Sadece kaynana ile...

Hiç kalkışmayın böyle bir işe,
Kayınvalideniz dünya iyisi bile olsa aynı evin içinde sorun çıkar.
Evlilikte insanın bir düzeni oluyor,ve bir evde 2 kadın oldumu çok zor....:5::5:
Geçen hafta benim annem 10 günlüğüne bizdeydi ve kendi annemle bile 2-3 kez atıştım:9:
Pilav yaparken suyu çok olmuş der,çocuklar meyve yesin kek yemesin der,dolabın içine karışır........:5:
Karışırda karışır........:5:
Birde bu karışanın kayınvalide olduğunu düşünün,ona karışma da denmez:ssz:
Biz kadın milleti herşeyi,herkesi kendi düzenimize uydurmaya çalışıyoruz,o yüzdende zorunlu haller dışında bir evde 2 kadın fazla:ssz:

Son düzenleme:
Birde çalışacagım için bana çok yük olacagını zannetmiyorum. Ben tek çocugum böyle olunca benım babam bana kalmaya gelmez. Kaynana dul çünkü annemide kalmaya babam yollamaz,oda günü birlik gidip gelir.E altlı üstlü otursak yine annem babam bana kalmaya gelir vs.

Kadıncağız benımle tanışmaya can atıyor,ama çok kararsızım görüştüğüm insanıda yabana atmak istemiyorum,içim çok ısındı çünkü...

Benim çekindiğim ben rahat bir insanım,gezerim tozarım arkadaslarımla buluşurum vs. bu kadın bundan rahatsız olur mu?onun bana kaynanalıgından çok ben ona aynı evde oturacak gelinlik yapabilir miyim?

Merhaba kızlar merak ettiğim bişey var. Ben yeni biriyle tanıştım ve babası yok sadece annesi var,kendi evleri müstakil,başka kardeş felan da yok.Benim başım açık,açıklığıma karışmıyor,çalışabilirsin diyor onada karışmıyor ama tek istediği şey anneyle birlikte oturmak.Evli bir ablası var sadece.

Benim merak ettiğim,bu şekilde olup ta güzel geçinenler var mı?Ben yüksekokul mezunuyum,görüştüğüm insan lise mezunu ama bunu sorun etmeyen ve güzel bir işi olan biri.Sevecen,iyimser,cana yakın biri ama benden tek isteği bu.

Sadece kayınvalidesi yanlarında olup ta birlikte yaşayan var mı?bu şekilde mutlu olan?
kayınvalide çok çok iyi olabilir
çok çok mükemmel bi insan,hatta okadar söylüyorum gökten zembille dahi inmiş olsaaaa
KAYINVALİDE 1 YADA 2 AY SONUNDA AY DİYE UZATTIM HATTA HAFTALAR SONRA NE OLDUGU ORTAYA ÇIKARKİİİİ:47:
o gökten zembille inen kayınvalide olur başına kaynanatör...:47:
ayrı evde otur eşinlede kayınvalidenlede tatlı ol yeter.....
emin ol ayrı ev dahi olsa sana yeter de artar bile o kayın valide .......
ben bilmem 8 senelik tecrübem bilir......:ssz:

Lafı bile var mermer iyi taştan iyilik iki baştan sen iyi olmuşsun kaynanan fena bi işe yarar mı?
Babasız anneyle oturan çocuklar çok anneci olur evlenince önceliği annesine verirse şaşma
insan yeri geliyor kendi ailesine karşı geliyor tartışıyor hele aynı evde yaşamak zor zanaat
istediğin gibi yatamazsın aman bugün yemek yapmasam ne olacak dışarda yeriz diyemezsin
her gideceğin yere götürmen gerekecek evde onu tek bırakıp tatile gidemeyeceksin onun hizmetini yapacaksın
sizi bilmem sabırlıysanız sorun olmaz ben asla yapamazdım

Birde çalışacagım için bana çok yük olacagını zannetmiyorum. Ben tek çocugum böyle olunca benım babam bana kalmaya gelmez. Kaynana dul çünkü annemide kalmaya babam yollamaz,oda günü birlik gidip gelir.E altlı üstlü otursak yine annem babam bana kalmaya gelir vs.

Kadıncağız benımle tanışmaya can atıyor,ama çok kararsızım görüştüğüm insanıda yabana atmak istemiyorum,içim çok ısındı çünkü...

Benim çekindiğim ben rahat bir insanım,gezerim tozarım arkadaslarımla buluşurum vs. bu kadın bundan rahatsız olur mu?onun bana kaynanalıgından çok ben ona aynı evde oturacak gelinlik yapabilir miyim?

gelinlik yapamasan bile k.validen çok güzel yaptırır üzülme sen.

bak canım,oğlunu düşünen anne "oğlum siz ayrı eve çıkın,beni de yalnız bırakmamak için yakınlardan ev tutun" der..aynı evde yaşamak istemez.anne-kız bile aynı evde yaşarken sorun çıkıyorsa k.valide-gelin olayını düşünemiyorum ben.isterse iki taraf da melek olsun yine de aklım almıyor.gerek yok çünkü.

Arkadaşım çok iyimser yaklaşıyorsun.

Keşke tek derdin gezmene tozmana karışması olsa...

İnan aynı ev içinde o kadar farklı şeyler yaşanıyor ki,
buradaki konulardan pek çogu kayınvalidesiyle aynı evde yaşayanlar,
altlı üstlü oturanlardan oluşuyor...

Son düzenleme:

Senin gezip tozmalarından rahatsız olacağı kuvvetle muhtemel canım. Hatta sen tek başına markete git, gezip tozdum zannedersin :ssz: Burda bu kadar insan sana tecrübeyle anlatıyor, yabana atma. Sonra gelip burda tekrar konu açabilirsin : "Kayınvalide" başlıklı :34:

Çevrendeki insanlar 30 gün dolunca ne diyorlar peki? Sen bir anne olsan böyle pazarlık arasında olmak ister miydin? Hiç hoş değil.
sen duygusal olarak yaklaşıyosunda haklısın ama bunu kayınvalide gelin oğul her açıdan düşünüldüğünde bi ortak yol bulunması gerekir herkeside mutlu etmicek bi karar sonuçta ben o bir ayıda örnek verdim, gelin bir ay kalcak misal mutlu olcakmı hayır hiç kalmamasını arzula-yabilir ,kayınvalidede sürekli düzeninin bozulmasından şikayetçi ola-bilir, oğullarda anne ile eş arasında kalmakdan buna-labilir . sonuçda mutlu olan kimse varmı yok. gelini suçlayamassın eşiyle başbaşa yaşamak istemesi hakkı,kayınvalide atamassın kadının kimsesi yok çocuklarndan başka,
tüm bunları düşünüp bu sonuca varıp uygulayanlar var bi çözüm önerisi sadece bende ilettim topik sahibine ....

Arkadaşım çok iyimser yaklaşıyorsun.

Keşke tek derdin gezmene tozmana karışması olsa...

İnan aynı ev içinde o kadar farklı şeyler yaşanıyor ki,
buradaki konulardan pek çogu kayınvalidesiyle aynı evde yaşayanlar,
altlı üstlü oturanlardan oluşuyor...

Haklısınız iyimser oldugum konusunda... yalnız diye üzülüyorum bile benım de babama bişey olsa annemi alırım yanıma yada anneme bişey olsa babamı...Yada bende aynı duruma düşebilirim diye düşünüyorum böyle yaparsam..

Sizin eviniz büyük evi sayılacak bayramlarda tatillerde sizin evinize görümceniz gelecek yatacak yemeğini yiyecek gezecek tozacak sizde hizmet edeceksiniz benim eltimde öyle kayınvalidemle yaşıyor ben her bayram ve tatilde onlardayım çoluk çocuk yemek banyo yatma derken kadın sıkıntı çekiyor bende onun evinde ancak makinaya bulaşık dizmek sofraya iki çatal koymak gibi sadece yardım edebiliyorum büyük yanında oturmak her zaman sıkıntılıdır siz başta kabul edip evlenince ona ömür boyu bakmayı da kabuk etmişsiniz demek olacak

sen duygusal olarak yaklaşıyosunda haklısın ama bunu kayınvalide gelin oğul her açıdan düşünüldüğünde bi ortak yol bulunması gerekir herkeside mutlu etmicek bi karar sonuçta ben o bir ayıda örnek verdim, gelin bir ay kalcak misal mutlu olcakmı hayır hiç kalmamasını arzula-yabilir ,kayınvalidede sürekli düzeninin bozulmasından şikayetçi ola-bilir, oğullarda anne ile eş arasında kalmakdan buna-labilir . sonuçda mutlu olan kimse varmı yok. gelini suçlayamassın eşiyle başbaşa yaşamak istemesi hakkı,kayınvalide atamassın kadının kimsesi yok çocuklarndan başka,
tüm bunları düşünüp bu sonuca varıp uygulayanlar var bi çözüm önerisi sadece bende ilettim topik sahibine ....

Mümkün olmayacağını kendin söyledin, kendi tezini kendin çürüttün. Duygusal mı düşünüyorum ? Sen evli misin canım önce bunu sorayım?

Sizin eviniz büyük evi sayılacak bayramlarda tatillerde sizin evinize görümceniz gelecek yatacak yemeğini yiyecek gezecek tozacak sizde hizmet edeceksiniz benim eltimde öyle kayınvalidemle yaşıyor ben her bayram ve tatilde onlardayım çoluk çocuk yemek banyo yatma derken kadın sıkıntı çekiyor bende onun evinde ancak makinaya bulaşık dizmek sofraya iki çatal koymak gibi sadece yardım edebiliyorum büyük yanında oturmak her zaman sıkıntılıdır siz başta kabul edip evlenince ona ömür boyu bakmayı da kabuk etmişsiniz demek olacak

Bunu söylediğinizde haklısınız.Evleri müstakil aslında üst katına 2 oda bişey çıkabilir yeme içme bir olur yatmaya kendi evimize çıkabiliriz. Bunu teklif etsem? ama ya olumsuz bir cevap alırsam diye korkuyorum :25:

Bakıma muhtaç biriyse tabi ki bakman gerekiyor. Kimse annesini bıraksın demiyor ki, sadece ayrı bir yuvaları olsun diyoruz.

İlk mesajım da yazdığım gibi aynı apartman veya aynı mahallede oturma konusunda anlaşabilirler..Gerçi o bile sorun oluyor ama en azından kapıları ayrı olacak...

evlilik çok farklı birşey ne kadar için ısnırsa ısınsın aynı eve girdin mi
eşinle bile alışma süreci oluyor

yeri geliyor en ufak birşeyden kavga ediyorsun

birde bunun üstüne alışman gereken bi kv düşün
eşinle orta yolu bulman kısa sürer çünkü arada aşk var peki kv ye anlaşmak ?

olay sadece dışarı çıkmak değil ki
evin içinde ki bütün hareketlerin kısıtlanacak sana binlerce madde sayabiliriz

orta yol bulunur bence ama aynı evi düşünme derim
zaten evlilik kolay değil daha da zorlaştırma

Ben şahsen sorun çıkacağını sanmıyorum. Sen bakma buradakiler biraz geçimsiz galiba, ondan sana evlenme diyor. Bence iki kadın aynı evde çok eğlenceli olur, otur seyret muhabbeti o derece yani... Evlen bu çocukla. İlerde kaynanayla anlaşamazsan kızının yanına gönderirsin. Yok damat kabul etmezse boşanırsın felan...

kanatlı melek bile olsa çok zor bir evde 2 kadın olması hemde ikiside aynı erkeği seviyorken....
ablam çok sakin sessiz bir insandı 8 yıl da sinir hastası oldu artık evini ayırmayı düşünmeye başladıki çok sabırlıdır.sonunda kv evden ayrıldı...

bizim k.vdede hiç ben oturuyum siz gezin demez her yere gideriz birlikte yaz tatlindede birlikteyiz aynı evde yaşamayı düşünemiyorum :50:

Bunu söylediğinizde haklısınız.Evleri müstakil aslında üst katına 2 oda bişey çıkabilir yeme içme bir olur yatmaya kendi evimize çıkabiliriz. Bunu teklif etsem? ama ya olumsuz bir cevap alırsam diye korkuyorum :25:

:20::20::20::20::20::20::20::20::20: İş yatmaya gelince aynı evde de yapabilirsin bunu, sonuçta odan ayrı olacak. ha üst kata çıkmışsın, ha odana gitmişsin hiç bir farkı yok.

Back
X