sadece eşinle değil,ailesiyle de evleniyorsun,peki ailesinden boşanma olanağı yok mu?

çocuk varsa???
çocuk varsa boşansan bile senin çocuğunun babaannesi dedesi..
Yargıtay kararlarına göre de eğer çocuğun huzurunun bozulacağına dair bir delil yoksa, babaanne ve dedenin torunlarını görmek ve onunla uygun kişisel ilişki kurmak, torun sevgisini tatmak ve çocuğa da bu sevgiyi vermek haklarıdır.

Evlenirken çok iyi düşünmek lazım işte bu yüzden..

bende ilk evlendiğimde akşama kadar eşimin ailesinin evinde duran,
gece olunca evime gidebilen biriydim.annesi bizi yolcu ederken
hemen yataşe edin,oğlan sabah işe gidecek derdi......
buna karışanın daha nelere karıştığını söylemeye gerek yok herhalde....

çocuğun olmadığı durumu düşünmüştüm, konu sahibi çocuğa tahammül edemeyeceğini söylediği için

çocuk varsa, boşansan bile ne eşinden, ne ailesinden kopamazsın (ortada extrem bir durum yoksa tabii)

diğer yazdıklarında kendince haklısındır birşey diyemem ama yukarıdaki yazdıkların çok yanlış,tabiiki eşinin canı yansa senin de yanar ama annesinin acısını nasıl küçümsersin.annesi de yıllarca hasta olduğunda başında bekledi.şu an sen yanındasın tabii ki sen bekleyeceksin.allah korusun eşinizin başına birşey geldiğinde tabii ki yuvanız yıkılacak fakat emin olun ki ölmeyeceksiniz belki gün gelip başkasıyla evleneceksiniz.belli olmaz boşanıp başkasıyla evlşeneceksiniz.ama evladın yerini başka biri alamaz.evlat acısı her acıdan büyüktür.başka evlat bile kaybedilen evladın yerini kesinlikle alamaz.olmadık şeylerle de kendinizi doldurup hayatınızı karartmayın

bizde tam 7 aylık evliyiz eşim tek çocuk kaynanam diğer cocuklarını kaybettiği için cok üstüne düşüyor ama eşim düşkün değil anne babasına günde kaç defa ararlar eşimi acmıyor genelde,tamam onları anlamaya calısıyorum ama aksam aramayın bari bizimde özelimiz var ,eve gec geliyoruz zaten,kaynanam artık hiç aramıyorsunuz demeye basladı bende işimiz var sürekli arayamayız diyorum ama laftan anlamıyor eşim gecenlerde neden cevap vermiyosun yazık kadına dedim yeter artık bunaltıyorlar beni dedi,40 km mesafe var aramızda bilerek uzaga tasındık yoksa hergün kavga cıkardı sürekli bize gelin biz gelelim muhabbeti gercekten de aileyle de evleniliyor,evlenmeden aile cok sorun cıkarıyorsa iyi düşünmek lazım ben bunları bi ömür cekebilir miyim diye sorgulamak lazım..

Okurken icim urperdi.

Şaşırdım. Esimin ailesi bana bu eziyeti çektiriyorsa ben eşimden soğurum.

Asla 'cok seviyorum' diyemem. Biter çünkü.

Beni düşünmeyen, ailesine mesafe koyamayan, beni ezdiren bir adamı ben sevmeye devam edemem.

Sizin bunları yaşamanıza sebep olan ailesi değil, esınız.

Ben de evliyim. Bekara boşamak kolay derler ya? O nedenle belirttim. Ben bu adamla ve sülalesiyle aynı evde yaşayıp ruhumu bu kadar talan etmelerine asla müsaade etmem.

Annem de zamanında göz yummuştu. Su an gecmiste yaşadıklarından dolayı asabiyete bagli seker hastası. Elinde insulinle dolaşıyor. Tansiyonu en ufak bir olumsuzlukta fırlıyor. Asla kötü bir haber vermemeniz gerekiyor hayatı boyunca.

Siz su an görmüyorsunuz ama vücudunuz ileri yaslarda bu stresin hesabını soruyor. Maalesef.

sana aynen katılıyorum, hayatlarımız çok benziyomuş sadece ben 5 ay sonra evlenicem Allah kısmet ederse, ama annemin yaşadıklarını öyle güzel içselleştirdim ki asla bi erkek için evlenince düzelir, belki düzelir, çocuk olunca düzelir demem, kendimi ezdirmem benim annem de 34 yaşında şeker hastası oldu, kime yarandı, kimseye, aynı tas aynı hamam, sünepe erkekler insanın ömründen çalar, hiçbir aşkta canımdan kıymetli değil

üslubunuz çok güzelmiş, Allah hayırlı uğurlu etsin

boşanın.. cebir ve şiddet ile mi evde tutuyorlar?

bosanin ne kolay degil mi
insanlarin cozum odakli olmak uerine sorundan uzaklasmayi secmeleri o sorunu yok edecek zannetmeleri cok vahim.

ben 1yillik evli oldugumu belirttim hatta 7ay. 7ayda bosanmayi tercih etmek sizce de cok basitce.bir tutum degil mi??

Ha bu arada unutmadan soyleyim uslup konusunda tartisacak degilim elbette. Yorumsuz deyip geciyorum

istediğin gibi konuş canım, bi sıkıntı olursa seni yöneticiler uyarır, ağır küfürler etmedikçe insanlar istediği gibi içini dökebilir TRT'ye spiker seçmiyoruz burda

Benim de anılarımle canlandı gözümde.Benim de eski eşim duyarsız kalırdı.Ben ailesiyle kötü olmamak için laf sokmalarına hiç cvp vermezdim.Sırf aramız bozulmasın,beni''kötü gelin''bilmesinler diye.Ama eski eşime açılırdım.Tabi o da belli ki arada kalıyordu bunalıyordu..İlk yıllar zor buyüzden..Bende de onda da tecrübesizlik..Erkek tecrübesiz de olsa ne gam;ben tecrübeli olmalıyımFedakarlık eninde sonunda bayana düşüyor..işte bayanların üstündeki bir yük..Ama oyunun kuralı böyle..Oyüzden oyunu kuralına göre oynayacaksın...Şimdiki aklım olsa eşimle aramı bozmazdım,eşime anlatmazdım bunalmasın hassas prens diye.vE..Ailesinin laflarının altında asla kalmazdım ve böylece stresimi doğru kişiye atmış olurdum..Meğer eşinle aranı hiç aranı bozmayıp ailesiyle gerekirse bozacakmışsın.Ben ailesiyle arama bozulmasın diye uğraşmış ve bunu başarmış,eşim benim en yakınım olduğu için stresimi ona yansıtmıştım..Sonuç; bu durum evliliği yıktı..Ailesi de destekledi..Laf sokmalarına bir tek kötü söz etmediğim ,sık sık kendilerini en güzel şekilde ağırladığım ailesi ,bir hastalık durumunda kendi ailemde olduğu gibi ilgilenebileceğim kıyamayacağım ailesi ayrılığı destekledi..o sırada başka bir şehirdeki babam hastaydı ve uzun süre hastanede yatmıştı,ben bir süre buyüzden eşimden ayrı kalmıştım.Ve bunun sonunda boşanma oldu..Beni zor zamanımda yalnız bıraktı..zor zamanımda terk etti..Meğer içten içe bana kin güdermiş,ayrı kalınca bensizlğe alışmış,bensiz kalabileceğine karar vermiş..Aslında beni de hiç sevmemiş streslerim yüzünden,ilgi,sevgi isteğim yüzümden(görücü usulü evlenmiştim ama ben onu çok sevmiştim.İyiydi ,kendi halinde, sakindi ,şefkatliymiş gibiydi ama sevgisini,ilgisini pek göstermezdi....İlgsizliğindne şikayet ederdim..Bir kocanın eve gelmesi yetermiş,ayrılık zamanı içindeki zehirleri döktü meğer saklarmış....Kendi hatalarını görmüyor,suçlu tek benmişim...Şimdi mutlular mı?İstedikleri gibi bir gelin bulabildiler mi?..

Son düzenleme:

canım kusura bakma amaa ben burada bir sorun ggöremiorum...bence sen biraz bunalmışsın...eşinin ailesiyle telefonda görüşmen ne güzell senin gibi katlanamayan biri için samanlıkta altın bulmak olsa gerek ya evinden çıkmasa kayınvaliden sürekli temizliğine karışsa...yemeğine karışssa şükret haline biraz...bunlarda zamanla düzelir daha yenisin sen biraz zaman geçsin aramazlar:) bu arad a ilk gelinmisin?...
görümcene gelirsekkkkkk...yerini hazırlamaya başşlamış ama bence senden samimiyet görmüşki böle bişi demiş yani senden bi soğukluk hissetse bu kadar aile içine giremez die düşünüorum...bide biliosun görümce çay kaşığı arada ortalığı karıştırıp gidermiş:) aman dikkat et
kocanla çok mutluysan gerisi önemli değil belli bi süreden sonra onlada düzelir...

arkadaşım aynı telefon sapıklığı benimde kayınvalidemde var, bide kadının 5 çocugu var, herzaman beni arayacaksınız diye emirde veriyor cocuklarına, ya ben onlarda kaldıgımda şok oluyorum, vızır vızır telefon görüşmeleri...biri kapatıyo biri arıyo , ya kadın bıraksana rahat arayan seni arasın , koca insanları mecbur bırakmış ama 1 keredende tatimin olan bi insan değil, sürekli istiyori her dakka aransın istiyor, eşim 1 kere arayınca cilve naz yapıyor, yada fırça çekiyor yada duygu sömürüsü yapıyor çok hastayım yataklara düştüm diye, yani hangi oyun desen var onda, degöe oyunculara taş cıkartır

Selam konu sahibi ve bu durumdan muzdarip olan diger arkadaslar..ALLAH hepinize sabir versin,bu tür insanlarada akil fikir. Bu nedir yaaa,bunlar köle mi aldik saniyorlar?size bisey diyeyim mi?hic kizarak kendinizi hasta yapmayin,yazik olan size oluyor.bosuna dememisler dinsizin hakkindan imansiz gelir,yani susmayin kontra verin ama onlarin kartlariyla oynayarak!yani icinizden o an karsidakinin girtlagina sarilmak bile gecsede,sakin ol deyin kendinize ve saka ile karisik niyetinizi ortaya koyun!ama keskin sirke malesef küpüne zarar!sizi anliyorum,kirmak vs istemiyorsunuz ama susmayin!siz sustukca onlar der ooh ne iyi bu herseye amin diyor..ama tekrar diyorum lütfen sinirli oldugunuzu belli etmeden saka yapar gibi yapistirin cevabi! Konu sahibi arkadasim,bak esini seviyorsun ve aklina getirme bosanmayi eger sizin esinle aranizda sorun yoksa..cek silahlarini ve savas terbiyesizlere karsi!sen bosansan bu tür insanlarin cok mu umrunda olur?yooo,baksana evli iken nasil davraniyorlar..az sabir

yapılan yorumları okumadım.

bekarım 3 yıldır süren bir ilişkim var ve bu sitede okuduğum şeyler yüzünden korkuyorum!

çünkü benim ve sevgilimin ailesi çok çok farklı olmasak ta yıne de farklı işte...

ve sevgilimin annesi inanılmaz meraklı bir kadın aslında çok iyi çok yardım sever ama ben suanda inanılmaz korkuyorum çünkü evlendikten sonra yani ne bileyim onlarla çok fazla samımı olmak istemiyorum...
ve sanıyordum kı evlenınce sadece eşin olur sen izin vermediğin sürece karışamazlar ama ben şimdi bile sevgilime annesiyle ilgili birşey söylesem küt diye suratı düşüyor...
of of bazen bu yuzden ilişkiyi bitirmek bile istiyorum çünkü kendi kendime diyorum ki hiç birşey senin hesap ettiğin gibi olmayacak..
bilmiyorum belkide çok paranoyak davranıyorum:18::18::18::18:

ne tavsiye edersiniz aklımda en ufak bir şüphe dahi olsa bırakmalı mıyım? ilerde yani...ki şimdi bile şüphelerim var...

Evlenince eşin ailesiyle de evleniyorsun aynen öyle. Ben de evlenmeden bu derece olduğunu tahmin edemiyordum. İnsan başına gelince anlıyor.

Aslında herşey eşte bitiyor. Seni anlamıyorsa üzülüyorsun. Benim tahammül edemediğim şey haksızlık. Benim eşim geçmiş zamanda ablasından bir konuda büyük bir darbe yemiş. Konuyu ben de biliyorum. Şimdi eşim neredeyse bu konu için kendini haksız, ablasını haklı çıkarmaya çalışıyor benim yanımda. Kendisi için be de aslında çekilecek biri değilim diyor ablasının yaptığını haklı göstermek için. Ben demiyorum ki ablasına düşman olsun konuşmasın ama bir insanın gözü bu kadar mı kapalı olur. Aynı davranışı benden görse bu tepkiyi vermeyeceğine eminim. Anne baba ve ablasının yaptığı ve yapacağı herşeye amenna ama eşine öyle değil ona surat asılır soğuk davranılır yatak bile ayırılır. Annesinin bir zamanlar bana yaptığı bir eziyetten sonra böyle yapmıştı.

Tamam anne baba abla önemli. Ama sen hiçbir konuda onları haksız bile görmüyorsan veya görsen bile davranışlarınla ufacık bile belli etmiyorsan eşine de aynı şekilde davranacaksın. Eşim beni bana kızdığı zamanlar soğuk tavırları ve yaptığı surat ve ilgisizlikleriyle hayattan bezmiş duruma getirdi.

Konu içinde bazı arkadaşlar boşanın gitsin o zaman diye yazmışlar kolayca. Ben de bazı durumlarda boşanmanın olması gerektiğini düşünüyorum. Aldatma ve şiddet bahsettiğim durumlar. Onun dışında bu kadar kolay olmamalı.

Eşim evlendiğimizden beri ailesiyle benim aramda ayrımcılık yaptı. Bundan sonra da böyle ne kadar devam eder bilmiyorum yuvam bozulmasın diyorum ama psikolojimin bozulduğu, eski neşemin kalmadığı bir gerçek..Allah'a dua ediyorum...Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

O esneye esneye oturmalar yokmu.. dedim ya geçen sene salonda yatıyordum kendi evimde diye.. gece 4e kadar salonda tv izlerlerdi, sen yat uyu rahatsız olma derlerdi.. ben de otururdum bunlarla 4e kadar.. ve geldiler mi en az 4 kişi gelirler, bunların 2si oturuyor 4e kadar, 2si erkenden yatıyordu.. erken yatanlar sabah 7de kalkar salonda zırt pırt girip çıkarlardı mecbur kalkardım ben de.. hamileliğim 3 saat uykuyla geçiyordu..
Hiç unutmam hamileydim, salonda yatıyorum, görümcem bi geldi, içeri odada annem horluyor, yerde de yatamam, sen şurda yer yatağı yapsan da ben koltukta uyusam diye.. gel aramıza yat madem canım dedim.. kıt beyinli abi geleyimmi diyor, eşim sen kafayı iyice yedin galiba dedi.. biz bir koltukta, o diğerinde yattık uyuduk sabaha kadar..
Annemler bize gelseler kalkıp bunlar da gelirler.. anlam veremiyorum bu hareketlerine.. annemler farklı ülkeden geliyorlar, senede 2 kez geliyorlar, e kızlarıyla vakit geçirecekler, bunlar cümbür cemaat toplanır gelirler.. ev misafirhane gibi.. görümcem saten geceliklerle ortalıklarda dolaşır babamın yanında, ki ben bile babamın yanında gecelikle gezmem.. annemler biletlerini erkene alıp geri gidiyorlar sen rahat et kızım evde kalabalıkta bunalırsın diye.. ben o durumda ne yaşıyorum anlatamam.. ev babamın, ve babam kendi evinden kalkıp gidiyor onlar rahat etsinler diye..
Bizimkiler tam tersi temizlik hastası.. ben de buna sinir oluyorum.. eve her geldiklerinde temizlik yapıyorlar.. sanki ben pismişim gibi.. her defasında olmaz ki böyle.. yapmayın diyorum, daha dün dip bucak temizledim diyorum, gerek yok diyorum daha ne diyeyim anlamıyorlar..
Evet biz de herkesle vıcık vıcık olacakmışız.. herkese fikir soracakmışız.. annemlere gitmek için 1 ay önceden toplanmalıymışız, konseyden karar çıkacakmış.. tabi onların dediğini yapmıyoruz, ama geriliyorum.. eşim boşver ben eğleniyorum böyle diyor.. sanki onların dediği mi olacak diyr.. e ozaman hadlerini bilsinler diyorum.. böyle yapınca sanki onlarsız nefes alamayız sanıyorlar..
Daha oğlum doğmadan hamileyken biz o çocuğa bakmayız diyorlardı.. zaten ben de çocuğumu vermem dedim bakmanız için.. şimdi de gelelim 3-4 ay biz bakalım diyorlar.. ordan sustursan buradan konuşuolar, buradan sustursan ordan..
Boğuluyorum..
Ee bizim 3 küçük avize dışında bişey almadılar.. salona aldığımız avizeyi düşürüp kırdılar.. bomboş evi ailem doldurdu, geldiklerinde görümcemin söylediği aaa lcd almadılar mı annenler.. bi dalasım geldi.. gerizekalı.. babam kız babası, onları senin baban yapacak..
Ama iş buraya gelmeye gelince eee burası da bizim evimiz neden gidecekmişiz canım diye konuşuolar kendi aralarında..
Eşim bugün öğle tatilinde çıktı geldi eve, ben yengemle konuşcam, aile büyüğü o, annemlerle konuş yenge, seni dinlerler uzak dursunlar bizden, onlar yüzünden huzurumuz kaçıyor dicem dedi.. aile terapistine de gidince her şey daha güzel olacak, sonra sen psikoloğuna gidersin bundan sonra laf altında kalmazsın dedi.. gitti.. İnşaAllah dediği gibi olur ne diyim..

benim yatak odama bile karışıyorlardı.. kayınvalidemle aynı evde kaldığımda gecenin köründe odaya girerlerdi.. gündüzleri görümcem ve kaınvalidem sakın çocuk yapmayın, belki boşanırsınız falan ne malum derlerdi..
yasmin kullan diye diye başımın etini yediler..
hamileyken yalnız başıma ev taşıdım bir Allahın kulu yardım etmedi, eşim dışında.. sırf hamileyim diye yüzüme bakmıyorlardı neymiş efendim görümcemden önce hamile kalmışım..

sen de haklısın.. ama ben gördklerime göre fikir sahibiyim bu konuda.. başta da belirttim benim de oğlum var, buna rağmen böyle konuşabiliyorum.. mesela babannem babama aşırı düşkndür, ama babam ameliyat olduğunda annemin 4 günde göz göre göre saçları beyazladı, bi anda guatr hastası oldu, beyin damarları tıkanma noktasına geldi, resmen öldü kadın, ama babannem çok üzüldü ağladı vah benim oğlum ameliyat oldu diye kendini parçaladı, ama o kadar..
aynısı dayımda da oldu.. anannem çocukları için canını verebilecek kadın, ama dayım hepatit b hastası olduğunu öğrendiğinde onun için ömrünü feda eden yengem oldu, anannem elbette aşırı derecede üzüldü..
hele bu aileye gelince, kendi abilerine bile sahip çıkamayan 3 kardeş, sırf tatil paralarını harcamamak için oğluna düğünde küçük altın bile takmayan aile oğluna sahip çıkar mı bilmiyorum.. daha az bile söylediğime inanıyorum aslında..

ileri yaşlara ne gerek var.. 23 yaşındayım ve psikolojik bunalımlar yüzünden kaç kez intihara teşebbüs etmiş biriyim.. hele bi de bu kadar imanı btün biri olarak tanınmama rağmen.. marifetmiş gibi anlatmıyorum, ben de kendimden korkuyorum.. bu yüzden psikolog psikiyatr kim olursa olsun mutlaka gidip tedavi olmak istiyorum.. ve herkese hakettiği gibi davranmak istiyorum..

o kadar kırılmasınlar diye yalandan gülümsediğimi biliyorum ki, bazen evde bişeylere güldüğümde acaba gerçekten içimden gelerek mi gülüyorum diyorum.. o derece yedim kafayı..

:) boşan he? eşini seviyor olman bişey değiştirmiyor sanki.. çözüm aramak yerine boşan önerisi güzelmiş :)

bu duruma gelmekten korkuyorum ben de..
eşim 'sen içinden ne geliyorsa söyle, ben üzülmem' diyor.. buna rağmen ben söyleyemiyorum..
sonra faturayı eşime kesiyorum.. oğlum 8 aylık ve ben son 2 haftadır evde sürekli sinirli tavır takındığımı farkettim.. böyle giderse oğlumun psikolojisini bozacağım.. ondan mutlaka insanlara laf söylemeyi, kendime sahip çıkmayı öğrenmek istiyorum.. önce kendi sorunumu halletmem lazım, sonra eşime dönüp sen de bana sahip çık diyeceğim..

oy oy oy valla şimdiden evlenmekten korktum. bu ne biçim iş ya? bekara karı boşamak kolay diye bir söz ama söylemeden edemeyeceğim. bence senin çaren şiddetli geçimsizlik çıkarman. kocanı yanına çekip ailesini kendinden soğutman. saygısızlık yapmaktan öte senin prensiplerini ve kişiliğini göz ardı eden bu insanlara set çekmen. sözlerinle anlat, kim yapıyorsa ben hoşlanmıyorum böyle yapmanızdan de. açıkçası ben senin bu durumlarda ne yaptığını merak ediyorum pek bahsetmemişsin.
bence bu tip insanlar bundan anlıyor. kendinden ödün verme, kendini ifade et.

eşimi çok seviyorum cümlesi bazıları için anlamsız gelmiş.
hiç kimse 4-4lük deil. herkesin kusurları var.
eşim babamdan sonra gördüğüm en mükemmel erkek.
ewde her işime yardım eder. hem de her işime. yemek yapar, hem de benim yardımıma ihtiyaç duymadan.
tanıdığım bi çok kadından daha titiz ve temiz iş yapar.
temizlik yapar. ütü yapar. cam sildiğimi 1 gün olsun hatırlamam hep o siler.
bi çok erkeğe oranla oldukça ilgilidir. fedakardır.

şuan aklıma gelmeyen bir çok iyi ve bana destek bi tavrı varken ben neden evimin dışındaki insanlar yüzünden ondan boşanayım???

o kadar şeyden sonra insan eşinden soğur demiş bi arkadaşım. elbette ailesinin davranış dozu arttığında eşimin tepkilerine göre benim de duygu yoğunluğum değişiyo.
iyi ama bu konu dışında da hangi arkadaşım bana diyebilir ki benim eşime sevgim hiç azalmadı. hiç kızmadım ona. hiç kırılmadım. belki 1-2 kişi.

her evlilikte dalgalanmalar normaldir. annemle babam birbirlerine deli gibi aşıklarmış ama yıllar içinde onların da gergin, kırgın, kızgın zamanlarını gördüm. ama birbirlerini her zaman sevdiklerini de....

özetle eşimi çok seviyorum demek onunla sorunlar yaşamayacağım anlamına gelmiyo....... bilmem anlatabildim mi...

üslubunuz çok güzelmiş, Allah hayırlı uğurlu etsin

boşanın.. cebir ve şiddet ile mi evde tutuyorlar?

Var ya arkadaşım, senin yorumların beni benden alıyor yemin ederim. İnsanın canı burnu gelir, buraya gelir, içini döker, küfür yok birşey yok yazısında, arada yazdığı tek kelime en masumundan bir argo kelime gördümüydü alarmları çalar birinin hemen atlar fırsat bilip.Kadın derdini anlatır, derdinin çözümleri üzerine kafa yoracagına ennn düz mantıkla "silah zoruyla mı tutuyorlar" gibi bir 6 yaş yorumu yapan biri olur. Ve bu genelde kim olur biliyor musun? Biliyorsun, biliyorum, biliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…