Unutup içersen bozulmaz bacımBende bugün başladım
Ama akşam unutup salep içtim![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Unutup içersen bozulmaz bacımBende bugün başladım
Ama akşam unutup salep içtim![]()
Unutup içersen bozulmaz bacım![]()
Bende acayip tatlı yemeye başlamıştım son aylarda. Ama aslında kilo vermek için değilde daha çok sağlık sorunlarından bıraktım. 3 kilo verdim, kaldı öyle. Ekmek yemiyorum zaten ama pilav makarna börek mörek falan yemeye devam ettiğim için vermiyorum.Cidden kilo verdiniz mi?
5 kilo vermek istiyorum. Tatlıya aşırı düşkünüm.
Neye dkkat etmrliyim baka
Pilav ekmek vs yediniz mi
Bence sen tek başına gayet iyisin ama ortama dayanamıyorsun. 60 gün yemeyip tatilde yedim demiştin ya ondan öyle söylüyorum. Bugün bizde misafirlikteydik, bana da ee bir ince dilim pasta ye nolacak diyorlar. Şekeri bırakmak Türk insanının kavrayabileceği bir durum değilSelamlar
Ben de regl döneminden geçtim, üstüne bir de misafirlerimiz falan vardı biraz şeker tüketimim oldu o yüzden. Yarından itibaren rafine şekersiz düzenime geri dönmeyi planlıyorum![]()
Bence sen tek başına gayet iyisin ama ortama dayanamıyorsun. 60 gün yemeyip tatilde yedim demiştin ya ondan öyle söylüyorum. Bugün bizde misafirlikteydik, bana da ee bir ince dilim pasta ye nolacak diyorlar. Şekeri bırakmak Türk insanının kavrayabileceği bir durum değil![]()
Valla iki gün önce eşim bir yandan bir şey anlatıp bir yandan Nutella kaşıklıyorduKesinlikle doğru tespit yaayemiyorum ben şekeri bıraktım diyorum eee kilon yok ki pearl diyorlar eeeee kilo için yapmıyorum ki sağlık için diyorum heeemmm sen de haklısın tabi diyorlar sonra
Tek yaşasam kesinlikle hiç bırakmadan sürdürürüm bi de ailemle olunca çok daha zor. Evlensem de kesin şekersiz yaşarız ama babamla yaşarken bi de aktif olarak misafir geliyorsa şekeri kesmek çok zorrr![]()
Valla iki gün önce eşim bir yandan bir şey anlatıp bir yandan Nutella kaşıklıyordukızım zaten küp şekerin bile peşinde. Birde eşim tatlı yemiyoruz, tatlı yap, herkesin eşi kek mek yapıyor, ben niye eksik kalıyorum diyor sürekli. Evlenince daha da zor yani. Ancak tombik yada diyabet bulacaksın da öyle :)
Ooo süpermiş, ufukta umut varNe tatlısınızerkek arkadaşım da çok sever tatlıyı ama ben ona şekersiz hurmalı yulaflı falan tatlılar yaparak alıştırdım şimdi o istiyor dizginle beni bu şekerden uzak tut diye
![]()
Ne tatlısınızerkek arkadaşım da çok sever tatlıyı ama ben ona şekersiz hurmalı yulaflı falan tatlılar yaparak alıştırdım şimdi o istiyor dizginle beni bu şekerden uzak tut diye
![]()
Ay bize tarif verir misiniz?
Yemeğe salça koymuyorum, kızımda sevmiyor zaten sorun olmuyor. Ketçap, mayonez tüketmiyorum. Aldığım herşeyin arkasını okuyorum şeker var mı diye. Kuru meyve ve diyet paketli yiyeceklerde tüketmiyorum. Kahveyi en başta tatlandırıcı ile içiyordum, onu da bıraktım. Sütsüz şekersiz içiyorum. Günde 2 meyve sınırı koydum kendime. Birde arada ballı hurmalı şeyler yiyorum. Yani işlenmiş şeker, pancar şekeri, şeker kamışı şekeri, glikoz şurubu, mısır şurubu sıfır. Makarna, pilav yemeye devam ediyorum. Kahvaltıda bir dilim ekmek bir de. Vücut zaten karbonhidratı glikoza çevirip direk beyine gönderiyor kullansın diye. O yüzden sersemliğim, şeker düşmelerim, başdönmelerim yok. Geçen ay 45e kadar düşmüştü şekerim manyakça beslenmekten. Bi bakıyorum 45, 4 saat sonra 130 falan. Saçma sapandı.Gerçekten şekersiz mi besleniyorsunuz
Yemeğe salça koymuyor musunuz?
100 grm salçada 12.5 gram şeker var
Sütte de var
Gerçekten şekersiz mi besleniyorsunuz
Yemeğe salça koymuyor musunuz?
100 grm salçada 12.5 gram şeker var
Sütte de var
Evet ya soslar beni de şok etti. Acı sosların içinde var. Shiracca severiz eşimle beraber, gülerek aldım elime ve şok, kek gibi yazıyor sugar diye. Peynirli sosa bakıyorum orda, soyaya bakıyorum orada, nar ekşisinde, barbeküde herşey de var. Kızımla çubuk kraker yiyeyim dedim ; bam glikoz şurubuŞekersiz derken ben rafine şekeri kastediyorum yani buna meyve şekeri olan fruktoz ve süt şekeri laktoz dahil olmuyor. Zaten paketlerin arkasındaki tabloda şeker kısmı bu ikisini de içeriyor o yüzden tablodaki şeker oranı değil de içindekiler kısmında direkt olarak "şeker" diye yazması önemli şeker içerdiğini anlamak için. Ben pakete girmiş hicbir ürünü tüketmemeye çalışıyorum; gofret, çikolata, meyve suları, soslar.... Özellikle soslar çok tehlikeli çünkü tuzlu oldukları halde içerikleri neredeyse sırf şekerden oluşmakta. Salça demişsiniz, biber salçasını getirttiriyoruz biz Antepten, domates salçasını da yazın anneannem yapıyor o da doğal olduğu için benim açımdan salça problemli bir ürün değil :) Bu aralar kendi yaptığım tatlılardan biraz kaçırdım ama iki gündür düzeltmeye başladım. Umarım tamamen kesebiliriz çünkü gerçekten hastalıkların tetikleyicisi şeker. Resmen bu haftayı bitkin, yorgun bir şekilde geçirdim yediğim o profiterollerin yüzünden![]()
Yemeğe salça koymuyorum, kızımda sevmiyor zaten sorun olmuyor. Ketçap, mayonez tüketmiyorum. Aldığım herşeyin arkasını okuyorum şeker var mı diye. Kuru meyve ve diyet paketli yiyeceklerde tüketmiyorum. Kahveyi en başta tatlandırıcı ile içiyordum, onu da bıraktım. Sütsüz şekersiz içiyorum. Günde 2 meyve sınırı koydum kendime. Birde arada ballı hurmalı şeyler yiyorum. Yani işlenmiş şeker, pancar şekeri, şeker kamışı şekeri, glikoz şurubu, mısır şurubu sıfır. Makarna, pilav yemeye devam ediyorum. Kahvaltıda bir dilim ekmek bir de. Vücut zaten karbonhidratı glikoza çevirip direk beyine gönderiyor kullansın diye. O yüzden sersemliğim, şeker düşmelerim, başdönmelerim yok. Geçen ay 45e kadar düşmüştü şekerim manyakça beslenmekten. Bi bakıyorum 45, 4 saat sonra 130 falan. Saçma sapandı.