Nınım cok guzel soyledın,anneler bızım bebeıslerımız de emmedı ama anne sutu aldılar pes etmeyınız moralınızı yuksek tutun,duzenlı devamlı sutunuzu sagın bol bol su ve corbalar tukketın,hıc merak etmeyınız bırkac hafta ıcınde sut artar bır ıkı ay sonra bebegınıze yeterlı mıktarda da sutunuz olur,hıc kendını yıpranmayınız emıyorsa emıyor sutunuz sagıp verırsınız.alıstıktan sonra zor olmuyor.hele sutunuz artıkca daha da mutıve olursunuz,bebegınız anne sutu lakır lakır ıcerken cok mutlu olursunuz.bıraz sabır ve herse yoluna gırcek.
6 ayı doldurduk ne çilelerle.önce güzel emiyordu.sonra sadece uyandıkça emdi.uyuyup uyanmazsa (saatler geçse de )emmiyordu.sonra sedece uyrken emiyordu.şimdi gece emmesini bile bıraktı.sadece medela makinesiyle sağıyorum.sütüm biter mi?ne kadar çıkması gerekir?kaç saat aryla sağmalıyım?çok çok üzgünüm ama ne yapayım bebeğim emmeyi hiç sevmedi. :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Vallahi canım ben ılk 3 ayda ancak unde 50 cc sagabılıyordum benım el pompamla, ama bir arkadasım hastane tipi pompa kiralalmamı onerdi ve her gun 3 saatte bir sagdim sagdim kuru kuru , simdi 19. gundeyim ve gunde 520 cc gibi bir orana ulastık mucize gibi, bu tamamaen oraya yapılan o haraketle Prolaktin hormonu salgılama olayı, tabsiye ederim Piyon Emzirme Cozumlerı diye bir firma cok basarılı Ameda SMB hastane tipi pompa kiraladim.kızlar benim prensesimde 3 ay 1 haftalık.yaklaşık 1haftadr emmiyo memede basıyo çığlığı zaten hem mama veriyodum hem emziriyodum ama emmeyi tamamen bıraktı.ben de elektrikli medela pompa aldım bi sağdım şaşırdım resmen 2 göğsümden 30 cc süt çıktı yavrumun neden emmediği belli oldu.aslında göğsümü sıktığımda fışkırıyor ama bi kereymiş o.çok üzüldüm böyle olmasına 2 gündür sağıyorum 2-3 saatte bir ama bilmiyorum artacak mı?az önce gene sağdım 20 cc çıktı en son 1,5 saat önce sağmıştım ne dersiniz sizce artar mı devam edeyim mi yoksa bırakayım mı sağmayı?siz de başlarda sütümüz çok azdı demişsiniz sizin ne kadar çıkıyordu da böyle arrtı?ne olur arkadaşlar birşey söyleyin....
Benim sutumde çok azaldıkızlar üzmeyin kendinizi bu kadar benim kızımda hiç emmedi.. sütümde çok azdı ama sağarak çok şükür çoğalttım.. şimdi dolapta yer bulamıyom süt koymaya önemli olan anne sütünü alması siz vazgeçmeden bol bol sağın.. tabi emzirmekte çok güzel bir duygudur ama olmuyosa zorlamayın sağın bol bol..
merhaba cok uzun zaman olmus ama belki yardimici olursunuz bana.. Benim kizim 15 gunluk ve ben sadece bes alti gundur emzirebiliyorum yada emziremiyorum ;(( genellikle sagip veriyorum biberonla sizin kizinizi buyumus masalah ne guzel.. Ne kadar sure sagip verebildiniz hic azalma oldu mu bir de sagip verdiginiz surede emzirdiginiz de oldu mu ara ara?pes etme stres sütü hemen etkilio inan
Merhaba tamamen birakti benim kizim memeyi siz ne yaptiniz? Bir de ne kadar iciyor bi ogunde acababende 3 aydir sagiyorum ve gunde 3 -5 sefer de emziriyorum memeyi tamamen unutmamasi icin ama pek bi gelisme yok...yani mecbur sagmaya devam
Hala sagiyorum..tek duam en azindan ilk alti ay anne sutu alabilsin.. Siz ne yaptinizsık sağarsan biteceğini sanmıyorum bende sağdım bi ara bitmedi ama doktorum bana çocuk emmezse her halukarda bi süre sonra bitecek çünkü sütü yapan bebeğin ağzının memenin etrafına değmesi beyine böyle sinyal gidiyor demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?