Sağlık ocağında sinirim bozuldu

Üslup çok cirkin benim 14 aylık kızım var süt süt ürünleri alerjisi 14 aydır diyet yapıyorum tüm aşıları da yaptırdım. Alerji aşı ile ortaya çıkmaz genetiktir.

Seni anlıyorum canım. Kızım da rota aşısından sonra kanlı kaka yapmaya başladı. Üniversitedeki hocalar yaptır yaptır birşey olmaz demişlerdi... nasıl güveneyim bu doktorlara şimdi???

Zavallı yavrum aylarca kanlı kaka yaptı şimdi de hala diyetteyim ve yavrumun bağışıklığı çok düşük...

Hala da diyet yapıyorum yemediğim şeyler; süt, süt ürünleri, yumurta, tavuk, dana Eti, kuruyemiş, susam, çilek, kabak, soya.... iyi mi oldu şimdi?

Amerikada bi topluluk vardı hicbir tıbbi mudahaleyi kabul etmiyorlar .Elektronik esya da kullanmıyorlar .

Bazi bunyelerde cesitli asilarin muhteviyatina karsi alerji olabiliyor. Bu durumda doktorun yaptirma demesi normal. Ama bu durumu bilmeden direkt insanlari cocuguna asi yaptirmamis diye elestirmek normal degil. Cok korkunc bir durum ama cocuklarin cogu asi ile korunma saglarken asinin saklanma kosullarina ya da saglik calisani hatasina bagli olarak kalici hasar goren cocuklar var. Benim bir arkadasimda yanlis igne sonucu gelisim bozuklugu olusmustu. Tedaviye ragmen tam toparlanamadi. Fiziki ozellikleri normal yetiskin gibi degil. Hem ailesi hm kendisi cok aci cekti. Bu bile bir risk ve endise kaynagi. O yuzden ben asimi yaptirir yaptirmayana da saygi duyarim.

Herşey riskli aspirin bile bazı bünyelerde ölümcül olabilir bende duydum kolunu kaybeden bozuk aşıdan ama fanusta yaşayamayız

Üslup çok cirkin benim 14 aylık kızım var süt süt ürünleri alerjisi 14 aydır diyet yapıyorum tüm aşıları da yaptırdım. Alerji aşı ile ortaya çıkmaz genetiktir.
işte o süt alerjisi çoklu besin değil önce burada yaptırmayanlara hakaret saçanlarım üslubunu eleştir bence

çok kötü oldu cnm malaseef. Allah tan şanslıydım doktorlar dikkatliydi buradakiler bırakmadılar kanlı kaka hiç görmedik hiç hasta olmadı çok şükür yoksa bende rota yaptırıcaktım yeğnim ağır geçirdiğinden dolayı. Bende sandıklarını yiyemiyor um keşke yaptırmasaydım hepatitide nasip artık napalım bundan sonrasına dikkat edicez toparlayıp büyüsünler gerekenler yapılır

Allah şifa versin evlatlarımızı korusun.

mesela gebelikte kullanılan ilaçlar, anne babanın geçmişi, genetiği de etken olabilir.

her annenin hamileliği dahi aynı değil. ben çok rahat gebelik yaşarken, komşumun her gebeliğinde böbrek sorunları çıkıyordu, doğum yapınca normale dönüyordu.

risk her şeyde mevcut. antep fıstığı alerjisi dahi öldürebiliyor. halamın gelinini arı ısırdı, komaya girdi.
bu örneklere bakarak arılar, fıstıklar çok tehlikeli, uzak durun denebilir mi?

benim de cevize alerjim var. ne zaman yesem aft olur. ama yiyorum çok da severim.

Evet tamam şu an aklıma yattı. Hepimiz ilkokulda suçiçeği vs atlattık aşı olmamıza rağmen. Birilerinden bulaştı illa ki. Aşısız çocuklar ölüm tehlikesinde o zaman.

bizim zamanımızda (yaşınızın 21-22 üstü olduğunu düşünüyorum) su çiçeği aşısı yoktu. ben de ilkokulda atlattım su çiceği her yerim kabarmıştı.. kızım 18 aylık atlattı tatildeydik sivrisinek ısırdı sandik:) sonrasında ateşlenincd doktora götürdük de anlaşıldı-ateş sebebi boğaz enf.- döküntülerin 5. günüydü.
hani kabakulak(veya baska bir hastalık) geçirdiysen bir daha geçirmezsin düşüncesi vardı ya, aşı da aynı şey aslında.
aşıya karşı olan grup ićin de sorun bu hastalık virüsünün haricinde aşının içinde bulunan diğer maddeler..

hanımefendinin bahsettiği aşı büyük ihtimalle çiçek aşısı. hani anne-babalarımızın dirseklerinin altında kocaman bir aşı izi var ya o aşı. 78-79 yıllarında uygulanmış olması lazım en son. hastalık tamamen silinince de aşı yapılmamaya başlanmış.

Herşey riskli aspirin bile bazı bünyelerde ölümcül olabilir bende duydum kolunu kaybeden bozuk aşıdan ama fanusta yaşayamayız
E bayan da cocugunun da boyle bir durumu var demis yaptirdigi iki asi sonucunda anlasilmis. Madem alerji hakkinda bilginiz var niye ben yaptirma diyen doktor gormedim gibi tuhaf yorumda bulunuyorsunuz? Fanusta yasamayalim tabi ama ben sahsen boyle bir endisesi olan kizamigi goze aliyorum diyen birine saygi duyarim. Bir sorun olunca hicbirimiz cekmeyecegiz sonucta o anne ve cocuk cekecek. Arkadasim ancak 25 yasindan sonra toparlanabildi mesela (psikolojik anlamda fiziki degil maalesef). Zor bir tedavi gordu.

internette bakarken öyle bir sey okumuştum da doğru yorumladiysam eğer birde siz bakın resmi atayım
9.madde

Eklentiler

• Screenshot_2017-09-06-11-15-44-471.webp
    37 KB · Görüntüleme: 55
Alerji hakkındabbilginiz var niye doktorda görmedim yazmadım
Herşey riskli doğuma girerken bile birçok evrak imzalatırlar ama doğurmama gibi bir durum olmaz şimdi bişry okdu diye aşılar zararlı diyemeyiz insanları yanlış yönlendirmek olur ben kan ilacı kullanıyorum genelde bazı yan etkileri var ama doktor halen veriyor demekki gerekli aşılarda böyle dünyanın en gelişmiş ülkelerinde uygulanıyor herkes yanlış biliyor ozaman

prim usülü olmasa bu kadar ilgi olmaz sanırım.
gebelikte ve bebeklik çağında sık sık çağrılıyoruz :)

Bende çok bilmiyorum ama bu maddeye göre ben primli oldugunu anladım ama yanlış yorumluyor olabilirim ,arkadaşta gebe takibi yapılmazsa cezası var dedi doğru olabilir çok sıkı tutuyorlar bu işi

Bence prim almıyorlar ise de almalılar diğer devlet doktorları gibi

Arkadasin durumunda etkiler fazla oldugu icin doktorlar yaptirmamayi tercih etmis iste. Siz de hani ben oyle doktor gormedim faln demissiniz. Cok da beni ilgilendiren bir konu degil yani. Soylemek istedigim sey su; ben onlemimi alirim bana zarar vermedigi surece baskalarinin fikirlerine saygi duyarim. Ustelik yorumda doktor gozetiminde boyle bir karar verilmis. Öcü muamelesi yamaya gerek yok insanlara.

Ah ah benim oğlumda bundan 60 yıl önce aşıyla bitirilmiş bi hastalığa yakalandı bu sebepten.. yardım ediyosun bari adam gibi et di mi? Sınırdan giriş yaptıkları yerden insanların aşılarını yapıp öyle alsaydınız içeri. El ayak ağız hastalığı diye adını bile duymamış olduğum hastalıktan oğlum 1 ay mahvoldu.. ve ben bunun önlemini almamış olan tüm yetkililerin yakasına yapışıp paralamak istiyorum

O hastalığa yakalanmayan Türk çocuğu kalmayacak yakında, kimden duysam benimki de oldu diyor. Bu aralar hele salgın.

prim usülü olmasa bu kadar ilgi olmaz sanırım.
gebelikte ve bebeklik çağında sık sık çağrılıyoruz :)
E tabiki prim usulü yoksa hangi devlet hemşiresi sık sık arar da çağırır kontrole. Aileden biri gibi olmuştu hamileyken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…