• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece paylaşmak istedim.

bonaporteybo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
7
1
1
İçel Mersin
Nasıl başlasam bilmiyorum. Ne dersem diyeyim içimdeki fırtınaları anlatmaya yetmeyeceği için çok da bir önemi yok aslında. 16 yaşındayım. Çok sağlıklı bir çocukluk geçirmedim bu yüzden bugün de normal bir insan olduğum söylenemez.Kendimi çok değersiz görüyorum. Sanki yaşamamın hiçbir anlamı yokmuş gibi.Ben olmasam herkes çok daha mutlu olacakmış gibi geliyor. Kendimi çöp kutusu gibi hissediyorum. Çevremdeki herkes benden daha güzel, daha başarılı. Bu yüzden nefret ediyorum kendimden. Ölmek, yok olmak istiyorum.
Hiçbir zaman, kimse tarafından sevilmeyeceğim aklıma gelince ağlayasım geliyor. Bunu biliyorum çünkü sevilecek hiçbir özelliğim yok. Güzel değilim, şişkoyum ve de iyi olan hiçbir özelliğim yok. "Her kız güzeldir." veya "Daha ergenlik çağındasın, yüzün oturmadı ki." diyebilirsiniz ama gerçekten o kadar çirkinim ki. Her aynaya baktığımda kendimden utanıyorum. Ve sınıftaki herkes benden kat kat güzel. Bir tek ben o kadar çirkinim ki. Ne bileyim, benim dışımda herkes çok güzel işte. Kendimden iğreniyorum ve eminim herkes de benden iğreniyordur. Zaten bir tane bile arkadaşım yok. Kimse istemez zaten beni. Çok özeniyorum çevremdekilere. Hepsinin bir sürü arkadaşı var, mesajlaşabilecekleri sinemaya gidebilecekleri. Bense yemeğimi bile kendi başıma sipariş edemeyen bir eziğim.
NOT:Kimseden bir yardım beklemiyorum. Sadece bir şekilde birileriyle paylaşmak istedim çünkü gerçekten çok ihtiyacım var. İmla ve dilbilgisi hataları yüzünden özür dilerim, Türkçe pek iyi değil.

Nasıl başlasam bilmiyorum. Ne dersem diyeyim içimdeki fırtınaları anlatmaya yetmeyeceği için çok da bir önemi yok aslında. 16 yaşındayım. Çok sağlıklı bir çocukluk geçirmedim bu yüzden bugün de normal bir insan olduğum söylenemez.Kendimi çok değersiz görüyorum. Sanki yaşamamın hiçbir anlamı yokmuş gibi.Ben olmasam herkes çok daha mutlu olacakmış gibi geliyor. Kendimi çöp kutusu gibi hissediyorum. Çevremdeki herkes benden daha güzel, daha başarılı. Bu yüzden nefret ediyorum kendimden. Ölmek, yok olmak istiyorum.
Hiçbir zaman, kimse tarafından sevilmeyeceğim aklıma gelince ağlayasım geliyor. Bunu biliyorum çünkü sevilecek hiçbir özelliğim yok. Güzel değilim, şişkoyum ve de iyi olan hiçbir özelliğim yok. "Her kız güzeldir." veya "Daha ergenlik çağındasın, yüzün oturmadı ki." diyebilirsiniz ama gerçekten o kadar çirkinim ki. Her aynaya baktığımda kendimden utanıyorum. Ve sınıftaki herkes benden kat kat güzel. Bir tek ben o kadar çirkinim ki. Ne bileyim, benim dışımda herkes çok güzel işte. Kendimden iğreniyorum ve eminim herkes de benden iğreniyordur. Zaten bir tane bile arkadaşım yok. Kimse istemez zaten beni. Çok özeniyorum çevremdekilere. Hepsinin bir sürü arkadaşı var, mesajlaşabilecekleri sinemaya gidebilecekleri. Bense yemeğimi bile kendi başıma sipariş edemeyen bir eziğim.
NOT:Kimseden bir yardım beklemiyorum. Sadece bir şekilde birileriyle paylaşmak istedim çünkü gerçekten çok ihtiyacım var. İmla ve dilbilgisi hataları yüzünden özür dilerim, Türkçe pek iyi değil.

sen böyle düşündükce kimsenin sana değer vermesini ve senin düşündüğünden farklı düşünmesini bekleme dünya böyle değer görmek istiyorsan eğer önce sen kendine değer ver yoksa böyle devam eder. kimse seni senden fazla düşünmez hatta kise seni hiç düşünmez kendini düşün ve kendin için bişeyler yap bence....ya da yapma sen bilirsin ...

Sen kendine verdigin deger kadar degerlisin tatlim bunu sakin unutma. Ozguvenini tazele ve kendini sev.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım benim kıyamam sana ben...bak bi söz vardır ki ben buna gerçekten cok inanırım.."çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır"..gerçekten de öyle biraz bakımla biraz kilo vermeyle eminim bayaa değişim olur..hem arkadaş konusuna gelince hep karşı taraftan mı bekliorsun adım atmasını?sen git onlarla takıl kaynaş...

Canım benim daha 16 yaşındasın. Ben şu anda 33 yaşındayım ve çok uzun zaman senin gibi düşündüm. 9 yaşında annesiz kaldım. Hiçbir hastalığı yoktu annemin. Bir gecede hastalandı. Ambulansa bindirirlerken bana 'Korkma biraz sonra geleceğim. ' dedi. Ertesi gün öldü. Bir anda annesiz kalmıştım. Bir abim ve bir babam kalmıştık evde. Ne anneannem ne teyzelerim sahip çıkmadılar bize. Biraz sıcaklık görmek için gittiğim teyzemin evinde yıllarca eniştem olacak adamın tacizlerine maruz kaldım. Korkumdan kimseye söyleyemedim. Hayattan, kendimden nefret ediyordum. Ben de kiloluydum. Ama inan ki ne kilomu ne de çirkinliğimi düşünemeyecek kadar kötü şeylerle uğraşıyordum. Keşke ölsem diye dua ediyordum. Bir gün evlendim, anne oldum. Bensiz yapamayacak bir yavrum oldu. Onun için şimdi hayata sımsıkı tutunuyorum. Ve neyi öğrendim biliyor musun? Değersiz olan ben değilmişim. Asıl değersiz olan, bana kendimi değersiz hissettirenlermiş. Bir önceki arkadaşımın yorumundaki gibi, önce sen kendine değer vereceksin. Sonra başkalarından değer bekleyeceksin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yazını okurken ilk düşündüğüm daha bu yaşta kendini ne kadar güzel ifade ettiğin oldu. Bunu 24 yaşında ve Türkiyenin sayılı üniversitelerinden birinde okuyan bir ablan olarak söylüyorum sana. Bunu belirtme amacımsa dikkate alman. Neden buna yönelmeyi denemiyorsun, hislerini yazarak çok iyi yerlere gelebilirsin.
Ha ayrıca senin yaşındayken sınıftaki herkesin bıkmadan usanmadan alay ettiği bir kızdım ben. Derslerimde çok başarılıydım ve sadece bununla uğraşıyordum. Çünkü beni depresyona sokuyorlardı sürekli alay ederek. Bir de en yakın arkadaşım vardı, baya da güzel bir kızdı. Sürekli onun yanımda ne kadar güzel kaldığı ve benim ne kadar çirkin olduğumla ilgili laf sokarlardı. Her gün ağlardım ve sadece ders çalışırdım. Sonuç olarak çok iyi bir üniversite kazandım. Sonrasındaysa lisede aldığım 10 kiloyu verdim. Saçlarımı boyattım, bakım yapmaya başladım. Eskiden benimle alay eden insanlar peşimden koştu, ve fark ettim ki ben gerçekten güzel bir kızım, sadece çok bakımsızmışım o zamanlar. Düzenli spor yap yediğine içtiğine dikkat et, saçlarına cildine bakım yap. Bak bakalım neler değişiyor.
Ayrıca kendine ne kadar değer verirsen o kadar değer görürsün. Bu lafı yabana atma. Ne zamanki ben "Ben çok zeki ve çok güzel bi kızım" dedim kendime o günden sonra herkesin bakış açısı gerçekten değişti. Çünkü özgüven ayrı bir şey. Etrafımuzdaki ünlülere bak en basitinden, hiçbiri dünya güzeli değil. Sadece küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşıyorlar ortalıkta, ve bu özgüven de onları en tepelere çıkarıyor.

Canım benimm eminim güzelsindir ama göremiyorsun girdiğin depresyondan,bi arkadaş vardı çok bakımsızım diye konu açmıştı.Kendini beğenmezdi,elimizden geldiğince yorum yapıp yardım ettik bir gün bana özelden fotoğrafını attı o kadar güzel gülüşlü bir insandı ki kızdım bi de kendini beğenmiyordun diye.
Çok güzelsindir eminim,ne yap biliyor musun evde spora başla kişisel gelişim kitapları oku,makyajını yap,parfümlerini sıkk daha iyi olacaksın bak gör.
Bu sene geçti ama önünde bir yaz var şimdiden başla değişime.
16 yaşındasın daha yaa! Hayatının en güzel günlerini heba etme.
Seneye bomba gibi girmek oturmakla,ağlamakla üzülmekle olmaz!
Sen değerlisin unutma.

LG-P710 Tapatalk

Son düzenleme:
16 harika bi yaş keyfini çıkarmaya çalışmalısın. Nasıl mı olucak?
Anlatıyorum
insanların sana bakış açılarının olmusuz olduğunu düşünmen aslında kendine bakış açının olumsuz olduğu anlamına geliyor
bir sabah bak bakalım aynaya ne kadar güzel olduğunu,özel olduğunu söyle sonra dışarı çık.
inan o gün farklı geçecek...Toplarlanmaya bir yerden başlaman gerekiyor
İmla hatalarıyla ilgili bile eleştiriyosun kendini,ordan yakaladım kendinle ilgili hep olumsuz yönlerine odaklandığını
yarın güne bahsettiğim gibi başlamanı rica ediyorum sadece :) ve beni durumdan haberdar etmeni olur mu?
Güzellik kaş,göz kusursuzluğu değil inan etrafa yansıttığın ışık sadece bunu tekrar düşün lütfen ve kendini üzme

Hepimiz kusursuz degilizkii..neden boyle dusunup uzuyorsun kendini..herkesde var bi eksik taraf..bence seninde kendinde bilmedigin oyle guzel huylarin,ozelliklerin vardirki bunlari kesfet kendinde..diger arkadaslarin dedigi gibi ama en onemlisi once kendine deger vermelisinki o degeri etrafinda hissedebil..daha cok uzun gunler var onunde bu yasta bu karamsarligin varsa ilersi daha zor olur..onun icin asmalisin bunlariki hayata saglam adimlarla adim atmalisin.kilona falan takilma bende lisede topluydum simdi zayifim..inan en guzel gunlerin seneler gectikce hayat zoruklari dahada artiyor..degerini bil oyle yasa bu gunleri...tadini cikarr

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu yaşlarda kendini herhangi bir şekilde mutsuz,yetersiz,yalnız hissetmeyen insan tanımıyorum sana öyle söyleyeyim.
Bir tanıdığımın dünya güzeli kızı seninle aynı cümleleri kuruyor.
Kiloluyum,kısayım,çirkinim,arkadaşım yok,haftasonu arayanım yok,herkes arkadaşlarıyla geziyor ben yalnızım vs.
Yani normal olanı yaşıyorsun,sakin ol.

Son düzenleme:
16 yaşımdayken ben de öyle çirkindim ya
Kimse bana arkadaslık teklif etmezdi
Lisede popüler kızları kıskanırdım
Herkesin sevgilisi vardı bana kimse bakmazdı
Kac kisiye acıldım da karsılık alamadım :9:
Hic bir özelliğim yoktu yani gerçekten acayip ezik acayip sıradan bir tiptim normal arkadasım da yoktu

Ama gün gelir devran döner derler

Şimdi her söylediğimin tam tersi haldeyim yaşım da 21.5

Yani ilerde neler olacagını tahmin edemezsin
İnsan neden bilmiyorum ama sonra güzelleşebiliyor

Bence pes etmek icin daha erken canım
Mutlaka senin de şansın dönecektir :54:

söylediğin gibi gerçekten yüzüne bakılmayacak çirkinlikte bir insan olduğunu varsayarak konunu yorumluyacağım
insan arkadaş yada dost seçerken
güzellik gibi bir kriter gözetmez
ben POZİTİF insanları isterim çevremde
ağzını her açtığında beni sıkan derdiyle benide geren bide üstüne üstelik mutsuz bir insanı arkadaş olarak istemem
ancak en yakın arkadaşımda çok kilolu bir kızdır
kilolu insanlar neşeli olur derler ya tamda böyle
cıvıl cıvıl hayat dolu
sohbetinde bile beni keyiflendirir
senin asıl sorunun bu
çirkinlik ... kilo... vs değil
yaşam enerjini kaybetmişsin
o kadar negatifsin ki hem kendine hem hayata karşı
tabiki kimse böyle bir karakterle arkadaşlık yapmak istemez
kendini toplarla
16 yaşında bir genç kızın ağzına ne ölüm yakışır
ne ümitsizlik

Merhabalar.. 16 yaşımda değil sadece kendimi bildiğimden beri senin gibi düşünüyodum. Çocukluğumuzda değer görmeyişimizden kaynaklanıyor şu an değersiz hissedişimiz canım. Ben 28 yaşındayım şu an. Ben de arkadaşlarımla kıyas edildim hep. Kendimi beğenmeyerek geçti lise yıllarım. Ne saçıma bakım yaptırarak ne de kilo vererek geçti bu sıkıntı bende. Sadece kendime seslendim. Kendimi sevmeye başlamaya çalıştım. Bu bile zor ve büyük bi adım. Lisede olmak zaten şu düşündüklerin için bile yeter bence :) öncr kendini sev ama hep sev herşeyine rağmen. Kimse senle konuşmuyo mu o zaman kitaplarla kanka ol:) ordaki dünyada daha çekici bi dünya yok bence :))

Herkesin dediği gibi önce kendin sonra başkası. Düşün ki uçaklarda anons yaparken derler ki maskeyi önce kendinize sonra çocuğunuza takın.. Çünkü senin kendine hayrın yoksa gerisi de boş ;)
Yetmiş artık kendini sıktığın haydi başla seni sevmeye 😘

@derinnsu, veybibe: Ne diyebilirim ki, haklısınız. Zaten sorun da tam burda. Kendimde değer verilecek bir şey göremiyorum, cidden.
@buglem24: Kilo vermeye çalışıyorum ama gerçekten çok umutsuzum. 1.66 boyunda, 71 kiloyum. 5 kilo verdim ama daha fazla veremeyecekmişim gibi geliyor. Arkadaşlığa gelince, evet cidden çok çekingen birisiyim. Belki biraz paranoyakça ama, karşıdakinden bir zarar gelmeyeceğinden emin oluncaya kadar ondan uzak duruyor ve yanında pek konuşmuyorum. Beni aşağılayacağından korkuyorum.
@hellokittykitty: Başınıza gelenlerden ötürü gerçekten çok üzgünüm. Ama sonuç olarak geçti, değil mi? Ben çok umutsuz ve karamsarım. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor.
@cowgirll: Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Ama birşeyleri başarmaktan çok korkuyorum. Yoklamada adım okunduğu zaman bile çok utanıyorum kendimden. Neden bilmiyorum ama öyle işte. Söylediğiniz gibi geçmişte yaşadıklarım yüzünden böyle olabilirim belki, (Lütfen kendi üstünüze alınmayın.)ama eğer öyle olmasam neden alay etsinler ki diye düşünüyorum biraz da. Yani benimle alay edenlere hak veriyorum, sanırım.
@RaspberrySyrup: Çok teşekkür ederim ama benim gerçekten güzel olan hiçbir tarafım yok. Beni görürseniz siz de hak verirsiniz, eminim.
@Endoplazmik1Kulum: Dediğinizi denemeye çalışacağım, gerçekten. Önerileriniz için teşekkür ederim.
@missnunu: Bana sadece ben böyleymişim gibi. Sanki herkes güçlü, ben zayıfım. Herkes çok güzel, bense çok çirkinim.
@gizzem: Dediğiniz gibi, kızı çok güzelmiş. Bense gerçekten çok rezilim.
@PembeLokum: Umarım dediğiniz gibi birgün herşey çok güzel olur.
@huma_89: Hayır, balık burcuyum ben.
@ASYA30: Ben heryerde böyle söylemiyorum ki. Evet, mutsuz bir insanım ama dışarıya yansıtmam.
@lluviasevgi: Haklısınız, çocukken hep diğer kardeşlerimin gölgesinde kaldım. Sevimli bir çocuk değildim. Belki de bu yüzden böyle hissediyorumdur. Kitapları da çok seviyorum zaten. Çocukluğumdan beri düzenli okurum ama bu sene aksattım biraz. Gene de çok teşekkür ederim.

Ben de aynılarını yaşadım pek arkadaşım yoktu çirkinlikten değil içime kapanıktım hala da öyleyim. Ergenliğin gerektirdiği şeyler bunlar yaşadıkların normal. Ama kendine saygı duymadıgın sürece baskalarından saygı bekleme. Önce kendıne saygın olmalı ve güzel olmak istiyorsan bakımlı olmakla başlayabilirsin. Spor faaliyetlerine yönel zayıfladıgın zaman kendıne guvenın gelır:34:

Canım benim, evet geçti ama nasıl geçti biliyor musun? Benim kendi kendimi motive etmem, kendimi sevmem sayesinde geçti. Bir söz vardır; insanın kendine ettiğini dünya biraraya gelse edemez diye. Gerçekten öyle. Bir arkadaş yukarda çok güzel bir şey yazmış. Sabah evden çıkmadan aynanın karşısına geç ve güzel olduğunu kendine telkin et. Bak gerçekten yürümen, konuşman, gülmen bile değişecek. Hiç öyle eziğim falan da deme. Kitap oku. Yazım dilin gerçekten çok güzel. İmlan da çok güzel. Ayrıca bozuk olsa ne olur? Bizler burada Türk Dili öğretmenleri değiliz ki, sana not verelim. Hiç öyle ıvır zıvır için özür dileme. Gerçekten özür dilenecek bir durum olursa aslan gibi dile özrünü hiç gocunma. Ama imlam bozuk oldu şuydu buydu diye ezilme hiç.

Back
X