Sadece fikir almak istedim:)

ddilsah

♥♥♥ VOLİM TE ♥♥&#982
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
3.804
79
78
Diğer
Arkadaşlar bazılarınıza saçma gelecek belki ama benimki dert değil sadece bir soru.
Yurt dışında öğrenciyim. Yakında memlekete döneceğim. Mutfağımda çokça kırmızı mercimek var.
Malum havalarda sıcak, çorba içilmiyor artık.
Kırmızı mercimekle yapabileceğim başka bir yemek çeşidi var mı??
Birşey yapamazsam atacağım. Bende ziyan olsun istemiyorum.
Anam binbir zorlukla gönderdi onu buraya
Fikri olan var mı? Ne yapabilirim?

canım mercimek köftesi yapabilirsin

hımmm çok saol arkadaşım. internetten tarifine bakayım hemen

koy bavuluna geri getir

malesef vakumlanmamış yiyecekleri bavulumda taşıyamıyorum. uçuş kuralları gereği böyle. havaalanında görevliler bavuldan çıkarıp atıyorlar. yoksa benimde aklıma geldi geri getirmek.

Ayy cnm benim annen gonderdi diye kiyamiyorsun atmaya.

İnternetten arastir mercimekle ne yapilir diye ve oyle degerlendir.
Opuyorum

valla mercimekle ezogelin ve mercimek çorbasından, bir de mercimek köftesinden başka bir şey yapılır mı bilemedim. komşularınıza falan verin bari ziyan olmasın

Ayy cnm benim annen gonderdi diye kiyamiyorsun atmaya.

İnternetten arastir mercimekle ne yapilir diye ve oyle degerlendir.
Opuyorum

evet ya kıyamıyorum bende öptüm çok

valla mercimekle ezogelin ve mercimek çorbasından, bir de mercimek köftesinden başka bir şey yapılır mı bilemedim. komşularınıza falan verin bari ziyan olmasın

köfte yapıldığını bilmiyordum. arkadaştan öğrendim. öyle değerlendireceğim sanırım:) teşekkürler:))

Yazildimi bilmiyorum cevaplara bakmadan yorum yapiyorum...
mercimek köftesi yapabilirsinnn

Mutfağımda tarifi var köfte yapabilirsin canım.Ve 2 de tarif vereyim kolay gelsin
Memlekete kesin dönüş yapıyorsan ve çoksa konu komşuya verebilirsin,geri döneceksen dolapta saklayabilirsin

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/593528-sey_renin-mutfagi-13.html,,,

KIZARMIŞ MERCİMEK KÖFTESİ.

.Malzemeler.
1 su bardağı kırmızı mercimek.
2 adet yeşil biber.
1 adet kuru soğan.
2 diş sarmısak.
1 adet yumurta.
1 su bardağı un.
1 çay kaşığı kimyon.
2 çay kaşığı limon suyu.
Tuz.

SOSİSLİ KIRMIZI MERCİMEK (6 KİŞİLİK)
Malzemeler
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Adet Sosis
50 gr Margarin
1 Adet Büyük Soğan
2 Diş Sarmısak(Doğranmış)
1 Kahve kaşığı Karabiber
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
5 Bardak Et suyu veya Su
4 Sap Maydanoz
Yemeğin Tarifi
Et suyunu tencereye koyarak içine mercimek, soğan ve tuzunu koyarak 1 saat kaynatın. Mercimekleri süzerek alın. Soğanı atın. Margarini bir tavada kızdırıp sarmısakları 2-3 dakika kavurun. Sosisleri ilave ederek 5 dakika kızartın.
Isıya dayanıklı bir cam kaba veya güvece mercimeğin yarısını koyun. Üstüne sosisleri yayın. Biber ektikten sonra mercimeğin kalanını ekleyin. Mercimeklerin piştiği suyu katın. Üzerine kaşar rendesini serperek fırında 45 dakika pişirin.

Üstü için:.

4 yemek kaşığı un.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
1 su bardağı sıvıyağ
Yemeğin Tarifi ..
Mercimeği yıkayıp tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su, rendelenmiş soğan, tuz ve kimyon koyup 30-35 dakika mercimeği koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Mercimek ılınınca 1 su bardağı un, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış yeşil biber ekleyip yoğurun. Yumurta koyun, karıştırıp 1 saat bekletin.

Un ve kırmızı biberi geniş bir tabağa yayın. Mercimekli karışıma mekik şekli verip unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Kıvırcık salata ve yeşil soğanla servis yapabilirsiniz..

sey_ren canım süpersin çok teşekkür ederim çok makbule geçti

Tweety tamam iyice yoğuracağım

Memlekete giderken buzdolabının fişini çekmeyecekseniz mercimekleri buzdolabında koruyabilirsiniz yaşadıgım şehirin iklimi sıcak oldugu için mercimekleri buz dolabında muhafaza ederiz.Mercimekten köfte yapabilirsiniz,salatasını,böregini vs vs yapabilirsiniz.

evi tamamen kapatıp çıkacağım. dönüşüm ekim ayında olacak. sıcaktan kelebeklenir kurtlanır belki diye değerlendirmek istedim elimde kalan mercimeği. böreği ilk defa sizden duydum. araştıracağım. teşekkür ederim önerileriniz için annem beni düşünüp binbir zorlukla yollamış kıyıp atamıyorum. verecek kimsemde yok. o sebeple dert oldu bana:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…