- 11 Aralık 2018
- 41.447
- 257.625
- 598
Psikolojisi bozuktu demeye getiriyorlar da yemezler bu saatten sonra. Çok sinirliyim çok.Kudra hosgeldin
Evet bende okudum. Yani pişman oldu bunalımdaydi güzellemesi yalan. Allah bildiği gibi yapsın masumlastirmaya çalışanı.
Psikolojisi bozuktu demeye getiriyorlar da yemezler bu saatten sonra. Çok sinirliyim çok.
Hoşbuldum bu arada.
Bahsedilen hastane adliyeyle ve sanırım il emniyet müdürlüğüyle (bundan emin değilim askeriye de olabilir) aynı bölgedeymiş. Şehri bilmiyorum ama bilenler öyle yazmış. Hastane polisi çağrı yapınca gelmişlerdir, rehin almalı ölümlü olay sonuçta.Ben buna inanamadım nedense, hastanede özel tim mi var ki? Dışardan geldiyse ne ara haber alıp gelip buldular kaçardı o arada
Ellerine sağlık o pisliği vuranın, 1 seneye kalmaz salarlardı zaten.Yazan oldu mu bilmiyorum ama kendini öldürmemiş, özel tim kıstırıp vurmuş. Medya yumuşatmaya çalışıyor yine mevzuyu.
Ayni sekilde, yurt disina gitmeyi dusunuyordum zaten suan bu kararim kesinlesti, oldurulme korkusu ile calismak istemiyorum,
Bu eylemler insan hayati bu kadar ucuz mu diye yapiliyor ya soruyorum doktor hayati bu kadar ucuz mu?!
bunu neden yapıyorlar ya deli olacam!Yazan oldu mu bilmiyorum ama kendini öldürmemiş, özel tim kıstırıp vurmuş. Medya yumuşatmaya çalışıyor yine mevzuyu.
Saygınlığı tüketip, mesleğin hedef gösterilmesini bir yana bırakırsak sorunlardan biri de bu.ama bankada vs Vezneciye direkt ulaşamıyorsun cam bölme var bize ulaşmak ne kolay diyorduk.
Acil de hastaya damar yolu acacaktım, oturdu sedyeye otururken bir böyle rahatsız oldu bir dakika dedi belindeki tabancayı yanına koydu çıkarıp , pardon hocam rahatsız ediyor da dediBen üniversite hastanesinde çalışırken engelli bir hasta hasta yakını olan bir polisin silahını almıştı bekleme salonunda . O gün silahla avmye giremiyorsun da hastaneye nasıl girebiliyorsun muhabbeti yapmıştık ki sıkıntı çıkaran polis bi hasta yakını vardı mesela ve silahlı oluşu bizi tedirgin etmişti . Hastanelere böyle elini kolunu sallaya sallaya girilmesi o kadar yanlış ki. Bizim bi doktor odamız vardı , hasta yakınları içerideki buzdolabını görüp meyve suyu filan isterlerdi şaka gibi. Alışmıştık, gülüyorduk hatta ama bankada vs Vezneciye direkt ulaşamıyorsun cam bölme var bize ulaşmak ne kolay diyorduk. Giren- çıkan belli değil, sokakta selam vermeyeceğin insanlarla muhattap oluyorsun. Devlet hastanesinde çalışmayan kimse empati kuramaz bu konuda orda netim. Daha yeni özele geçtim, sıkıntılı insan yok mu var ama en azından tedavi etme zorunluluğun yok, kontrol sende . Devlet hastanesinde asla arkanda duran yok, yalnız ve korumasızsın. Bunu yaşamayan bilmez gerçekten . Allah rahmet eylesin çok üzücü bir hadise .
Yerine Suriyeli doktorlar koymaya başladık ne de olsaHer gün kanıma dokunan bir şeyler okumaktan yoruldum gerçekten. Neden bu kadar etkilendim bilmiyorum ama fotoğrafını gördüğümden beri burnumun direği sızlıyor.
Savaşın bile prensipleri vardır. Sağlık çalışanına dokunulmaz. Kızılay, Kızılhaç, hastaneler, yaralılar… hani savas vardır ama bu kadarı da artık insanlık suçudur…
Anlamadığım, burası nasıl bir cehennem oldu ki insanların aklına doktora silah çekmek gelebiliyor?
Savaştan daha vahim cehalet, nasıl bu kadar hoşgörüldü?
Neyse. Bunu da unutacağız bir kaç güne.
Ama ben uyarımı yapayım,
Yurtdışına son bir kaç yılda akın akın giden doktorlara ‘giderlerse gitsin’ diyen, kalana gunde 80-90 hasta baktırıp, sağlıkta kaliteyi göz artı edip, kaç hasta bakıldığına odaklanan, doktoru her an ölecek korkusu ile çalıştıran sağlık politikasını düşününce,
Kendinize çok iyi bakın, derim.
Sigarayı bırakın, düzenli spor yapın, sağlıklı beslenin, stresten uzak durun, uykunuzu alın.
Sağlıcakla kalın.
#EkremKarakaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?