sadece 76 günüm kaldı :(

Bolci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2012
326
0
26
Muğla
Baba evinden kuş olup uçmama sadece 76 gün kaldı.. 2 haziranda düğünüm var zaman daraldıkça moralim bozuluyor..Eşyalarım kolilenirken gözyaşlarım akıp gidiyor...Bana mutlulukla hüznün aynı anda yaşandığı duygu nedir diye sorsalar hiç düşünmeden "evlilik" derim...Ben ailesinden en fazla 1 hafta ayrı kalan garip şimdi 12 saatlik yola Marmarise gurbet gelini olmaya gidiyorum...Bir yandan seviniyorum yuvamı kuracağım bütün eşyalarım herşeyim bana ait olacak en önemlisi sevdiğim adamla evleniyorum diye ; diğer yandan ise ailemden ayrılmak acı veriyor...Ailem de bende birbirmize çok düşkünüz ailem için de benim için de çok ama çok zor olacak...Eşim çalışmamı istemiyor...Marmaris'e gittiğimde nasıl vakit geçiririm neler yaparım hiçbir fikrim yok..Eşim turuzimci olduğu için geceleri geç bir vakitte geliyor...Sabahtan akşama kadar ne yaparım ne ederim bilmem...Hiç bilmediğim,tanımadığım bir şehirde...Ne kendi ailem,akrabalarım nede eşimin ailesi,akrabaları orda eşimden başka kimsem yok Marmaris'te...Benim gibi gurbet gelin olup çalışmayan ev hanımları neler yaptınız.? Nasıl vakit geçirdiniz..? Alışmanız çok zor oldu mu..? Bana tecrübelerinizden bahsederseniz beni bu konuda aydınlatıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim...Herkese hayırlı geceler...

evlendin diye aileni bırakıp başka ellere gidersen daha çook üzülürsün ne gerek var ki her evlenen bu kadar uzağa gidiyormu?
sonra yarın kocandan dayak yiyince ailem ailem diye ağlarsın.

Hayirli Geceler Bolci,yazdiklarini okudugumda cok duygulandim
hepimizin basindan gecti bunlar
bir yanda baba ocagi diger yanda sevdigin kisi
ama insan kendi evine gectigi zaman,kendi düzeni olusuyor
elbette hasret/özlem duygulari yogun oluyor
insallah dilerim Allahtan cok mutlu mesut bir evliligin olur
ailene karsi olan hasretinede Allah kolayligini verir.

evlendin diye aileni bırakıp başka ellere gidersen daha çook üzülürsün ne gerek var ki her evlenen bu kadar uzağa gidiyormu?

Bu nasıl bir yorum ya ?
Evleniyor, gitmesi gayet normal.
Hep ailesinin dizinin dibinde duracak değil ya ...
Siz kocanızdan dayak yemeye alışıksınız herhalde ama herkesin kocası dayak atmayabiliyor.
Konu ssahibi arkadaşım, aldırma sen kimselere ... Alışırsın elbet, ilk başta böyle olur.
Tavsiyeyle olmaz, yaşayıp göreceksin. Zorlanacaksın evet ama alışacaksın gör bak :)

erkekler ailesinin dibinde kalınca mesele yok kadın kalıncamı sıkıntı oluyor anlamıyorum gidecekse erkek de gidecek kardeşim ama erkek milletine güven olmayacağını anlamadan kalkıp 12 saat uzağa gidiyorsa kadın sonuçlarına katlanır.

Bu ne saçma bir cevap böyle dayak yiyince ağlarsın ailem ailem diye. Yaşın 16 galiba. Sırf bu mesaja cevap yazmak için girdim. Dayanamadım

Hayirli Geceler Bolci,yazdiklarini okudugumda cok duygulandim
hepimizin basindan gecti bunlar
bir yanda baba ocagi diger yanda sevdigin kisi
ama insan kendi evine gectigi zaman,kendi düzeni olusuyor
elbette hasret/özlem duygulari yogun oluyor
insallah dilerim Allahtan cok mutlu mesut bir evliligin olur
ailene karsi olan hasretinede Allah kolayligini verir.

Öncelikle çok teşekkür ederim Akabe güzel dileklerin için ; amin inşallah bende çok çabuk bu duruma alışabilirim...Gerçekten de öyleymiş şuan ailem yanımda ama yanımda olmalarına rağmen özlüyorum..Rabbim sabrıma kuvvet verir inşallah...

Bu nasıl bir yorum ya ?
Evleniyor, gitmesi gayet normal.
Hep ailesinin dizinin dibinde duracak değil ya ...
Siz kocanızdan dayak yemeye alışıksınız herhalde ama herkesin kocası dayak atmayabiliyor.
Konu ssahibi arkadaşım, aldırma sen kimselere ... Alışırsın elbet, ilk başta böyle olur.
Tavsiyeyle olmaz, yaşayıp göreceksin. Zorlanacaksın evet ama alışacaksın gör bak :)

Leonela güzel yorumun için teşekkür ederim...Umarım çabuk alışırım :)

senin yaş 16 herhalde hayatın gerçeklerine alışık olmadığın ne kadar belli.

bu kdar çok kadın cinayetinin bu kadar çok sorunlu adamın olduğu yerde bir kadının evinden 12 saat uzağa gitmesi saçmalık bence resmen savunmasız kalması demektir bu.

erkekler ailesinin dibinde kalınca mesele yok kadın kalıncamı sıkıntı oluyor anlamıyorum gidecekse erkek de gidecek kardeşim ama erkek milletine güven olmayacağını anlamadan kalkıp 12 saat uzağa gidiyorsa kadın sonuçlarına katlanır.

Kadınlara da güven olmuyor bu zamanda.Napsınlar ? Ortada buluşsunlar bari.
Sonuçta insanın başına ne gelirse gelsin, 12 saat yolu dönmek değil, onca yıla rağmen dönmek koyar biten evliliklerde daha çok.
İnsanlar ayrıldıklarında harcadıkları zamana üzülürler. Eminim kimse gittiği mesafenin lafını yapmıyordur yani.
Ayrıca, "ya eşim kötü davranırsa" diye sormamış. Nasıl alışıyorsunuz? diye sormuş .

Tam okumadın galiba eşinin de ailesi yok orda. Üzerine saldırsınlar diye böyle yazıyorsun? Yok ya sen kesin 16 yaşındasın!!!

Leonela güzel yorumun için teşekkür ederim...Umarım çabuk alışırım :)

Kaç yaşındasın bilmiyorum diyelim ki 26.
26 yıl boyunca bir evde yaşadın. Şimdi ALLAH izin verirde 80ini görürsen, 54 yıl boyunca yaşayacağın yere gidiyorsun :)
Yani baba evinde emanettin aslında :)
Özlemek her zaman var .... :)

yuhh diyorum sana başka bişi diyemiyorum
bu en düşüncesiz bir yorumdur
kız evlilik öncesi psikolojiyle konu açıyor sen gelip lak diye başka türlü evlilik olmuyor mu diyorsun
napsın yani uzak diye sevdiğinden mi vazgeçsin istemediği evlilik mi yapsın ne yapsın hanımeefendi
hem döverse eşin çok ağlarsın ne alaka yani sanki her uzağa gideni kocası dövüyor sanki
belki kocası çok nazik biri el üstünde tutacak ve çok mutlu olacak uzaklarda ailesinin yokluğunu kocası fazlasıyla dolduracak belki ne biliyosun :20:

saçmalığa bak ne demek baba evinde emanettin erkeklerin kölesi olalım diye doğurmadı annemiz bizi haddinizi bilin.

Zor olur senin için tabi,ama alışırsın merak etme :)
Hem tamamen kopmuyorsun ya,çalışıyorsan eğer izinli günlerinde veya eşinin izinli günlerinde gidersin anneciğinin babacığının yanına.
Yanında olmasalar bile,mesafeler olsa bile sen onların yüreğinin taa içindesin.
sıkma kendini bu kadar,bu güzel günlerinin tadını çıkar :)

senin yaş 16 herhalde hayatın gerçeklerine alışık olmadığın ne kadar belli.

bu kdar çok kadın cinayetinin bu kadar çok sorunlu adamın olduğu yerde bir kadının evinden 12 saat uzağa gitmesi saçmalık bence resmen savunmasız kalması demektir bu.

Ya arkadaş amma yaptın ha savaşa mı gidiyor da savunmasız olacak sende müthiş bir güven sorunu var paranoyak derecesinde yani yorumlarda uçuyorsun yani kızı evlendirdin bir de dayak yedirdin ailem ailem diye de ağlattın iki dakikada:) Tamam güven zor da bu kadar da yaparsan yaşanmaz ki.

saçmalığa bak ne demek baba evinde emanettin erkeklerin kölesi olalım diye doğurmadı annemiz bizi haddinizi bilin.

Kaşınıyorsun :) Ama ceza puanım 60. Üzgünüm ki gaza gelmeyeceğim.
Kötü içerik butonu denen bir şey var. Ya da ceza puanı düşük olan biri karamuratlık yapsın.

pollyanacılığı bırakın iyi erkekler bile kadını savunmasız görünce birden değişiyorlar bu yüzden dedim hiçbir erkek dayanağı olmadan yurdunu terketmez ama bu kız ne yapacak sevdiğiyle evlenemeyecekmi demiş birisi eee erkek de sevmiyormu illa kadınmı yer değiştirecek böyle bir kuralmı var?

kendinizi köle gibi hissedebilirsiniz ama ben değilim. ama gerçeklere yzünüzü dönün biraz evliliik öyle toz pembe değildir.

Kaç yaşındasın bilmiyorum diyelim ki 26.
26 yıl boyunca bir evde yaşadın. Şimdi ALLAH izin verirde 80ini görürsen, 54 yıl boyunca yaşayacağın yere gidiyorsun :)
Yani baba evinde emanettin aslında :)
Özlemek her zaman var .... :)

Evet aynen öyle her kız baba evinde misafir aslında bunun farkındayım zaten ; Sadece bilmediğim bir şehire gitmek tanıdık olmaması beni ürpertiyor...Bazı insanlar yanlış anlıyor yada anlamak istemiyorlar...Ben eşim beni döver söverse naparım diye sormadım...Eşime güvenim var ki hayatımı birleştiriyorum...

sen bil haddini!!!!!
seni ilgilendirmez kimin kaç saatlik mesafeyle evleneceği
erkeklerin kölesi olacağını nerden çıkardın gece gece absürd yorumlarınla,insan sevdiği adamın hayatını paylaşıyor diye köle mi oluyor
uzak olursa nolur yani
benim çevremde ailesine 10 dk uzaklıkda olup da kocasından neler çekenler var ee mesafe mi oluyormuş bir dert sanki
nasip hanımefendi nasip RABBİM yazdıysa uzak yakın farketmez
bize düşen konuyu açan arkadaşımızı sakinleştirip dinleyip moral verip bu psikoloji evlilik öncesi olduğunu söyleyip,hayat boyu sevdiği adamla mutluluk dilemek

Back
X