanlinda senin ailenin oldugu yere tayin istemis normalde erkekler kiz tarafina yakin olmaktan kiyi kiyi kacar..bende 2 yillik evliyim, benim babamda cok duygusal tv de bile kina gecesi baba evinden ayrilis gorsun gozlerinden yaslar suzulurdu, cok fazla kafana takmamaya calis,ayrilis olayina cok takilirsan dugununden kinandan bisey anlamazsin,simdi senin pir pir ucuyo olman gerek dugune az kalmis;))))

Ben Ankaradan Batmana geldim öleyim o zaman :1:
zamanla alışırsın sevdiğinle evleniyosun ev kuruyosun aile oluyosun öyle kapıp koyverme, erkeğin anacısı babacısı evlilikte ne kadar itici ise kızında öyle oluyo, kendini o duruma düşürme tatlı gidip gelin, evini yuvanı bil

Ben iyi ayrılmamama rağmen perişan etmiştim kendimi. Bir de sen seviyorsun aileni iletişimin kuvvetli
Kolay yaşanan duygular değil ama yalnız olmadığını bilmek
bekar evinden ayrılan hemcinslerinle yaşadığın duyguyu paylaştığını bilmek biraz hafifletir belki seni.

Birde erkekte ayrılıyor evden kızda onlar niye hiç sallamıyorda biz hüngür hüngür oluyoruz :/
Ben hiç duymadım damatlığı üzerindeyken annem babam ben evden ayrılıyorum diye ağlayan bi ous :19:

çok şanslıymıssın canım ne guzel ailen varmış kı evleneceğim diye ağlıyorsun bi gitsem şu evden de kurtulsam dıyen kaç arkadaş kaç gözuyaslı genc kız görduk burda şükret halıne boyle bi aile bahşetmiş rabbım sana illakı üzülücen ama zamanla alışıo ınsan herseye :ssz::ssz::ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
gerçekten çok zor bir durum
benim aile ilişkilerim çok kuvvetli olmamasına rağmen evlendiiğimin ilk bir ayı hergün ağlamıştım
evimi annemi babamı özledim diye
o an gerçekten çok zor evden çıkarken
ardından nolur gitme diye bakan gözler :43:
benim erkek kardeşim yok kuşağımı babam bağlamıştı
bağlarken de ağlamıştı
allaha emanet ol diyip öpmüştü alnımdan
kafamı öbür tarafa bi çevirdim
herkes ellerini açmış dualar ediyor ben evden çıkarken
o an bence hiç unutulmaz insanın hayatında
arkamı döndüm evime son kez baktım
babamın küçük kızı olduğum evime
ağlamamak için çok zor durmuştum ama nafile
babam tam o sırada eşime kızım önce Allah'a sonra sana emanet demişti
orda herkes ağlamaya başladı tabi
ahhh ahh çok zor

malesef aynı evdeki gibi olmuyor tabi
annemle evlerimizin arası beş dakka
ama haftada bir anca görebiliyorum
çünkü çalışıyorum falan..
ama zamanla alışıyo insan tabi
yoksa çok zor

Neler yazmışsınız, ağlattınız beni ...

Çok zor evinden ayrılmak, yeni bir düzen...

Ama birde şuradan bak ; bu duyguları hissedebileceğin bir ailen var. Şerefiyle seni büyütüp gelin etmiş bir ailen

Benim elini öpüp helalleşebileceğim kimse olmadı evimden çıkarken, annem ve babam öldü, yeni bir hayata başlamama, ayrılmaya sıcak bakmayan ablam bana bir güle güle bile demedi, öyle zor ki...

Kendi evinin sıcaklığı bir başka, çabuk alışıyor insan. Bir iki ay sonra ailenin evine gittiğinde akşam olupta kendi evine gitmek için can atacaksın. Artık sende bir aile kuruyorsun, bu kadar üzülme. Ağlamak ağlamayı getirir derler. Dünyanın en değerli şeyi insanın güzel anıları ve güzel bir ailesi olması. İçinde yaşadığın aile kadar güzel bir aile kurmanı diliyorum, çok mutlu olursun inşallah

Benimde 6 günüm var evden ayrılmama bende kendimi çok tuhaf hissediyorum. Duygularım karmakarışık. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin ne diyelim. Bir gün olacaktı bu nasılsa diyorum evim yakın diyorum kendi kendimi teselli ediyorum ne yapayım işte.

Benimde aile baglarim cok sIkI olmamasina rahmen cok üzülmüstüm... Evet sevdiginizle evleniyorsunuz ama bi baska dünyaya gecis gibi oluyo...yani bunhissettikleriniz cok normal,ama atlatiyosunuz... Evden cikarken aglayip bikac saat sonra dügünde göbek atiyoruz hepimiz :)) ... Belirli inzaman sonra evinizi benimsedinizmi ailenizin evine gidince yabanci gibi hissedeceksiniz, ozaman insan bi tuaf oluyor... Ama bunlar tatli üzünler bence... Ailen hernekadar üzûlsede gurur duyacaklar seninle... Insallah bi ömür mutlu olursun... allah bi yastikta kocatsin ;))

Ben hem ağları hem giderim durumunu gerçekten anlamıyorum.
Size ne desem bilemedim. Güle oynaya çıktım babamın evinden. Sevdiğime gidiyordum çünkü.
E annem babam da sağ, iyiler çok şükür ağlayacak birşeyi yok bence.
Allah acılarını göstermesin....

daha çok var o güne ama şimdilerde bile gözüm doluyor ne yapacağım bilmiyorum düğün günü :/

Gerçekten zor anlardır o anlar. Ben ölmeye gidiyor gibi ağlamıştım. Kızkardeşlerim de öyle. Hatta bir tanesi kocasını o kadar çok sevmesine rağmen düğün sabahı kendini odasına kilitlemiş bağıra bağıra annemi terkedemem diye ağlamıştı. Ben düğünden dönüşte okumaları için mutfak dolabına 8 sayfalık bir mektup yazıp bırakmıştım. Evden ayrılan ilk bendim. O yüzden benim gitmem annem ve babam için çok kötü oldu. Şimdi o mektubu yazıp bıraktığıma o kadar pişmanım ki...Kötü bir şey yazmamıştım halbu ki...O evde geçirdiğim güzel anıları ve onları ne kadar çok sevdiğimi yazmıştıım. Sabaha kadar okuyup ağlamışlar...Keşke yapmasaydım bunu anneme:( Gideceğim gece hep eskileri ennemle gereksiz kavgalarımı düşündüm. Pişmanlık fayda etmiyor tabi...Ama o evden çıkmaktan daha kötüsü, seni düğünden sonra evine bırakıp gitmeleri. Gelinlikle peşlerinden koştuğumu biliyorum. Oysa eşimi 7 yıl bekledim. O gece dünya durdu sandım. Fakat durmuyor. Sabah oluyor, acı duruluyor. El öpmeye gittiğinde biraz garip hissediyorsun. Fakat ondan sonraki ziyaretlerinde hayat eskisinden de güzel oluyor. Artık anneni anlayabiliyorsun, kadir kıymet biliyorsun. 20 yaşına kadar annene "anneciğim" deyip bonuna sarılamayan ben, o gün bugündür anneme daha bir nazlanırım, onu şımartırım, öper koklarım. Daha önce aramızda görünmez bir perde varmış da şimdi kalkmış gibi. Sonra anne olacaksın Allahın izniyle. Daha bir seveceksin anneni. Daha bir gurur ve mutlulukla gideceksin babanın evine. Yani demem o ki, üzül, ağla, ama kendini yıpratma. Hayat güzel olacak Allahın izniyle. Onlar da seninle gurur duyuyor olacakalr. Şimdi iki genç kızım var. Üçüncü kızım yolda. Belki de hiçbir şey beni kızlarımın hayırlı ve onları çok seven biriyle evlendiğini görmek kadar mutlu edemeyecek. Bir anne baba kızlarını iyi birine emanet etmenin mutluluğu ve gururuyla yaşar...Allah utandırmasın, yar ve yardımcın olsuncanım. Çıktığın bu yolda hep mutluluklar sarsın etrafını...Gece gece ağlattın beni....

daha çok var o güne ama şimdilerde bile gözüm doluyor ne yapacağım bilmiyorum düğün günü :/

Bence geri kalan zamanını iyi değerlendir, annenle çok zaman geçir imkanın varsa. Sakın çoğumuzun düştüğü hataya düşüp düğün stresi bilmem ne diye anneciğini üzme. Çok gerilip annemden çıkartıyordum öfkemi :( İster istemez düğün telaşı hazırlıklar falan geriyor insanı...Ah kafam ah...En çok da bütçesi etmeyecek şeyler için annemi üzdüğüme pişmanım :(

Bence geri kalan zamanını iyi değerlendir, annenle çok zaman geçir imkanın varsa. Sakın çoğumuzun düştüğü hataya düşüp düğün stresi bilmem ne diye anneciğini üzme. Çok gerilip annemden çıkartıyordum öfkemi :( İster istemez düğün telaşı hazırlıklar falan geriyor insanı...Ah kafam ah...En çok da bütçesi etmeyecek şeyler için annemi üzdüğüme pişmanım :(

o diğer uzun mesajınızı okudum birde üstüne bu mesajı okuyunca yaşlar aktı gözümden. Annem benim en yakınım dostum sırdaşım anne kız değil iki arkadaş gibiyiz onunla ama stressten, dışarıda gelen karışmalardan vs. herşeyden gerilince ister istemez annemi üzüyorum gece olup yatağıma girdiğimde o kadar üzülüyorum ki ama elimde olmuyor off offf :( allahım annemi başımdan eksik etmesin :(

Bende evden çıktığım gün çok kötü olmustum,hatta çıktım evden bindim arabama düğüne gitmek için evlenmekten vazgectim beni evime götürün dedimm :43: kına gecende ağla canım boll boll hem ağla hem oyna,ama düğün günü babana yada annene sarılıp ağlama ben sarılmadım hiç birine direk çıktım evden daha kötü olmamak için..1 ay yaşıyosun zorluğunu,ama sadece 15 gün,1 ay sonra evine okadar alısıyosunki baba evine gitmek istemiyosun,biyere gitsen evine gelmek istiyosun :34: keyfini çıkar son günlerinin,cünkü okadar çok evlenmek isteyipte evlenemeyen insan var ki,evlilik dünyanın en güzel seyi tabi doğru insanla..bende 6 aylık evliyim çokta mutluyum haftada 1 görsem yetiyo ailemii yeterki kocişinle mutlu olllll :46:

ben kendimi çok zor tutmuştum oğlan evi beni ağlatmaya meraklıydı sırf onlara inada aglamadım ellerinden geleni yaptılar annemle babam lada onlar gelmeden vedalaştık dedim bak sakın ama sakın ağlamıycaksınız ne var ağlaYAcak ki dedim babaa anem hasta üzülürse daha ötü olur dedim anneme anne bak babam hasta üzülürsse daha kötü olur dedim ikisine de güç verdim ..,
düğün bitti aRAbaya bindik görümcmde vardı ağlıyo musun die dönüp dönüp baktı iki damla aktı gözlerimden o görecek die hemen sildim kendimi topladım gece evde çok ağladım hatta bi ay hiç durmadan ağladımmmmm hergün aradan 6 7 ay geçince alıştım halende arıyorum baba evimi moralim bozuk olunca alışıyo insan evlenmek böyle bişey...

Back
X