Hmm bir de sezeryan doğuranlar anne değildir deyinde tam olsun.. eksik kalmış çünkü o...Arkadaşlar sezeryan bir doğum şekli değil ameliyattır. Doğum tüm insanlar ve memeli canlılarda olduğu gibi vajinal yoldan olur. Doğanın normal düzeni budur. Normal doğum olamayacak tıbbi sıkıntılar olduğunda ameliyatla bebek alınır. Bu günümüzde bir tercihe dönüşmüş , ama esasında öyle olmamalı . Vajinal genişleme olmuyor çünkü orayı da kesiyorlar ,dikiş atıyorlar. Tabi ince deri olduğu için iyileşmesi çok daha kolay oluyor. İkinci dogumumu da Allah izin verirse normal yapmak istiyorum, adı üstünde NORMAL
Ne alakası var ne anlamsız bir çıkarım yapmışsıniz annelik doğum şekline göre mi belirleniyormus... Tıbbi bilgiler işinize gelmiyor olabilir. Gereksiz alınganlık yapacağınıza okuyun .Hmm bir de sezeryan doğuranlar anne değildir deyinde tam olsun.. eksik kalmış çünkü o...
O zaman ustune basa basa sezeryan doğum şekli degildir demeyin! Sezeryan da bir doğum sekildir.. İçimizde buyuyen bir kist mi? Sezeryanla dogum yaptığımızda cocugu ameliyatla aldirdim mi diyoruz?! Sezeryan da bir doğum şeklidir. Normalin de sezeryaninde birbirine kiyasla avantajlari ve dezavantajları vardir..Ne alakası var ne anlamsız bir çıkarım yapmışsıniz annelik doğum şekline göre mi belirleniyormus... Tıbbi bilgiler işinize gelmiyor olabilir. Gereksiz alınganlık yapacağınıza okuyun .
Arkadaslar ben hemsireyim ilk dogum evi stajimdan beri Allah nasip ederse ben sezeryan olurum dedim....cunku orda kadinlari ve riskleri gordum ve bu bende korku olusturdu sanirim.diger meslektaslarimda ayni sebepten istiyordur
amin canim insallah ama dedigin gibi nasil olacagini Allah biliyor hayirlisi hakkimizdaHamileligimi ogrendigim zamandan beei hep normal dogum istedim. Ama 36nci haftadaki cati muayenemde normal doguma uygun olmadigimi soyledi ve sıkıntı olacagini soyledi doktorum.
Epidural sezeryanla aldim kuzumu kucagima. Elbette agri sizi oluyor ama iyilesiyor tabiki zamanla.
Doktor arkadasim, ebe hemsire arkadasim ve komsum hepsi de sezaryan oldu. Tesaduf mu bilmiyorum ki
Normalin de epizyosu yirtigi dikisi, sezaryanin da agrisi, kesigi var.
Allah hayirli olani nasip etsin
Evet normal dogumun riskleri cok yuksek oldugu icin sonrasinda anne acisindan da sikintilar olacagini saglikcilar cok iyi bildigi icin normal dogum yapmiyorlar sezaryan yapiyorlarArkadaslar ben hemsireyim ilk dogum evi stajimdan beri Allah nasip ederse ben sezeryan olurum dedim....cunku orda kadinlari ve riskleri gordum ve bu bende korku olusturdu sanirim.diger meslektaslarimda ayni sebepten istiyordur
bence kesinlikle vajina daraltma estetiği olmama isteklerindendir dasdHerkese merhaba ben mi yaniliyorum kizlar bilmiyorum ama cok dikkatimi cekiyor belki sizlerden de dikkatini ceken olmustur. Ne kadar tanidigim hemsire bayan doktor veya doktor esi varsa hepsi sezaryan hic normal dogum yapanina rastlamadim. Belki de ben yaniliyorum ama bu durum neden boyle sizlerde oyle oldugunu dusunuyor musunuz?
Demekki var bir bildikleri ki sezeryan oluyorlarorasi genişliyormus ve iliskiden zevk alınmıyormus eltime oyle demis sezeryan yapan ebenin biri..
Zevk isi dar dikmekten cok vajinal kaslarin sıkılıgi ve gevsekligi ile alakalidir normal dogum ne kadar kolayda olsa da vajinal kaslar mutlaka gevsiyor ve asla eskisi gibi olmuyor saglikcilaarda bunu cok iyi bildikleri icin normal doguma yanasmiyordur. Yoksa orasi ne kadar dar dikilirse dikilsin kaslar gevsek olduktan sonra hic bir anlami yokDOgumu yaptiran ebe oraya dikis atinca normalden daha dar dikebilir.
Hatta bir arkadasimda oyle yapmislar, kiz dogumdan sonra daha cok zevk almaya basladi
Zevk isi dar dikmekten cok vajinal kaslarin sıkılıgi ve gevsekligi ile alakalidir normal dogum ne kadar kolayda olsa da vajinal kaslar mutlaka gevsiyor ve asla eskisi gibi olmuyor saglikcilaarda bunu cok iyi bildikleri icin normal doguma yanasmiyordur. Yoksa orasi ne kadar dar dikilirse dikilsin kaslar gevsek olduktan sonra hic bir anlami yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?