Sadece Ağlıyorum

Ayparcamm59

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2018
259
132
23
Kızlar merhaba uzun uzun anlatacak halim ve gücüm yok malesef...Daha öncede konu açmıştım.Evliyim .Düğünüm haziran ayında.Annemi çok kucuk yaşta kaybettim.Alkolik babam üzerime tv alıp beni kefil yaptırdı borcu ödemedi borç bana kaldı.Ayrica evin kirasinida ödemememiş.Kirayi odeyebilmek için kredi kartimdan nakit avans çektim.Ve bugün patronumun tacizi yüzünden işten ayrıldım.Esime söylemem...Eminim o adamı yaşatmaz. Zaten polis silahı var.Benim babamın pisliğini esime temizletmek istemediğim için borçları kendim halletmeye çalışıyordim.Ama bugünden itibaren işsisizim.Ve düğünüm yaklaşmasına rağmen tek ceyizim yok...Ne yapicam bilmiyorum.Sadece ağlıyorum

İstifa nı ettiniz? Ne kadar zamandır orada çalışıyorsunuz? Tazminat filan alırdınız belki çeyize faysası olurdu. Bence konuşun durumunuzu da nişanlınız yardım eder maddi manevi. Madem hayatı paylaşacaksınız destek olursunuz birbirinze. Belki ileride adam demediniz diye kızacak..

Allah yardımcınız olsun zor bir durum. Taciz olayını söyleyip söylememek size kalmış birsey diyemiyorum . Ama evleneceginiz adama babanizi size yıktığı borçları vs. anlatın derim. Kısa zamanda iş bulup borcumu kendim ödemek istiyorum ama düğünde çeyiz konusunda zorlanacagim dersiniz. Sonuçta bir hayatı paylaşacaksınız bilmesinde sakınca yok

Ağlamayın
Öncelikle SGK veya Cimere şikayette bulunun durumu anlatın
Bundan sonra da tek tl verme babana dicem ama ona da gönlün elvermez
Nişanlın da babanı görüyordur zaten çeyiz beklentisi yoktur. Bence çul çaput dert edilecek şeyler asla değil .
Yeni bir iş bak, sıkma canını bir yol bulunur elbet

Hiç bisye yapmadım daha çantamı alıp çıktım.Evet yardım eder biliyorum ama utanıyorum ona babamın borcunu öde demeye

Yok suan zaten babama.hiç vermiyorum

Sen işsizsin babanın durumu belli nişanlın bunları bildiği için senden çeyiz beklemez zaten bunu dert etme.

Annesini kücük yasta kaybetmis bir kizdan kim ceyiz bekleyebilir ki ?
bu konuda kendini eksik hissetme canim.
sen isten ayrilarak en dogrusunu yaptin.
esine soylemeyerekte dogru yaptin cunku eger sinirlerine hakim olamicaksa bir sapik icin hayatinizi karartmaya degmez.
bence aglayacagina is ilanlarini gozden gecir tatlim.

Canim ceyiz dedigin ne ki eskidendi onlar, ben ceyiz falan sermedim 2 yerde oldu dugunum,
eşim.iki dugunude kendi yapti bizimkilere de yaptirmadi kendi ailesine de.
Evimiz tutuluydu zaten nisanlandigimizda tuttu.
Onun bekarlik iki koltugu bazasi wardi.Dugunler bitti.
Ikinci dugun esimin memleketindeydi ordan bir dönduk, solugu Bellonada aldik taksitle eşya aldik.
Misssss maksat gonuller bir olsun takma kafani.

Zaten bizim evimizde hazır Allahaşükür eşyalarımizı da peşin aldık evlendikten sonra borcumuz olmayacak.Rabbim çok şükür ki bazı yerlerden de güldürdü yüzümü.Sadece benim almam gereken mutfak eşyaları kaldı esime ben alırım sakın alma demiştim. Onu ve borçları ve kafama takiyorum.

Çok haklısın.Ama malesef duygusal açıdan biraz zayıf bir insanım.Benden çeyiz beklemiyor kesinlikle ama herseyi o yaptığı için bende biraz mahçup oluyorum.Kaç yaşında kızım...

Alinir canim ya belki girersin hemen işe.
Hepsini degilde ufak tefek alirsin. Evlendikten snra yavas yavas dewam.edersin almaya

Çok haklısın.Ama malesef duygusal açıdan biraz zayıf bir insanım.Benden çeyiz beklemiyor kesinlikle ama herseyi o yaptığı için bende biraz mahçup oluyorum.Kaç yaşında kızım...
duygusal olman normal tabiki. yasadiklarin kolay seyler degil.

Çeyiz olayını hiç kafaya takma... Yani, şahsen, aceleyle alınmış eşyalar, 10 yıl öncesinin zevkiyle hazır edilmiş sıkıcı ve çoğu hurçta bekleyecek ıvır zıvırların hiç birine sahip değilim. İstemedim de. İhtiyacımız olan şeyleri, paramız yeterse alıyoruz. Yetmezse başka zamana erteliyoruz.

Bilmiyorum içini rahatlatır mı ama koskoca yemek takımı almak yerine, her şeyden ikişer tane al. Başka zaman 2 tane daha alırsın. Birbirlerine uydurursun...

Boşver ceyizi ne yapacan çal çaputu ne kadar calıştın işsizlik maaşı alabîlîrsin.Allah belasını versin patronunun.

Patronunu şikayet et ilk iş.
Ikinci olarakta nişanlına Baba'nın durumunu anlat.
Üçüncüsü de yeni iş bak.
Babana da bundan sonra benden bşy bekleme de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…