Sadece kaynana ile...

Ben şahsen sorun çıkacağını sanmıyorum. Sen bakma buradakiler biraz geçimsiz galiba, ondan sana evlenme diyor. Bence iki kadın aynı evde çok eğlenceli olur, otur seyret muhabbeti o derece yani... Evlen bu çocukla. İlerde kaynanayla anlaşamazsan kızının yanına gönderirsin. Yok damat kabul etmezse boşanırsın felan...

muklakukla sen stand up falan yapsan buralarda harcanmasan :)

Ben şahsen sorun çıkacağını sanmıyorum. Sen bakma buradakiler biraz geçimsiz galiba, ondan sana evlenme diyor. Bence iki kadın aynı evde çok eğlenceli olur, otur seyret muhabbeti o derece yani... Evlen bu çocukla. İlerde kaynanayla anlaşamazsan kızının yanına gönderirsin. Yok damat kabul etmezse boşanırsın felan...

seni sevmeye başladım ben eğlenceli birine benziyorsun :55:

Bunu söylediğinizde haklısınız.Evleri müstakil aslında üst katına 2 oda bişey çıkabilir yeme içme bir olur yatmaya kendi evimize çıkabiliriz. Bunu teklif etsem? ama ya olumsuz bir cevap alırsam diye korkuyorum :25:

Hayatın gerçeklerini görmek gerek sen buraya bi başlık daha aç arkadaşım kayınvalidesiyle altlı üstlü oturanlar diye bakalım nasıl yorumlar gelecek evine değil yatmaya kendi evini temizlemeye bile çıkmazsın

değil mi,daha da olmadı basar tekmeyi gider..

senin şu msjlarındaki ince ifadeleri iyi anlamak lazım.

eğlenceli olur ama eğlence anlayışına bağlı bu.aslında karar vermek için bir-iki konu okumak yeterli.

Son düzenleme:
Haklısınız iyimser oldugum konusunda... yalnız diye üzülüyorum bile benım de babama bişey olsa annemi alırım yanıma yada anneme bişey olsa babamı...Yada bende aynı duruma düşebilirim diye düşünüyorum böyle yaparsam..

Bak canım bu söylediğin oturmuş evliliklerde belki bir nebze geçerli.

Ama yeni evli insanların kayınvalideyle yaşaması evliliğin ilk yıllarını,
3. bir kişi ile geçirmesi evliliğe vurulmuş bir darbedir.

Kim ne derse desin evliliğin en az ilk 5-6 yılı eşler başbaşa olmalı.
Bu süreçte kayınvalidenin de kişilik yapısını çözmüş olursun.
5-6 yıl içinde çocuk da olacagını varsayalım, çocugun kişilik gelişimi açısından bile önemli...

O nedenle iyi düşün. Ayrıca daha tanışmamışsınız bile....

Son düzenleme:
çok zor olur arkadaşım bence çok iyi düşün ona göre karar ver
en iyi fikir evlerinin üstüne kat çıkıp yeme içme bir ama evler ayrı olur buna bile zaman zaman katlanamayabilirsin
şahsen benim kendi annem yada babam bile olsa çok zorlanırdım
tutki kayınvalide kayınpeder zor

Merhaba kızlar merak ettiğim bişey var. Ben yeni biriyle tanıştım ve babası yok sadece annesi var,kendi evleri müstakil,başka kardeş felan da yok.Benim başım açık,açıklığıma karışmıyor,çalışabilirsin diyor onada karışmıyor ama tek istediği şey anneyle birlikte oturmak.Evli bir ablası var sadece.

Benim merak ettiğim,bu şekilde olup ta güzel geçinenler var mı?Ben yüksekokul mezunuyum,görüştüğüm insan lise mezunu ama bunu sorun etmeyen ve güzel bir işi olan biri.Sevecen,iyimser,cana yakın biri ama benden tek isteği bu.

Sadece kayınvalidesi yanlarında olup ta birlikte yaşayan var mı?bu şekilde mutlu olan?
benim ablam ...:34:
10 senedir eşinin ailesiyle oturuyor .valla allahı var kayın validesi biraz cadııgı var:34: ama ablama cadılık yapmaz yapamıyor .ne ablam saygıda kusur etmez nede kendini ezdirmez .ben kaynanala beraber hiç yaşamadım .ama inanki cok fena kadın ha ne şeytanlıklar var onda üüüüüüfffff. umurumda bile degil ateş olsa cumruk kadar yer yakar diyorum aldırmıyorum .ablam taktik verdi .
kaynanayla yaşamak kötü bişe degildir hele bir oglu bir kızı olan anneler kötü kayınvalide olamazlar genellikle .oki 4,,5 tane gelini varsaaa 4,,5 tanede kızı varsa üüüf onlar hiç çekilmezler .sürekli birileri tarafindan dolduruşa gelirler gecimsizlik yaratırlar

Eşimi tanıyamıyorum çok değişti diyen bi sürü yeni evli arkadaşlarımız var evlenince herkes gerçek yüzünü gösteriyor sen şimdi ne kadar heveslisin kv tanışmak için onun seni beğenmesi için sevgiline tabi aşkım yaşarım annenle diyip onun 2 çift tatlı sözünü duymak için ama olan sana olur tamam hepimizin başına gelebilir bende kv olsam isterim elimde kumanda dizilerimi takip edeyim önüme yemek gelsin çay gelsin saat başı ilacım sadece sevmek için torunum ev işi yapmıycam yemek yapmıycam çamaşırlarım yıkanmış ütülenmiş gel üstüne beni mis gibi yıka gelinim bide oğluma aşık bi çare garibim kim istemez ?

yalnız bu konuya hala inanamıyorum ben (sahte konu demiyorum,yanlış anlaşılmasın)

konu sahibi k.validesiyle yaşmaya sıcak bakıyor,hatta pozitif yönlerini görüyor biz el birliği ile vazgeçirmeye çalışıyoruz :)..normalde tam tersi olurdu..

hiçbirimiz k.valide düşmanı falan değiliz ama normal olanını konuşuyoruz.

Eşimi tanıyamıyorum çok değişti diyen bi sürü yeni evli arkadaşlarımız var evlenince herkes gerçek yüzünü gösteriyor sen şimdi ne kadar heveslisin kv tanışmak için onun seni beğenmesi için sevgiline tabi aşkım yaşarım annenle diyip onun 2 çift tatlı sözünü duymak için ama olan sana olur tamam hepimizin başına gelebilir bende kv olsam isterim elimde kumanda dizilerimi takip edeyim önüme yemek gelsin çay gelsin saat başı ilacım sadece sevmek için torunum ev işi yapmıycam yemek yapmıycam çamaşırlarım yıkanmış ütülenmiş gel üstüne beni mis gibi yıka gelinim bide oğluma aşık bi çare garibim kim istemez ?
oglan annesini sokagamı atsın peki .belki geninirler .burda zaten evet hepsı şikayetci yuvasından .hiç haline şükür edeni görmedik .herkes eşim böle ailesi bole .yakınıp duruyo .

yalnız bu konuya hala inanamıyorum ben (sahte konu demiyorum,yanlış anlaşılmasın)

konu sahibi k.validesiyle yaşmaya sıcak bakıyor,hatta pozitif yönlerini görüyor biz el birliği ile vazgeçirmeye çalışıyoruz :)..normalde tam tersi olurdu..

aynen belki kadın cıgaz iyikalpli sevecen annem diye bilecek türden biridir .her kayınvalide kötü olucak diye bi kural yokki .gelinler nekadar masum acabaa ona bakarsak .kız evlenmeden kaynanasına düşman etdiler .:19::19::19:

İyi yönleri elbette vardır ama artık nesil değişti eskisi gibi kimse kimsenin kahrını çekmiyor bak arkadaş ünv mezunu çalışacak ayakları üstüne basıyor yarın öbür gün olmadı boşanır değil mi biz kötü yönlerini söylüyoruz iyi taraflarını görmüş zaten henüz tanışmadan ölçsün tartsın kararını versin kimse konu sahibini tanımasa da kötü olsun istemez hepimiz kadınız ve birbirimizi en iyi biz anlarız.

aynen belki kadın cıgaz iyikalpli sevecen annem diye bilecek türden biridir .her kayınvalide kötü olucak diye bi kural yokki .gelinler nekadar masum acabaa ona bakarsak .kız evlenmeden kaynanasına düşman etdiler .:19::19::19:

biz kv beter çok fena demiyoruz ki
ne kadar iyi olursa olsun aynı evde sorun olur diyoruz

evliliği eşiyle yaşamak başka kv + eş ile yaşamak başka
arasında da dağlar kadar fark var

hele evliliğin ilk yıllarında

Benim kayınvalidem melek gibidir onunla anlaşamayan kimseyle anlaşamaz ağzı var dili yok kızım derken ağzından bi kızım aha çıkar ama gelin bide birlikte yaşayan eltime sorun bakalım ne kadar iyi ne kadar kötü davulun sesi uzaktan hoş gelir

canım,k.valide melek bile olsa aynı evde çok zor.annemizle bile sorun yaşıyorken k.valideyi düşünemiyorum.hem yalnız yaşayabilecek durumdaysa neden oğluyla yaşamak istesin ki bir anne? onun bunu kabul etmemesi lazım asıl.misafirlik yada 2-3 ay kalmak ayrıdır ömür boyu aynı evde yaşamak ayrıdır.ama hasta olur falan orası ayrı,tabii ki evlat bakacak annesine.

zaten evlilik büyük bir sorumluluk,ilk birkaç yıl çiftler birbirini tanıyıp alışmaya çalışıyor bir de üstüne k.valide eklenirse hoş olmaz.bu anneyi atmak değil,sınırları çizmek bence.yakın evlerde oturulur kimse de mutsuz olmaz.

biz kv beter çok fena demiyoruz ki
ne kadar iyi olursa olsun aynı evde sorun olur diyoruz

evliliği eşiyle yaşamak başka kv + eş ile yaşamak başka
arasında da dağlar kadar fark var

hele evliliğin ilk yıllarında
ben azeriyim benim eşim türk .bizde burda adetdendir gelin evlendigi ilk 3 ayı kayınvalıdeyle yaşamalı gelinlik yapmalı .ku bizde böyle .benim icin sorun degil oyuzden kayınvalideyle yaşamak. tbi ben yaşamadım şartlardan dolayı yaşasamda dertmiş gbi alglamam nevarki bunda sorun edecek .bu sitede ben cok görüyorum kayın valideyle yaşayan gelinlere arkadaşların yaptıgı yorumları .kınıyan kim şaşıran kim haline acıyan kim .allah aşkına bukadarmı kötü bişey oglanın annesiyle aynı ev:53:

Back
X