Sadece kendimi düşünüyorum ...

seda_ufuk

Evli mutlu çocuksuz !
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
1.050
791
73
Başlık bugün eşimin bana dediği ve benim ağrıma giden kelime ... Eşim gecesi gündüzü olmadan çalışan bir insan .. Ve ben 4 duvarın arasında sadece o eve gelince mutlu olan karısı .. Mesleğine saygım sonsuz ... Bunu bile bile evlendim .. Ama bazen beni de düşünmesini istemek çok mu ?? Bugün eşim her zaman olduğu gibi sabah 6 da uyandı ise gitti .. Neyse akşam oldu gelmesine 1 saat kaldı akşam 6 da çıkar işten .. Nöbet devredeceği arkadaşı aradı ya ufukcum dedi benim biraz isim varda gece 12 ye kadar idare eder misin beni ?? Eşim de tamam dedi .. ( bu arada benle konuşuyordu adam arayınca konferans yaptı ) eşim de tamam abi beklerim dedi.. Bende üzüldüm neden kabul ettin dedim işte yüzyüze bakıyoruz falan dedi .. Neyse tamam dedim .. Sonra bu adam aramış eşime sabah â kadar çalış demiş benim yerime Bende senin yerine çalışırım .. Eşimde tamam demiş .. Sonra beni aradı ben sabah gelicem .. Bende kızdım haliyle .. Ben sabahtan beri yalnızım evde birde gece yalnız kalmak istemiyorum dedim .. Sen beni neden düşünmüyorsun dedim .. Eşimde ben su an sadece kendimi düşünüyorum dedi .. Adamda benim yerime çalışacak ben tatil yapicam dedi .. Bende kapattım telefonu çok sinirlendim .. Sonra eşimin komiseri aramış .. Tabi böyle bir değişiklikten haberi yok eşimi evde sanıyor ya .. Ufuk yarın sabah görev e yazdım seni demiş .. Eşim beni aradı söyledi .. Bende ne yapıyorsan yap dedim ... Su an eşim bugün daha hava aydinlanmadan ise gitti akşam eve gelmedi arkadaşının yerine çalıştı yarında hiç eve gelmeden görev gidecek .. Peki BEN ?? Ben neresindeyim hayatının ?? Belki çoğunuz abartıyorsun diyeceksiniz ama Yalnızlıktan kötü birşey yok su hayatta ... Çok üzgünüm bugün :(

Kuzum sende bi iş bulsan. Hem kafan dağılmış olur hem maddi destek. Eşin ne iş yapıyor bilmiyorum ama bilerek ve kabull ederek evlendiysen daha sabırlı ol tatlım.

Kuzum sende bi iş bulsan. Hem kafan dağılmış olur hem maddi destek. Eşin ne iş yapıyor bilmiyorum ama bilerek ve kabull ederek evlendiysen daha sabırlı ol tatlım.
Polis ... Bende çalıştım onuda denedim .. Özel güvenlik olarak ise başladım 1 ay çalıştım çünkü eşimle hiç görüşemiyorduk

Eşim bir haftadır evde Yok çok önemli bir yerde görevde . Önümüzdeki hafta içi dönecek yani en iyi ihtimal 10 gün evde yanlız kalmış olucam belki 15 hiç belli değil. Eşinizin yaşadığı olabilecek birşey hayır diyememiş neden tutup huzur kaçırıp adamı göreve o moralle yolluyorsunuz . Bu durumda benim ölmem lazım fark ettiysen

Eşim bir haftadır evde Yok çok önemli bir yerde görevde . Önümüzdeki hafta içi dönecek yani en iyi ihtimal 10 gün evde yanlız kalmış olucam belki 15 hiç belli değil. Eşinizin yaşadığı olabilecek birşey hayır diyememiş neden tutup huzur kaçırıp adamı göreve o moralle yolluyorsunuz . Bu durumda benim ölmem lazım fark ettiysen
Herkesin hayatı ve alışkanlıkları başka ama .. Ayrıca görev olsa neyse .. Ama yok dan yere ben yalnız kalırsam üzülüyorum

Benim sevgilim de bazen sabah evden çıkıyor ta ertesi günün akşamında eve geliyor. Yani bu tür meslekler bu bakımdan sıkıntılı ben de evde tek olmayı sevmiyorum ama yapacak bi şey yok. Eşiniz de zaten çok yoruluyor biraz daha yorulucam ama hiç değilse sonra biraz dinlenebilirim diye düşünmüştür

Herkesin hayatı ve alışkanlıkları başka ama .. Ayrıca görev olsa neyse .. Ama yok dan yere ben yalnız kalırsam üzülüyorum
Karşınızdaki insanın bir yardıma ihtiyacı var eşiniz yardım etmiş bu kadar basit ayrıca alışkanlıkla filan ne alakası var bizde ölmüyoruz evde tek başımıza 15 gün durmaya öyle değil mi

Seni çok iyi anlıyorum,tüm gün evde yanlız akşam gelsin iki çift laf edelim diyee bekleyip,daha ikinci bardak çaya geçmeden uyuyan bir kocam var,çoğu akşam çayı tek başıma içiyorum ve bende bazen patlıyorum eşime :(

Siteminiz kizmaniz bir nebze hakli ama esinizde bile isteye boyle bi tempoya girmezdi mudurede soyle boyle diyemedi tabi napsin ... Kizmayin cok yapacak birsey yok ekmek aslanin agzinda.

Siz alışmışsınız ben alışık değilim .. Sizde çok mutlu değilsiniz heralde bu durumdan.. Belki sizin oyalanacak yada yanınızda olan arkadaşlarınız aileniz ne bilim akrabanız belki de çocuğunuz vardır .. Bunların hiç biri bende yok .. 12 saat boyunca yalnız kaldıktan sonra eşimin eve gelmesini istemem en doğal hakkım ..

Siz alışmışsınız ben alışık değilim .. Sizde çok mutlu değilsiniz heralde bu durumdan.. Belki sizin oyalanacak yada yanınızda olan arkadaşlarınız aileniz ne bilim akrabanız belki de çocuğunuz vardır .. Bunların hiç biri bende yok .. 12 saat boyunca yalnız kaldıktan sonra eşimin eve gelmesini istemem en doğal hakkım ..
Benden bahsediyorsunuz herhalde ama ben ailemden arkadaşlarımdan herkesten tam 750 km uzakta Güneydoğuda bir şehirdeyim burada görevliyiz hiç bir tanıdığım da Yok . Tabi bende bayılmıyorum ama mecburuz. Eşiniz bir iyilik yapmış buna takılıp ne kendinizi nede onu üzün evdeki huzurunuz bozulacak. Adam eve geldi mi tartışma olacak ya trip atılacak vs. Bence eşlerimizle geçirdiğimiz her anın tadını çıkartıp kıymet bilmek gerek yoksa bakın görev nöbet adamlar evde Yok ayrılacada en son Pazartesi eczaneye gitmek için evden çıktım söylemeden geçmeyeyim birde dün komşular kahveye geldiler onlarla da öyle görüşmüyorum öylesine oldu ama 10 günde 1 kere biriyle görüşmem çokta etkili olmadı anlayacağınız

Arkadaşının işi düşmüş rica etmiş eşinizde kabul etmiş . Biraz idare etmeye çalışın , sıkılıyorsunuz haklı olarak eşinizi yanınızda istiyorsunuz ama mesaideyken kafası rahat olsun o da üzülüyordur eminim . Huzurunuzu bozmayın hem nasılsa telefi edicek, bütün günü beraber geçireceksiniz .

Bir de şöyle düşünün hayat bu ilerde sizin de acil bir durumuz olduğunda aynı şeyi sizde talep edebilirsiniz .

İyi ki polis sevgilimden ayrılmışım .
Böyle bir evliliği kaldıramam ya ben . Günlerce görmeyeceğim falan .
Kaldıramayan da evlenmesin . Kaldıracak olup da evlenen de bi zahmet sesini çıkarmasın . Adamın da yok yere moralini bozmasın .

Adam arkadasim da benim yerime tutar ben de biraz dinlenirim diye hsap etmis ama anlasilan eve geldiginde ne dinlenebilecek ne de hzur bulabilecek. Esinizin isinin ne kadar stresli ve yorucu oldugunun farkinda misiniz? Siz beklemw safhasini kaldiramiyorsunuz o 24 saat evinin disinda surekli faal halde. Siz evde oturmaktan hamlamissiniz adam calismaktan.. Her ne kadar esiniz ben kendimi dusunuyorum dedi diye atarlansaniz da siz de burada sadece kendinizi dusunuyorsunuz. O keyfi yapmiyor bu ihmali ama siz bu tripleri keyfi atiyorsunuz kusura bakmayin. Kendinizie hobi ugras bulamadiniz diye adam o yorucu mesaiden dondukten sonra bir de sizin keyfinizi yetirecek. Madem meslegin olumsuz yonlerini bilerek evlendiniz biraz daha anlayisli olun. Ayrica kimse de evlenince annesinin akrabalarinin dizinin dibinde kalmiyor. Ise girip calismak istemiyorsaniz kursa gidin. Ona da gitmiyorsaniz markete gidin gunde bir kez de olsa insan yuzu gorun. Parka gidin oyun oynayan cocuklarin anneleri ile sohbet edin. Kedi alin kopek alin kus alin. Kendi kendinizi oyalayin. Kocalarinizi stres topu diye kullanmaktan vazgecin. Vallahi acidim adama ya. Meslegin kismen icinde olan birisi olarak gercekten acidim kocaniza. Bencillik etmeyin günahtir adama. Takildiginiz nokta arkadasinin ricasini kabul etmesi. Ne var yani. O cok mu merakli 24 saatten fazla mesai yapmaya. Sanki tatile gitti...

Yerden göğe haklisiniz :( eşimin iki aksam ustuste işi olsa geç gelse özlüyorum :( o da öyle, iki aksam gec gelse, mutlaka üçüncü akşam ne yapar eder programlarını iptal eder eve gelir. Bence nöbet vs gibi zaten yorucu durumlarda sitem edip problem çıkarmak yerine, mutlu anlarinizda bu konuyu açıp daha çok bir arada olmak istediğinizi falan söyleyin. Bilemiyorum ortamı uygun mu ama, ben bazen termosa bi çay demleyip biraz kuruyemiş alıp ofise gidiyorum. Hiç bisey yapmasam bile, eşimin yanında oturuyorum, çalışıyor, bazen iki cümle laflıyoruz falan. Istanbul trafiğinde yol tüketiyor insanı malum. Uzun bir işi varsa ben götürüyorum, git gel 3 saati buluyor arabanın içinde de olsa beraber vakit geçirmiş oluyoruz. Yani siz de belki birşeyler yapabilirsiniz beraner olduğunuz zamanları çoğaltmak için

Arkadasinin ricasini kirmamasi normal, evet yuzyuze bakiyorlar ve her gun olan bi sey degil, ki adam da onun yerine kalacakmis zaten, "kendimi dusunuyorum" demesi bunla da alakali olabilir (karsilikli kazanç sözkonusu), senin triplerden bikip boyle soylemis de olabilir..
Ustune de gorev denk gelmis, itiraz mi etsin, cok farkli durumlar yani, birbirinden bağımsız..
Esinle olmak istiyorsun, birlikte bi seyler yapmak istiyorsun anliyorum ama bence bi meşgale bul, esine endeksli yaşadığın zaman bu gibi sorunlari yasaman normal.. Adam da bayilmiyordur yogun sekilde calismaya, bir de evde huzursuz olup evinden sogumasin.. Bir de, bu meslegin gereklerini bilerek evlenmissindir diye dusunuyorum, trip yapip esini biktirma, hakliyken haksiz duruma düşme bence..
Bi kurs, bi etkinlik, hicbiri mi yok bulunduğun yerde?

Son düzenleme:
Zaten eşinizin mesleği yeterince stresli.Bir de siz yüklenmeyin.
Arkadaşının yerine nöbet tutması gayet normal.Sizin hesapta olmayan bir işiniz çıktığında da arkadaşı eşinizin yerine tutar.
Kendinizi oyalayacak bir şeyler bulsanız.
Halk eğitimin kursları var mesela.Ahşap boyama,takı tasarımı,ebru v.b
Hem zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız,hem eğlenirsiniz hem de arkadaş edinirsiniz

Acilen is bulup calismaniz lazim. Yoksa bu boyle olmaz yani sizi depresyona kadar goturur...

Back
X