Sadece bir soru...

Tarafınızdan ciddiye alınmak gibi bir kaygım ne yazık ki yok. Sizin nezdinizde böyle ufacık şeyleri ailelerine ve kendilerine hakaret olarak kabul eden tüm genç kızlarımıza şifa diliyorum. Esen kalın.
Bende sizin gibi düzgünce bir soru sorana alaycı ve rencide edici cevaplar veren bayan çok bilmişlere şifa diliyorum. Hayatınız boyunca fikirleriniz sadece ben degil kimse tarafindan ciddiye alinmayacak eger bu üsupla biseyler ifade etmeye devam ederseniz. Siz de esen kalin.

Kendi ailesiyle olacak iftara jest yapıp sizide davet etmiş ama belliki hata etmiş.
Allah aşkına sizin ailenizin orda ne işi var ?
Eltilerin ,damatlarinin aileleri de mi davetli ki bu kadar takıldınız ?
Benim anneme , babama benim kadar değer vermeli demissiniz de pardon nedenmiş o ? Herkesin annesi babası kendine , kimsenin anasına babasına kendiminki kadar değer vermem .

Herkesin annesi babası kendine , kimsenin anasına babasına kendiminki kadar değer vermem
Ben oyle yaptigim icin beklentiye girdim evet hata ettim. Biz nisanlimi kac kez cagirdik ramazanin basindan beri ben gelin olarak bi kere tek basima cagrilmadim mesela. Ki bi iki kere gittim onlarda bile yormadim mutfaktaydim hep.
Kiymet verilip bi kere evine cagrilmadiysam disarda kalabalik davetlerinde ne isim var ? Nisanlimi her cagirdigimda kv arar ne zaman geleceksin en sonkinde de bende burda yalniz oturuyorum ben tek basimayim burda imalari yapti arayip kac kere.
Ama cok haklisiniz kimsenin anasina babasina gereginden fazla deger vermemek en dogrusu.

Yahu neden üzsün. Aileleriniz sürekli beraber olmak zorunda mı? Eşinizin ailesi ile iftar yaptıysanız, sonraki hafta da kendi ailenizle iftar düzenleyin ne var bunda ? Adamlar seni ailelerine aldı diye sürekli ailenle görüşmek zorunda değiller. Ha belki aileni sevmiyorlar ama seni seviyorlar. Ya da senin ailen sevmiyordur onları ama damatlarından memnundur. Aileni sevmiyorlar diye düşman mı olacaksın. Artık büyüdünüz ve kendi ailenizi kuracaksınız, bırakın şu gereksiz alınganlıkları...

Varya bu yemek muhabbetinden ramazanda tuttugumuz orucun bile kiymeti kalmiyor, cunku bu cagirdi cagirmadi meseleleri, asil amacini kaybediyor Ramazan. Yenilecek olan iki kap yemek nihayetinde
Aynen katılıyorum
Dahası efdal olan sofrada yani misafirlerin içinde mutlaka bir fakirin bulunmasıyken zengin zengini ağırlayıp bir de memnun edemiyor

Aynen katılıyorum
Dahası efdal olan sofrada yani misafirlerin içinde mutlaka bir fakirin bulunmasıyken zengin zengini ağırlayıp bir de memnun edemiyor
Ev sahibi sabahtan aksama kadar yemek yapiyor mesela sonrada 2 dk da doyuyorsun. Birde boyle o onu cagirdi, bu bunu cagirmadi. Yedigin iki lokma burnundan geliyor. Kisaca Ramazan sadece yemek yemek olunca, huzursuzluk kacinilmaz

Daveti düzenleyen kayınvaliden mi

Ailem olmadığı için buruklaşırdım ama bunda problem yapıcak bir şey göremiyorum.

Simdi anti bi kp ve kv düşüncesi olan biri olaraktan. Bu bir sorun değil çünkü her plana senin aileni dahil edemezler. Yada sen ve nişanlın senin ailenin olduğu bi plana onları dahil etmek zorunda değilsin. Çünkü o erkek tarafi toplantısı gibi düşün.kardesler ve esleri de var yani senin ailen olmasada olur. Ama baska zaman bizimkilerle de bi iftar yapalım ramazan bitmeden diyebilirsin. Duyduğun cevana göre cifte standart var ise tepkini koyarsin ama bu durum normal canım kendini üzme bu erkek tarafı toplanması olmuş

Tesekkur ederim. Evet oyle yapmayi dusunuyorumm bende

Bunda sıkıntı yapıcak bir şey yok bence.Bizde bütün aile toplanıp nişanlımı çağırıyoruz.Aynı şekilde onlarda beni çağırıyorlar.Bu gayet normal bir durum
Uzuldugum nokta su da var aslinda. Biz kac kere nisanlimi cagirdik ramazan basindan beri ama kayinvalidem bi kere olsun iftara gel demedi bana.

Cikamiycaz evet bu hic konusulmadi ve kayinvalideler sık sık ararlar birbirlerini annemndr cagirir, hani ilk defa boyle bi organizasyon yapilmisken, belki de son olacak annemn ve babamin da dahil edilmesini isterdim. Dusuncem buydu
İyide sizde kendi organizasyonunuzu kendiniz yapın. Eşiniz ve annesi babası, kardeşleri ve eşlerinin olduğu bir iftar bu, aileniz ne alaka. Sizde haftaya mesala annelerin, babaların kardeşlerin olduğu bir yemek organize edebilirsiniz.

Aile arasında dışarda cerilen bir davet.Demekki ailece hep beraber olmak istemişler.Bence bir mahsuru olmazdı.Bizde gelinimizi alıp ailece dışarda yemeğe çıkmıştık.Abim nişanlıyken.Ne var bunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…