Sadece bir soru...

Bence yanlış anlayacak birşey yok.Benimde nişanlımın ailesiyle ayrı yemeğe çıktığım da oluyor, annemlerle beraber çıktığımda.
Ama madem böyle düşünüyorsunuz siz teklif edin annemleri de mi çağırsak diye.Ben teklif ediyorum bazen.

O zamanda elticeğiz konu açar eltımın ailesi geldi benimki niye gelmedi diye

Sizin ailenizden kimse yoksa en azında anne ve baba olmali bende gitmem ne demek yani anne ve babanıza saygisizlik

Ben ortada bir sorun göremedim.
Sizi de fazla beklentili ve kaprisli buldum.
Ayrıca 'ailem nişanlım için de en az benim için olduğu kadar önemli ve değerli olmalı' şeklindeki bir beklenti çok ütopik.
Sizi yetiştirip,büyüten ailenize verdiğiniz değeri takdir etmekle birlikte,daha dün aileye katılan el oğlundan aynı yaklaşımı beklemeniz hiç gerçekçi değil.
-Diğer gelinlerin ailesinin davet edilip,edilmediği beni ilgilendirmez,ben aileme verilen değere bakarım,şeklindeki cümlenize ise ne desem bilemedim.
Böylesi bir benmerkezci düşünce yapısı,
evlilikte çok sıkıntılara gebe.
Bakış açınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim,
aksi takdirde evlilikte yıpranır ve yıpratırsınız.

Bence çok mantıklı. O aile kendi arasında birşey yapıyor ve sizde o ailedensiniz artık. Ama sizin ailenizde sürekli içlerinde olmak zorunda değil. Elbette sizinkilerle de ayrı bir organizasyon yapılsa güzel olur.

Evet sık görüşürler arayip sorarlar birbirlerini

allah nişanlınıza sabır versin
Hayır duyan sanacak siz Nusret'te yemeğe gidiyorsunuz, onlar evde bulgur çorbası içecek.
Eğer mutlu olacaksanız, nişanı atın. Ne diyelim artık? Zorla dert arıyorsunuz kendinize.
Ben bunu mesele yapip tartisma cikarmadim su an hersey yolunda. Ben duzgun bi uslupla kafama takilan sorumu sorduysam siz de düzgün bi üslupla cevap vermek zorundasiniz rencide etmeden.
Inatla kendi fikrimin uzerinde dursaydim zaten buraya konu acip sizlere fikir sormazdim.
Sizi sagdan sagdan disari alalim lutfen ciddiye alamiyorum

Sen ailenin de olması gerekirdi.Eğer yakın bi tarihte sadece senin ailen,nişanlın ile birlikte çıkmayacaksınız,böyle bi plan yoksa nişanlın ayrım yapıyor demektir.
Cikamiycaz evet bu hic konusulmadi ve kayinvalideler sık sık ararlar birbirlerini annemndr cagirir, hani ilk defa boyle bi organizasyon yapilmisken, belki de son olacak annemn ve babamin da dahil edilmesini isterdim. Dusuncem buydu

Ya bu ramazan ayında iftar muhabbetleri de resmen yuva yıkacak hale geliyor.
Bacım sen nişanlısın biliyorum kafa da karışık.
Seni tek çağırması normal. Erkek tarafına misafirliğe gittiğini düşün aileni çağırmak zorunda değil.
Çok da duygusal olma çok üzülürsün kurbanım.

Tesekkur ederim...

İyi de beklentiniz o kadar absürt ki ve bunda ısrar ediyorsunuz, insanlar artık dalgaya almaya başladı. Kiminle evlenirseniz evlenin ailenize sizin kadar değer vermez kimse. Daha dün bir bugün iki, bir boşanmayla birbirine el olacak insanlar.

Dalgaya alacaklar kendi dalgasina baksin duzgunce fikrini beyan edenlere karsiliginda tesekkur ediyorum dalgaya alani da ciddiye almiyorum

Kiminle evlenirseniz evlenin ailenize sizin kadar değer vermez kimse. Daha dün bir bugün iki, bir boşanmayla birbirine el olacak insanlar.
Bu cumlelere katiliyorum ben karsi tarafa da cok ince dusunup cok deger veriyorum artik ölcup tartip karsi tarafin verdiginden fazla deger kiymet vermeyecegim

Tarafınızdan ciddiye alınmak gibi bir kaygım ne yazık ki yok. Sizin nezdinizde böyle ufacık şeyleri ailelerine ve kendilerine hakaret olarak kabul eden tüm genç kızlarımıza şifa diliyorum. Esen kalın.

Ben de nişanlılık zamanımda böyle bir davete katıldım ve bana göre normaldi canım. Eltimin ailesi olsaydı da benim ailem davet edilmeseydi o zaman zoruma giderdi. Anne-baba, evlatlar ve gelinler olarak bir yemek düşün gayet normal.

Diğer gelin veya damatların ailesi çağrılmadıysa sizin ailenizin ayrıcalığı ne?
Bunda gücenecek birşey yok.
Tek taraflı bir aile yemeği yiyeceksiniz, siz de nişanlınızın eşi konumundasınız, o yüzden siz de olacaksınız.
Ailenizi sizi her çağırdıklarında çağırmalarını beklemeyin..
Dahası sizin aileniz de her davetinde dünür aileyi çağırmak zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…