Sağlık olsun(!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben buna inanamadım nedense, hastanede özel tim mi var ki? Dışardan geldiyse ne ara haber alıp gelip buldular kaçardı o arada
Bahsedilen hastane adliyeyle ve sanırım il emniyet müdürlüğüyle (bundan emin değilim askeriye de olabilir) aynı bölgedeymiş. Şehri bilmiyorum ama bilenler öyle yazmış. Hastane polisi çağrı yapınca gelmişlerdir, rehin almalı ölümlü olay sonuçta.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama kendini öldürmemiş, özel tim kıstırıp vurmuş. Medya yumuşatmaya çalışıyor yine mevzuyu.
Ellerine sağlık o pisliği vuranın, 1 seneye kalmaz salarlardı zaten.
İyiki gebermiş, yoksa onu kurtarmak için yine öldürdüğü meslektaşlarından birileri onu kurtarmaya uğaşcaktı.
Ateşi bol olsun.

Çok korkunç bir gündü bugün. Hem bir hekim hem bir avukat öldürüldü.

Olayın şokunu dahi yaşayamadan cahil, pis zihniyetli, beyinsiz parazit sürüsünün oh iyi olmuş, kimbilir ne yaptılar da öldürüldüler yorumlarını okumak en az ölüm haberleri kadar yıktı beni. Çünkü böyle düşünen, bu yorumları yazan insanlar aramızda.

Her ikisi de nur içinde yatsın, ailelerine sabır diliyorum. Çok üzgünüm, çok.

Ayni sekilde, yurt disina gitmeyi dusunuyordum zaten suan bu kararim kesinlesti, oldurulme korkusu ile calismak istemiyorum,
Bu eylemler insan hayati bu kadar ucuz mu diye yapiliyor ya soruyorum doktor hayati bu kadar ucuz mu?!

Ben Almanyadayim. Buraya gelen Türk doktorlar cok. Gecenlerde bir belgesel yayinlamislardi bu konu ile ilgili. Yurtdisinda saglik calisanlara özel programlar da oluyor bazen. Bir arastirin isterseniz

Gerçekten insan çok üzülüyor. Nereye gidiyoruz böyle aklım almıyor.
Benim buradan içim acıdı, ailelerine Allah’ım dayanma gücü versin çok zor.

Bunun temeli cahillik
Cahil oğlu cahil
Sanıyor ki babası mı annesi mi her neyse doktor öldürdü ameliyat masasında
Ay keşke adam ölmeseydi ya
Kurtuldu hemen
Ölmeseydi de inim inim çektirselerdi içeride

Ben üniversite hastanesinde çalışırken engelli bir hasta hasta yakını olan bir polisin silahını almıştı bekleme salonunda . O gün silahla avmye giremiyorsun da hastaneye nasıl girebiliyorsun muhabbeti yapmıştık ki sıkıntı çıkaran polis bi hasta yakını vardı mesela ve silahlı oluşu bizi tedirgin etmişti . Hastanelere böyle elini kolunu sallaya sallaya girilmesi o kadar yanlış ki. Bizim bi doktor odamız vardı , hasta yakınları içerideki buzdolabını görüp meyve suyu filan isterlerdi şaka gibi. Alışmıştık, gülüyorduk hatta ama bankada vs Vezneciye direkt ulaşamıyorsun cam bölme var bize ulaşmak ne kolay diyorduk. Giren- çıkan belli değil, sokakta selam vermeyeceğin insanlarla muhattap oluyorsun. Devlet hastanesinde çalışmayan kimse empati kuramaz bu konuda orda netim. Daha yeni özele geçtim, sıkıntılı insan yok mu var ama en azından tedavi etme zorunluluğun yok, kontrol sende . Devlet hastanesinde asla arkanda duran yok, yalnız ve korumasızsın. Bunu yaşamayan bilmez gerçekten . Allah rahmet eylesin çok üzücü bir hadise .

Hastanelere ve okullara herkes elini kolunu sallayarak girmemeli. Avmlere bile girerken ne kadar güvenlik önlemi var. Bu gün olanlardan sonra düşünüyorum,mesela benim de sorunlu veiilerim var istedikleri gibi okula girip olay çıkarabiliyorlar. Yarın öbür gün elinde silahla gelse çocuklarıma da zarar verse ne olacak? Geçen sene çoğu okula güvenlik görevlisi vermişlerdi . Bu sene çoğunu iptal etmişler. Elini kolunu sallayan okula girebiliyor çok üzücü.

Allah rahmet eylesin. Memleketin her yanındaki en hafif ifadeyle nobranlık, bu çürümüşlük, kokuşmuşluk içimi yakıyor. İçimi en çok yakan kısmı da, bu herifin gebermeseydi hastanenin tam karşısındaki adliyede üç beş celseye girip üfürükten bir ceza alacağı gerçeği. Tüm bu kokuşmuşluğun kaynağı da bu zaten.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama kendini öldürmemiş, özel tim kıstırıp vurmuş. Medya yumuşatmaya çalışıyor yine mevzuyu.
bunu neden yapıyorlar ya deli olacam!
"bak güzel kardeşim doktorun odasına dalar çat çat çat sıkarsan biz de sana sıkarız" bari densin, bu kadarını bari bilsin bu manyaklar...nasılsa öldürsem de bişey olmaz en fazla 2 yıl yatar çıkarım şanım yürür diyen bi dolu deli var ülkede...bir de doktor vatan hainiydi c.başkanına hakeret etti metti der bir de kravat takarsa..ooh bitti gitti.

bugün ilk kez iyi ki tıp okumamışım dedim ben ya... kendimden utandım. bambaşka sebeplerle tıp okumadım ama "neyse manyağın birinin elinde kalmış olabilirdin bak, boşver, iyi ki okumamışsın" dedim bugün kendime. çok kızgınım.

ama bankada vs Vezneciye direkt ulaşamıyorsun cam bölme var bize ulaşmak ne kolay diyorduk.
Saygınlığı tüketip, mesleğin hedef gösterilmesini bir yana bırakırsak sorunlardan biri de bu.

Her hastaneye polis yığsınlar, kapılara dedektör koysunlar, yine yumruğunu atacak olan atar, silahı olmaz bulduğu bir şeyi kafasına geçirir.

Ama bir şekilde güvenli bir hiyerarşik düzen kurulursa, bilir ki o doktora öyle kolay ulaşamaz.
Zaten gunde 80-90-100 hasta bakan doktor hastane navigasyonu gibi neden laboratuvarın yerini tarif etmek zorunda mesela hastaya?
Yada neden doktor sırası geldiğinde hasta kovalamak zorunda? Sırasını geçiren hastanın öfkesinin bile hedefi oluyorlar.
Kapıda aradan tahlil gösteren hastaların arasındaki kavgayı ayıran doktor mu olur?
insanlık hali, tuvalete gidecek, kapıda bekleyenlerin ‘işini yapmıyor’ bakışlarına maruz kalacak diye gidemiyor.
Özel alanları yok.
Sabah doktor daha polikliniğe başlamadan, doktordan once odasında bekleyen hastalar oluyor.
Bekleme alanı doktorun kapısının önü olmamalı zaten.
Ben doktor değilim. Ego falan diyen dengesiz dolu ortalık, hayır bu ego değil. İnsanların işlerini yapabilmesi için sağlanacak asgari koşullar. Sağlanmayınca sonuç ortada zaten. Ya kafalarında kaldırım taşı kırılıyor, ya kurşunlanıyorlar.

Cumhurbaşkanı gitmek isteyen gitsin dedi,herşeyi ithal ettiğimiz gibi doktor da ithal ederiz artık.Suriye'li doktorlar ne güne duruyor?Bu ülke insanı hiçbir zaman bu kadar cahil ve yobaz olmamıştı.Keşke eski güzel günlerimize dönebilsek.

Cok üzgünüm, gercekten haberi gördügüm andan beri gögsüme oturan acının tarifi yok. Tahayyül bile edemiyorum kendi is arkadaslarımdan birinin böyle saldırıya ugrayıp kırmızı odaya geldigini, düsüncesi bile mahvediyor allah uzak tutsun, bütün saglık camiasını güzel hekimlerimizi böyle ayılar barbarlardan uzak tutsun.

Acil de hastaya damar yolu acacaktım, oturdu sedyeye otururken bir böyle rahatsız oldu bir dakika dedi belindeki tabancayı yanına koydu çıkarıp , pardon hocam rahatsız ediyor da dedi inşallah tek seferde damara girerim duaları giriş ve kapanış

Yerine Suriyeli doktorlar koymaya başladık ne de olsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…