Sağlık ocağında sinirim bozuldu

Bütün aşılarını yaptırdım kızımın demir ilacı içirmedim sadece sağlık ocağının verdiği gerek yoktu çünkü kan değerleri iyiydi.

2 çoçuğum var, 1inin aşılarını yaptırdım diğerini de yaptıracağım ama şuraya yazdığınız 'bize yaptılar bir şey olmadı, herkes yaptırıyor' ile 'benim çocuğuma yaptılar şu oldu' arasında bir fark Yok.
Kendim de sağlık personeliyim.
Hiç bir aşının %100 koruyuculuğu yoktur.
Ve elbette ki yan etkileri vardır.
'Biz biliriz' kafası diye kullandığınız tabirin dogma sebebi de sistemin ta kendisidir.
Ben hala çocuğuma yapılan aşının prospektüsüne ulaşabilmiş değilim mesela.
Neden?
Tıbbi ilke olarak aydınlatılmış onam diye bir şey var.
Benden 1 damla kan alsalar o kanın nasıl bir işlemden geçeceğini bilmek, neden aldıklarını bilmek, alırlarken nasıl alacaklarını bilmek benim hakkım.
Bebeğime enjekte edilen şeyden neden bihaber olayım?
Ama Türkiye de bilgilendirme konusu hep karşıdakini aşağılama ve küçük görme yüzünden es geçildiği icin, biz bilirizcilerin türemesi de normal.

Önce açık olmak zorunda sistem.
Neden yaptıklarını, nasıl yaptıklarını, yaparsa ne olur, yapmazsa ne olur u anlatmak zorunda.
Ayrıca o bebeğin sorumluluğu bende ise bende öğrenmek zorundayım. Öğrenemiyorsam bunun sonucundan yine bana bilgi vermeyen sorumlu kimse kusura bakmasın.
O yüzden donem donem bir akım başlar ve birileri peşinden gider. Ama doğru ama yanlış. ortada net bilgi olmadığı sürece herkes istediğinin peşinden gider.

çok şey yazmışsınız ama aslında hiçbir şey yazmamışsınız. peki sonuç?
yaptırılsın mı? yaptırılmasın mı?
aşı olalım mı olmayalım mı?

çok şey yazmışsınız ama aslında hiçbir şey yazmamışsınız. peki sonuç?
yaptırılsın mı? yaptırılmasın mı?
aşı olalım mı olmayalım mı?
Gidip aile hekiminize yaptırdığımız asılar hakkında bilgi almak var prospektüslerini görmek istiyorum diyin.
Eğer başarılı olursanız bilgiye ulaşmak konusunda, (ki olamayacağınıza bahse girerim)
Doktorunuzun tavsiyeleri ve okuduklarınızı akıl süzgecinizden geçirip kararınızı öyle verin.
'Biz yaptık bir şey olmadı' mantıgıyla degil.
Bir başkasına da bu mantığa uymasını tavsiye etmeyin.
Belki 20-30 kişi degil, prospektüs soran 300 kişi olursa talebi görüp bilgilendirme yoluna giderler.
Böylece bir şey değiştirmiş oluruz.

Çernobil'in etkilenen ülkelerden kan kabul etmiyorlarmış buna bazı AB ülkeleri de dahil. Ama bu sadece Twitter kullanıcısının ifadesi resmî bir kaynak açıklaması Yok.

Aşı yaptırmak zorunda. Ceza yer çocuğuna da aşı yapılır ceza yediği ile kalır

3-4 ay öncesine kadar dediğiniz geçerli idi.
Artık değil.
Mahkeme kararı ile aileler imza verdiği taktirde aşı yaptırmak zorunda değiller.
Çocuğun sağlık kararları aileye verildi yani.

Çocukken yapışan su çiçeği aşım tutmamış . Bu sebeple tam 20 gün hastanede yattım su çiçeği çıkarırken. Bilmem anlatabildim mi ? Aşı insiyatife Sunulan birşey olmamalı ki Zaten zorunlu aşılar bunlar. Sadece 2. Çocuk felci aşısı insiyatife sunuluyor oda göçmen çocuklardan bulaşma ihtimaline karşı

Annemin hastanesinde çok değil 6 ay içinde iki olay gerçekleşti.

birincisinde bir aile çocuğuna takvimdeki çoğu aşıyı yaptırmak istemedi,hatta geceleri bile annemi arayıp taciz derecesinde çok soru sorarak rahatsız ettiler. sonunda "kendi araştırmalarına" dayanıp aşıdan vazgeçtiler. Annemin bana "ben sana söylüyorum bu çocuk hastalanıp gelecek hastaneye" dediğini dün gibi hatırlıyorum bana. dediği de oldu,çocuk menenjit olarak geldi hastaneye ve tedavi edildi. annesi ve babasının yaşadığı pişmanlığı az çok tahmin edebilirsiniz çünkü durumu çok ağırmış gece yarısı annemi apar topar hastaneye çağırmışlardı. evhamlı bir aileydi ve tabi çok akıllı oldukları için internetten tıp diploması almışlardı :)

diğer aile ise çocuklarına aşıyı doktor zorlaması ile yaptırdı yine annemin hastanesinde. zorlama değil güzelleme diyelim. doktor aşı iyi olur vs demiş aile de yaptırmıç. Çocuğun alerjik reaksiyonları bilinmediği için aşı onda ters etki yaptı şuan çocuk ne durumda bilmiyorum onun hakkında pek bilgim yok. Sadece bu aile çocuğa zorla aşı yaptırdığını iddia ettikleri doktoru ve hastane sahibi olarak annemi dava etti. sonucu bekliyoruz.

Burada sayfalarca yazılmış ama anlaması çok çok basit aslında. alerjisi olmayan çocuklar için aşı gerekli. Kendi çocuğunuzu düşünmüyorsanız toplum sağlığını düşünmek zorundasınız. ama bu çocuğunuz için ekstrem bir durumdur o zaman size kalır bunun kararı. ki hiçbir doktor da alerjisi olduğunu bildiği bir çocuğa zorla aşı yaptırmaz.

internetten araştırdım diyerek aşıdan vazgeçen insanlar bence komik duruma düşüyor. O doktor siz internetten araştırın,doğruluğundan emin olmadığınız şeye inanıp çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atın diye o kadar sene okumadı. oturur artılarını eksilerini bilir bir kişiden dinler kararınızı verirsiniz ama ben şu sitede gördüm burada gördüm diyerek çocuğunuzun hayat kalitesini etkileyecek bir karar vermek hiç akıllıca değil.

hanimefendi yazdıklarımı anlamadıysanız, anlamadım deyin.yaklaşımınız bana tuhaf geliyor.
biz yaptık bir şey olmadı mantığı değil o, sanki aşı yaptırınca ölümlerden ölüm beğenmek gerekiyormuş gibi tavır alanlar var ona karşılık söylemiş olduğum bir şey.
Ayrıca doktor değilim, bilimadamı değilim prospektüsü okusam ne olacak? yani tıp dilinde o terimlerle yazılan bir prospektüsü ne derece anlayıp hıı tamam o zaman diyebiliriz.Bu da başta dediğim şeye geliyor işte, biz biliriz!okuduk hemen anlarız!
Yapmayın yahu, bu dediğinize kendiniz inanıyor musunuz? Ben kimyacı mıyım yani prospektüsü okusam bu neymiş diye yine yeniden internetten taratmam gerekecek doğru yanlış falan..
Anadolunun ücra bir ilindeki kadını görseniz ona da prospektüsü talep et oku, kararını ona göre ver mi diyeceksiniz?
komik gerçekten kusura bakmayın, sağlık personeliyim diyorsunuz yani bize güvenmeyin mi diyorsunuz?
yıllardır araştırmaları yapılmış, çaresi binbir zorluklarla bulunmuş hastalıklara karşı tıp ilmine, prosedürlerine güvenmek istiyorum ben. tüm gelişmiş ülkerlerde de bizde de yaptırılıyorsa bu ve ben de bu konuda kendi araştırmalarını yapan bir bilimadamı falan değilsem tıp ilmine güvenip yaptırmak durumundayım. Doktorum tiroidlerimde bir sorun oldugunu ameliyat olmam gerektiğini, kanser, sara hastası, kalp hastası vb. oldugumu ve tedavi olmam gerektiğini söylüyorsa ona güvenip tedavimi olmak zorundayım!Uzmanı olmadığı bir konuda ne hakla ahkam keser ki bir insan?
Aksi takdirde tıp ilmini komple reddedip tunç çağında falan yaşamam gerekir. Bilmem anlatabildim mi?

Aşıya karşı insanların oluşturduğu tavır okuduklarından mütevellit.
Zahmet olacak ama biri de çıksın karşısında
hayır siz yanlış öğrendiniz bunun doğrusu budur, yaptırmazsanız böyle olur, yaptırırsanız su faydası var. Otizm yapar yada yapmaz cunku böyle... desin.
Ama ne gerek var, Anadolu lu köylü kadın ne anlasın?
(Ki prosedüre karşı gelen Anadolulu köylü değildir zaten)

Ayrıca bilimsel makale olana heyetten geçmiş dergilerde yayınlanmış aşının zararları ile ilgili de yayınlar hızla artıyor.
Madem kendimizi tıp dünyasına emanet ediyoruz, hangi birine emanet edelim?
Bugün faydalı olan yarın zararlı bu tıp dünyasında.
10 yıllarda corn flakes satabilmek için yumurtaya kolestrol düşmanı ithamını yapan da tıp dünyası.
Bugun yumurtayı yere göğe sığdıramayan da...

Prospektüs sorma sebebiniz size yapılan aşıyı en azından gelişmiş ülkelerle yapılan aşı mı diye karşılaştırma fırsatınız olur,
Cevabı da vereyim, degil.
Aynı içerik, aynı aşı yapılmıyor.

Hatta Türkiye de aşılama o kadar standarttan uzak ki, bir donem sağlık bakanlığının kızamık aşı dozlarını değiştirmesi sonucu (97-2000 yılları arasında) sspe diye bir hastalığın görülmesi tavan yaptı.
Ve yüzlerce çocuk bitki gibi yaşıyor yada öldü.

Kime güvenelim?
Ben yaptırdım çocuklarıma aşı. Risklerini de göze alarak.
Bir şey olursa kendi pişmanlığımdansa dönüp sizin yüzünüzden demek daha kolay olduğu için.
Sonucu değiştirmez ama sizin de dediğiniz gibi ortada emin olunacak durum yok dolayısı ile doğru karar da yok.

Üfff..

Şu doktordan çok daha iyi bildiğini zanneden zavallılar hastalandıklarında da engin bilgileri ile gitsinler kendilerini tedavi etsinler.

Anlatılmak istenen sey cok basit. Bunu anlamak için çaba sarfetmeye gerek yok. Eğer çocuğunuzun alerjisi varsa aşı yaptırmadan önce gerekli testleri yaptıracaksınız. He yoksa da bilmis bilmis "bon oso yoptormoycom" demeyin. Alerjisi var mi yok mu bilmiyorum dersen de aşıdan sonra dikkatle kontrol et çocuğunu en ufak seyde hastaneye kos ki erken müdahale edilsin.

Google'dan edindigi bilgiye güvenen kadınları toplasınlar bi "interneti dogru kullanma" egitimi versinler. Ben internete alakasız bir bilgi yazip bunu da asılsız makalelerle desteklersem bir müddet sonra ben bile inanırım kendi yalanıma. Yani bunu herkes biliyor. Ama google'da okuyup başımıza prof kesiliyorlar.

Asıya karşı olanları toplayıp izole bi topluluk olustursunlar. Benim ve sevdiklerimin canını tehlikeye atmalarını kabul etmiyorum.

Bu kadar cahil olup bu kadar da cok fikri olan insanların olmasina hayretler ediyorum.

yalansavar diye doktorlar ve arastirmacilar tarafindan acilmis bir site var, orda asi karsiti olan insanlarin sacma sapan tezlerle insanlari kandirdiklari bilimsel belgelerle ispatlanmis. Ayrica otizim sonradan olmaz daha anne karnina ilk dustugu anda hucreler birlesince olur.

Otizm hakkindaki bu ulvi bilginin kaynagini bizimle de paylasirsan seviniriz.

Ben burda okumuştum bir doktor yazmıştı ben çocuklarıma aşı yaptırmadım yaptırmam zaten çoğu tanıdığım doktor arkadaşlarım da yaptırmıyor diye. Düşünün bunu doktor demişti . İnsanın içine şüphe giriyor işte.

Otizm hakkindaki bu ulvi bilginin kaynagini bizimle de paylasirsan seviniriz.
biraz makale okursaniz sizde bu ulvi bilgiye ulasirsiniz. Daha once ki isim Amerika da cocuk doktorlari ile ilgiliydi ve bir suru arastirma sonucu bu bilgiye ulasilmis. Dedigim siteyi de okursaniz Turkce olarak gereken cevaplari bulursunuz. Ben bizzat doktorlardan duydum!

Bana tibbi arastirmayi kaynagiyla, yazarlariyla birlikte sunar misiniz hanimefendi? Cok basit bir sey istiyorum web sitesi istemedim ben sizden.

Prospektüs okuyarak böyle şeylere karar verilebileceğini düşünüyorsanız ömrünü okumakla çürüten doktorlara hakaret etmiş oluyorsunuz. Doktorlar birilerinin çocuklarına zarar vermek için çalışmıyor. Paranoyak olmanın alemi yok. En doğrusu neyse onu yapıyorlar, herkes kendi işini yapsın lütfen.
Bu cahillikle devam edeceksek - Suriyelilerin de katkısı ile - enfeksiyon hastalıklarından hem çocuklarımız hem erişkinler mahvolacak zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…