Eşim annemi alıp bir yerlere götürelim dedi (bugün olmasaydı daha iyiydi, gözüm cidden götürmüyor) tabi ki dedim
Öncelikle, başınız sağ olsun, Allah cennette kavuştursun...
Konunuza dönecek olursam, ilk hatayı sizde gördüm açıkçası.
Kendi rahatınızı hiçe saymış, gereksiz bir fedakarlıkta bulunmuşsunuz.
Sizin "Tabi ki" demeniz, zaten kendi ağrılarınızı ve moral bozukluğunuzu, karşınızdaki insanın hafife almasına sebep olur.
Nitekim eşiniz, nasıl zor bir halde olduğunuzu idrak edememiş bence.
Bazı erkekler görünen köye de kılavuz isterler, demek istediğimi anladınız sanırım.
Migrenden gözümü zor açıyorum bu arada yoğun ağrım var, ama hepi topu 1 saat deyip gittim.Sonuç: Arabaya binildi kayınvalide önde, ben görümcemin 3 küçük çocuğuyla arkada, kayınvalidemin bilmemkaç senesinden kalan arsası görülmeye gidildi 1,5 saatlik yol.
İkinci olarak eşinizde hata var, günü iyi yönetememiş.
Annesi ile vakit geçirmek istiyorsa ve plana siz de dahilseniz, git-gelde 3 saatinizi alacak bir yola çıkılmadan önce,
kv de dahil olmak üzere "Bir mahsuru yok değil mi" diyerek fikrinizi alacak.
Şu hayatta en hazzetmediğim şeylerdendir vaktimin emrivakilerle gasp edilmesi...
Para olsa ödenir de, giden vakit geri getirilemiyor işte.
Sonuç itibariyle, eşiniz, sizin keyfinizi de düşünerek bir gezme planı yapabilirdi.
Son olarak;
Ben bir kızma payı da görümceye biçiyorum. Eşiniz uğraşmayacak sonuçta 3 küçük çocukla değil mi? Kv de kaç yaşında, aynı anda 3 küçük çocuğa nasıl mukayyet olacak? Sizi arayıp nezaketen de olsa sorması gerekirdi: Yengeciğim, çocukları da yollayayım dedim annemle günleri geçsin diye, bi mahsuru olmaz değil mi?
Bu tip nüanslar insan ilişkilerini kurtarır...
Görümcenizin yaptığı hoş değil.
Ancak hepsini toparladığımızda, yaşanmış bitmiş... Dünü geri getiremezsiniz, öfkeniz ancak kendinize zarar verir şu halde, başınız ağrırken. Çok umursamamaya çalışın, ancak bu da size bir tecrübe olsun, siz kendinizi hafife almayın ki başkaları da alamasın. Başınız ağrıyorsa 1 saat bile olsa "Tabi ki" demeyin. "Başım ağrıyor, 1 saat katlanabilir miyim onun hesabını yapıyorum, ama zor!" vs deyin, düşüncede kalan planlarınızı açın...
Ben böyle yapıyorum ve sorun yaşamıyoruz.
Tavsiye ederim.