Sadece Anlaşılmak istiyorum 😒☹️

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Herkese merhaba.
Benim derdim şöyle.
3 yaşında dünya tatlısı bir çocuğum var ama çok fazla borcumuz var diye 2. Çocuk hiç düşünmedim. Şöyle ki bazen evde zeytin almayıp yerine fatura ödeyelim derken eşim kredi çekip araba alalım borç illaki ödenir derdi.
Salgın öncesi çalışıyordum k.v bakıyordu çocuğa ama eve her yaklaşmaya acaba bugün ne şikayet olacak tedirginliği olurdu, tamam Allah razı olsun bakıyor ediyor ama 3 yaşında çocuğun her akşam bir şikayeti mutlaka oluyor. Çocuk saçının önünden biraz kesmiş o makas neden alacağı yerde ki dedim herzaman oradadır diyor aldım ben yüksek bir yere koydum. Çok ağlıyor, koşuyor, elimi tutmuyor bana vuruyor gibi şeyler çok sever oda doğru. İşten çıkıp kendim baksam ev kredi borcumuz, elden borcumuz var eşimin çalışması yetmiyor. 1 aydır 2. Çocuk mevzusu dönüyor şu an zamanı değil durumu görüyorsun annen zaten bakamaz ben çalışıyorum diyorum, çocuk tekmi kalsın yaşı 33 eşimin 40da mı baba olayım hergün çocuk konusu 😬😬
Gerçekten kızlar istemiyorum çünkü şu an şartları görüyorum neye güvenelim bende sprail var onu çıkarttır diyor hayır desem de hep diyor şimdi şöyle bir sorum var çıkarmayıp çıkardım desem de dilinden kurtulmak için saçma fikirmi?? Nerden bilecek sonuçta çıkartmadığımı zaten kendisi zor bir kişi hep onun dediği doğru. Onun fikirleri olumlu, onun kararı olması gereken benimde fikrimi sorar ama kendi fikrine beni mutlaka bi şekilde ikna eder nasıl yapıyor bilmiyorum 🤷‍♂️ ama bi şekilde ikna oluyorum. Bu yüzden spraili çıkarttım diyeceğim böyle bişey düşündüm yada başka fikri olan var mı?

Bence eger bir cocuk dunyaya gelecekse bunun kararini %80 anne vermeli. Cunku cocugun butun yuku annede. Bir de maddiyat cok önemli. Siz bence dogru düşünüyorsunuz. Kardesi olsun diye sartlar musait olmadigi halde bebek mi yapilir?
Benim iki cocugumun arasi tam 2 yas. Ikincisi tamamen surpriz oldu. Maddi durum sorun olmayacagi icin sevindik tabi ama ben cok yiprandim. Ne kadar yardim eden olsa da bir gecede 50 kere uyanip sonra butun gun ikisine yetmeye calismak, biri kucagindayken oburunun de ustune atlamasi, yedir, yika, uyut...
Buldugunuz fikir su an mantikli ama uzun vadede esinizi ikna etmeye calismalisiniz. Sonucta olmadigi zaman doktora falan gitmek isteyecektir.

Yalan söylemek en saçma çözüm olur böyle bir durumda.

Bence illaki yapacalsanız 2. cocugu, yani tek cocuk kalma ihtimaliniz yoksa ,hemen yapın derim.
Hem hamilelik ve yenidogan surecinde ne de olsa isi birakcaksiniz ,madem öyle 3 yasindaki cocugunuza da birlikte bakarsiniz. sonra ikisi de birazcik buyuyunce ise donersiniz. Esiniz de cok istedigine gore maddi sorumlulugu da alacak belli ki.
simdi ertelerseniz simdiki cocuk kucuk yaslarini sizsiz gecirecek. 3 yasinda anneyle takilmakla 6 7 yasinda anneyle takilmak farklidir( 2.yi ertelem en az 3 4 yil gibi dusunursek)

Abi başka dünyalarda evin durumundan haberi yok anlaşılan sırtını kime dayamış bu rahatlık neden diye sordunuz mu?,ikinci çocuk olsa oturup gece gündüz bakacak mi abimiz,
Bakamam deyin çıkartmayın spirali kararı siz vereceksiniz istemiyorum deyin oturun bakacak sizsiniz o çocuğa.
Ayrıca kendinizden yemenizden ödün vermeyin siz verdikçe abi mal almaya sariyo nasıl olsa hanım ev aç kalır yapmayın çok üzülürsünüz alistirmayin adamı böyle.
Kocalar verdikleri sözleri hiç tutmazlar

Neden yalan söylediğinizi anlamadım" Para yok,ülkenin durumu ortada. Bende 2. çocuğu yapmıyorum" deseniz ne oluyor. Sizi zorla yatırıp kendi çıkartacak hali yok. 40 yaşında baba mı olucam ne demek 30 yaşında baba olmuş zaten. Dr a götürün isterseniz zekasında sorun olabilir. Evde zeytin yokken krediyle araba alan adamla yollarımı ayırırdım sanırım.

Çalışırım ekstra işe giderim diyor. Çalışıyor onda sıkıntı yok ama hep bişeyler alalım çabası var

Ikinci cocuk olursa abi araba fikrinden de vazgeçer. Sonucta şuan sizin kazanciniza da güveniyor bi nebze.. Cocuk olup da isten çıkmanızı talep ediyorsa bi güvencesi vardır herhalde.. Ne bileyim insan cocuk deyince aklı ile duyguları çelişiyor. Abi de aynı çelişkiyi yaşıyor belli ki.

Bence eger bir cocuk dunyaya gelecekse bunun kararini %80 anne vermeli. Cunku cocugun butun yuku annede. Bir de maddiyat cok önemli. Siz bence dogru düşünüyorsunuz. Kardesi olsun diye sartlar musait olmadigi halde bebek mi yapilir?
Benim iki cocugumun arasi tam 2 yas. Ikincisi tamamen surpriz oldu. Maddi durum sorun olmayacagi icin sevindik tabi ama ben cok yiprandim. Ne kadar yardim eden olsa da bir gecede 50 kere uyanip sonra butun gun ikisine yetmeye calismak, biri kucagindayken oburunun de ustune atlamasi, yedir, yika, uyut...
Buldugunuz fikir su an mantikli ama uzun vadede esinizi ikna etmeye calismalisiniz. Sonucta olmadigi zaman doktora falan gitmek isteyecektir.
Çok mutsuzum böyle durumdan kendimce saçma sapan bir tedbir farkındayım 😒

Yalan söylemek en saçma çözüm olur böyle bir durumda.

Bence illaki yapacalsanız 2. cocugu, yani tek cocuk kalma ihtimaliniz yoksa ,hemen yapın derim.
Hem hamilelik ve yenidogan surecinde ne de olsa isi birakcaksiniz ,madem öyle 3 yasindaki cocugunuza da birlikte bakarsiniz. sonra ikisi de birazcik buyuyunce ise donersiniz. Esiniz de cok istedigine gore maddi sorumlulugu da alacak belli ki.
simdi ertelerseniz simdiki cocuk kucuk yaslarini sizsiz gecirecek. 3 yasinda anneyle takilmakla 6 7 yasinda anneyle takilmak farklidir( 2.yi ertelem en az 3 4 yil gibi dusunursek)
Ben hazır değilim 2. Çocuğa hatta tek çocuk yeterli amacım. Güzel bir eğitim, sosyal hayatı, istediği bişey olsun istiyorum

Ben hazır değilim 2. Çocuğa hatta tek çocuk yeterli amacım. Güzel bir eğitim, sosyal hayatı, istediği bişey olsun istiyorum
Valla diger bir uyenin de dedigi gibi bebegin sorumlulugunun buyuk cogu annede. Hamile kalacak olan sensin, doguracak olan sensin, emzirecek olan sensin. Eger hazir degilsen, istemiyorsan koca hatri icin cocuk yapilmaz.

Kardeş önemli bişey evet ama birinden bölüp birini mahrum bırakmak değil. Zamanı görüyoruz bi markete bile gidilse çocuklar neler neler istiyor sadece almak değil mesele her istediği olacak değil ama çocuk işte. Barbie istedi aldım bide evini istiyor onu alsam yeter devamı gelecek almıyorum arkadaşından görüp ağlıyor çok zor çocuk büyütmek 😒😒

Yalan soylemeyin bence, anca 3 5 ayi kurtarirsiniz, sonra bir de neden cocugumuz olmuyor diye doktora falan goturmeye calisir sizi, daha beter sikinti.

Ama esinizin biraz gercekci olarak gormesi icin deney yapabilirsiniz, mesela deyin ki onumuzdeki 6 ay benim maasima hic dokunmayalim,
senin maasinla gecinebilirsek ve hatta artirmak da lazim (neticede eve eklenen 1 nufus olacak), bunu yapabilirsek o zaman ikinci cocuga ben de evet diyorum deyin.

ek is olayini soylerse de, malum kriz her yerde, su anki islerimiz bile garanti degilken ek isi nereden bulacakmis, ona guvenip asla cocuk yapmayacaginizi soyleyin.
Ve ilk cocugunuzda ne zaman ise dondunuz bilmiyorum ama, ikinci olunca 2 cocuk birden annesine cok zor gelecegini , o sebeple cocuklarin okul yasina kadar ise donemeyeceginizi soyleyin.

Daha detayli butce isini konusabilirseniz, o da olmayacagini gorecektir elbet.

Herkese merhaba.
Benim derdim şöyle.
3 yaşında dünya tatlısı bir çocuğum var ama çok fazla borcumuz var diye 2. Çocuk hiç düşünmedim. Şöyle ki bazen evde zeytin almayıp yerine fatura ödeyelim derken eşim kredi çekip araba alalım borç illaki ödenir derdi.
Salgın öncesi çalışıyordum k.v bakıyordu çocuğa ama eve her yaklaşmaya acaba bugün ne şikayet olacak tedirginliği olurdu, tamam Allah razı olsun bakıyor ediyor ama 3 yaşında çocuğun her akşam bir şikayeti mutlaka oluyor. Çocuk saçının önünden biraz kesmiş o makas neden alacağı yerde ki dedim herzaman oradadır diyor aldım ben yüksek bir yere koydum. Çok ağlıyor, koşuyor, elimi tutmuyor bana vuruyor gibi şeyler çok sever oda doğru. İşten çıkıp kendim baksam ev kredi borcumuz, elden borcumuz var eşimin çalışması yetmiyor. 1 aydır 2. Çocuk mevzusu dönüyor şu an zamanı değil durumu görüyorsun annen zaten bakamaz ben çalışıyorum diyorum, çocuk tekmi kalsın yaşı 33 eşimin 40da mı baba olayım hergün çocuk konusu 😬😬
Gerçekten kızlar istemiyorum çünkü şu an şartları görüyorum neye güvenelim bende sprail var onu çıkarttır diyor hayır desem de hep diyor şimdi şöyle bir sorum var çıkarmayıp çıkardım desem de dilinden kurtulmak için saçma fikirmi?? Nerden bilecek sonuçta çıkartmadığımı zaten kendisi zor bir kişi hep onun dediği doğru. Onun fikirleri olumlu, onun kararı olması gereken benimde fikrimi sorar ama kendi fikrine beni mutlaka bi şekilde ikna eder nasıl yapıyor bilmiyorum 🤷‍♂️ ama bi şekilde ikna oluyorum. Bu yüzden spraili çıkarttım diyeceğim böyle bişey düşündüm yada başka fikri olan var mı?
Bakacak maddi gücüm oldugu şuan baska cocuk düsünmüyorm zaten ortalık karışık virüs nedeniyle gebelikte vefat edenler bebekleri ölenler var...birde maddi durumda yokmus sizde böyle cehalet olmaz ki

Bence siz cok dogru düşünüyorsunuz.Daha yeni markete gittik ufak tefek eksikleri alalım dedik 85 tl verdik. Market dedigim de A101. Ki biz gıda malzemesi almadik. Bir de bunun üstüne gıda eklendigini düşünün. Şu anki cocugunuz 3 yaşında olduğu icin masraflari aşırı değildir ne bileyim markete gidip abur cubur almaz, sık sık yeni kıyafet almak gerekmez,arkadaşında görüp oyuncak istemez vs... Aylik 300-500 gibi bir tutar eklersiniz harcamalariniza. Ama cocugunuz okula baslayinca harclik verince kitap alınca bu harcama ikiye belki üçe katlanacak. İki çalışan insan olarak şu an bile sıkıntı çekiyormuşsunuz cocuğunuz biraz büyüyene okul çağına gelene kadar siz maddi durumunuzu anca toparlarsinız.Eşinize konuşmak kolay manevi yük anennin üstünde. Kendisi eve para getirip arada cocukla oynayıp baska hicbir seye karışmayacak üstüne sen tüm gün evdesin ne yapıyorsun ki diyecek. Siz isten ayrilirsaniz maddi sıkıntılar daha da artacak. Üstelik sosyal çevreniz kalmayacak bunalacaksiniz. Bedenen cok yorgun olacaksiniz. İlk cocugunuza da asla iyi bir yaşam sunamazsiniz bu şartlar altinda.

Çalışırım ekstra işe giderim diyor. Çalışıyor onda sıkıntı yok ama hep bişeyler alalım çabası var
extra iş bulmak kolay mıymış
sizin düşünceniz çok mantıklı net olun istemiyorum diyin
kusura bakma ama istediğim şeyleri bile alamıyorum yeri geliyor faturamızı zor ödüyoruz
annen çocuğa bakıyo ama felaket mızlanıyor ben neye güverenek yapacağım 2. çocuğu diyin kendisine

Back
X