sadece sağıyorum bebeğim emmiyor sütüm biter mi?

Nınım cok guzel soyledın,anneler bızım bebeıslerımız de emmedı ama anne sutu aldılar pes etmeyınız moralınızı yuksek tutun,duzenlı devamlı sutunuzu sagın bol bol su ve corbalar tukketın,hıc merak etmeyınız bırkac hafta ıcınde sut artar bır ıkı ay sonra bebegınıze yeterlı mıktarda da sutunuz olur,hıc kendını yıpranmayınız emıyorsa emıyor sutunuz sagıp verırsınız.alıstıktan sonra zor olmuyor.hele sutunuz artıkca daha da mutıve olursunuz,bebegınız anne sutu lakır lakır ıcerken cok mutlu olursunuz.bıraz sabır ve herse yoluna gırcek.

fikriyecğm nolur bana yardımcı olun.sütüm çok azaldı.bir arkadaş adını hatırlayamıyorm sütünü bazen döktüğünü bile söylemş.benim niye yetmiyor.bebişim 6 aylık sağıyorm ama gece emiyor örneğin sabah kalkıp sağdığımda bakıcıya 50 cc süt bazen 150 cc zor bırakıyorm.nerede yanlış yapıyorum.ne zamn sağmalıym.tam sağıyorm kızım uyanıyor acıkıyor mecburen sağdığım sütü veriyorm emzirmeye çalışıyrm gelmiyr o da yorulup bırakıyor.offf offffffffffffffffff napacağm yardm edin lütfennnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nette okumustum. 24 saat içinde 12 ila 8 kere sağmak gerekiyormuş sütü. yani 2 saatte veya 3 saatte bir. Benimde bebeğim emmiyor bende başta sağıyodum. sağınca büyükler azalır dediler korktum. ama nette artacağı yazıyo. bende silikon meme ucu kullanmak zorunda kalıyorum. göğüs ucum yok çünkü

düzenli sağmak ve her sağmada göğsü iyice boşaltmak sütü arttırıyor. ama hemen 1-2gün içinde artmasını beklerseniz hayal kırıklığı olur. azimli olmak ve pes etmeden düzenli sağmak lazım. emin olun 15-20 güne kadar sütünüzün ne kadar arttığına sizde şaşıracaksınız.. tabi bu arada beslenmeye de dikkat etmek lazım.
bende göğsümü sağarken bi yandan sıkarak masaj yapıyorum. hem kısa sürede daha çok süt geliyor bu sayede..
Allah hepimizin yardımcısı olsun. azalmaz ve kesilmez sütlerimiz inşallah

EFSUN canim mesajini simdi gordum,diyer ARKADASLAR GIBI BEN DE AYNISINI SOYLECEGIM,
ilk 110 gun mukun ise her 2 saatte sutunu sag,eger bu siklikta yapamiyorsan da canini sikma 3 de olabilir.Sagmaya baslamadan once gogus uclarini biraz sik hafifi ama aci duymani gerk yok yani bebek oynuyormus gibi yapmalisin,sonra makinayla sagmaya basla ayni zamnada gogusune de hafif masaj yap oksamak gibi) ilk 2-3 dk sut gelmeyeili uzulme daha sonra birden cok geliyor o da birkac dk dan sonra sut bitiyor gibi gozukuyor,ama sen sagmaya basla 15 dk doluna adar sut gelsede gelmese de sen sagmalisin.Bir gogusunde bittikten sonra diyer gogusunde ayni sekilde yap,Ikinci de is bittimi ilk gosune done sut gelmesede sen yineden 5 dk sag.Bu sekilde beyinie sut yetmiyor diye signaler gidiyor ve gun gectikkce sut miktari artirilcak,Ama ututmaki uzulmemek ve moralini bozmamak lazim,bol bol su ve duzenli ve dengeli beslenmen lazim.Ben de de bisey cok yariyordu pompa gogusumdeyken gozlerimi kapatiyordum ve bebegimin emzirdigini hayal ediyordum kesinlikle etkili bir yontem,Mesela bir isler yaparken gece yatarken hep bebgimin emzirdigimi hayal ediyordum,sutumde inanilmaz artma olmustu.
Bide bunu soyleyim bazi gunlerde guzel besleeme ve duzenli sagmama ragmen sutumde azilma olurdu ama moralimi bozmadan normalden daha sik sutumu sagmaya baslardim ve sutum tewkrar artiyorum.

Birde büyüklerin her söylediğini tecrübelidir diye dinlemeyin arkadaşlar.çoğunluk bu yanlışa düşüyoruz. çocuk her ağladığında aç zannediliyor yok doymuyor, yok sütün az ,mamaya geç ,yok memenden az geliyor biberona başla, yok sağmak sütü azaltır v.s. kim demiş? bunlar anneyi psikolojikman etkiliyor ve kaygılar sütün azalmasına neden oluyor.araştırın,okuyun yeni doğum yapmış diğer annelerle konuşun, bu tür paylaşım yerleri de güzel ama büyükleri pek takmayın bana sorarsanız çünkü hiç bir şey onların doğum yaptığı günler gibi kalmıyor her şey değişiyor.

Vallahi canım ben ılk 3 ayda ancak unde 50 cc sagabılıyordum benım el pompamla, ama bir arkadasım hastane tipi pompa kiralalmamı onerdi ve her gun 3 saatte bir sagdim sagdim kuru kuru , simdi 19. gundeyim ve gunde 520 cc gibi bir orana ulastık mucize gibi, bu tamamaen oraya yapılan o haraketle Prolaktin hormonu salgılama olayı, tabsiye ederim Piyon Emzirme Cozumlerı diye bir firma cok basarılı Ameda SMB hastane tipi pompa kiraladim.

Pelin kaydirigubbakcemile2

ben de amedayla sağıyorum aynı düzeyde cıkıyor senle bu arada gün içinde az biraz yourt veriorum canım 20 az gelio bebeğime cünkü

19 ocakta doğum yaptım bebeğim memeği tutamıyo göğüs uçlarım ilk başta yoktu şimdi
biraz çıktı ama genede almıyo
pompayla sağıp veriyorum şu makinalardan alıcam artık başka çare yok
çok stres yaptım emmiyo diye deli gibi ağlıyorum sürekli Allah herkesin yardımcısı olsun çok zor

kızlar üzmeyin kendinizi bu kadar benim kızımda hiç emmedi.. sütümde çok azdı ama sağarak çok şükür çoğalttım.. şimdi dolapta yer bulamıyom süt koymaya önemli olan anne sütünü alması siz vazgeçmeden bol bol sağın.. tabi emzirmekte çok güzel bir duygudur ama olmuyosa zorlamayın sağın bol bol..

Benim sutumde çok azaldı ama moral bozukluğu yok... Devam etmek gerekir sağma islemine

Merhb
pes etme stres sütü hemen etkilio inan
merhaba cok uzun zaman olmus ama belki yardimici olursunuz bana.. Benim kizim 15 gunluk ve ben sadece bes alti gundur emzirebiliyorum yada emziremiyorum ;(( genellikle sagip veriyorum biberonla sizin kizinizi buyumus masalah ne guzel.. Ne kadar sure sagip verebildiniz hic azalma oldu mu bir de sagip verdiginiz surede emzirdiginiz de oldu mu ara ara?

bende 3 aydir sagiyorum ve gunde 3 -5 sefer de emziriyorum memeyi tamamen unutmamasi icin ama pek bi gelisme yok...yani mecbur sagmaya devam

sık sağarsan biteceğini sanmıyorum bende sağdım bi ara bitmedi ama doktorum bana çocuk emmezse her halukarda bi süre sonra bitecek çünkü sütü yapan bebeğin ağzının memenin etrafına değmesi beyine böyle sinyal gidiyor demişti

Hala sagiyorum..tek duam en azindan ilk alti ay anne sutu alabilsin.. Siz ne yaptiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…