Sadece kaynana ile...

Kurkmantolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
3.951
531
163
37
Merhaba kızlar merak ettiğim bişey var. Ben yeni biriyle tanıştım ve babası yok sadece annesi var,kendi evleri müstakil,başka kardeş felan da yok.Benim başım açık,açıklığıma karışmıyor,çalışabilirsin diyor onada karışmıyor ama tek istediği şey anneyle birlikte oturmak.Evli bir ablası var sadece.

Benim merak ettiğim,bu şekilde olup ta güzel geçinenler var mı?Ben yüksekokul mezunuyum,görüştüğüm insan lise mezunu ama bunu sorun etmeyen ve güzel bir işi olan biri.Sevecen,iyimser,cana yakın biri ama benden tek isteği bu.

Sadece kayınvalidesi yanlarında olup ta birlikte yaşayan var mı?bu şekilde mutlu olan?

Evli değilim herhangi bir deneyimim yok ama burdaki bayanlar genelde tecrübelerine dayanarak oturma der...

Eğer aynı apartmanda farklı dairelerde oturmak maddi açıdan sarsmayacksa bunu teklif edebilirsiniz..

Sonuçta annesi de yalnızmış bir orta yol bulmak lazım...

Merhaba kızlar merak ettiğim bişey var. Ben yeni biriyle tanıştım ve babası yok sadece annesi var,kendi evleri müstakil,başka kardeş felan da yok.Benim başım açık,açıklığıma karışmıyor,çalışabilirsin diyor onada karışmıyor ama tek istediği şey anneyle birlikte oturmak.Evli bir ablası var sadece.

Benim merak ettiğim,bu şekilde olup ta güzel geçinenler var mı?Ben yüksekokul mezunuyum,görüştüğüm insan lise mezunu ama bunu sorun etmeyen ve güzel bir işi olan biri.Sevecen,iyimser,cana yakın biri ama benden tek isteği bu.

Sadece kayınvalidesi yanlarında olup ta birlikte yaşayan var mı?bu şekilde mutlu olan?

bende kayınvalidemle yaşamak istemezdim ne kadar iyi olursa olsun , ama şöylede bişey var kayınpederime bişey olsa eşimin annesi oğlunun yanına yakışır. ben böyle düşünüyorum yani.. inşallah kaynanan sabredilcek , mütevazı , sevecen bi kadındır. tabi eşinin aklı annesinde kalır ayrı yaşarsanız hak vermek gerek

Sence var mıdır?

Asla kabul etme.

Kayınvalideyi geçtim, eğitim olarak da denk degilsiniz.

Diyelim ki kayınvalide sorun olmadı eşinizle denklik konusunda sorun yaşayabilirsiniz...

ben varım 1 sene oldu..kendısı ıyıdır severımde..ama ayrı ev tabıkı ıstıyorum en kısa zamanda...melek olsa dahı ınan ömür bıllah yasayamazsın...sorunlar cıkıyor..kırıyosun kırılıyosun..kocanla evlılıgınden bısı anlamıyosun..aynı semte yakın ol en azınsan..benden tavsıye sana..

Evli değilim herhangi bir deneyimim yok ama burdaki bayanlar genelde tecrübelerine dayanarak oturma der...

Eğer aynı apartmanda farklı dairelerde oturmak maddi açıdan sarsmayacksa bunu teklif edebilirsiniz..

Sonuçta annesi de yalnızmış bir orta yol bulmak lazım...

Yalnız kayınvalideden daha çok korkulur canım, zira eşi olmadığı için saracak başka yer arar.

ben pek tam anlamıyla mutlu olanı görmedim şimdiye kadar ilk zamanlar sorun olmasa bile ilerde bıkıp pişman olabilirsin.yorumum birz olumsuz oldu kusura bakma sonuçta sen buraya gönlünü ferahlatmak için konu açmışşın umarım mutlu oldum diyen örneklerde çıkar.kararın ne olursa olsun mutlu olursun .

bırak aynı evi aynı apartmanda yaşayıp da her günü zehir olan onlarca kadın var şu sitede..okudukça şok olursun.

bu konuda iyimser olamayacağım,o yüzden bunu iyi düşün derim..

kaynana ile yaşamak...düşüncesi bile bi ürpertti beni.

ev üstüne ev olmaz demiş büyüklermiz ne de güzel söylemiş.

annesini atması nı beklememelisin zaten madem kpeder yok önyargılı olma cnm inş kaynana adayıda iyi geçimli bir insandır:51: bi abiside varmış aslında dönüşümlü olabilir
1 ay sende 1 ay önde örnek olarak:31:

seven insanlar için eğer arada gerçek sevgi varsa eğitim assssllaaaa sorun olmaz ben üniversite mezunuyum eşim lise ve kıskanılcak bi ilişkimiz var hiç eğitim yüzündende aşşağılamak aklıma bile gelmedi eşimi:20:

olmaz mutlu olmazsın elbet sorunlar çıkar
baştan kabul ettiğin için evlendikten sonra da ben ayrı ev istiyorum diyemezsin

bu sefer suçlu sen olursun kabul etmeseydin derler
çünkü seni kandırmıyorlar oyalamıyorlar açık ve netler

belli bi zamanı da yok sürekli olacak
yakın yer olabilir ama aynı ev çok zor

Yalnız kayınvalideden daha çok korkulur canım, zira eşi olmadığı için saracak başka yer arar.

Malesef doğru söylüyosun .. Hayattaki tek tutunacak dalı olarak oğlunu görceği için geliniyle paylaşamaz, hep beni sevsin derdine düşer gibi.. Ama bizim toplumumuzda anne baba evlatlarla kalır yaşlanınca ki aynı durumda ben de olsam annemi yalnız bırakamam..

İnşallah kv çok iyi biridir de sıkıntı yaşamazsınız hayal gibi ama olur mu olur :)

aslında k.valide adayının bu konuda anlayışlı olması gerekiyor.eğer bakıma muhtaç değilse,çok yaşlı değilse,sağlık sorunu falan da yoksa bence çocuğunda sürekli kalmasına da gerek yok.iki taraflı olarak mutsuz olurlar zaten.

yakından aynı mahalleden falan bir ev tutarsınız,sorun da olmaz.

arkadaşım 5 ay önce evlendi.
eşi tek çocuk ve babası vefat etmiş.
kvalide onların yanında kalıyor.
kv iyi biri ama iyi olması yetmiyor işte.

kızla çocuk hiç bir yere gidemiyorlar markete bile.
kv beni de götürün diyor.
gencecik kız mutsuz
ev işi yapmıyor yemek yapmıyor kız çalışıyor
bütün gün onların gelmesini bekliyor
onlar gelince de ya beni gezdirin diyor ya da
beni hastaneye götürün diyor. ve bu kv genc. daha 47 yaşında hasta da değil.

benim gözlemlediğim örnek bu. sen karar ver. ben olsam oturmam.

ne alaka ? dönüşümlü olarak kalabilir sonuçta tek oğul değil diğer abisindede bi süre kalabilir çevremde böle yapıp geçinen insanlar var !

Çevrendeki insanlar 30 gün dolunca ne diyorlar peki? Sen bir anne olsan böyle pazarlık arasında olmak ister miydin? Hiç hoş değil.

Malesef doğru söylüyosun .. Hayattaki tek tutunacak dalı olarak oğlunu görceği için geliniyle paylaşamaz, hep beni sevsin derdine düşer gibi.. Ama bizim toplumumuzda anne baba evlatlarla kalır yaşlanınca ki aynı durumda ben de olsam annemi yalnız bırakamam..

İnşallah kv çok iyi biridir de sıkıntı yaşamazsınız hayal gibi ama olur mu olur :)

Bakıma muhtaç biriyse tabi ki bakman gerekiyor. Kimse annesini bıraksın demiyor ki, sadece ayrı bir yuvaları olsun diyoruz.

Back
X