sadece fikir istiyorum

kayınvalidelerin önde oturma merakını anlamıyorum cidden
neyse bu önemli değil ama bence çok üzücü. sizin bişey söylemenize gerek kalmadan eşinizin bunu düşünmesi gerekirdi.

Ben olsam gıtmezdım
mantıklı olan oymuş.Ben kimseye emrivaki yapamadığımdan, insanları da öyle sanıyormuşum onu anladım.Çocuğum yok ama olduğunda kimseyle göndermem , ya da illa gidecekse ya başında olurum ya da rica minnet yıkılırım herhalde.

kayınvalidelerin önde oturma merakını anlamıyorum cidden
neyse bu önemli değil ama bence çok üzücü. sizin bişey söylemenize gerek kalmadan eşinizin bunu düşünmesi gerekirdi.
öyle bir merakları varmış bunu da yeni öğrendim :) benim de sanırım arkada oturma sıkıntım doğdu.yeni yeni tanıştığım durumlar.Evet eşim annesi ve ablasını memnun etmek için sanırım bana düşüncesizliğin dik alasını yaptı.Halim ortadaydı, benim de sessiz kalmamam gerekirdi.Ama eşim öyle bir baş ağrısıyla boğuşucak ben kim ne durumu olursa olsun aaa biraz rahatsız biz sizi görüp hemen eve geçicez derdim.

1 yıllık evliyiz, iyi anlaşabildiğim bir eşim var. Tartışmalarımız sadece ailesiyle alakalı, malumunuz çoğumuzun derdi.Dün yaşananlar ile alakalı fikirlerinize ihtiyacım var, yanlış yorumlamak (hassas bir dönemdeyim) kendimi üzmek istemiyorum.Dün anneler günüydü ve benim çooook büyük bir anne acım var.Sabah kalktığımdan beri başımda bitmeyen migren ağrılarım, ağlamaktan yüzü gözü şişmiş bir haldeydim, zoruma gidiyor annemin olmayışı, özel günlerde daha da artıyor acı.Yine bu halde eşimin arkadaşı burda diye kahvaltıya gittik, ordan anacığımın kabrine.Kayınvalideme de aldım hediyesini, verip evime dönüp bağıra bağıra ağlamak istiyorum.Eşim annemi alıp bir yerlere götürelim dedi (bugün olmasaydı daha iyiydi, gözüm cidden götürmüyor) tabi ki dedim, hayattaysa ve hala yanındaysa annen yapabildiğini yap.Migrenden gözümü zor açıyorum bu arada yoğun ağrım var, ama hepi topu 1 saat deyip gittim.Sonuç: Arabaya binildi kayınvalide önde, ben görümcemin 3 küçük çocuğuyla arkada, kayınvalidemin bilmemkaç senesinden kalan arsası görülmeye gidildi 1,5 saatlik yol.Bu arada araba benim şahsımın, ortak alınmış bir şey değil.Kendimi çok kötü, değersiz hissettim o an.Çocuk bakıcısı gibi, kötü bir halde olduğumu bilen eşime kızdım ben aslında, sonra da çocukları başından atıp kendi inzivaya çekilen görümceme.Büyütülecek bir konu değildir belki ama taviz tavizi doğuracak.Kendi arabamda el gibi, çocuklar bağırışıyor arkada, ben kafamı camlara vurucam artık.Ses etmedim.Berbat bir anneler gününe bir yenisini daha ekledim sadece.Abartıyor olabilir miyim?
Ama baştan niye evet diyorsun ki? Hadi o götürsün annesini de siz niye gidiyorsunuz?
Bu teklife evet deyince, çok da ciddi bir rahatsızlığınız olmadığını düşünmüştür.
Erkekler bizim gibi ince düşünemiyorlar ki. Huzurunuz kaçırmayın boşyere. O arabaya bir kere binilmiş, anne nereye gitmek istese, eşiniz hayır diyemezdi.

Ama baştan niye evet diyorsun ki? Hadi o götürsün annesini de siz niye gidiyorsunuz?
Bu teklife evet deyince, çok da ciddi bir rahatsızlığınız olmadığını düşünmüştür.
Erkekler bizim gibi ince düşünemiyorlar ki. Huzurunuz kaçırmayın boşyere. O arabaya bir kere binilmiş, anne nereye gitmek istese, eşiniz hayır diyemezdi.
Haklısınız.Hatanın başı bende başlıyor.Daha önce de dediğim gibi aklım sıra idare edicektim ama elime yüzüme bulaştı. Erkekler ince düşünemiyorlar evet ama işlerine geldiğinde valla bizim bile tahmin edemeyeceğimiz kadar ayrıntılara takılabiliyorlar, bende bunu anlamıyorum.Onların kalın yere bakan düşüncesi sadece bizlere sanırım. Evet eşime de biraz emrivaki oldu herhalde, ama yine de canım işimiz uzun sen başım deyip duruyorsun gelme istersen dese koşa koşa eve giderdim.

Haklısınız.Hatanın başı bende başlıyor.Daha önce de dediğim gibi aklım sıra idare edicektim ama elime yüzüme bulaştı. Erkekler ince düşünemiyorlar evet ama işlerine geldiğinde valla bizim bile tahmin edemeyeceğimiz kadar ayrıntılara takılabiliyorlar, bende bunu anlamıyorum.Onların kalın yere bakan düşüncesi sadece bizlere sanırım. Evet eşime de biraz emrivaki oldu herhalde, ama yine de canım işimiz uzun sen başım deyip duruyorsun gelme istersen dese koşa koşa eve giderdim.
Boşver, sıkma canını. Ders olarak gör. Neymiş, onca can, sonra canan :)

Azıcık politik olmak lazım. Adamı da küstürmeden tatlı dille kendi keyfine bak benzer durumlarda. Ya zaten başın ağrımasa bile 3 çocuk 2 kadınla ne işin var yollarda di mi? :)

Abartmiyorsun . Geçmiş olsun. Seneye arabayı sen kullan. Yada hastayım de ön koltuğu kaptırma.
Şu an aklımdan geçenleri yazmışsınız :) seneyi beklemeyip aslında yakın bir tarihte nasıl olur bilmiyorum yine aynı bir ortam oluşursa tam arabaya binilecekken bana yapıldığı son anda emrivaki gibi eşime ben kullanırım canım deyip, annesi önde eşim çocuklarla arkada bi yolculuk yapmak lazım, belki anlar.

Boşver, sıkma canını. Ders olarak gör. Neymiş, onca can, sonra canan :)

Azıcık politik olmak lazım. Adamı da küstürmeden tatlı dille kendi keyfine bak benzer durumlarda. Ya zaten başın ağrımasa bile 3 çocuk 2 kadınla ne işin var yollarda di mi? :)
:) İşte ben kadın milletinin odunuyum.Politik olmayı cidden öğrenmem lazım.Ben ne varsa böyle dimdik, Allah ne verdiyse. Kendim sorumluluğu alabilir miyim deyip çocuk olayının defalarca düşünürken tabi ki 3 çocuğa bakmak benim işim değildi doğru söylüyorsunuz.

Şu an aklımdan geçenleri yazmışsınız :) seneyi beklemeyip aslında yakın bir tarihte nasıl olur bilmiyorum yine aynı bir ortam oluşursa tam arabaya binilecekken bana yapıldığı son anda emrivaki gibi eşime ben kullanırım canım deyip, annesi önde eşim çocuklarla arkada bi yolculuk yapmak lazım, belki anlar.
Kesinlikle öyle yapmalısın :)

1 yıllık evliyiz, iyi anlaşabildiğim bir eşim var. Tartışmalarımız sadece ailesiyle alakalı, malumunuz çoğumuzun derdi.Dün yaşananlar ile alakalı fikirlerinize ihtiyacım var, yanlış yorumlamak (hassas bir dönemdeyim) kendimi üzmek istemiyorum.Dün anneler günüydü ve benim çooook büyük bir anne acım var.Sabah kalktığımdan beri başımda bitmeyen migren ağrılarım, ağlamaktan yüzü gözü şişmiş bir haldeydim, zoruma gidiyor annemin olmayışı, özel günlerde daha da artıyor acı.Yine bu halde eşimin arkadaşı burda diye kahvaltıya gittik, ordan anacığımın kabrine.Kayınvalideme de aldım hediyesini, verip evime dönüp bağıra bağıra ağlamak istiyorum.Eşim annemi alıp bir yerlere götürelim dedi (bugün olmasaydı daha iyiydi, gözüm cidden götürmüyor) tabi ki dedim, hayattaysa ve hala yanındaysa annen yapabildiğini yap.Migrenden gözümü zor açıyorum bu arada yoğun ağrım var, ama hepi topu 1 saat deyip gittim.Sonuç: Arabaya binildi kayınvalide önde, ben görümcemin 3 küçük çocuğuyla arkada, kayınvalidemin bilmemkaç senesinden kalan arsası görülmeye gidildi 1,5 saatlik yol.Bu arada araba benim şahsımın, ortak alınmış bir şey değil.Kendimi çok kötü, değersiz hissettim o an.Çocuk bakıcısı gibi, kötü bir halde olduğumu bilen eşime kızdım ben aslında, sonra da çocukları başından atıp kendi inzivaya çekilen görümceme.Büyütülecek bir konu değildir belki ama taviz tavizi doğuracak.Kendi arabamda el gibi, çocuklar bağırışıyor arkada, ben kafamı camlara vurucam artık.Ses etmedim.Berbat bir anneler gününe bir yenisini daha ekledim sadece.Abartıyor olabilir miyim?

yoo abartmıyorsun bende sen gıbı annesız bır aneler gunu gecırdım esın burda bıraz dusuncesız davranmıs bırde mıgren agrn var ne dıye ordan oraya surukluyor senı... anası kıymetlı de sen degıl mısın ? pekı esıne tepkı gostermedın mı ? bıde neden arkaya oturdun kaynanan one oturdu anlayamadım

yoo abartmıyorsun bende sen gıbı annesız bır aneler gunu gecırdım esın burda bıraz dusuncesız davranmıs bırde mıgren agrn var ne dıye ordan oraya surukluyor senı... anası kıymetlı de sen degıl mısın ? pekı esıne tepkı gostermedın mı ? bıde neden arkaya oturdun kaynanan one oturdu anlayamadım
Başa gelmeyen anlamıyormuş maalesef, oacıyı yaşayan biliyor.eşim yaşamadığı için tam olarak anlamıyor.Allah'ta yaşatmasın gerçekten çok zor.Migrenim varken evet biraz hırpalandım ben, biraz kendi salaklığımdan oldu, üstüne de eşimin ve ailesinin düşüncesizliği eklendi.Öne oturma mevzusu inanın daha önce başıma gelen, beni gereceğini bildiğim bir durum değildi, demek ki geriyormuş.aniden gelişti.Açtı kapıyı oturdu.

ben bu olayı defalarca yaşadım benzelerini
artık eğer insanları çekemiceksem hiçbir şekilde gitmiyorum

açıkcası 3 tane gürültücü çocuğu doğurduğu anası çekemiosa anneler gününde ben hiççç danalarını çekemem

şöyle yapılabilirdi yolda giderken baktın olmuyor
eşinize beni eve bırakın ben duramıyorum ya da götür beni iğne yaptıralım diye tüm planlarını ortadan bölseydin kendin eve gider dinlenirdin , onlarda artık o saatten sonra bi kv üç çocuk boş arsayı istedikleri gibi gezselerdi

bence seneye artık dahil olma planlarına
kapıdan hediyeyi verip eşini oraya bırak
arabanla güzelce anneciğinin mezarına git
o da gün boyu dursun
ay çok sinir oldum yaa

Yok abartmiyorsun sadece annesizlikten boyle olmus. Basin sagolsun annecigin nur icinde yatsin

Neden arkaya oturdunuzki?
üstelik 3 torunuyla arkada kv oturması gerekirdi ama eşiniz çok düşüncesiz benim eşim olsa migrenim tuttuysa hayatta beni götürmezdi

Sonuna kadar haklısın.. zaten şu anneler gunu okadar acımasız bi gunki aslında sizin gibi anne acısı yaşayanlar yada evlat acısı yaşayanlara inat gibi... siz saygıyla hediyesini almışsınız onlarında hassas düşünerek saygılı davranmaları gerekirdi.. eşiniz annesiyle istiyosa o gun anne oğul istediklerini yapsalardı sizde evde istiratinizi yapardınız biraz kendinizle kalırdınız.. eltiminde anne acısı var bu yızden kvalide gerekse biz ogun sıradan ve hassas davranıyoruzki alınmasın üzülmesin.. Allah sabır versin çok üzüldüm ..

Bence migreninden başka sorun yok. Başım ağrıyor diyip gitmeseydin. Arabanın şahsının olmasının konuyla bir ilgisi varsa eşin arkaya geçseydi çocuklarının yanına sen kullansaydın. Evlilikte sen ben olmaz. Annesi öne oturmuş. Otursun anneler gününde ne olacak. Aslında çok şey yazılırsa çok gereksiz. Bütün hata eşinde. Görümcen bırakır çocukları rahat etmek ister. Eşin diyecek bir haftasonum var uğraşamam diye. Bu sorunların eşin yanında olmazsa hep devam eder. El sana acımaz. Eşim acımalı.

Vallahi ben bir şey göremedim, çok uzun yıllar önce kendisine de annesinden kalmış, yerini de tam bilmiyor zaten.dolaştık durduk oralarda.Normal sağlığım yerinde de olsa arsa görmek tercih edeceğim bir durum değil.Ara ara gidiyormuş oralara sonradan öğrendim, bakıp geri dönüyor başka bir şey yaptığı yok.

Dikkat edin orayı Türbeye çevirmesin, ne o öyle çok ilginç boş arsayı ziyaret etmek....

Ben cevaplara takıldım. Sizden büyük yaşta biri üstelik anne.neden arkada otursun? Siz oturun.

Başa gelmeyen anlamıyormuş maalesef, oacıyı yaşayan biliyor.eşim yaşamadığı için tam olarak anlamıyor.Allah'ta yaşatmasın gerçekten çok zor.Migrenim varken evet biraz hırpalandım ben, biraz kendi salaklığımdan oldu, üstüne de eşimin ve ailesinin düşüncesizliği eklendi.Öne oturma mevzusu inanın daha önce başıma gelen, beni gereceğini bildiğim bir durum değildi, demek ki geriyormuş.aniden gelişti.Açtı kapıyı oturdu.

kusura bakma dedgn gıbı senın salaklıgın canım sana bırsey olsa kaynanan dusunecek mı esın de orda bayaa dusuncesızlık etmıs... nıye one oturuyor kı sonucta kocanın yanı sana aıttır... aynısın benım kayınbbada yapıyordu bı gun gectım oturdum one baktı kaldı yapacak bısey yok orası benım yerım dedım :)

Back
X