dünden beri kafayı yemek üzereyim

Kardeşime karşı elbette bu şekilde konuşmuyorum sadece çok sinirligim dedikodu değil dertlesmek istedim. Beni üzen kendisini geliştirmek adına birşey yapmaması. Kpss istemiyorsan iş ike geliştir diyorum mesela dil kursuna git ingilizce şart artık o da yok. Boş bir şekilde yaşayıp gidiyor.
Malesef ki seçtiği adamlar da hep yanlış oldu. Şuan birşey söylemiyor ama sanırım lise mezunu birmilyoncuyla birlikteliği var. Geçmişi de aynı gereksiz insanlar ve lafımı dinlemeyip yediği kazıklarla dolu.
Ama haklısınız gercekten karismayacagim artık. Kimle de evleniyorsa evlensin. Hatta keşke evlense de o da kurtulda biz de kurtulsak
Bende ablayım, ablalığı anlarım ama siz kardeşinizin hayatına aşırı müdahilsiniz ve yargılıyorsunuz, o yüzden size tepki olarak hiçbirşey yapmıyor, birazda onun penceresinden bakın, yaptıklarını tasvip etmeyip sürekli tenkit ediyorsunuz gibi anlaşılıyor yazdıklarınızdan, görüştüğü kişilere yanlış kişiler deyip şu an görüştüğü insanı eğitim ve işiyle yargılıyorsunuz.
O 25 yaşında, kazıkta yiyecek, yanlış kararlarda verecek, hata da yapacak, bunların bütününe hayat tecrübesi denir, siz onu kendi haline bırakmazsanız hayatıyla ilgili alması gereken dersleri alıp kendi hayat tecrübesini oluşturamaz, siz iyi bir eğitim aldınız, iyi bir işe sahipsiniz diye kardeşinizden aynı beklentiler içinde olamazsınız.

Aynı anne babanın çocuklarısınız, ikinizi de aynı anne baba büyüttü ama farklı bireylersiniz, kardeşinizden siz olmasını beklememelisiniz, o farklı.

Son düzenleme:
Birinin iyiliğini istemek ona zorla bir şeyler yaptırmaya çalışmak değildir. Ablası olarak tavsiye verirsiniz hepsi bu. Niye bu kadar hayatına müdahil oluyorsunuz ki? Kardeşiniz olması kendi kararları ya da kendi hayatı olduğu gerçeğini değiştirmez. Millet olarak pek seviyoruz en doğruyu en iyiyi ben biliyorum demeyi. Kızı rahat bırakın.

Kız kötü bi sey yapmıyor ya. Abartıyorsun.
25 yaşında, okul okumuş, işi de var. Saçına fön çekiyor ve kpss'ye hazırlanmıyor diye hayırsız ilan etmişsin kızı. Yok daha neler :)

yazdiklarinizda biraz sey sezdim; sanki zamaninda siz gezip tozamamis, suslenip puslenip disari cikip gununuzu gun edememissiniz de kardesiniz bunu yaptigi icin rahatsiz olmussunuz bu dusunceleriniz biraz onun yansimasi gibi geldi..tabii sadece bana oyle hissettirdi gercektir degildir bilemem ama birakin gezsin tozsun isi de varmis zaten ve emin olun universite bitirmis birisi gelecegine nasil yon verecegini bilir ergen degil sonucta calismaktan kacsin demek ki kpss istemiyor hayatina o sekilde yon vermek istiyor hersey atanmak degil ki. cok da iyi yapiyor vallahi calissin da gezip eglensin de bu yaslar bidaha gelmez..

Bu zaman kadar kendi başına hiçbir şey yapmamış, bence kendi haline bırakın. Hatalarının bedelini de kendi ödemeli siz niye üzülüyorsunuz.

sıkıntı kız kardeşim. kendisi 25 yaşında. ne yazık ki kendisiyle ilgili hiçbir zaman doğru kararlar alamadı. sürekli hatalar yaptı ama sürekli. okumasını çok istedik. ama o okumayı hiç sevmedi. babam ne olursa olsun okutucam dedi. zar zor bir bölüm kazandı. 4 yıllık fakülteyi 6 senede bitirdi. son senesinde sadece 1 dersi vardı. dedik ki kpss çalış bak boşsun. yedi içti gezdi resmen. yine de parasını eksik etmedik kız çocuğudur kimseye muhtaç kalmasın diye. sonra öğrendim ki erkek arkadaşıy türkiye turlarına falan çıkmış bize okuldayım derken. neyse şimdi işe girdi. bölümü ile ilgili bir yerde çalışıyor. eve geliyor sürekli ağlar vaziyette çok eziliyorum çok yoruluyorum. deidm ki kpss çalış kurtar kendini. çalışmıyor. katiyyen eline bir kitap almıyor. kafayı saçı başı ve güzelliği ile bozmuş durumda. sabahın 6 sında kalkıp 20 dakika saç baş yapıyor. yorgunum diyor ders çalışmıyor ama gezmelere ve saça başa gelince hiç yorgun olmuyor.

sadede gelirsem. 3 gün çarşı pazar dolaşıp bunun için kpss kursu araştırdım. gittim konuştum hepsiyle. kendisine hangisinin uygun olduğunu sordum. haftasonu bari uyuyayım öğleden sonra ders veren kurs olsun dedi tamam dedim. bugün gidip kaydını yaptıracaktım. dün ilk taksiti ver gidip kaydını yaptırayım dedim. bana be bir kuruş bile para vermem, sen yazdırıyorsun sen ödeyeceksin dedi. bir insa nasıl bu kadar gerizekalı olur aklım hayalim duruyor. sen gitmek istemiyor musun kursa dedim. yoooo istiyorum ama parasını ödemem 2,000 liranın altından kalkamam diyor. saçma olan daha bu aya kadar aylık 250 lazere veriyordu. lazeri bitti şimdi aylık 200 lira kursa para vermem diyor.

ne yapmalıyım bilmiyorum inanın üzüntüden ve sinirden gece uyumadım sabah da erkenden uyandım. kendisi de uyandı mesela saat 2de düğün varmış onun için hazırlık yapıyor. allah herkese gerçekten akıl fikir versin. kendisi için 1 damla birşey yapmayan insan. ama abla yüreği ben dayanamıyorum işte.
kpss ye girem herkes kazanmiyor hele ki kardesiniz neden bu kadar destek ne gerek var kendisi ogrensin hayati ben kac yasindayim tura cikamadim

iyi de kız durumdan şikayetçi değil size ne???
valla böyle abla istemezdim. bu kadar sık boğaz edilmez ki insan!
25 yaşında insaa istese gidip yazılır kursa. işinize bakın siz. karışmayın kıza

Back
X