Sadece şekeri bırakmak

Şekersiz derken ben rafine şekeri kastediyorum yani buna meyve şekeri olan fruktoz ve süt şekeri laktoz dahil olmuyor. Zaten paketlerin arkasındaki tabloda şeker kısmı bu ikisini de içeriyor o yüzden tablodaki şeker oranı değil de içindekiler kısmında direkt olarak "şeker" diye yazması önemli şeker içerdiğini anlamak için. Ben pakete girmiş hicbir ürünü tüketmemeye çalışıyorum; gofret, çikolata, meyve suları, soslar.... Özellikle soslar çok tehlikeli çünkü tuzlu oldukları halde içerikleri neredeyse sırf şekerden oluşmakta. Salça demişsiniz, biber salçasını getirttiriyoruz biz Antepten, domates salçasını da yazın anneannem yapıyor o da doğal olduğu için benim açımdan salça problemli bir ürün değil :) Bu aralar kendi yaptığım tatlılardan biraz kaçırdım ama iki gündür düzeltmeye başladım. Umarım tamamen kesebiliriz çünkü gerçekten hastalıkların tetikleyicisi şeker. Resmen bu haftayı bitkin, yorgun bir şekilde geçirdim yediğim o profiterollerin yüzünden:mad:

Kuru meyve tüketiyorum bende
Günde 2 3 porsiyon tabi
Şeker krizimi biraz bastırsın diye

Gördüğüm birkaç şekersiz diyette kuru meyve yoktu. Ben de yemeyeyim dedim. Zaten pek aram yok aslında kuru meyveyle, hatta elma ayva armut falanda çok sevmem ben. Meyveyide nar, portakal, mandalina gibi sulu seviyorum ben. Zaten Mersindeyim, mandalina heryerde genelde onu yiyorum. Ama baldan eminim, akrabalarımız baktı yazın, direk kovandan aldık :)

Kuru meyve tüketiyorum bende
Günde 2 3 porsiyon tabi
Şeker krizimi biraz bastırsın diye

Ben de yiyorum kuru meyve. Genelde günkurusu kayısı ya da hurma tercih ediyorum ama mesela kahvenin yanında 2-3 günkurusu ya da 2 hurma gibi. Hepsini birden yemiyorum, zaten ihtiyaç da duymuyorum artık fazlası içimi bayıyor. Sabah kahvaltıda bir tatlı kaşığı kadar tahin pekmez yiyorum onun da istek kesmesinde yeri çok büyük gerçekten. Şekeri bu kadar azaltabilmem tahin pekmez sayesindedir... 23 yıldır ağzıma pekmez sürmemiş olan ben ilk şekersiz beslendiğim zamanlarda pekmeze dadanmıştım, şimdi çok azalttım tabi her şeyin fazlası zarar :confused:

Ben de yiyorum kuru meyve. Genelde günkurusu kayısı ya da hurma tercih ediyorum ama mesela kahvenin yanında 2-3 günkurusu ya da 2 hurma gibi. Hepsini birden yemiyorum, zaten ihtiyaç da duymuyorum artık fazlası içimi bayıyor. Sabah kahvaltıda bir tatlı kaşığı kadar tahin pekmez yiyorum onun da istek kesmesinde yeri çok büyük gerçekten. Şekeri bu kadar azaltabilmem tahin pekmez sayesindedir... 23 yıldır ağzıma pekmez sürmemiş olan ben ilk şekersiz beslendiğim zamanlarda pekmeze dadanmıştım, şimdi çok azalttım tabi her şeyin fazlası zarar :confused:

Ben şekersiz diyette bir tarif gördüm
Sabah kahvaltısında onu içiyorum
1 yemek kaşığı yulaf, laktozsuz süt, bir hurma, yarım muz ve tarçın

Blenderdan çekip içiyorum. Tadı da enfes. Tok da tutuyor.

Bir de fark ettim ki ben şeker istemiyorum. Ben bir şeyler yemek istiyorum. Ağzım boş durunca rahatsız oluyorum. Dudak tiryakiliği olmuş artık.

Ondan arada kuru meyve atıyorum :D
Ama bu kez kuru meyveye dadandım. Demin 1 incir, bir hurma ve bir avuç elma kurusu yedim.

Bunu da azaltmak lazım.

Salçayı da yemeklere azıcık koyup gerisine annemin yaptığı domates sosundan ekliyorum

Henüz vücudumda bir şey hissedemedim. Cuma başladım. Biraz sabırsızlanıyorum sanırım.

Ama sanki göbeğimdeki şişlik gitti gibi. Şekerle alakalı olabilir mi? Eşim bile belin incekdi dedi

Bir de acayip üşüyorum. Şekersizlilten mi acaba. Bildiğiniz donuyorum

Bir de fark ettim ki ben şeker istemiyorum. Ben bir şeyler yemek istiyorum. Ağzım boş durunca rahatsız oluyorum. Dudak tiryakiliği olmuş artık.

Ondan arada kuru meyve atıyorum :KK70:
Ama bu kez kuru meyveye dadandım. Demin 1 incir, bir hurma ve bir avuç elma kurusu yedim.

Bunu da azaltmak lazım.

Salçayı da yemeklere azıcık koyup gerisine annemin yaptığı domates sosundan ekliyorum

Henüz vücudumda bir şey hissedemedim. Cuma başladım. Biraz sabırsızlanıyorum sanırım.

Ama sanki göbeğimdeki şişlik gitti gibi. Şekerle alakalı olabilir mi? Eşim bile belin incekdi dedi

Aşırı kilo kaybı olmuyor zaten. Benim tartı 3.5 kilo farketti ama pantalonlarım genişledi. Sanırım ödem atıyoruz. Ama en ama en ama eeeeen güzeli cildim parlıyor <3 4. haftanın başında başladı bu. Cildim sanki hem sıkılaştı, hem bir renk, parlaklık geldi. Cilt bakımına mı gittin diyor sitedekiler o derece fark etti ve kaldı.

Ondan arada kuru meyve atıyorum :KK70:

Bunu da azaltmak lazım.

Kesinlikle şekerden. Zaten yediğimiz tatlılar direkt göbek olarak karın kaslarımızın üstünü örtüyor :-)

:halay:Merhabayııııınnnn. Ben bugün 6. haftamı tamamladım. Şu 6 haftada ki maruzatlarım; unutup içtiğim yarım su bardağı gazoz, bayat mı diye ısırdığım bisküvi köşesi, yurtdışından gelen bir tatlıdan ufak bir parça yarım küp şeker kadar şekeri var ve 2 yemek kaşığı teriyaki sosta ne kadar şeker varsa işte. Bu arada yanımda hırla gürle tatlı yendi :D kimse sakınmadı, herkes şimdi ye sonra yeme diye yedirmeye çalıştı. İnsanlara şeker yemiyorum deyince kokain kullanıyorum demişsin gibi bakıyorlar :D Eşim mutfak hünerlerini geliştirip şekerpare yapacak kadar ilerledi. Tadına bile bakmadım yaptıklarının diye trip seviyesini de ilerletti bu arada. Kızımı kendim gibi beslemeye çalıştım ama o arada çuku demeyi öğrendi. O derece başarısızım bu konuda :D
Tartım bozulduğu için tartılmadım bugün ama genel olarak bir rahatlama var kıyafetlerde ve sanki acayip ödem attım. Daha sert oldu vücudum.

Back
X