Saf ve çok iyi niyetli olmaktan nasil kurtulabilirim?

İyi niyet zaten salak olmak demek değildir dimi. İyi niyetini yerine göre kullanmayınca, ya da gelecek fena hareketi sezip ona göre davranınca kötü niyetli olmuyoruz ki. Anam, amma da çok niyet kelimesi kullandım. 🤣🤣

Evet zıt şeyler değil kesinlikle, bir insan hem açıkgöz hem de iyi niyetli olabilir, ya da hem saf hem fesat.

Açıkgöz insanları olumsuz gibi yazmış konu sahibi ama ben açıkgöz insanları daha çok severim, hele bazıları ne kendi hakkını yedirir ne de başkasının, dediğiniz gibi herhangi bir fenalığa karşı tedbir alır, kendini baskasinin insafina birakmaz, kendisini garantiye alir. Bu iyi niyetle ya da kötü niyetle alakalı değil bence.

Biliyorsunuz ki toplumumuzda saf insanlar hep dislanir. Hep kurnazlar gözü açıklar el üstünde tutulur. Ama biz ailecek boyleyiz. İnsanlara çok çabuk kanıyor, hemen yardıma koşuyoruz. Sonra da gelsin kazık...
Bi arkadaşım bana erkekler gözü açık kızları severler sen çok saf ve iyi niyetlisin ama senin hoşlandığin tipler bu tarz kızları sevmiyorlar dedi. Haklı aslında. Yillar onceki sevdigim de bu kiz cok saf demis. Bu yuzden reddetmis beni
Ne yaparsam yapayım bu safliktan kurtulamiyorum. Bu yuzden hep yalnız olmayı tercih ediyorum. Çünkü insanlar bununla hep alay ediyorlar :KK43: Bu safliktan kurtulmanın yolu yok mu?

Bankacihanim07 Bankacihanim07 yapman gereken şey çevreni çok iyi gözlemlemek, arkadaşlarını akrabalarını. Sadece kendi tecrübelerinden değil başkalarınkinden de yararlan. Mesela bir akraban bir mal alirken dolandırıldı mı? Bundan ders çıkar kardeşinden bile ev/araba alsan asla kendini kimsenin insafına bırakma, gerekirse ek masraf olsun yine de kanunlara uygun şekilde garantiye al kendini.

İnsanlar senin iyi niyetini kullanıp seni zarara mi sokuyor? Taleplerine hayır diyemiyor musun? Cevap vermeden önce birkac tane her durumda soylenebilecek ve sana zaman kazandirabilecek bahanen hazir olsun, sonra sakince düşün, çevrende aklına guvenebileceğin biri varsa ona da danış sonra kabul et ya da etme.

Saflık çok farklı boyutlarda olabilir o nedenle tam olarak nasıl bir sorunun olduğunu anlayamadim çevrende sürekli senin üzerine gelen, seni tersleyen biri mi var?

Saflıkla ilgili daha belirgin örnekler verebilirsen belki daha iyi yardim edebiliriz.

Ben bunun züğürt tesellisi olduğunu düşünüyorum kimsenin de öyle gerçekten saf/iyi niyetli filan olduğuna inanmıyorum gayet herşeyin farkındasınız dediğiniz gibi alık bişe olsanız bunu dert edip buraya yazmazdınız. İşler istediğiniz gibi gitmiyor yanlış kişilere maddi/manevi yatırım yapıyorsunuz belli ki ama bu saflık/iyi niyetlilik değil. Maşallahınız var bence 🥳

Eğer bu durumu ciddiye almazsanız üzülerek öğreneceksiniz ki bunu istemezsiniz. En güzeli herkese 50 puan vermek, dış görünüşe,gülüşe bakmadan herkese aynı puanı vermelisiniz. Zamanla insanlar bu puanı arttırabilir, veya azaltabilir. Benim yaklaşımım bu şekilde insanlara, ve daha davranışlarını kestiremediğim az insan olmuştur. Umarım insanları önce gözlemleyip veya size bir şekilde etki etmelerine izin verip ona göre puan verebilirsiniz

Birisiyle tanistiginda ona hemen 100 puan verip herseyini ortaya dokme. Once 50 puan ver. Notr ol. Onu tanidikca mesela sana kotuluk yaparsa verdigin puani geri al. Sana iyilik yaparsa da yavas yavas artir puanini.
Bu arada insanlardan kacarak iyiyi kotuyu ogrenemezsin. Herkes kazik yiyie yiye buyuyor. Etrafinda sana kotuluk yapanlari cikar hayatindan. Sepetindeki curuk elmalari ayikla yani. Bir de kurallarin olsun, prensiplerin. Ve gerektiginde de yapmak istemedigin seylerde hayır kelimesini kullanmayi ogrenmelisin.

Beni yanlış anlamayın ama neden konularınız hep erkeklerle ilgili?

Estetik nedenleri, hoşlanma, saf olma hepsi bi şekilde erkeklerin hoşlanmasına ve beğenmesine bağlanıyor konularınızda.
Bence takılmayın artık buna.

Saf olmak, insanlara çabuk inanmak, şu kötü dünyada size erkeklerin beğenmemesinden daha çok zarar verir.

Böyle şeyler darbe yiye yiye öğreniliyor genelde. Umarım yemezsiniz tabi ki. İyi niyetli davranmaya devam edin ama kimseye %100 güvenmeyin. Haberlerde, sağda solda duyuyoruz, millet en yakınına bile güvenemiyor.
Hayır demeyi bilin. Mesela arkadaşlarınız buluşmak istedi, siz istemiyorsanız hayır diyin, başka zaman diyin. Çok basit bir şey ama hayır demeyi öğrenebilirsiniz.
Size söylenen/yapılan bir şeyin arkasını kollayın takip edin. Doğru mu söylendi vs bilmiyorum aklıma pek örnek gelmedi böyle.
İnsanların başkalarına davranışlarını gözlemleyin. Bazen siz işin içinde olunca anlamayabiliyorsunuz ama başkasına yapılan bir yanlışı, haksızlığı daha net görebilirsiniz. Örneğin birisi sizin yanınızda sürekli birilerinin sırlarını anlatıyor dedikosunu mu yapıyor? Sizinkini yapmaması için hiçbir sebep yok. Her sırrınızı vermeyin, her güzel şeyi anlatmayın. Bunun gibi şeyler.

Beni yanlış anlamayın ama neden konularınız hep erkeklerle ilgili?

Estetik nedenleri, hoşlanma, saf olma hepsi bi şekilde erkeklerin hoşlanmasına ve beğenmesine bağlanıyor konularınızda.
Bence takılmayın artık buna.

Saf olmak, insanlara çabuk inanmak, şu kötü dünyada size erkeklerin beğenmemesinden daha çok zarar verir.

Sevilmemek çok kötü bir şey. Beni saf diye reddeden erkek eminim ki evlenirken saf koz arayacak. Türk erkeklerinin çoğu böyle. Saf olmak kötü bir şey değil ki? Sevilince saf diye beğenmiyorlar sonra saf kız yok diye agliyorlar.

Sevilmemek çok kötü bir şey. Beni saf diye reddeden erkek eminim ki evlenirken saf koz arayacak. Türk erkeklerinin çoğu böyle. Saf olmak kötü bir şey değil ki? Sevilince saf diye beğenmiyorlar sonra saf kız yok diye agliyorlar.
Dünya erkekler ve evlenmek üzerine kurulu değil. Valla değil bak. Nolur çıkın şu kafadan. Gerçekten her konunuz erkeklerle ve onlara nasıl hoş görüneceğimiz hakkında. Bu konuda da sizi saf diye reddetti diye sorun ettiniz büyük ihtimalle.

Sende bana takıl çekirge 😂
Pai mei Usta beni de al. Laf vuran kişinin iltifat ettiğini sanıp minnetle teşekkür edip, tam 4 sene sonra ne demek istediğini anlamış bir zavallı öğrenci var karşında. Örnekler çoğaltılabilir 😆

Biliyorsunuz ki toplumumuzda saf insanlar hep dislanir. Hep kurnazlar gözü açıklar el üstünde tutulur. Ama biz ailecek boyleyiz. İnsanlara çok çabuk kanıyor, hemen yardıma koşuyoruz. Sonra da gelsin kazık...
Bi arkadaşım bana erkekler gözü açık kızları severler sen çok saf ve iyi niyetlisin ama senin hoşlandığin tipler bu tarz kızları sevmiyorlar dedi. Haklı aslında. Yillar onceki sevdigim de bu kiz cok saf demis. Bu yuzden reddetmis beni
Ne yaparsam yapayım bu safliktan kurtulamiyorum. Bu yuzden hep yalnız olmayı tercih ediyorum. Çünkü insanlar bununla hep alay ediyorlar :KK43: Bu safliktan kurtulmanın yolu yok mu?
bunlari biliyorsaniz neden saf olabiliyorsun..
hayır demesini bileceksiniz.

Pai mei Usta beni de al. Laf vuran kişinin iltifat ettiğini sanıp minnetle teşekkür edip, tam 4 sene sonra ne demek istediğini anlamış bir zavallı öğrenci var karşında. Örnekler çoğaltılabilir 😆
Relax ol çekirgem... 3-6 hafta arası hızlandırılmış kursla seni ve diğer çekirgelerimi görümce level cinliğe, 6 hafta sonrasında da Elti seviyesi çakallığa çıkartabilirim. Takıl peşime sende 🤣🤣

İyide daha yaşınız çok genç, nerden biliyorsunuz bundan sonra sevilmeyeceğinizi?
Ciddiye almayın bu erkekleri bu kadar, kendinizi birine beğendirmeye çalışmayın boşverin herşey olacağına varır

Toplumda lodoscu,cakal,kurnaz,uyanik ve aklindan pislik eksik olmayan insanlar prim yapiyor diye onlardan olmaniz gerekmiyor. Sadece akilli ve zeki olmaniz yeterli

Back
X