• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece kısacık bir soru (herkes 2 dk sıını ayırırsa çok sevinirim)

bence de abartmissiniz, 38 haftalık hamileyken abartmadıkça günlük aktivitelere devam edebilirsiniz. 36 haftalık hamileyken taşınmıştım ben. 2 tane ev temizlemek zorunda kaldım. Kolay mıydı? Değildi, ama yapmak zorundaydım. Doğumuma 5 gün kala annemi acile götürdük, saatlerce acilde oturduk,sıra bekledik vs bunlar normal şeyler. Biraz lüzumsuz alınmışsınız. Sizin ödem sorununuz varmış, gitmezseniz kimsenin alınmaya hakkı yok ama, eşiniz gitmezse yeğeni çok kırılır bence, ve ilerde de affetmez dayısını. Ailesinin yapmadığı inceleğin faturasını yeğenine kesmesin dayısı.

bence de abartmissiniz, 38 haftalık hamileyken abartmadıkça günlük aktivitelere devam edebilirsiniz. 36 haftalık hamileyken taşınmıştım ben. 2 tane ev temizlemek zorunda kaldım. Kolay mıydı? Değildi, ama yapmak zorundaydım. Doğumuma 5 gün kala annemi acile götürdük, saatlerce acilde oturduk,sıra bekledik vs bunlar normal şeyler. Biraz lüzumsuz alınmışsınız. Sizin ödem sorununuz varmış, gitmezseniz kimsenin alınmaya hakkı yok ama, eşiniz gitmezse yeğeni çok kırılır bence, ve ilerde de affetmez dayısını. Ailesinin yapmadığı inceleğin faturasını yeğenine kesmesin dayısı.

canım bende eşime gitmesin demiyorum kesinlikle konunun dışında verdiğim cevaplarıda biraz okusanız keşke ...Tabiki dayısı ama niye bu duruma düşürülüyoruz evli adam hemde en yakınları eşim dediyse niye dulgibi düğüne gitsin,eşim kendi kızdı ben olmadan keyifle oynayamaz düğünüde yapamaz ki eşim ,kendi düşüncesi bu ...

hamilelik durumlarından hiç anlamam ama gerçekten çok kızıyorum kayınpeder bize masraf yapmadı, bize hiçbir şey almadı vs gibi düşüncelere.
ya hu almasın, yapmasın.
çok mu onlara muhtaçsınız. ayrı şehirde yaşadığınıza göre demek ki geçinebiliyorsunuz.
yani sizin çocuğunuza bir takım elbise de almadı diye. bunu niye sorun ediyorsunuz ki
cidden anlamıyorum .

Son düzenleme:
Bakin siz esinize gitmeyin dediniz demedim...ilk yorumlarda arkadaslarin cogu öyle yazmis esinide gönderme diye,onlara dedim ben...onlar kardesler bi kötü bi iyi olurlar,ama böyle özel günlere gidilmesi gerekir eger kanli bicakli degilseniz,en azindan es gitmesi lazim,yoksa ilerde daha büyük sorun olur sizin icin ve savunamazsiniz kendinizi...size laf etmezseler bile vicdaniniz rahat etmez tekrari yok cünkü maalesefki...siz haksiz degilsiniz,düsüncesizlik edilmis yada kasti bilemem ama görümcenizin yerinede koYun bi kendinizi,cocuk 12 yasinda demissiniz yanlis okumadimsa,vallah gec bile kalmislar biran önce yapsinlar,ve belkide onunda esinin ailesi üsteledi,biraz positiv düsünün...hamilelik hormanlarida sizi biraz daha hassas etmis...benden size tavsiye...Gidin,takinizi takin,bes dakkada olda yegenle oturun,hatira fotografi cekin,yegene tatli dille durumu aciklayip gitmeniz gerektigini söyleyin ve kalkin gelin...siz büyüklügünüzü gösterin...hem yegen mutlu olsun hem dayi...inanin esiniz böyle sizle dahada bi gururanir ve sizin degeriniz esinizin gözünde dahada bi artar...geri kalani bosverin zaten...siz esiniz ve yegen icin bunu yapin...tabii ogünü kendinizi iyi hissederseniz saglik acinizdan sorun olmazsa,sonucta daha bi ay var o güne kadar ne olur bilinmez...

bende böyle düşünüyorum ama arkadaşların çoğu beni haksız bulmuş ,kimi zaman KK nın kadınlarını anlamıyorum

madem kendi düşünceniz var niye böyle bir başlık açıyorsunuz. insanların size sürekli hak vermelerini bekliyorsanız yanılıyorsuz. herkesin bakış açısı farklıdır. hem "SİZ OLSANIZ GİDER MİYDİNİZ ?" diye sorup "sadece kısacık bir soru (herkes 2 dk sıını ayırırsa çok sevinirim)" adıyla başlık açıyorsunuz hem de kendi fikirlerini söyleyenlere karşı çıkıyorsunuz. Onay almak için mi açtınız Allah aşkına bu başlığı. Sizin sorununuzu değerli görüp zahmet edip başlığa cevap yazmışlar en azından bi teşekkür edebilirsiniz bu insanlara.

bende böyle düşünüyorum ama arkadaşların çoğu beni haksız bulmuş ,kimi zaman KK nın kadınlarını anlamıyorum

herşey dışardan bakıldığı gibi değil...dışardan konuşmak kolay....ama senin ne yaşadığını bilemeyiz...görümcenle nasıl bir ilişkin var bilemeyiz...ama şu duruma göre ben olsam gitmezdim...
mesele sadece görümcende değil, olaya hamilelik olarak yaklaşıyorum ben...
o durumda gitmemen gerekiyor...bebeğin daha önemli..

sorun olmasın diye lafımı sözümü eşime söyler, 1 saatliğine gider takımı takar biraz oturup dönerdim. Kimseninde ağzına laf vermeyip, zamanı gelirsede yüzlerine vurup kimseye söz hakkı vermezdim.

adaşıımmm lütfen bebeğini ve kendini düşün ben olsam gitmezdim eşin düşüncesizlik etmiş galibaa :26:

Riskli bir hamileligim olmadigi halde 36 haftalikken dogum yaptim. normal hayatimi devam ettiriyordum ,asla hamileyim diye ayaklarimi uzatip yatmadim.oglumu sezeryanden sonra yogun bakimda yanima vermeyip , kuvezde tutunca elimden aglamakdan baska bir sey gelmedi.
Simdiki aklim olsaydi ,kendimi asla yormazdim.Bebegim erken dogdugu icin hep kendimi sucladim,Allaha sukur simdi 185 boyunda 18 yasinda bir delikanli oldu ama ilk haftalar neler cektik neler..
Eger ayni sehirdeyseniz gidin ,yarim saat oturun ,ve kalkin .Herkesin gonlu olur .

Herkes vermiş gazı yine,
Herhalde birtek bende problem var ; zira ben yorumumda size '' insanlar hayatlarını ve planlarını size göre ayarlamak zorunda değiller, neden böyle birşeyin mevzusunu yapıp kardeşler arasına giriyorsunuz ''
diye yazacaktım ama baktım herkesi bir görümce nefreti sarmış neden ki ?

Kimsenin aile içinde ki durumunu bilemeyiz,biliyoruz zannetsekte bilmiyoruzdur o yüzden kimse sizin doğumunuzu beklemek zorunda değil, kaldı ki gidip gitmemenizde önemli değil bu kadar konusunu yapmanızda çok yanlış, eşinizi dolduşura getirmiş gbsiniz halbu ki bu kadar maddiyat kıyaslaması düğün ayarlaması diye kafanızda kurmak yerine hamileliğinizi düşünüp eşinizi yatıştırıp kardeşinin cemiyetine yollayabilirsiniz, eğer riskli bir durum yoksa sizde gidebilirsiniz sonuçta hamile olmanız günlük hayatınızı etkileyecek aksatacak birşey değil ( sağlık sorunu yok ise )

canım şimdi gitmesen her fırsatta mevzuu olur bu.. senin sağlığın hiç bişeyden önemli değil elbette fakat çok kötü hissetmiyorsan git derim ben.. hiç gitmemek ayıp olur.. yarım saat oturup kalkarsın.. durumunu biliyorlar sonuçta.. kalkıp herkese tek tek ilgilenmek zorunda değilsin.. :ssz: misafir gibi oturur kalkarsın.. yarın birgün eşine de sana da tek laf etmeye hakları olmasın..

asla gitmezdim ki gitmedimde..bizimde yakınımızın düğünü vardı ama eşim gitti geldi ben gitmedim asla bebeğimi riske atamam ve o gürültüde rahatsız edemem huzursuz edemem benim için tek önemli olan bebeğim gerisi boşş:49:

Pardonda yatalak hastamisiniz erken dogum riski falanmi var yada cokmu uzak dugun yeri ben anlamadim siz neye kizdiniz illaki oynamanizmi lazim gitip esinizin yaninda oturup gelirsiniz ne var bunda

Bence de kimse sizin hamileliğinize göre hayatını ayarlamak zorunda değil. Hamilelik bu. hastalık değil başka bir dert değil. Onlar da size şöyle diyebilirdi mesela "biz bu sene sünnet yapacaktık sen neden hamile kaldın."saçma olurdu di mi. sizin fikriniz de en az o kadar saçma geldi bana alınmayın ama. Kimsenin bebeğine de düğüne gitti diye birşey olmaz ayrıca. Tuhaf yorumlara (ödemli annenin ödemli bebeği olur gibi ) da kulak tıkarsınız olur biter.

başka ilde mi yapıyorlar düğünü yada erken doğum riskimi var
bu 2 3 saatlik bir şey gidip 1 saat oturup kalkarsınız doğum yapmadın 1 gün önce eşimle yemeğe gitmiştim 2 3 saat oturup kalkmıştık yani ben burda gitmemek için neden göremedim sizden iş bekliyen yok size de değişiklik olur eger riskli bir gebeliğiniz yoksa

Ben de dogumdan üc gün önce esimi almak icin araba kullanarak havaalanina gitmistim. Bir önceki aksam da yemege gitmistik. Yani doguma kadar evden cikmamak bana dogru gelmiyor. Bende de vajinal varis vardi üstelik. Otururken veya yatarken birden degil de yavas yavas kalkiyordum. Konu sahibi eger arabayla gidecekseniz ben de bir sorun görmüyorum. Gider oturursunuz hatta ayaklarinizi da uzatirsiniz. Cocugun sünnet tarihini sizin hamieliginize göre ayarlamalarini beklemeyin. Tarih sonradan degistirilse bile laf söylemeye hakkiniz yok. Dogumdan sonra da bebek kücük, karda kista nasil giderim diyeceksiniz bu sefer. Bence gidin.

eğer riskli bir hamileliğiniz yoksa gidin tabi niye gitmeyeceksiniz, benim kuzenin düğünü vardı, ona gittim 2 gün sonra da doğuma gittim.
zaten hamile olduğunuz için herkes sizi anlıyor, yorulunca rahat rahat dinleniyorsunuz da, kalkıp evinize de geliyorsunuz.
değişiklik olur, size de iyi gelir bence.

Son düzenleme:
kışın ortasında nasıl düğün yapacak ki insanlar şubat tatilini bekleselerdi diyorsunuz?

insanlar düğün yapmaya heveslenmiş,bunu tabiki yazın yaptırırlar.ayrıca diğer türlü de bebeğiniz el kadar olacak,onunla da düğüne

gidemezsiniz.

boşuna kapris yapıyorsunuz bence kusura bakmayın.riskli hamilelik geçirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki sizin aylarınızda çalışı-

yordum ben,eminim birçok kişi de öyledir.

1 saatliğine gidip gelin bir şey olmaz.

bunu durunca kv ye bır sey demedın mı canım.anne doktor boyle boyle dedı dıye.eger rıslıyse evde de yalnız kalmaman lazım eşinin de aklı sen de kalır.evde yalnız kalacagına eşinle git yalnız olma daha ıyı.egr risk varsa eşin de sen de gitme canım.tabı gelmedi diye yüzüne vuran bir milletmiz var o ayrı konu.

şuan 8 inci ayım bitti ,doktor eylül sonundan itibaren biryere kıpırdamayın dedi ,beklenen doğum tarihim 15 ekim

ve bunlar çok öncedden belli olmasına rağmen ,görümcem bu zamana kadar beklettiği çocuğuna sünnet yaptırıyo ( 6 yada 7 ye gidicek galiba) önceden kaynanam olmaz öyle şubatta yapsınlar demişti ama duyduk ki EYLÜL SONU düğün varmış ...

ben de bozuldum açıkçası normal bi zaman olsa bana göre ayarlamak zorunda değil ama sonuçta halim ortada ,kaynanam bana bişey diyemedi ama eşime ilayda oynamaz gelir oturur demiş...

ki kalabalığa gidip oturamam hemde en riskli günlerim ,açıkçası ben gitmek istemiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum ,eşime sen gidersin dayısın sonuçta dedim,ben dul adammıyım düşünselermiş ,bizi bilmiyolar mı dedi... bende öyle düşünüyorum bukadar beklenmiş doğumum beklenemez miydi bukadar mı yok sayılıyoruz ...

SİZ OLSANIZ GİDER MİYDİNİZ ?

görümceniz kendine uygun bir tarih seçmiştir, art niyet olduğunu sanmam
ben yerinizde olsam kesinlikle gitmezdim, doktor dışarı çıkma dediyse kendi kardeşimin düğünü bile olsa gitmezdim.çocuğumun sağlığı bütün düğünlerden önemli olurdu

Ben doğumdan iki saat önceye kadar gezmişimdir, sen 2 hafta öncesinden kendini eve kapatmışsındır. Ben sen değilim sen ben değilsin. Ben öyle yaptım diye sende öyle yapmak zorunda değilsin..

Bu kıyaslama bizim kanımızda var ne yazık ki.. Kendini en iyi sen bilirsin, eğer gerçekten kendini kötü hissedeceksen hamilelikten ötürü gitme, ama sırf kıllık olsun diye gitmemeyi düşünüyorsan, hiç dedikodunu yaptırma, git, ortada görün, geri dön..

Back
X