- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
Öyle kolay bulaşıyo ki havadan nefesten bile geçebiliyo.. böyle bi şey için nasıl önlem alınmaz? El kadar bebekler perişan oluyo.. inanın artık hastalık gelişmeye başladı bende. Parka gidiyoruz veya gezmeye gidiyoruz ya eve girer girmez oğlumu kucaklayıp hemen banyoya götürüyorum yıkıyorum. Zaten dışarda giydiğini 1 saat de giyse eve girince hemen kirli sepetine atıyorum ve hiçbi şeyini ütülemeden giydirmiyorum. Bu kadar yapma hiç iyi değil diyenler oluyo ama rahat davrandığım zamanları da gördüğüm için böylesi iyiO hastalığa yakalanmayan Türk çocuğu kalmayacak yakında, kimden duysam benimki de oldu diyor. Bu aralar hele salgın.
O hastalığa yakalanmayan Türk çocuğu kalmayacak yakında, kimden duysam benimki de oldu diyor. Bu aralar hele salgın.
Aynen öyle cnm keyfe keder araştırıp karar vermedim alejriye rağmen yaptırıcaktım ama doktorLAR müsade etmedi. Rota zaten yumurta embriyosunda olgunlaştırılan bi aşıymış bizim sarısına bile alerjimiz var. Yaptıranlar yaptırmayanlardan daha çok eleştirir olmuş hayret ediyorum saygı duymak diye bi kelime kalmamış. Benim bebeğimin sağlığı beni ilgilendirir toplum sağlığı için hepatit istedim ama doktor dursun dedi çocuğum perişan olucak niye yaptırayım. Beni önce bebeğim ilgilendirir.Arkadasin durumunda etkiler fazla oldugu icin doktorlar yaptirmamayi tercih etmis iste. Siz de hani ben oyle doktor gormedim faln demissiniz. Cok da beni ilgilendiren bir konu degil yani. Soylemek istedigim sey su; ben onlemimi alirim bana zarar vermedigi surece baskalarinin fikirlerine saygi duyarim. Ustelik yorumda doktor gozetiminde boyle bir karar verilmis. Öcü muamelesi yamaya gerek yok insanlara.
Bu hastalık 3 4 yıldır hortladı ülkemizde. Ve bi defa geçirse bile çocuk 2.defa tekrar etmiycek gibi bi durum yok bu hastalıkta. Ve böyle ciddi bi durumken nasıl önemsenmez nasıl bu kadar rahat davranılır aklım almıyor gerçektenBu virüsün
Antalya'da olduğunu okumuştum orda havuza giren çocuklarda çıkıyormuş ve bir kaç aydır konuşulan mevzu
Bu hastalık 3 4 yıldır hortladı ülkemizde. Ve bi defa geçirse bile çocuk 2.defa tekrar etmiycek gibi bi durum yok bu hastalıkta. Ve böyle ciddi bi durumken nasıl önemsenmez nasıl bu kadar rahat davranılır aklım almıyor gerçekten
Al benden de o kadar az önce de yazmıştım gerçi çocuk dışarı çıkmaya görsün eve girer girmez yıkıyorum hemen..Valla tarihe karışan hastalıklar yeniden hortladi ,savaş mağdurlarına destek olalım tabi ama sağlık kontrolleri yapılmadan alınınca sonuc bu oluyor işte ,sen ben çocuklarımızı koruduk ama okula gittiklerinde virüslü çocuklarla illaki denk gelecekler
Çocuğu camasir suyuyla silesim geliyor parktan gelince o derece takıntı haline getirdim
Al benden de o kadar az önce de yazmıştım gerçi çocuk dışarı çıkmaya görsün eve girer girmez yıkıyorum hemen..
P.tesi okula başlıycak ve napıcağımı düşünüyorum kara kara.. kış günü hergün hergün nasıl yıkıycam ben bu çocuğu diyorum ama yapıcak başka bi şey yok gibi görünüyo
Zaten paketli tüketmiyoruzmeyve suyu salça makarna un süt yoğurt vs hepsiiiiii doğal çok şükür dediğin aşı yaptırmayan ve kanserojenlerin dibine vurmakta ayrı bi saçmalık
internette bakarken öyle bir sey okumuştum da doğru yorumladiysam eğer birde siz bakın resmi atayım
9.madde
prim usülü olmasa bu kadar ilgi olmaz sanırım.
gebelikte ve bebeklik çağında sık sık çağrılıyoruz :)
E tabiki prim usulü yoksa hangi devlet hemşiresi sık sık arar da çağırır kontrole. Aileden biri gibi olmuştu hamileyken
işte o süt alerjisi çoklu besin değil önce burada yaptırmayanlara hakaret saçanlarım üslubunu eleştir bence
çok kötü oldu cnm malaseef. Allah tan şanslıydım doktorlar dikkatliydi buradakiler bırakmadılar kanlı kaka hiç görmedik hiç hasta olmadı çok şükür yoksa bende rota yaptırıcaktım yeğnim ağır geçirdiğinden dolayı. Bende sandıklarını yiyemiyor um keşke yaptırmasaydım hepatitide nasip artık napalım bundan sonrasına dikkat edicez toparlayıp büyüsünler gerekenler yapılır
Allah şifa versin evlatlarımızı korusun.
mesela gebelikte kullanılan ilaçlar, anne babanın geçmişi, genetiği de etken olabilir.
her annenin hamileliği dahi aynı değil. ben çok rahat gebelik yaşarken, komşumun her gebeliğinde böbrek sorunları çıkıyordu, doğum yapınca normale dönüyordu.
risk her şeyde mevcut. antep fıstığı alerjisi dahi öldürebiliyor. halamın gelinini arı ısırdı, komaya girdi.
bu örneklere bakarak arılar, fıstıklar çok tehlikeli, uzak durun denebilir mi?
benim de cevize alerjim var. ne zaman yesem aft olur. ama yiyorum çok da severim.
işte o süt alerjisi çoklu besin değil önce burada yaptırmayanlara hakaret saçanlarım üslubunu eleştir bence
çok kötü oldu cnm malaseef. Allah tan şanslıydım doktorlar dikkatliydi buradakiler bırakmadılar kanlı kaka hiç görmedik hiç hasta olmadı çok şükür yoksa bende rota yaptırıcaktım yeğnim ağır geçirdiğinden dolayı. Bende sandıklarını yiyemiyor um keşke yaptırmasaydım hepatitide nasip artık napalım bundan sonrasına dikkat edicez toparlayıp büyüsünler gerekenler yapılır
Allah şifa versin evlatlarımızı korusun.
mesela gebelikte kullanılan ilaçlar, anne babanın geçmişi, genetiği de etken olabilir.
her annenin hamileliği dahi aynı değil. ben çok rahat gebelik yaşarken, komşumun her gebeliğinde böbrek sorunları çıkıyordu, doğum yapınca normale dönüyordu.
risk her şeyde mevcut. antep fıstığı alerjisi dahi öldürebiliyor. halamın gelinini arı ısırdı, komaya girdi.
bu örneklere bakarak arılar, fıstıklar çok tehlikeli, uzak durun denebilir mi?
benim de cevize alerjim var. ne zaman yesem aft olur. ama yiyorum çok da severim.
bu konuda bir arkadaşın yazdığı gibi allerjen madde tesbit edilip, o madde ayıklanarak da aşılama yapılıyormuş.Aynen kızımınki de çoklu besin alerjisi
Bakın ben doktora sordum, rota aşısı yaptırabilir miyiz diye. Doktor tabi ki yaptırın alerjiyle bir alakası yok dedi. Halbuki başka doktorlar bağırsak tepkili bebeğe kesinlikle yapılmaz diyorlar. Güvendik yaptırdık ve çocuğum ne hale geldi. Doktor değiştirdik (iyi ki). 2. Dozu yaptırmamamızı söyledi çünkü araştırmalar henüz alerji ve aşılar arasındaki bağlantıyı kanıtlayamamış karar sizin dedi. Etkileyip etkilemeyeceği bile belli olmayan bir konuda beni yanlış yönlendirdi ilk doktor. Benim kızdığım budur.
Ben yine de tercih meselesi oldugunu dusunuyorum. Tabiatin bir isleyis sistemi var. Bir yerden mudahale edince tabiat baska yerden ayiklamaya devam ediyor. Virusleri de asla tamamen yok edemeyiz. Etmemeliyiz de. Ekosistemden bir yilani bir kelebegi bile cekip alsak sistem etkilenir. Biz bireysel olarak elimizden geldigince tibbi onlemimizi aliriz baskasinin bedenine karisamayiz. Asilarin yaygin kullanilmasi kar zarar ilkesine gore yapiliyor. Faydasi zararina gore daha fazla cocuklarimizi koruyor ama bazi cocuklari korumuyor hatta zarar verebiliyor. 10000'de bir de olsa birini etkiliyor. O zaman durumla yuz yuze kalacak kisi anne ve cocuk oldugu icin kimsenin karisma hakki oldugunu dusunmuyorum.Alerjisi olan özel durumlu çocukların aşılanıp aşılanmayacağı tabi ki tercihe bağlıdır. Sorun alerji olan çocukların aşısı değil ki. Bir sorunu olmadan keyfi olarak aşı yaptırmayanlar. Bakın hastalık kapıldıktan sonra aşı yapılan tek hastalık kuduzdur. Çocuklarını kuduz köpek ısırsa acaba o zaman da aşı zehirdir yaptırmayalım diyebilecek mi aşıya karşı olan anneler?
Bayramda yeğenim Bodrum'da el-ayak-ağız hastalığı kapmış. 1 yaşını yeni doldurdu. Doktor salgın var demiş. O kadar korktum ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?