P
panikatak
Ziyaretçi
- Konu Sahibi panikatak
-
benimde bebeğimin cinsiyetini 2 hafta sonra öğreneceğimizi söyledi doktor.
ben bişey sormak istiyorum doktoruma sormayı unuttum aramakta istemedim şimdi.hastaneye gidince öğrenirim diye ama merak ediyorum;bende 2li test yaptırıcam bugün yarın ama kan alıyorlarmış bu kanı alırken aç karnına olmak gerekmiyormu yoksa akşam gidicem hastaneye yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaslar bende 9 haftalik hamileyim ama surekli kabizlik var.Buda beni cok rahatsiz ediyor karnim davul gibi sisiyor.neler onerirsiniz bana?lutfen aranizda ayni sorunu yasayan varsa yardim bekliyorum.
CNM YA DR UN ÇOK AYDINLATICI KONUŞMUŞ %50 KIZ %50 ERKEK BUNU ZATEN SİZDE BİLİYORDUNUZ DALGA GEÇER GİBİ ÇOK SİNİRLENDİM.eeee ben 13+6 günlük gebeyim.cinsiyetini sordum, söylenmez dedi dr'um.ben anlayamıyorum.kimileri 13.haftada öğreniyor:çok üzgünüm: dr banada %50 kız - %50 erkek dedi :uhm:
arkadaslar bende 9 haftalik hamileyim ama surekli kabizlik var.Buda beni cok rahatsiz ediyor karnim davul gibi sisiyor.neler onerirsiniz bana?lutfen aranizda ayni sorunu yasayan varsa yardim bekliyorum.
merhaba benim doktorumdan ve edindiğim diğer kaynaklara göre ayran süt ve peynir den daha faydalı özellikle gaz problemi yaşayan anne adayları için bende işe yaradı arkadaşlar ayrıca balık yiyemiyorsanız mutlaka balıkyağı takviyesi hatta bu daha faydalı marmaradaki balıklara nekadar güvene bilirizki 12 hafta ve sonra sı içinde soya zeka gelişimi için şart diyorlar şimdilik bukadar :)
canım ben hamileliğim boyunca hiç balık yiyemedim doktoruma sordum balık yağı alayımmı diye hayır önermiyorum dedi onun yeri doğal doğal cevizini ye aynı faydayı göreceksin
bende cevizsiz bir gün geçirmedim
slm bayanlar.sadece bebeğimize faydalı besinler nelerdir bilgilerimizi paylaşalım...
benim dr'um bana dediklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
her gün 3 tane ceviz - badem-fındık yememin bebeğin beyin gelişiminde çok etkili olduğunu söyledi.
ayrıca ekmek, makarna, hamur işi, pilav bebek gelişiminde hiç bir işe yaramıyor.onun yerine mercimek çorbası ( yada köftesi :1rolleyes: ) , nohut, kuru fasulye vs tahıllı çorbaları/yemekleri öneriyor.
ayrıca baklava böreğinde hiç bir faydası yokmuş.ama sütlü tatlılar ( muhallebi - dondurma vs.) bebeğimizi besliyor(fazla kaçırmamak kaydıylajeyyar ).
Ayrıca yeşilliklerin/yeşil yapraklıların (örneğin biber, salatalık,marul) taze ve çiğ tüketilmesi bebek için çok faydalı.
elimizden geldiği kadar tuz-şeker-ve unu kesmemiz şart.fazladan kilo yapıyor.bebeğede faydası yok.
meyve öneriliyor (özellikle c vitamini içeren gıdalar)
bal -reçel yerine tahini öneriyor benim dr'um.
kayısı , incir (kurularıda olabilir ) meyve ve sebzeleri kabuklarıyla yememin (temiz şekilde-iyice yıkanmış) kabızlığı önleyeceğini söyledi.
süt-peynir -yoğurt bebeğin özellikle kas ve kemiklerini güçlendiriyor.
ve su.bebek için çok gerekli ana besin maddesidir.
kola-çay-kahvede bebeğe yararı olmayan içecekler arasında.( :1closedeyes: )
sizinde bilgilerinizi bekliyorum ?ekleyelimki sağlıklı beslenelim, bebişlerimizide sağlıklı besleyelim.ben öğrendikçe ekleyeceğim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?