Sağlık ocağında sinirim bozuldu

O hastalığa yakalanmayan Türk çocuğu kalmayacak yakında, kimden duysam benimki de oldu diyor. Bu aralar hele salgın.
Öyle kolay bulaşıyo ki havadan nefesten bile geçebiliyo.. böyle bi şey için nasıl önlem alınmaz? El kadar bebekler perişan oluyo.. inanın artık hastalık gelişmeye başladı bende. Parka gidiyoruz veya gezmeye gidiyoruz ya eve girer girmez oğlumu kucaklayıp hemen banyoya götürüyorum yıkıyorum. Zaten dışarda giydiğini 1 saat de giyse eve girince hemen kirli sepetine atıyorum ve hiçbi şeyini ütülemeden giydirmiyorum. Bu kadar yapma hiç iyi değil diyenler oluyo ama rahat davrandığım zamanları da gördüğüm için böylesi iyi

Aynen öyle cnm keyfe keder araştırıp karar vermedim alejriye rağmen yaptırıcaktım ama doktorLAR müsade etmedi. Rota zaten yumurta embriyosunda olgunlaştırılan bi aşıymış bizim sarısına bile alerjimiz var. Yaptıranlar yaptırmayanlardan daha çok eleştirir olmuş hayret ediyorum saygı duymak diye bi kelime kalmamış. Benim bebeğimin sağlığı beni ilgilendirir toplum sağlığı için hepatit istedim ama doktor dursun dedi çocuğum perişan olucak niye yaptırayım. Beni önce bebeğim ilgilendirir.

Bu virüsün
Antalya'da olduğunu okumuştum orda havuza giren çocuklarda çıkıyormuş ve bir kaç aydır konuşulan mevzu
Bu hastalık 3 4 yıldır hortladı ülkemizde. Ve bi defa geçirse bile çocuk 2.defa tekrar etmiycek gibi bi durum yok bu hastalıkta. Ve böyle ciddi bi durumken nasıl önemsenmez nasıl bu kadar rahat davranılır aklım almıyor gerçekten

Valla tarihe karışan hastalıklar yeniden hortladi ,savaş mağdurlarına destek olalım tabi ama sağlık kontrolleri yapılmadan alınınca sonuc bu oluyor işte ,sen ben çocuklarımızı koruduk ama okula gittiklerinde virüslü çocuklarla illaki denk gelecekler

Çocuğu camasir suyuyla silesim geliyor parktan gelince o derece takıntı haline getirdim

Al benden de o kadar az önce de yazmıştım gerçi çocuk dışarı çıkmaya görsün eve girer girmez yıkıyorum hemen..

P.tesi okula başlıycak ve napıcağımı düşünüyorum kara kara.. kış günü hergün hergün nasıl yıkıycam ben bu çocuğu diyorum ama yapıcak başka bi şey yok gibi görünüyo

Elimizden geldiğince önlemi bizim almamız gerekiyor ne yazık ki toplu kullanılan yerler hep mikrop yuvası Allah hepsini korusun bebelerin

Zaten paketli tüketmiyoruz meyve suyu salça makarna un süt yoğurt vs hepsiiiiii doğal çok şükür dediğin aşı yaptırmayan ve kanserojenlerin dibine vurmakta ayrı bi saçmalık

Suyunuzdan etinize, sutunuze, meyve/sebzenize, baliniza, bakliyatiniza kadar hepsini kendiniz uretebiliyorsaniz ne mutlu size.
Markete pazara hic ugramadan tum gida ihtiyacinizi kendi uretiminizle karşıladığınizi varsayiyorum,
Ama illa ki ilac kullaniyorsunuzdur, agri kesici, ates dusurucu, gerektiginde antibiyotik vs. aşıya guvenmeyen biri tum ecza sektorune guvenmemeli cunku hepsi ayni sistemin urunu.
Ayni sekilde tekstilde, plastik/celik urunlerde kanserojen olma ihtimali cok yuksek. Artik hicbirimiz kendi kumasimizi uretmiyoruz hepsi ne oldugu belirsiz kimyasallarla yapiliyor.
Aldigimiz yag, ictigimiz cay, kahve, su, yedigimiz domates, lahana, en basiti keke koydugumuz kakao hatta soludugumuz hava bile zehirli olabilir, bu paranoya ile yasanmaz.

Arkadaslar asinin otizmle baglantisi oldugu soyleniyor kanitlanmasa da boyle bir risk oldugu icin bazi anneler asi yaptirmak istemiyor.

internette bakarken öyle bir sey okumuştum da doğru yorumladiysam eğer birde siz bakın resmi atayım
9.madde

prim usülü olmasa bu kadar ilgi olmaz sanırım.
gebelikte ve bebeklik çağında sık sık çağrılıyoruz :)

E tabiki prim usulü yoksa hangi devlet hemşiresi sık sık arar da çağırır kontrole. Aileden biri gibi olmuştu hamileyken

Prim filan yok.
Gebe ve Bebek-aşı takibi kaçırılırsa ceza var. Aşı için de dilekçe verilirse sıkıntı yok.

Aşı olmayan çocuklar hastalığı kaptığı için virüs onların vücudunda konaklıyor ve mutasyona uğruyor ve orijinal haline karşı aşılanmış kişileri de tehdit ediyor diye biliyorum ben. Yani aşı olmayanın zararı yalnız kendine değil. Yanlışsa düzeltin.

Aynen kızımınki de çoklu besin alerjisi

Bakın ben doktora sordum, rota aşısı yaptırabilir miyiz diye. Doktor tabi ki yaptırın alerjiyle bir alakası yok dedi. Halbuki başka doktorlar bağırsak tepkili bebeğe kesinlikle yapılmaz diyorlar. Güvendik yaptırdık ve çocuğum ne hale geldi. Doktor değiştirdik (iyi ki). 2. Dozu yaptırmamamızı söyledi çünkü araştırmalar henüz alerji ve aşılar arasındaki bağlantıyı kanıtlayamamış karar sizin dedi. Etkileyip etkilemeyeceği bile belli olmayan bir konuda beni yanlış yönlendirdi ilk doktor. Benim kızdığım budur.

bu arada rota aşısını bizim doktorumuz da yaptırmadı,
kızımın sindirim sorunları vardı, sindirim sorunu olan çocuklara önermiyorum dedi,
ama diğer yeğenine yaptırdı (onun herhangi bir sağlık sorunu yoktu)

Aynen kızımınki de çoklu besin alerjisi

Bakın ben doktora sordum, rota aşısı yaptırabilir miyiz diye. Doktor tabi ki yaptırın alerjiyle bir alakası yok dedi. Halbuki başka doktorlar bağırsak tepkili bebeğe kesinlikle yapılmaz diyorlar. Güvendik yaptırdık ve çocuğum ne hale geldi. Doktor değiştirdik (iyi ki). 2. Dozu yaptırmamamızı söyledi çünkü araştırmalar henüz alerji ve aşılar arasındaki bağlantıyı kanıtlayamamış karar sizin dedi. Etkileyip etkilemeyeceği bile belli olmayan bir konuda beni yanlış yönlendirdi ilk doktor. Benim kızdığım budur.

Benim bilgisine güvendiğim rahmetli Ahmet Aydın da aşıları önermiyor ancak sağlık bakanlığının zorunlu aşı takvimine aldığı aşıları hariç tutuyor. Zorunlu aşıları yaptırınca mevsimsel aşıları yaptırmayın diyor. Ben de 2 çocuğuma sadece zorunlu aşıları yaptırdım. Rota virüsü salgını olmuştu kreşte, o zaman baya korkmuştum ama oğlum hastalanmadı, artık şans mıdır nedir bilemicem. Ama salgın olduğunu duyar duymaz okula bir hafta ara vermiştik.

Alerjisi olan özel durumlu çocukların aşılanıp aşılanmayacağı tabi ki tercihe bağlıdır. Sorun alerji olan çocukların aşısı değil ki. Bir sorunu olmadan keyfi olarak aşı yaptırmayanlar. Bakın hastalık kapıldıktan sonra aşı yapılan tek hastalık kuduzdur. Çocuklarını kuduz köpek ısırsa acaba o zaman da aşı zehirdir yaptırmayalım diyebilecek mi aşıya karşı olan anneler?

Bayramda yeğenim Bodrum'da el-ayak-ağız hastalığı kapmış. 1 yaşını yeni doldurdu. Doktor salgın var demiş. O kadar korktum ki.

bu konuda bir arkadaşın yazdığı gibi allerjen madde tesbit edilip, o madde ayıklanarak da aşılama yapılıyormuş.
rota aşısı yan etki yapmış peki, diğer aşılarda mı yasak? içerikleri farklı sonuçta.

Ben yine de tercih meselesi oldugunu dusunuyorum. Tabiatin bir isleyis sistemi var. Bir yerden mudahale edince tabiat baska yerden ayiklamaya devam ediyor. Virusleri de asla tamamen yok edemeyiz. Etmemeliyiz de. Ekosistemden bir yilani bir kelebegi bile cekip alsak sistem etkilenir. Biz bireysel olarak elimizden geldigince tibbi onlemimizi aliriz baskasinin bedenine karisamayiz. Asilarin yaygin kullanilmasi kar zarar ilkesine gore yapiliyor. Faydasi zararina gore daha fazla cocuklarimizi koruyor ama bazi cocuklari korumuyor hatta zarar verebiliyor. 10000'de bir de olsa birini etkiliyor. O zaman durumla yuz yuze kalacak kisi anne ve cocuk oldugu icin kimsenin karisma hakki oldugunu dusunmuyorum.

yine yeniden her şeyi "biz biliriz" kafası. doktorundan, sağlıkçısından, bilimadamından daha iyi biliriz...
her şeyi ama her şeyi biz biliriz! toplumsal olaylarda işin uzmanına işini öğretmeye çalışmak favori aktivitelerimizdendir mesela...
filancamın oğlu/kızı doktor dediydi yaptırdıydı aşıyı.. soora çocuk öldü, öbürü sakat kaldı, beriki yoğun bakımda.
yav he..
hanım senin çocuğun normal bir çocuk değil ki her şeye alerjisi varmış. e yaptırma der tabi doktor sen de ona göre yol çizersin. burada konuşulan konu sen değilsin zaten.
burada konuşulan şey; keyfi olarak nereden kurmuşsa kurmuş, çocukta bir şey yok ama keyfe keder kuruntularına göre yaptırmıyor aşısını.. hem kendine tehdit hem de milletin çocuğuna.
29 yaşındayım.hepimize çatır çatır yaptırdılar aşılarımızı..sizlere de yaptılar aşılarınızı, unuttunuz mu?
okulda ders saati içeriye hemşireler girer aşılarımızı yaparlardı. iğneden korkan oldu mu öğretmen bir kolundan tutar, hemşire geçiriverirdi vallahi iğneyi..
hiçbirimize de bir şey olmadı sonra. otistik falan da olmadık, şükür ağır hastalıklar da geçirmedik. devletin her türlü politikasına kafa tutacaksak, kendimizi heidinin dedesi gibi dağlara vuralım.içine entegre olmayı beceremediğimiz toplumu da kendi fikirlerimizle saçma kuruntulara sokmamış oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…