Üslup çok cirkin benim 14 aylık kızım var süt süt ürünleri alerjisi 14 aydır diyet yapıyorum tüm aşıları da yaptırdım. Alerji aşı ile ortaya çıkmaz genetiktir.Ezbere konuşma bebeğim alerjik aşı yan etkisi alerji 2 doz hepatit vurdurdum gerisini proflar uzmanlar kaç kişiye gittiysem bırakmadı rota yaptırcaktım yoksa çocuğum yatkın olduğunu için aşılar alerjiyi hortlattı şuan anne sütünden geçtiği için hiçbirşey yiyemiyorum bebeğim hiçbirşey yiyemiyor mama bile bi pirinç unu bi anne sütü çok bilmişlik taslama burda büyüyünce anne keşke yaptırmasaydım o iki dozuda okadar sancı ve açlık çektirmeseydin diyecek
Ezbere konuşma bebeğim alerjik aşı yan etkisi alerji 2 doz hepatit vurdurdum gerisini proflar uzmanlar kaç kişiye gittiysem bırakmadı rota yaptırcaktım yoksa çocuğum yatkın olduğunu için aşılar alerjiyi hortlattı şuan anne sütünden geçtiği için hiçbirşey yiyemiyorum bebeğim hiçbirşey yiyemiyor mama bile bi pirinç unu bi anne sütü çok bilmişlik taslama burda büyüyünce anne keşke yaptırmasaydım o iki dozuda okadar sancı ve açlık çektirmeseydin diyecek
Ben şimdiye kadar hiçbir profun aşıya karşıyım dediğini duymadım
Bu arada ne ara bukadar samimi olduk
Aşı ile ilişkisi kanıtlabdımı bununla ilgili bir argüman varmı elinizde yoksa buna sizmi bağlıyorsunuz
Amishler.Amerikada bi topluluk vardı hicbir tıbbi mudahaleyi kabul etmiyorlar .Elektronik esya da kullanmıyorlar .
Herşey riskli aspirin bile bazı bünyelerde ölümcül olabilir bende duydum kolunu kaybeden bozuk aşıdan ama fanusta yaşayamayızBazi bunyelerde cesitli asilarin muhteviyatina karsi alerji olabiliyor. Bu durumda doktorun yaptirma demesi normal. Ama bu durumu bilmeden direkt insanlari cocuguna asi yaptirmamis diye elestirmek normal degil. Cok korkunc bir durum ama cocuklarin cogu asi ile korunma saglarken asinin saklanma kosullarina ya da saglik calisani hatasina bagli olarak kalici hasar goren cocuklar var. Benim bir arkadasimda yanlis igne sonucu gelisim bozuklugu olusmustu. Tedaviye ragmen tam toparlanamadi. Fiziki ozellikleri normal yetiskin gibi degil. Hem ailesi hm kendisi cok aci cekti. Bu bile bir risk ve endise kaynagi. O yuzden ben asimi yaptirir yaptirmayana da saygi duyarim.
amişlerdi galiba.Amerikada bi topluluk vardı hicbir tıbbi mudahaleyi kabul etmiyorlar .Elektronik esya da kullanmıyorlar .
işte o süt alerjisi çoklu besin değil önce burada yaptırmayanlara hakaret saçanlarım üslubunu eleştir benceÜslup çok cirkin benim 14 aylık kızım var süt süt ürünleri alerjisi 14 aydır diyet yapıyorum tüm aşıları da yaptırdım. Alerji aşı ile ortaya çıkmaz genetiktir.
çok kötü oldu cnm malaseef. Allah tan şanslıydım doktorlar dikkatliydi buradakiler bırakmadılar kanlı kaka hiç görmedik hiç hasta olmadı çok şükür yoksa bende rota yaptırıcaktım yeğnim ağır geçirdiğinden dolayı. Bende sandıklarını yiyemiyor um keşke yaptırmasaydım hepatitide nasip artık napalım bundan sonrasına dikkat edicez toparlayıp büyüsünler gerekenler yapılırSeni anlıyorum canım. Kızım da rota aşısından sonra kanlı kaka yapmaya başladı. Üniversitedeki hocalar yaptır yaptır birşey olmaz demişlerdi... nasıl güveneyim bu doktorlara şimdi???
Zavallı yavrum aylarca kanlı kaka yaptı şimdi de hala diyetteyim ve yavrumun bağışıklığı çok düşük...
Hala da diyet yapıyorum yemediğim şeyler; süt, süt ürünleri, yumurta, tavuk, dana Eti, kuruyemiş, susam, çilek, kabak, soya.... iyi mi oldu şimdi?
Allah şifa versin evlatlarımızı korusun.Seni anlıyorum canım. Kızım da rota aşısından sonra kanlı kaka yapmaya başladı. Üniversitedeki hocalar yaptır yaptır birşey olmaz demişlerdi... nasıl güveneyim bu doktorlara şimdi???
Zavallı yavrum aylarca kanlı kaka yaptı şimdi de hala diyetteyim ve yavrumun bağışıklığı çok düşük...
Hala da diyet yapıyorum yemediğim şeyler; süt, süt ürünleri, yumurta, tavuk, dana Eti, kuruyemiş, susam, çilek, kabak, soya.... iyi mi oldu şimdi?
Evet tamam şu an aklıma yattı. Hepimiz ilkokulda suçiçeği vs atlattık aşı olmamıza rağmen. Birilerinden bulaştı illa ki. Aşısız çocuklar ölüm tehlikesinde o zaman.
İlkokuldaki aşılar pekiştirme aşısı. Yani önceden olunan aşının tekrarı. Kolumuzdaki iz yapan da verem (bcg) aşısı diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Amerikan aşı takviminde bcg'yi göremedim. Ama şu an Amerika'ya okumaya bile gitseniz aşı takviminizi istiyorlar. Baya sıkılar.
E bayan da cocugunun da boyle bir durumu var demis yaptirdigi iki asi sonucunda anlasilmis. Madem alerji hakkinda bilginiz var niye ben yaptirma diyen doktor gormedim gibi tuhaf yorumda bulunuyorsunuz? Fanusta yasamayalim tabi ama ben sahsen boyle bir endisesi olan kizamigi goze aliyorum diyen birine saygi duyarim. Bir sorun olunca hicbirimiz cekmeyecegiz sonucta o anne ve cocuk cekecek. Arkadasim ancak 25 yasindan sonra toparlanabildi mesela (psikolojik anlamda fiziki degil maalesef). Zor bir tedavi gordu.Herşey riskli aspirin bile bazı bünyelerde ölümcül olabilir bende duydum kolunu kaybeden bozuk aşıdan ama fanusta yaşayamayız
Prim diye bir şey yok.
Sizin bahsettiğiniz olay da yok aile hekimlerinde.
Aile hekimlerinin maaşı sabittir.
Gebe ya da Bebek izlem kaçırırsa ceza alırlar.
Aşı için de zaten aile istemiyorum diye yazdığı zaman artık sıkıntı olmuyor o açıdan.
Alerji hakkındabbilginiz var niye doktorda görmedim yazmadımE bayan da cocugunun da boyle bir durumu var demis yaptirdigi iki asi sonucunda anlasilmis. Madem alerji hakkinda bilginiz var niye ben yaptirma diyen doktor gormedim gibi tuhaf yorumda bulunuyorsunuz? Fanusta yasamayalim tabi ama ben sahsen boyle bir endisesi olan kizamigi goze aliyorum diyen birine saygi duyarim. Bir sorun olunca hicbirimiz cekmeyecegiz sonucta o anne ve cocuk cekecek. Arkadasim ancak 25 yasindan sonra toparlanabildi mesela. Zor bir tedavi gordu.
prim usülü olmasa bu kadar ilgi olmaz sanırım.internette bakarken öyle bir sey okumuştum da doğru yorumladiysam eğer birde siz bakın resmi atayım
9.madde
prim usülü olmasa bu kadar ilgi olmaz sanırım.
gebelikte ve bebeklik çağında sık sık çağrılıyoruz :)
Arkadasin durumunda etkiler fazla oldugu icin doktorlar yaptirmamayi tercih etmis iste. Siz de hani ben oyle doktor gormedim faln demissiniz. Cok da beni ilgilendiren bir konu degil yani. Soylemek istedigim sey su; ben onlemimi alirim bana zarar vermedigi surece baskalarinin fikirlerine saygi duyarim. Ustelik yorumda doktor gozetiminde boyle bir karar verilmis. Öcü muamelesi yamaya gerek yok insanlara.Alerji hakkındabbilginiz var niye doktorda görmedim yazmadım
Herşey riskli doğuma girerken bile birçok evrak imzalatırlar ama doğurmama gibi bir durum olmaz şimdi bişry okdu diye aşılar zararlı diyemeyiz insanları yanlış yönlendirmek olur ben kan ilacı kullanıyorum genelde bazı yan etkileri var ama doktor halen veriyor demekki gerekli aşılarda böyle dünyanın en gelişmiş ülkelerinde uygulanıyor herkes yanlış biliyor ozaman
Ah ah benim oğlumda bundan 60 yıl önce aşıyla bitirilmiş bi hastalığa yakalandı bu sebepten.. yardım ediyosun bari adam gibi et di mi? Sınırdan giriş yaptıkları yerden insanların aşılarını yapıp öyle alsaydınız içeri. El ayak ağız hastalığı diye adını bile duymamış olduğum hastalıktan oğlum 1 ay mahvoldu.. ve ben bunun önlemini almamış olan tüm yetkililerin yakasına yapışıp paralamak istiyorumÖnlem alamayız malesef. Kanıtlara dayanmayan varsayımlarla propoganda yapıyorlar ve inanan bir sürü insan çıkıyor. Bizim çocuklarımız da aşısız çocuklarla bir arada olmak zorunda kalıyor. Suriyeli göçmenlerden sonra çoktan bitmiş olan bir sürü hastalık çıktı.
Basit virüsler bile çocukları kötü etkileyebiliyor, kaldı ki aşı takvimindeki hastalıklar...
Kızım on gündür virütik bir hastalık yaşıyor ve eklemlerini etkiledi, 2 gün hiç yürüyemedi, hala aksıyor.
O hastalığa yakalanmayan Türk çocuğu kalmayacak yakında, kimden duysam benimki de oldu diyor. Bu aralar hele salgın.Ah ah benim oğlumda bundan 60 yıl önce aşıyla bitirilmiş bi hastalığa yakalandı bu sebepten.. yardım ediyosun bari adam gibi et di mi? Sınırdan giriş yaptıkları yerden aşılarını yapıp öyle alsaydınız içeri. El ayak ağız hastalığı diye adını bile duymamış olduğum hastalıktan oğlum 1 ay mahvoldu.. ve ben bunun önlemini almamış olan tüm yetkililerin yakasına yapışıp paralamak istiyorum
E tabiki prim usulü yoksa hangi devlet hemşiresi sık sık arar da çağırır kontrole. Aileden biri gibi olmuştu hamileykenprim usülü olmasa bu kadar ilgi olmaz sanırım.
gebelikte ve bebeklik çağında sık sık çağrılıyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?