• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece Empati kurup yardım edin :(

Evet çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim.
1- Kardesim bizi azarladiginda benden çok güzel cevabını aldı.
2-işte beklemedi uykum geldi ya sıkıldım vs diyerek bitirdik
3- inan 2-3 sefer yanına gelip aşkım onlar çocuk daha biri liseye gitmiyor sen onların eniştesisin büyüklük sende kalmalı vs vs diyerek yatistirmaya çalışmada yok asla bu saatten sonra asla onlara birsey yapmam vs vs çok Kindar
4- Ben minnet duyuyorum zaten ama dedigim gibi ; (
Seni anlıyorum canım o an sinirlenmissin. Ben de senin eşin gibiyim kv kp vb bir vefasızlık karşısında esime derim bak gör onlara nasıl davranacam bak gör onları herkesin icinde nasıl rezil edicem derim ama adam bana sinir olmaz çünkü bunlari kırgınlıkla söyledigimi asla yapamayacak kisilikte yufka yüreklilikte oldugumu bilir ve o an beni savunur. Keske sen de öyle yapsaydın

İddet müddetini mi bekliyorsunuz?
Eşin bana hiç güven vermedi.
Beklemek zorunda değilsin.
Gebe olmadığına dair bir belgeyle evlenebilirsin.
Ama ence eşinin niyeti yok gibi.

Ya istersen özelden sana bütün belgelerini atabiliriim hem konumuz bu değil hemde önce mahkeme iddet muddeti davası acıyor dava öncesi adliyede alınan raporla hem kan testinden hemde ultrasondann gebe olmadığına dair muayeneden geçiyorsun
Sonra hastane adlı makamlara gebe olmadığımı yazdıktan sonra dava açıldı şuan davanın sonuçlandı iddet kaldırıldı sadece nüfusa yazı gidecek biz 1-2 hafta içinde evleneceği onu bekliyoruz. Konu dışına kaymayalim bu durumlar değil suan .

Evet evliliği yürütme olgunluğu na aslında okadar sahibim ki yaşadıklarımı film şeridi gibi şuraya yukleyenilsem. Ne kadar gurursuzsun sırf evliliğin gitsin diye bunları nasıl yaptın nasıl affettin diyebilirsin. O zamanında ailemide benimde canımı çok yaktığı için en küçük kardeşim de unutamadigi için bundan dolayı bu zitlasma aslinda

Ortada öyle bir durum var ise herşeye rağmen kocanı kabul ediyorsan kocanın kardeşlerine olan tavrınıda kabul etmiş olursun.
Kardeşlerini alıp ailenin yanına gitmen ne değiştirecek ? Sen yine döneceksin kocana.
Ee o zaman durduk yere problem çıkartıp iyice yüz göz olmaya gerek yok.
Kardeşin çocuk olarak senin için üzülüyor belli ki.

Seni anlıyorum canım o an sinirlenmissin. Ben de senin eşin gibiyim kv kp vb bir vefasızlık karşısında esime derim bak gör onlara nasıl davranacam bak gör onları herkesin icinde nasıl rezil edicem derim ama adam bana sinir olmaz çünkü bunlari kırgınlıkla söyledigimi asla yapamayacak kisilikte yufka yüreklilikte oldugumu bilir ve o an beni savunur. Keske sen de öyle yapsaydın
Keşke :( suan ki durum içinden çıkmaz bir hal aldı :(

hatanın çoğu sizde. gidip neden 32 yaşındaki adamın dediklerini 12-13 yaşında kızlara anlatıp üzüyorsunuz onları. az olgun olun. adam sizin kocanız. onu sakinleştirin ertesi gün kardeşlerinizleyken tatlı dille söylerdiniz ne isterseniz. siz büyütmüşsünüz olayı.
ayrıca o 12 yaşındaki kardeşiniz kocaman adama "ablamı öpme, oynamazsan oynama" diyemez. bunları derken çekingen değil ama bir teşekkür ederken mi çekingen. bu çekingenlik değil, edepsizlik.

not: şiddet görüp 4-5 kez baba evine dönüp sonra da imam nikahı ile birlikte yaşadığınız o adama da dikkat edin.

Ortada öyle bir durum var ise herşeye rağmen kocanı kabul ediyorsan kocanın kardeşlerine olan tavrınıda kabul etmiş olursun.
Kardeşlerini alıp ailenin yanına gitmen ne değiştirecek ? Sen yine döneceksin kocana.
Ee o zaman durduk yere problem çıkartıp iyice yüz göz olmaya gerek yok.
Kardeşin çocuk olarak senin için üzülüyor belli ki.

Hayır BU zamana kadar yaptıklarından dolayi onlarda doldular. Her geldiklerinde ne kadar çekingen davranıyorlar çünkü acaba her an nerden bir pürüzlük cikaricak diye düşünerek korkarak hareket ediyoruz. Tamam belki dün gecede haklı ama kardesleriminde yaşadığı şeyler var

İddet müddetini mi bekliyorsunuz?
Eşin bana hiç güven vermedi.
Beklemek zorunda değilsin.
Gebe olmadığına dair bir belgeyle evlenebilirsin.
Ama ence eşinin niyeti yok gibi.
Hatta benim bildiğim aynı eşle yeniden evlenecekse iddet müddetine gerek yok.
Yani yıllar önce öyleydi,değiştiyse bilemiyorum,kanunları...

Ben şuan farklı düşünüyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama ben kardeşini suçlu buldum her şeyde bir laf bir azar ben öyle kızı evime bile sokmazdım ,kocan sadece çocuklaşmakta haksız onun dışında edecek tek bir lafın yok adama o kadar parayı ve vakti senin kardeşlerine ayırmak zorunda değildi sonuçta ve sen her şeyi ailene ve kardeşlerine yetiştirdiğin için kocan kadar suçlusun ara bulman gerekirken dedikoducu kadınlar gibi ondan ona laf taşıyorsun .

hatanın çoğu sizde. gidip neden 32 yaşındaki adamın dediklerini 12-13 yaşında kızlara anlatıp üzüyorsunuz onları. az olgun olun. adam sizin kocanız. onu sakinleştirin ertesi gün kardeşlerinizleyken tatlı dille söylerdiniz ne isterseniz. siz büyütmüşsünüz olayı.
ayrıca o 12 yaşındaki kardeşiniz kocaman adama "ablamı öpme, oynamazsan oynama" diyemez. bunları derken çekingen değil ama bir teşekkür ederken mi çekingen. bu çekingenlik değil, edepsizlik.

not: şiddet görüp 4-5 kez baba evine dönüp sonra da imam nikahı ile birlikte yaşadığınız o adama da dikkat edin.

Ben eşinden şiddet görmedim bunu neden çıkardıniz ki?

Keşke :KK43: suan ki durum içinden çıkmaz bir hal aldı :KK43:
Yok tatlım içinden çıkılmaz hal aldığı falan yok.
Kardeşlerin esin eve gelince özür dileyecek tüm yaptıkları için özür dileyecek hepsi bu.
Eger o küçük kardeşin özür dilemem derse de "sen benim evliligimi bitirmek mi istiyorsun enisten size iyi davranmaya çalışıyor de kız biraz. Kardeşin o senin dedigini yapacak ağırlığını koy

kardeş senin kardeşin de kimse onun nazını, tribini yarı yaşından büyük eniştesine laf söylemesini çekmek zorunda değil. Sizde kaldığı dönemlerde sürekli gezdirmek, gönüllerini yapmak, onlara birşey almak zorunda da değilsiniz.Neden böyle bir izlenime kapılıyorsunuz ki? Koca adamı oturtup çocuklarla okey oynatıyorsunuz mantıklı mı? Kocanız sanırım bunalmış, o yüzden midir alınganlığı bir çocuk seviyesinde onunda. Ortada ağlaşacak ne var ben bilemedim ama siz ailece abartmışsınız durumu.

Konuya gelince pazartesiden perşembeye çok olmuş.
İşte insanlar "ne var ya,tatil bu,özlüyoruz vs." deseler de aynı evin içinde geçici de beraber olunsa yüz göz olunuyor.
Kardeşinin enişteye atarlanmasından belli hiç de çekingen olmadığı.
Enişte zaten baştan bu konularda sabıkalıymış,nasıl bu insanları bir araya getirme cesaretinde bulundun,anlamadım...

Ben şuan farklı düşünüyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama ben kardeşini suçlu buldum her şeyde bir laf bir azar ben öyle kızı evime bile sokmazdım ,kocan sadece çocuklaşmakta haksız onun dışında edecek tek bir lafın yok adama o kadar parayı ve vakti senin kardeşlerine ayırmak zorunda değildi sonuçta ve sen her şeyi ailene ve kardeşlerine yetiştirdiğin için kocan kadar suçlusun ara bulman gerekirken dedikoducu kadınlar gibi ondan ona laf taşıyorsun .

Evet aslında ben kendimi tutup yatıp uyuyabilirdim sabahtan hicbirsey olmamış gibi davranabilirdim suan suçluyum ama dediğim gibi söylediklerinden dolayi başımdan aşağı kaynar sular döküldü napicagimi bilemedim

Evet şuanki durumda pek birsey olmayabilir. Ama bunun önceleri var 2 kere ailemi evinden kovası, hicbirsey yokken babamın üstüne yürümesi vs vs. Yasanmisliklar olduğu için en ufak bir hareketi diğerlerini hatırlatıyor ve aglatiyor
Eşin ( aslında eşin değil,birlikte yaşadığın adam) bildiğin kaba saba bencil biri.
kardeşin de çekingen değil,azarlamaya gelirken hiç de çekingen davranmamış. Belli ki kardeşin çocuk aklıyla bile olsa adamın dengesizliğini,size ve ailenize kötü davrandığını biliyor ve ona göre tavır koyuyor.
32 yaşındaki adamın hareketlerine bak.boşanıp kurtulmuşsun tekrar evleneceğim diye çabalama.ardına bakmadan kaç.

Ev
kardeş senin kardeşin de kimse onun nazını, tribini yarı yaşından büyük eniştesine laf söylemesini çekmek zorunda değil. Sizde kaldığı dönemlerde sürekli gezdirmek, gönüllerini yapmak, onlara birşey almak zorunda da değilsiniz.Neden böyle bir izlenime kapılıyorsunuz ki? Koca adamı oturtup çocuklarla okey oynatıyorsunuz mantıklı mı? Kocanız sanırım bunalmış, o yüzden midir alınganlığı bir çocuk seviyesinde onunda. Ortada ağlaşacak ne var ben bilemedim ama siz ailece abartmışsınız durumu.
Evet sanırım önceki yaşadıklarımız dan ötürü dolmuş olabiliriz

Seni
Konuya gelince pazartesiden perşembeye çok olmuş.
İşte insanlar "ne var ya,tatil bu,özlüyoruz vs." deseler de aynı evin içinde geçici de beraber olunsa yüz göz olunuyor.
Kardeşinin enişteye atarlanmasından belli hiç de çekingen olmadığı.
Enişte zaten baştan bu konularda sabıkalıymış,nasıl bu insanları bir araya getirme cesaretinde bulundun,anlamadım...
Nasıl yani? Bir tarafta kizkardesim ailem bir tarafımdan eşim var. Onlari hiç gorusturmeyecek miyim? Cesaretini bulunmuşum. Bence yazdığın gerçekten komik!

Ya istersen özelden sana bütün belgelerini atabiliriim hem konumuz bu değil hemde önce mahkeme iddet muddeti davası acıyor dava öncesi adliyede alınan raporla hem kan testinden hemde ultrasondann gebe olmadığına dair muayeneden geçiyorsun
Sonra hastane adlı makamlara gebe olmadığımı yazdıktan sonra dava açıldı şuan davanın sonuçlandı iddet kaldırıldı sadece nüfusa yazı gidecek biz 1-2 hafta içinde evleneceği onu bekliyoruz. Konu dışına kaymayalim bu durumlar değil suan .

Bence tekrar evlenmeyin siz bu gidişle birkaç aya yine bosanirsiniz
oyuncak etmişsiniz evliliği

Evet aslında ben kendimi tutup yatıp uyuyabilirdim sabahtan hicbirsey olmamış gibi davranabilirdim suan suçluyum ama dediğim gibi söylediklerinden dolayi başımdan aşağı kaynar sular döküldü napicagimi bilemedim
Evlilikte fedakarlık ve saygı en önemli şey kanımca bazı zamanlar sen bazı zamanlar o alttan almalı eskiden kötü olaylar yaşamış olabilirsiniz ama kardeşlerin bunları içlerinde tutup biriktirmemeli yeni bir sayfa açtıysanız onlarda yeniden başlayacak,sana önerim kocan gelince ondan özür dilemen ve tatlı bir dilde konuşman şuna inanıyorum sen böyle güzel gidersen o sana ve kardeşlerine 10 adım gelir ama saygısızlık yapar ve taşkınlık çıkartırsa o zaman bas lafı .

Hatta benim bildiğim aynı eşle yeniden evlenecekse iddet müddetine gerek yok.
Yani yıllar önce öyleydi,değiştiyse bilemiyorum,kanunları...
Aynı eşle mi evlenecek tekrar?
Kaçırmışım.
İddet müddetinin kaldırılması gerek, ancak rapora gerek yok.
TMK 132/2

Back
X