sadece 76 günüm kaldı :(

canımm Allah sabrını verir merak etme yine de haline şükret bak ben ta Fransaya gidiyorum ne dil bilirim ne insan tanırım ama mecbur alışıcaksın alışıcaz hepimiz mecburuz yani.
Eşimizi seviyorum onun dünyası ordaysa ayak uydurmak gerek bence.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah o kadar mutlu olursun ki özlem sönük kalır yanında

aynen öyle Kırmızı Rabbim sağlık mutluluk huzur versin yuvalarımıza...Senin içinde zor olacak Rabbim yar ve yardımcın olsun ne diyim..

canım bolcimm ...msjını aldım ablacım.... teşekkürler iyiyim.....inşallah sende iyisindir..... konundn seni epey üzgün gördüm... gelin olma stresleri sanırım.... konuna çok güzel yorumlar yapan arkadaşlar olmuş..... benim görüşüm ve sana söyleyeceklerimi dillendirecek olursam... seninle aynı durumları paylaşan birisi olarak .... öncelikle rabbimden sabır ...güç ve mutluluk diliyorum canım benim... sevdiğin adamla evlendikten sonra bence ev hanımı olmak dünyanın en güzel şeyi.... kalbinin sevdiğine hizmet etmesi öyle güzel bişi ki....ve bu mutlulukla birlikte yüreğinde huzuru yaşadığını hissedeceksin........ ev hanımı olarak nasıl vakit geçiririm demişsin.... evliliğin ilk ayları insan bi afallıyor önce ...çevresine eşine ayak uydurmakta zorlanıyor.... ama gör bak inan rabbime dayandığında hemen yardımını nasılda veriyor... biraz da evliliğin heyecanı olunca günlerin nasıl geçtiğini bile anlamazsın ilk zamanlar....... üstelik yeni bir çevre yeni bir yeri tanıma heyecanı da oluyor.... inşallah rabbim kolaylık kapılarını açar bu gurbet yollarına dşmüş olan Bolulu taze geline... :) canım evin olcak ne güzel...odaların...çekmecelerin...mutfağın...yemek takımın olcak... kendine ait eşyaların... yeni gelin evi ne güzeldir.... herşey süslü püslü.... sabah eşinle güzel kahvaltılar yaparsınız.... kendi mutfağınızda.... 2 kişilik masanız olur :) 2 çay bardağı konur masanıza.... miss gibi çayın sıcaklığında eşinin gülümseyen yüzünü izlersin.... kahvaltıdan sonra belki etrafta biraz yürüyüş yaparsınız tanıma amaçlı... oooh önümüz yaz...Marmaris kimbilir ne kadar güzeldir.... yeni yüzler... yeni simalar...yeni adetler... yeni insanlar... sana yakın komşularınla tanışırsın inşallah aynı dili konuşan hayırlı komşuların olur.... zamanla ordaki doğan güneşe alışmaya başlarsın.... alnının akıyla gelin olduğun bu ev artık senin yuvan olur... kendi eşyalarını seversin.... düzenlersin.... tertemiz miss kokulu evinde kendi istediğin gibi yerleştirirsin.... zaten yemek deneme insanın çoook vaktini alıyor.... :9: akşama yemeğini yaparsın güzelce... yine 2 tabak masada.... 2 kaşık... sevdiceğinle sana... başbaşa oluşunuzun tadını çıkararak bide mum yakarsın ... masum bi bakış... samimi bi gülümseme... işte huzur oldu bitti.... yemekten sonra balkonda birer fincan sıcacık kahve içersiniz... ...başını yaslarsın omzuna.... erimm dediğin adama bakarsın bol bol... yolunu gözlediğin..sevdiğin ... bir ömür geçirecağin adama.... tıpkı kahvenin sıcaklığı gibi yüreğinde sıcacık olur yeni tanımaya başladığın aşkla...uzatırsın elini...sımsıkı tutarsın aynı alyansı takan diğer eli... içinde tubaa ismi yazan eşinin alyanslı parmağına bakarsın mutlulukla.... canımm benim... etraf insanın bakış açısıyla düşüncesiyle güzelleşir.... güzel düşünen güzel görür güzel gören hayatından lezzet alır demiş mühim zatın biri.... insan baışlarını güzelleştirmeli ki güzel görebilsin.... o yüzden eşine hep güzel bak.....o seni hep güzel görsün... evlilik budur işte.... iki damla samimiyet ve bir okka huzur.....

Baba evinden kuş olup uçmama sadece 76 gün kaldı.. 2 haziranda düğünüm var zaman daraldıkça moralim bozuluyor..Eşyalarım kolilenirken gözyaşlarım akıp gidiyor...Bana mutlulukla hüznün aynı anda yaşandığı duygu nedir diye sorsalar hiç düşünmeden "evlilik" derim...Ben ailesinden en fazla 1 hafta ayrı kalan garip şimdi 12 saatlik yola Marmarise gurbet gelini olmaya gidiyorum...Bir yandan seviniyorum yuvamı kuracağım bütün eşyalarım herşeyim bana ait olacak en önemlisi sevdiğim adamla evleniyorum diye ; diğer yandan ise ailemden ayrılmak acı veriyor...Ailem de bende birbirmize çok düşkünüz ailem için de benim için de çok ama çok zor olacak...Eşim çalışmamı istemiyor...Marmaris'e gittiğimde nasıl vakit geçiririm neler yaparım hiçbir fikrim yok..Eşim turuzimci olduğu için geceleri geç bir vakitte geliyor...Sabahtan akşama kadar ne yaparım ne ederim bilmem...Hiç bilmediğim,tanımadığım bir şehirde...Ne kendi ailem,akrabalarım nede eşimin ailesi,akrabaları orda eşimden başka kimsem yok Marmaris'te...Benim gibi gurbet gelin olup çalışmayan ev hanımları neler yaptınız.? Nasıl vakit geçirdiniz..? Alışmanız çok zor oldu mu..? Bana tecrübelerinizden bahsederseniz beni bu konuda aydınlatıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim...Herkese hayırlı geceler...

hepimiz aynı duygularla yazdık buraya canım aynı hisleri.. en zoruda düğün günü ayrılmak baba evinden. bende esyalarım kolilenirken oturup aglardım sürekli. 76gününü ailenle hep dolu iyi geçir cnm zaman herşeyi alıstırıyor insana korkma. gittigin yer cok guzel bir yer elbet kafadengi arkadaslar bulup gezer eglenırsın. inan vakit nasıl gecıyor anlamazsın evlilik bekarlıkla cok farklı..

evlendin diye aileni bırakıp başka ellere gidersen daha çook üzülürsün ne gerek var ki her evlenen bu kadar uzağa gidiyormu?
sonra yarın kocandan dayak yiyince ailem ailem diye ağlarsın.

ne kadar kesin bakıyorsunuz dayak yiyeceğine, bence siz güçsüz olduğunuzdan hep böyle muamele görmüşsünüz
bir kadın güçlü olmalı, ben bugün eşimden dayak yesem hiç de annem ailem diye ağlamam, o defteri orda kapatırım, şimdi hayatıma ne yapıp nasıl devam edeceğime bakarım. siz sanırım sürekli sığınacak yer aramışsınız, bu yüzden insanlar da sizi zavallı olarak görmüş, nasıl istemişse öyle davranmış, yazık.

konu sahibi arkadaşım, şimdiden mutluluklar dilerim
eger sevdiğin bir insansa karsındaki, her seyi boşver hem de her seyi
çalışma konusunda belki ikna edersin onu, kalbin yüreğin çok temiz her mesajından belli, yeni bir ortama da girsen kendini çok sevdirirsin eşin zaten yanında olacak, dost da edinirsin zamanla. bunları hiç düşünme, tadını çıkarmaya bak

canım bolcimm ...msjını aldım ablacım.... teşekkürler iyiyim.....inşallah sende iyisindir..... konundn seni epey üzgün gördüm... gelin olma stresleri sanırım.... konuna çok güzel yorumlar yapan arkadaşlar olmuş..... benim görüşüm ve sana söyleyeceklerimi dillendirecek olursam... seninle aynı durumları paylaşan birisi olarak .... öncelikle rabbimden sabır ...güç ve mutluluk diliyorum canım benim... sevdiğin adamla evlendikten sonra bence ev hanımı olmak dünyanın en güzel şeyi.... kalbinin sevdiğine hizmet etmesi öyle güzel bişi ki....ve bu mutlulukla birlikte yüreğinde huzuru yaşadığını hissedeceksin........ ev hanımı olarak nasıl vakit geçiririm demişsin.... evliliğin ilk ayları insan bi afallıyor önce ...çevresine eşine ayak uydurmakta zorlanıyor.... ama gör bak inan rabbime dayandığında hemen yardımını nasılda veriyor... biraz da evliliğin heyecanı olunca günlerin nasıl geçtiğini bile anlamazsın ilk zamanlar....... üstelik yeni bir çevre yeni bir yeri tanıma heyecanı da oluyor.... inşallah rabbim kolaylık kapılarını açar bu gurbet yollarına dşmüş olan Bolulu taze geline... :) canım evin olcak ne güzel...odaların...çekmecelerin...mutfağın...yemek takımın olcak... kendine ait eşyaların... yeni gelin evi ne güzeldir.... herşey süslü püslü.... sabah eşinle güzel kahvaltılar yaparsınız.... kendi mutfağınızda.... 2 kişilik masanız olur :) 2 çay bardağı konur masanıza.... miss gibi çayın sıcaklığında eşinin gülümseyen yüzünü izlersin.... kahvaltıdan sonra belki etrafta biraz yürüyüş yaparsınız tanıma amaçlı... oooh önümüz yaz...Marmaris kimbilir ne kadar güzeldir.... yeni yüzler... yeni simalar...yeni adetler... yeni insanlar... sana yakın komşularınla tanışırsın inşallah aynı dili konuşan hayırlı komşuların olur.... zamanla ordaki doğan güneşe alışmaya başlarsın.... alnının akıyla gelin olduğun bu ev artık senin yuvan olur... kendi eşyalarını seversin.... düzenlersin.... tertemiz miss kokulu evinde kendi istediğin gibi yerleştirirsin.... zaten yemek deneme insanın çoook vaktini alıyor.... :9: akşama yemeğini yaparsın güzelce... yine 2 tabak masada.... 2 kaşık... sevdiceğinle sana... başbaşa oluşunuzun tadını çıkararak bide mum yakarsın ... masum bi bakış... samimi bi gülümseme... işte huzur oldu bitti.... yemekten sonra balkonda birer fincan sıcacık kahve içersiniz... ...başını yaslarsın omzuna.... erimm dediğin adama bakarsın bol bol... yolunu gözlediğin..sevdiğin ... bir ömür geçirecağin adama.... tıpkı kahvenin sıcaklığı gibi yüreğinde sıcacık olur yeni tanımaya başladığın aşkla...uzatırsın elini...sımsıkı tutarsın aynı alyansı takan diğer eli... içinde tubaa ismi yazan eşinin alyanslı parmağına bakarsın mutlulukla.... canımm benim... etraf insanın bakış açısıyla düşüncesiyle güzelleşir.... güzel düşünen güzel görür güzel gören hayatından lezzet alır demiş mühim zatın biri.... insan baışlarını güzelleştirmeli ki güzel görebilsin.... o yüzden eşine hep güzel bak.....o seni hep güzel görsün... evlilik budur işte.... iki damla samimiyet ve bir okka huzur.....

Aynı duyguları bende yaşadım canım, bende bekarken çalışıyordum, evlenince çalışmadım. Zaten sen gibi farklı bir şehire gelmişim, insanlar yabancı, şehir yabancı, birde iş stresini çekemzdim açıkcası. Eşim çalımamı istemedi, maddi sıkıntımız yok çok şükür. Alışmaya gelince, Yıllarca yaşadığım şehiri bırakıp, başka yerlere gitmek hiçde kolay değil elbet. Mecburum bir şekilde buraları sevmeye, ama yaşadığım mahalleyi hiç sevemedim. İmkanım olsa başka bir semtte yaşamak isterdim. Eşimin çevresi, işide burada.
Çok şükür kayınvalidemlerle iyi anlaşıyoruz, onun dışında hiç kimsem yok. Bana arkadaş çıkacak bir çevreye sahip değilim. Ailemi çok özlüyorum, fırsat buldukça görüşüyoruz. Evimizde internet var, her daim pc başındayım :)
Sana tavsiyem bunları düşünüp dert etme kendine, ben çoğu zaman dışarı çıkmadıkça hatta farklı bir şehirde olduğumu unutuyorum. Düşünmemeye gayret ediyorum. Sanki ailemle aynı şehirdeymişim gibi düşünüyorum :) belki komik olacak ama.
Onun dışında hiç arkadaşımım olmaması beni üzüyor, sen belki çevre edinebilirsin, o zaman daha rahat alışırsın..
Şimdiden düşünme bunları, insan düğünün tadını çıkartamıyor bu düşüncelerden dolayı..

evlendin diye aileni bırakıp başka ellere gidersen daha çook üzülürsün ne gerek var ki her evlenen bu kadar uzağa gidiyormu?
sonra yarın kocandan dayak yiyince ailem ailem diye ağlarsın.

Kendi yaşadığınız sorunların bunalımıyla lütfen tazecik bir gelin adayını üzmeyin!

Herkes iş peşinde,ekmek peşinde. Hayat hepimizi bambaşka şehirlere sürükleyebilir. Önemli olan eşiyle mutlu bir hayatı olması.

Eğer eşinin çalışmasına izin vermemesine bir sözünüz olsaydı anlardım.

İnsan üslübuna dikkat etmeli.

Bu forumu lütfen sosyalleşmek ve iyileşmek adına da kullanın.

İnsanları zehirlemek için değil!!!

O ne oyle yahu?
Her uzaga gelin giden kocasindan dayak mi yiyor?
Madem oyle herkes kapi komsusuyla evlensin,
kimse ailesinden uzaklasmasin.
Hatta kizlarimiz ailesinin yasadigi sehirden baska bi sehirde universite kazandiysa okumasin o zaman
Mazallah bu defa da sevgililerinden dayak yerler :)

Konu sahibi ailenden hic ayrilmamissin
boyle korkularin cok normal
Ben 17 yasimdan bu yana ailemden ayriyim
Boyle korkularim olmadi

Sen bu durumu yeni bir hayata baslama olarak degerlendirirsen kaygilarin azalir...

Bir de durum aileye uzaklikla ilgili degil ki

Bu mantiga gore ailesine yakin olan hic dayak yemiyor oyle mi?

Halbu ki tam tersi desek
Millet anasinin ust katinda oturuyor da kocasindan dayak yiyor

Ben hala mesafe ile dayak arasinda mantik kuramadim
Beni asti...

Son düzenleme:
ebiş hanımın tüm yorumlarını alt alta yazıp baksak çelişkinin alasını görmüş oluruz, bi yorumda ben mükemmelim kocama 2 beden büyüğüm şöyleyim böyleyim, adamı eze eze yerin dibine sokan bi kadın, diğer konularda bi bakıyosun şimdiki aklım olsaydı evlenmezdim yobaz aileyle uğraşmazdım, bu konuda yok dayak yok kölelik, bende ailemden uzaktayım, ama köle değilim yani hatta ben burda fink atarken eşim ev süpürüyo o oturunca ben girişirim anlamadım amacı ne, sanırım evliliği çok çileli ruh haline göre kah kendini övüyo kah milleti gazlıyo

aile ilişkilerim pek iyi değildi bırazda erken evlenmemin etkısıdr bılmıyorum aynı mahalleye evlendım çok yakın yınede ılk yıllar kendı evıme gelince bıyerlere saklanır ağlardım hayır öyle çok el ebbkte buyutulmedım kendı evımde çok daha rahattım ama yınede duygulaırdım sanırım evlenecek her kadında oluyor bu psikoloji aslında bunlarda tatlı kısmı işin şimdi istediğin kadar nazlan ağla zamanla evliliğine alışacaksın annenlere kalmaya gıttığınde bır an önce evıme dönsemde rahat etsem dıyceksın

canım ne güzel sevdiğin kişiyle evleniyorsun. inş yuvan çok huzurlu olur. arkadaşların da dediği gibi kurslar var ve de çok eğlenceli oluyor sakın eve kapatıp kendine eziyet etme. çalışmayacaksın ama üretmekten vazgeçme. oku, eğlen gez toz :d

inş çok tatlı komşularında olur çok güzel gider evliliğin ::D

bi arkadaşın yorumları çok gerdi beni ya sanki kadın cinayetleri memleketinden ayrılanların başına şiddet hep uzaktakilerin başına geliyor. insanlar çalışıyor. galiba çok çekiyor ve kendi ruh sağlığı iyi değil yoksa evlilik heycanı ve duygusallığıyla kimsenin şiddeti birleştirmek aklına gelmez

keşke yerinde olsam herkesten herşeyden uzak ohh keyfini çıkart

uzağa gitmesenizde aynı duyguları yaşardınız ,bende 6 aylık evliyim yarım saat mesafede oturuyorum annemlere ,ziyaretlerine gittiğimde ben gözden kaybolana kadar el sallıyorlar ya ağlayarak uzaklaşıyorum resmen ordan ,yeni yeni alışmaya başladım , sende düzenini kur zamanla alışıcaksın...

çalışıyor olsaydın herşey daha kolay olabilirdi senin için zaman daha çabuk geçer kendine yeni çevre edinirdin...

Son düzenleme:
Bende ayni durumdayim izmirde hic kimsem yoktu 3,5 sene nasil gecti anlamadim sana tavsiyem komsu edin tanis kaynas kendini eve kapatma sakin ben ilk zamanlar cok zorlandim duvarlar ustume ustume geliyodu ama simdi baya alistim yanliz degilim hem oglum var 1,5 yasinda onunla zaman geciriyorum insallah mutlu bir evliligin olur ama unutma zamanla alisacaksin annenlere geldiginde kendi evim diyeceksin simdiden kolay gelsin

ablacım ne kadar güzel yazmışsın mest oldum desem yeridir..Evet gerçekten öyle...Allahım sabrıma kuvvet verir inşallah tşk ederim yorumun için :)

canım ne güzel sevdiğin kişiyle evleniyorsun. inş yuvan çok huzurlu olur. arkadaşların da dediği gibi kurslar var ve de çok eğlenceli oluyor sakın eve kapatıp kendine eziyet etme. çalışmayacaksın ama üretmekten vazgeçme. oku, eğlen gez toz :d

inş çok tatlı komşularında olur çok güzel gider evliliğin ::D

bi arkadaşın yorumları çok gerdi beni ya sanki kadın cinayetleri memleketinden ayrılanların başına şiddet hep uzaktakilerin başına geliyor. insanlar çalışıyor. galiba çok çekiyor ve kendi ruh sağlığı iyi değil yoksa evlilik heycanı ve duygusallığıyla kimsenin şiddeti birleştirmek aklına gelmez

güzel dileklerin içni tşk ederim Limon evet bu kurs fikri gerçekten güzel kafama yattı...

Hissettiklerin çok normal
Hepimiz yaşadık..
Uzağa gitmek elbette zor ama artık sende bir yuva kuruyorsun..
Ailen çok uzaklarda olsa bile herzaman yanındalar..

Çok mutlu olmanız dileğimle..

ne kadar kesin bakıyorsunuz dayak yiyeceğine, bence siz güçsüz olduğunuzdan hep böyle muamele görmüşsünüz
bir kadın güçlü olmalı, ben bugün eşimden dayak yesem hiç de annem ailem diye ağlamam, o defteri orda kapatırım, şimdi hayatıma ne yapıp nasıl devam edeceğime bakarım. siz sanırım sürekli sığınacak yer aramışsınız, bu yüzden insanlar da sizi zavallı olarak görmüş, nasıl istemişse öyle davranmış, yazık.

konu sahibi arkadaşım, şimdiden mutluluklar dilerim
eger sevdiğin bir insansa karsındaki, her seyi boşver hem de her seyi
çalışma konusunda belki ikna edersin onu, kalbin yüreğin çok temiz her mesajından belli, yeni bir ortama da girsen kendini çok sevdirirsin eşin zaten yanında olacak, dost da edinirsin zamanla. bunları hiç düşünme, tadını çıkarmaya bak

Teşekkür ederim cemreeylül güzel yorumun,samimiyetin ve içtenliğin için...İnşallah çok çabuk adapte olurum..

Back
X