Saf ve çok iyi niyetli olmaktan nasil kurtulabilirim?

Biliyorsunuz ki toplumumuzda saf insanlar hep dislanir. Hep kurnazlar gözü açıklar el üstünde tutulur. Ama biz ailecek boyleyiz. İnsanlara çok çabuk kanıyor, hemen yardıma koşuyoruz. Sonra da gelsin kazık...
Bi arkadaşım bana erkekler gözü açık kızları severler sen çok saf ve iyi niyetlisin ama senin hoşlandığin tipler bu tarz kızları sevmiyorlar dedi. Haklı aslında. Yillar onceki sevdigim de bu kiz cok saf demis. Bu yuzden reddetmis beni
Ne yaparsam yapayım bu safliktan kurtulamiyorum. Bu yuzden hep yalnız olmayı tercih ediyorum. Çünkü insanlar bununla hep alay ediyorlar :KK43: Bu safliktan kurtulmanın yolu yok mu?
Konuyu takipteyim.
Saflıktan kurtulma dersleri 101 diye bir şey olsa gerçekten
Alem tilki olmuş

Biliyorsunuz ki toplumumuzda saf insanlar hep dislanir. Hep kurnazlar gözü açıklar el üstünde tutulur. Ama biz ailecek boyleyiz. İnsanlara çok çabuk kanıyor, hemen yardıma koşuyoruz. Sonra da gelsin kazık...
Bi arkadaşım bana erkekler gözü açık kızları severler sen çok saf ve iyi niyetlisin ama senin hoşlandığin tipler bu tarz kızları sevmiyorlar dedi. Haklı aslında. Yillar onceki sevdigim de bu kiz cok saf demis. Bu yuzden reddetmis beni
Ne yaparsam yapayım bu safliktan kurtulamiyorum. Bu yuzden hep yalnız olmayı tercih ediyorum. Çünkü insanlar bununla hep alay ediyorlar :KK43: Bu safliktan kurtulmanın yolu yok mu?
Canim saflık değil o.tamamiyle terbiye iyi niyet temizlik.insanlar edepsizligi marifet sandığı için sana garip bakiyirlardir.degeri bilinmeyen ama azınlık olarak kalan bir gruptansin.bence çok değerlisin

Yediğin kazigin ölçeğine göre level atliyosun.Angelstan devile doğru basamak basamak.Ben henüz ortalardayim bir gün big boss olucam inş.:)

burcun akrep değil ama doğum haritasında bir sürü akrep burcu niteliği olan biri olarak her türlü ketumluk, sinsilik özellikle de iş hayatında benden sorulur :)
ama sinsilik dediğim kimseyi işten etme gibi değil de, bişey çaktırmadan kim ne demek istiyor falan ağızlarından laf alma da iyiyimdir :)

burcun akrep değil ama doğum haritasında bir sürü akrep burcu niteliği olan biri olarak her türlü ketumluk, sinsilik özellikle de iş hayatında benden sorulur :)
ama sinsilik dediğim kimseyi işten etme gibi değil de, bişey çaktırmadan kim ne demek istiyor falan ağızlarından laf alma da iyiyimdir :)
Benim yükselen akrep :) Bende tasiyorum çoğu özelliğini.Ana burcum yengeç anlamiyorlarda iyi miyim kötü muyum :D

Görüyorum ki piyasada açık varmış. Saflıktan cinliğe doğru diye kurs açsam köşeyi dönerim galiba 😂😂 İşi bi de ponzi piramidine çevirirsem ohh gelsin paracıklar.... Hedef kitle zaten saflar olduğu için zorlukta çıkmaz. Çiftlikbank Tosundan sonra yeni gözdeniz olmaya geliyorum. Bekleyin beni Saflar ve kendini daima saf hissedenler 😅😅

Ben de iyi niyetliyim insanlara kolay kolay kim nefret kıskançlık ve ustten bakma tarzında duygular besleyemem.. biri bir şey anlatır hepsine inanırım.
Ama bu demek değildir ki herkesi kendim gibi sanıyorum.
Çok kötü insanlar da var. Onlara kolay kolay yüz vermemeyi öğrendim zamanla. Kendimi kullandirmamayi öğrendim. Kimseyi kullanmam ama kendimi de kullandirmam. Kul hakkını çok önemsiyorum. Onemsemeyenlere de yol veriyorum. Benden bu kadar.

Görüyorum ki piyasada açık varmış. Saflıktan cinliğe doğru diye kurs açsam köşeyi dönerim galiba 😂😂 İşi bi de ponzi piramidine çevirirsem ohh gelsin paracıklar.... Hedef kitle zaten saflar olduğu için zorlukta çıkmaz. Çiftlikbank Tosundan sonra yeni gözdeniz olmaya geliyorum. Bekleyin beni Saflar ve kendini daima saf hissedenler 😅😅
Kandırıla kandırıla bir hal oldum.
Bana Saflıktan kurtaranın kırk yıl kölesi olurum 😁

Ya asıl saflık, bunun farkında olmamak değil midir?
Ben çok safım diyenler bana pek saf gelmez. 🤣

Konu bana iş mülakatlarini hatırlattı,

-Zayif noktalariniz nelerdir?
=dürüst, iyi niyetli ve işkolik olmam.

Konu sahibi iyi niyetli bir insan zaten sevgilim olsun da nasıl olursa olsun motivasyonuyla iyi niyetli olmaktan vazgeçmeyi düşünmez, zaten bu vazgeçilebilecek bir özellik de değildir, ya iyi niyetlisindir ya değilsindir. Tecrübelerle insanlara daha objektif bakmayı öğrenebilirsin ve iyi niyetini suistimal ettirmemeyi öğrenirsin.

Benim yükselen akrep :) Bende tasiyorum çoğu özelliğini.Ana burcum yengeç anlamiyorlarda iyi miyim kötü muyum :KK70:

ben akrep enerjisi severim ya :)
kaos, sinsilik, strateji ahah

şaka bi yana cidden hafif sinsilik iyidir, insanlara kötülük etmek için değil, kendini kimden koruyacağını bilmek için :)

Kendimden örnek vereyim kazık yiye yiye akillandim. Bazıları doğuştan cin gibi olur ama onlar ailelerinden öğreniyorlar yalan dolan entrikayi. Benim ailemde de yoktur gelen giden dolandirdi bizi. Akillandik akillanmasina ama pahalıya mal oldu

Ne gibi saflık? Biraz örneklendirseniz?

Konu bana iş mülakatlarini hatırlattı,

-Zayif noktalariniz nelerdir?
=dürüst, iyi niyetli ve işkolik olmam.

Konu sahibi iyi niyetli bir insan zaten sevgilim olsun da nasıl olursa olsun motivasyonuyla iyi niyetli olmaktan vazgeçmeyi düşünmez, zaten bu vazgeçilebilecek bir özellik de değildir, ya iyi niyetlisindir ya değilsindir. Tecrübelerle insanlara daha objektif bakmayı öğrenebilirsin ve iyi niyetini suistimal ettirmemeyi öğrenirsin.

İyi niyet zaten salak olmak demek değildir dimi. İyi niyetini yerine göre kullanmayınca, ya da gelecek fena hareketi sezip ona göre davranınca kötü niyetli olmuyoruz ki. Anam, amma da çok niyet kelimesi kullandım. 🤣🤣

Nasi bi saflik derecen ne alik alik baka kaliyonmu yani kendini gelistirmeyle basla ise kitap oku youtubedan video bak kendini egit safliga gelince iyi kalpli ol ama hakkini yedirme kendini savun

Back
X