Doğuma Hazırlık Saglikcilar neden hep sezeryan oluyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

cakyaz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
986
281
123
Herkese merhaba ben mi yaniliyorum kizlar bilmiyorum ama cok dikkatimi cekiyor belki sizlerden de dikkatini ceken olmustur. Ne kadar tanidigim hemsire bayan doktor veya doktor esi varsa hepsi sezaryan hic normal dogum yapanina rastlamadim. Belki de ben yaniliyorum ama bu durum neden boyle sizlerde oyle oldugunu dusunuyor musunuz?

Tesaduf mu bilmiyorum ama bana da oyle denk geliyor

Ben tesaduf oldugunu düsünmuyrm ozellikle oyle yapiyorlar gibi haNzade_

Bende öyle düşünüyorum Bi kaçına sorduğumda kilosu fazla demişlerdi

Nerde bir saglikci gorsem ben hep sorarim ztn neden normal yapmadin diye cevaplar hep ayni kilosu fazlaydi/catim dardi veya bebek dönmedi tersti bu cevaplardan biri ama cok tuhaf tabi hepsinin mi vucudu veya bebegi uymuyor ben hic uygun olup normal dogum yapani görmedim K Kar_tanesi5

Hatta kadin dogum uzmanlarinin eşleri bile hep.sezaryan ?

Normal doğum daha sağlıklı, ki onlar sağlıkçı yani. İlginç

Sunu da belitmek istiyorum kizlar benim ikici dogum olacak ilki normal dogumdu ikincide oyle.olacak. normal dogum yapan bir anneyim. Normal dogumla veya sezaryanla bir sikintim oldugundan degil asla... yanlis anlasilmak istemem sadece bu durum cok bariz dikkatimi cekiyor ve merak ediyorum acaba neden???

Şimdi okuyunca aklıma geldi ebe arkadaşım hemşire kuzenim anestezi uzmanı eşimin kuzeni hep sezaryen oldular. Neden bu kadar tesadüf acep?

istisnalar var tabi bir erkek doktor var eşi 3 doğumu da normal yapmış adam normali destekliyor dediler ama olmayınca olmuyor işte

Evet aynen sen gibi cevremde.cok saglikci veya kocasi saglikci olan cok.kisi var ve hic normal dogum yok cok ilginc nese-li_hilos

Insallah dediginiz gibi olmadigi icin yapamiyorlardir ama bukadar saglikcinin mi.hic olmuyor insallah sebebini bilmedigimiz baska.birsey yoktur altinda E esrabektas

Demekki var bir bildikleri ki sezeryan oluyorlar orasi genişliyormus ve iliskiden zevk alınmıyormus eltime oyle demis sezeryan yapan ebenin biri..

Bu genisleme konusu benimde çok duyduğum bir sey estetik olmak isteyen yakinlarim bile var ama bazilari da dikerken guzel dikti eskisinden de dar diyorlar bu da korkutuyor cati muayenesinden ayri korkuyorum ben bu gidisle zaten sezaryen olacak gibiyim Allah kurtarsin hepimizi

cakyaz merhaba..
Bunu geçenlerde doktorumla konuştum. Normal mi sezeryan mı olmalıyım dedim.
Buna şimdiden karar veremeyiz dedi. Doğum anında karar verebiliriz dedi:

Bebeğin başi büyükse, bebek tersse, annenin kemiği darsa mecbur sezeryan yaparız. Bunların dışında anne normal isterse nornalin risklerini sayarız anne kabul ederse normal devam ederiz. Ben kendim risk görürsem zaten sormam. Kadın doğum uzmanlari veya eşlerinin %95i sezeryan doğum yapmistir. Cunku normal dogumda da dogum esnasında birçok riskle karşılaşabiliriz. Benin iki çocugum var ikisinde de eşim sezeryan yaptı. Eşimi ve çocuğumu neden riske atayım ki..

Evet doktorum aynen bunlari söyledi. Tıbben her türlü riski biliyorlar. O sebeple de riske girmiyorlar. Biz bu kadar çok bilmediğimizden bir nevi cahil cesareti olarak nitelendiriyorum

cunci evet bir sebebi var mutlaka bu kadar saglik.personeli veya yakinlarinin hep sezeryan olmasi tesaduf olamaz

Siz söyleyince benimde dikkatimi çekti benimde tanıdığım saglikcilar Sezeryan oldular belkide kayıpları riskleri görmek onları bizden daha evham li yapiyodur

Kayiplar riskler evet normal.dogumda daha fazla bir doktor bana demisti ki hem bebegin icin hem kendin icin sifir risk istiyorsan evet sezaryan. Anne acisindan da sadece genisleme degil sanirm sonradan idrar kacirma rahim sarkmasi gibi seylerde yasaniyor tabi normal yapip bunlari hic yasamayanda vardir ama sezaryanda bunlar hic olmuyor galiba. Bebek acisindan da omuz takilmasi kanala sıkisma kafatsi zarar gormesi olabiliyormus saglikcilar bu riskleri iyi bildikleri icin sanirm yapmiyorlar normal dogum. Cok bilmek te iyi degil cesareti kiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…