düşüncelerinize saygım sonsuz fakat katıldığımı söyleyemeyeceğim insan ailesiyle birdir kopamaz siz nekadar uğraşsanızda o bağ kopmaz ha annenizle pek konuşacağınız şey yok galiba 3 güne bir görüşürüz diyorsun fakat bende eşiniz gibi hergün en az 2 kez görüşürüm ...
konu başlığında boşanma olanağı yok mu die yazdım ama ben eşimden deil sadece ailesinden boşanmak istiyorum :)
mümkün müdür??
olmadığını ben de biliyorum maalesef
sabah kalktım yazdıklarını okudum ve gözlerimden yaşlar boşaldı dün senin bu yazdıklarının aynısını yaşadığım için evimde çıkan huzursuzluktan dolayı gözlerim şiş saatlerdir ağlıyorum ve şu anda ayakta zor duruyorum. canım benim benim ailmede hiç birşeyimize lüzum olmadıkça karışmaz ama eşimin ailesi her an sürekli arasınlar merak Xettikleri her haltı sorsunlar o günün demecini alsınlar istiyor . bir hafta önce artık bende ipler koptu kadın tutmuş diyoki beni aradığınız zaman telefonu babama da verin demeyeceksin benim yanımdaki babanızı benim telefonu kapatıp kendi telefonundan arayacaksın. Neymiş bizimkilerden çok onları arayacakmışım benim ailemle ayda bir onlarla günde 10 kez konuşacakmışım sanki bizimkiler bostan korkuluğu. Zaten benim ailem onların ailesine göre değilmiş üç kuruşluk insanlarmış böyle bir aileden beni aldıklarına şükredecekmişim. Neymiş çocuk yapacakmışım benim çocuğumu onlar büyütecekmiş.Ben evlilikten ne anlarmışım her şeyi ona soracakmışım.Eşimi ben istesemde istemesemde ararlarmış. Benim babamın altı katı maaş alıyorlarmış ben onlar sayesinde seviye atlamışım babamın evinde görmediğim bolluğu görmüşüm. Beni zaten ilk başta da istememiş istediği kendi arkadaşının kızı varmış . Sen bi hata yap da oğluma senden boşatayım diye bekliyorum dedi kadın telefonda kahkaha atarak zaten biz seni değil oğlumuzu arıyoruz dedi ve bunlar günlük normal konuşması düşünün yani. en son telefonda bende kayış koptu söylemek isteyip söyleyemediğim ne varsa söyledim bu zaman kadar ki eşimde yanımda ama nasıl bağırıyorum dayanamadım artık.Bende en sonunda dayanamadım Xeee yeter be Xsen kimsin gerizekalı senden mi akıl alıcam sen kendini iyice adam yerine koymuşum bana ne senden ne kadar kendini önemsedin salak mısın nesin ben seni sallamıyorum bile sen benim annem değilsin yalancıktan anne dedik diye kendini anne mi zannettin dedim ama nasıl söyledim ben bunları anlamadım o sinirleya kızlar bu aralar gerçekten çok yorgun, kırgın ve mutsuzum.
ben evlenmeden önce büyüklerin söylediği
"evlenirken sadece eşinle deil, ailesiyle de evleniyorsun" sözünü pek anlamamışım.
ama inanın şimdi çok iyi anladım.
henüz 1 yıllık evliyim.
eşimi gerçekten çok ama çok seviyorum.
benim ailemde aile içi bağlar normaldir, kimse kimsenin hayatına -yardım istemediği sürece- karışmaz. annem babam sadece tecrübelerinden dolayı küçük uyarılar yapar. yazları 4-5 ayı ailemden ayrı geçirirdim evlenmeden önce. yalnız kalırdım. 4-5 günde bir arardım yada ararlardı. ki bu bence normal bi süre. konuşmamız da nasılsınız, babam nasıl, kardeşim nasıl . bende iyiyim fln.
eşim ailesine çok düşkün. onların aile içi ilişkileri bana göre haddinden fazla bağlı. herkes birbirinin hayatına burnunu sokup onun hakkında yorum yapabiliyo, vermen gereken kararı bile söyleyebiliyo. yani "bence şöyle yapsan daha iyi olur" şeklinde değil de "şöyle yap" modundalar. neyse bu durum beni ilgilendirmiyo. benim evime, eşime, bana karışmadıkları sürece.
herkesin kocası biraz annecidir ewt. benimki de öyle. benimki hatta biraz da babacı.
2 sokak aşağıda oturuyorlar. ama eşimle günde 5-6 defa telefonda konuşuyolar. beni de arıyolardı. ben 1-2 laf söyledim. kayınvalidem uyanık. kendi aramayı bıraktı. bende şaşırdım. meğerse kayınpedere arattırıyomuş :)
benim annem 750km uzakta başka bi şehirde. 2-3günde bi ararız birbirimizi. nasılsın, bi sorun varmı, iyimisiniz. bitti. konuşma bu.
ama kaynanam bi konuşmaya başladımı 10dk dan önce asla kapatmaz. eşim konuşuyo, 1 insanla 10 dk konuşursanız o süre zarfında ona hayatınızdaki herşeyi anlatmaya başlarsınız. iyi de neden kayınvalidem benim evimde olan herşeyden haberdar olsun. yemekte ne var, temizlik yaptık mı, çAY içtik mi. kime ne bundan :S
kayınpeder sürekli aramıyorum die laf sokuyo bana. haa söylemeyi unuttum bi de görümcek var. arada bizde kalır. bigün diş fırçasını yanına almadığını söyleyince ben de misafir fırçası var. onlardan birini al kullan dedim. kullanmış, sonra da dio ki, bu fırçalıkta dursun. ben geldikçe kullanırım. :S lan ben bu evde 3. bi kişiye tahammül edecek durumda olsam çocuk yaparım. bu ne saçmalık. dolabımı, eşyalarımı rahatlıkla karıştırır, hiç çekinmez. hiç hoşlanamm kendisiden ama gelsin, kalsın, eşimin kardeşi sonuçta. ama bu ne terbiyesizlik. bi çanta yap kendine. gel efendi gibi deki"bunde benim özel eşyalarım var. buraya geldiğimde kullanmak için. bu sizde kalsın" eywallah. başımla beraber. ama nerde o incelik. benim evime bana sormadan ve hatta benim adıma yemeğe erkek arkadaşını davet eden birinden ne incelik bekliyosun ki.
neyse kızlar gece gece kafanızı şişirmeyim. aslında sadece 1er örnekle bu tip sıkıntılar ifade edilmez. ama çok uzun yazdım.
şunu da ekleyeyim evlendiğim için çok çok pişmanım.
benim için çok yanlış bi hamleydi...
[sıze=2]sabah kalktım yazdıklarını okudum ve gözlerimden yaşlar boşaldı dün senin bu yazdıklarının aynısını yaşadığım için evimde çıkan huzursuzluktan dolayı gözlerim şiş saatlerdir ağlıyorum ve şu anda ayakta zor duruyorum. Canım benim benim ailmede hiç birşeyimize lüzum olmadıkça karışmaz ama eşimin ailesi her an sürekli arasınlar merak xettikleri her haltı sorsunlar o günün demecini alsınlar istiyor . Bir hafta önce artık bende ipler koptu kadın tutmuş diyoki beni aradığınız zaman telefonu babama da verin demeyeceksin benim yanımdaki babanızı benim telefonu kapatıp kendi telefonundan arayacaksın. Neymiş bizimkilerden çok onları arayacakmışım benim ailemle ayda bir onlarla günde 10 kez konuşacakmışım sanki bizimkiler bostan korkuluğu. Zaten benim ailem onların ailesine göre değilmiş üç kuruşluk insanlarmış böyle bir aileden beni aldıklarına şükredecekmişim. Neymiş çocuk yapacakmışım benim çocuğumu onlar büyütecekmiş.ben evlilikten ne anlarmışım her şeyi ona soracakmışım.eşimi ben istesemde istemesemde ararlarmış. Benim babamın altı katı maaş alıyorlarmış ben onlar sayesinde seviye atlamışım babamın evinde görmediğim bolluğu görmüşüm. Beni zaten ilk başta da istememiş istediği kendi arkadaşının kızı varmış . Sen bi hata yap da oğluma senden boşatayım diye bekliyorum dedi kadın telefonda kahkaha atarak zaten biz seni değil oğlumuzu arıyoruz dedi ve bunlar günlük normal konuşması düşünün yani. En son telefonda bende kayış koptu söylemek isteyip söyleyemediğim ne varsa söyledim bu zaman kadar ki eşimde yanımda ama nasıl bağırıyorum dayanamadım artık.bende en sonunda dayanamadım xeee yeter be xsen kimsin gerizekalı senden mi akıl alıcam sen kendini iyice adam yerine koymuşum bana ne senden ne kadar kendini önemsedin salak mısın nesin ben seni sallamıyorum bile sen benim annem değilsin yalancıktan anne dedik diye kendini anne mi zannettin dedim ama nasıl söyledim ben bunları anlamadım o sinirleçok zorladı beni telefonda. Sonra annesi inanamadı kızdığıma hissettim bunu bende ne yapim artık durduramadım kendimi bana bak benim seni sevdiğim istediğim saygı duyduğum yok nişanı burnumdan getirdin düğünü keza aynı sen bu seferde evliliğime göz dikdiysen onu sana yedirmem işte haddini bilmiyorsan arama bi daha farkındaysan seni ben değil sen beni arıyorsun rezil insan ne terbiyesizsin sen ya yaşından utan kapat şu telefonu sinirimi bozma gece gece dedim kapattım. Sonra xağlamaya başladım sinirden ellerim ayaklarım boşaldı. Eşimi aradı hemen kadın duydunmu falan diyor. Allahtan eşim sen bunu hakettin az bile söyledi eşim sana iyice terbiyesizleştin sen artık deyip kapattı telefonu. Tabi baktı eşim benim yanımda evinde ağlama krizlerine giriyormuş ben onbları seviyorum falan şimdi eşimin telefonuna habire yeni gençler gibi mesaj atıyor oğlum sesini özledik ara bilmem ne paranoya oldum artık eşim onlarla hiç konuşmasın istiyorum düşün [/sıze]
ağır olmuş ama kimbilir nasıl çıldırttılar yaahepsi aynı üzülmeyinn
çok üzüldüm yaa.ne terbiyesizlik....eşinizle iyi geçiniyorsanız takmayın eşiniz sizi savunmuş ne güzel. Yanınızda...siz görüşmezsiniz eşiniz görüşsün ama onuda doldurup durmazlar umarım..offfffffffff.vallahi moralim bozuluyor...sanki bunlarla uğraşıp durmak için evlilik yapıyoruz eşimizle mutlu olmak için değilben ne yapayım artık bilmiyorum ki düğünümde sahte altınlarla gelmiş mesela bize altınları surpriz olsun diye düğüne kadargöstermedi mesela. Düğünde bi taltı 10 tane sahte bilezik hiç takmasın ama sahtede neyin nesi. Anneme gitmiş bedava aldık senin kızı gördün mü diyor. Düğün sonrası balayında hergün aradı ne yapıyorsunuz diyor manyakmıdır nedir.oğluna gizli gizli çocuk yapma sakın boşarken zor olur nafaka alır diyor. Eşimde yeter ne boşanması saçmalama dedi ama kadın telefonda oğlum ailesinin çok parası yok evleri orta halli bilmem ne diyor. Ben ne yapayım bilmiyorum
çok üzüldüm yaa.ne terbiyesizlik....eşinizle iyi geçiniyorsanız takmayın eşiniz sizi savunmuş ne güzel. Yanınızda...siz görüşmezsiniz eşiniz görüşsün ama onuda doldurup durmazlar umarım..offfffffffff.vallahi moralim bozuluyor...sanki bunlarla uğraşıp durmak için evlilik yapıyoruz eşimizle mutlu olmak için değil
ne yazık ki dolduruşa getirmek için elinden geleni yapıyor.Kendine yeni huy edinmiş sürekli boş mesaj geliyor eşimin numarasına annesinden ne hikmetse sesli mesajlar bırakıyor açmayınca . o sesli mesajlarda bi kaç kere ağlama sesleri var. Ama allah o kadar büyük ki mesajın bi tanesinde ağlama sesinden sorq oldu mju deyip kahkaha atan gülme sesi geliyor . deli bu kadaın vallahi ya
hayır karışınca ellerine ne geçiyor anlamıyorum ki ya....kendilerini mi tatmin ediyorlar....eşin ne diyor öyle mesaj gelince..
Eşim en son ben artık yanlışlıkla bu mesajların geldiğini sanmıyorum onları aramam için art niyetle yapıyorlar dedi. senin sinirlndiğini üzüldüğünü anlıyorelardır dedi. zaten bu saatlten sonra bu kadar arayı bozmaları onalrın suçu izinlerimizde yanlarına gitmeyiz olur biter dedi. zaten bu saaten sonra ben annesine kızınca ben hayatta sizin evinize gelmem artık demiş. eşimde artık beraber bir arada kalacak halin kalmadı eşimle köprüleri yıktın geçtin dedmiş. birde benim aşim asker mesleği gereği zaten çok ücra bir yerdeyiz ve çok zor işi stresli benim için yapabileceği herşeyi yaptı. evimize gelmelerine müsaade etmeyecek beni de yanlarına götürmeyecek istemediğim için
sağolsun anlayış göstermiş....ne güzel....benim kvalidemler bana surat yapıp durdu da siz benim eşime surat yapıyorsunuz ben getirmem bidaha onu size diyemedi artı beni suçlu çıkardı....oyüzden eşinize fazla üzüldüğünüzü belli etmeyin yanınızdaymış hemde zaten...sorun etmeyinn.size yaptıkları yanına kalmaz eşinizi de göremeyecek artık ne güzel....benim eşim çok anlayışsızdı daha yeni yeni anlıyor.ilerde ilk defa haklısın dedi...ama hala onlar laf da soksalar görümcem hgeldin de demese farketmiyor....allah çok büyük ahirete kalmasın inşallahh (aminn)
amin insanların bu yaptıkları yanına kalmaz Allahıma güvenim tam. ben o kadar laftan sonra daynamadım kızdım bağırdım ayıp etti diyebilir insanlar bana ama ben pişman değilim söylediklerim için. yoksa daha çok çıldıracaktım.çalışmaya başlamadan önce oğlumuzun parasını yeme babandan para iste diyordu evli olduğum halde. benim babama gelmiş eşimin babası sana bahşiş verim mi diyecek kadar terbiyesizleşti bunu muhabbet eder gibi söylüyor. ailem onların yüzğnden çok üzüldü. ben en çok buna üzülüyoum. eşim zaten artık haklıya hakkını vericem senin ailen bana oğlu gibi davranıyor benimkiler niye böyle yapıyor diye çok üzüldüğünü biliyorum. ailemi arayıp aşağıladılar ben o gün ebde sinir boşalması yaşadım ağlarken annemin telefondan ağlamasını duyduktan sonra bacaklarım kollarım felçli gibi oldu baygınlık geçirdim komşum yardım etti eşim kucağında hastahaneye götürdü sakinleştirici yaptılar eşim yanıma geldi ağlıyor doktor daha çok genç çok sıkmış kendini niye bu kadar üzüldü demiş. azıcık evli yılımızda ne üzüntüler sığdı içine mutluluk yerine
evli başka evlatları yokmu ya ne kadar düşüncesizlik.....çok ayıp.....eğer yoksa onlarda ele karışınca dünyanın kaç bucak olduğunu görecekler benim eşimin ailesi gibi....benim eşim ilk evlenen olduğu için buldumcuk oldular.....nasıl davranmaları gerektiğini bilemediler...ama durmadan bişeyinize karışmadık diyebiliyor kvalidem...farkında değil kmse ses etmediğinden......aramız bozulmasın diye ses çıkarmıyorum ama rabbim büyükk hepsini görüyor ve hesabını tek tek soracak....görümcem de bekar kaynım da.....elle uğraşmayı görecekler....
bir görümcem var 17 yaşında küçük daha ama o çocuk bile onlar gibi davranıyor allahından bulurlar inş
anlamıyorlar valla kıtlar anlamıyorlar.. ben de ima ediyorum.. sürekli kullandığım kelime vıcık vıcık ilişkilerden nefret ediyorum ben diyorum ama yok beyine giden damarları tıkalı heralde..
geçen gelmiş kardeşimin düğün hediyesi olarak bana verdiği takımı sen bunu burda süs diye tutuyorsun ver ben kullanayım diyor.. o hatıra dedim anneme bile vermem ben onu diyorum, ozaman şu örtüyü alıyorum dedi aldı gitti ağzım açık baktım izledim yani..
biliyorum en büyük sorun susmamda zaten.. bunu aşamıyorum bu yüzden psikolojik destek alcam..
bunların memlekette benim evim vardı, yani benim değildi de gelin gittiğim evdi ve evlenirken o ev anannenden sonra sana kalıcak diyorlardı..
kadın rahmetli oldu, 1 ay geçmeden evi satıp parayı aralarında böldüler.. benim evi babam aldı, krediyi de aylık düzenli yatırıyor, bunlar bize gelince eşim hadi artık gidin özlemişinizdir evini dediğinde burası da bizim evimiiiz diyor adam.. balkondan itip öldüresim geliyor.. nerden senin evin oluyor ya? 1 kuruş bile vermedin, evi satıp parasını da kendin yedin, 1 aylık taksidimi bile ödemişliğin yok ne evinden bahsediyorsun.. ama işte aptalım ya söyleyemiyorum bunları içimde tutuyorum.. sonra tutamayınca eşime patlıyorum.. evliliğim şuan bitti bitecek duruma geldi ama ben hala elalemi değil eşimi kırmayı tercih ediyorum..
bu akşam bile bu tartışmayı yaşadık.. çok geriliyorum daha fazla dayanacağımı sanmıyorum..
ben guya en yakın ile taşınalım, oğlumuzu uzağa götürdü demesinler dedim. keşke doğuya taşınsaydım veya daha uzak biyerlere diyorum şimdi..
ben de açmıyorum ev telefonlarını, hemen eşimi arıyorlar..
bi de kendilerini bulunmaz hint kumaşından sanmaları yokmu..
ne yazık ki dolduruşa getirmek için elinden geleni yapıyor.Kendine yeni huy edinmiş sürekli boş mesaj geliyor eşimin numarasına annesinden ne hikmetse sesli mesajlar bırakıyor açmayınca . o sesli mesajlarda bi kaç kere ağlama sesleri var. Ama allah o kadar büyük ki mesajın bi tanesinde ağlama sesinden sorq oldu mju deyip kahkaha atan gülme sesi geliyor . deli bu kadaın vallahi ya
evli başka evlatları yokmu ya ne kadar düşüncesizlik.....çok ayıp.....eğer yoksa onlarda ele karışınca dünyanın kaç bucak olduğunu görecekler benim eşimin ailesi gibi....benim eşim ilk evlenen olduğu için buldumcuk oldular.....nasıl davranmaları gerektiğini bilemediler...ama durmadan bişeyinize karışmadık diyebiliyor kvalidem...farkında değil kmse ses etmediğinden......aramız bozulmasın diye ses çıkarmıyorum ama rabbim büyükk hepsini görüyor ve hesabını tek tek soracak....görümcem de bekar kaynım da.....elle uğraşmayı görecekler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?