Doğuma Hazırlık Saglikcilar neden hep sezeryan oluyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Normal doğum en sağlıklısı denir tıp camiasında da.Anne daha çabuk toparlanır.Evet genişleme de olur.Riski vardir biraz.Ama en sagliklisidir.

Çok ikinmaktan beyin ve kalple ilgili de sorunlar oluyor diye biiyorum ben..

Arkadaşlar sezeryan bir doğum şekli değil ameliyattır. Doğum tüm insanlar ve memeli canlılarda olduğu gibi vajinal yoldan olur. Doğanın normal düzeni budur. Normal doğum olamayacak tıbbi sıkıntılar olduğunda ameliyatla bebek alınır. Bu günümüzde bir tercihe dönüşmüş , ama esasında öyle olmamalı . Vajinal genişleme olmuyor çünkü orayı da kesiyorlar ,dikiş atıyorlar. Tabi ince deri olduğu için iyileşmesi çok daha kolay oluyor. İkinci dogumumu da Allah izin verirse normal yapmak istiyorum, adı üstünde NORMAL

Hmm bir de sezeryan doğuranlar anne değildir deyinde tam olsun.. eksik kalmış çünkü o...

Hmm bir de sezeryan doğuranlar anne değildir deyinde tam olsun.. eksik kalmış çünkü o...
Ne alakası var ne anlamsız bir çıkarım yapmışsıniz annelik doğum şekline göre mi belirleniyormus... Tıbbi bilgiler işinize gelmiyor olabilir. Gereksiz alınganlık yapacağınıza okuyun .

Son düzenleme:
Annenin ya da bebegin sağlık sorunları varsa, ya da annenin kendini riske atacak kadar şiddetli korkusu varsa normal doğum tabiki yapmaz. Zaten doktor sizi yönlendiriyor , hiçbir doktor risk varsa normal doğuma zorlamaz alır sezeryana .

Ne alakası var ne anlamsız bir çıkarım yapmışsıniz annelik doğum şekline göre mi belirleniyormus... Tıbbi bilgiler işinize gelmiyor olabilir. Gereksiz alınganlık yapacağınıza okuyun .
O zaman ustune basa basa sezeryan doğum şekli degildir demeyin! Sezeryan da bir doğum sekildir.. İçimizde buyuyen bir kist mi? Sezeryanla dogum yaptığımızda cocugu ameliyatla aldirdim mi diyoruz?! Sezeryan da bir doğum şeklidir. Normalin de sezeryaninde birbirine kiyasla avantajlari ve dezavantajları vardir..

Arkadaslar ben hemsireyim ilk dogum evi stajimdan beri Allah nasip ederse ben sezeryan olurum dedim....cunku orda kadinlari ve riskleri gordum ve bu bende korku olusturdu sanirim.diger meslektaslarimda ayni sebepten istiyordur

Hamileligimi ogrendigim zamandan beei hep normal dogum istedim. Ama 36nci haftadaki cati muayenemde normal doguma uygun olmadigimi soyledi ve sıkıntı olacagini soyledi doktorum.
Epidural sezeryanla aldim kuzumu kucagima. Elbette agri sizi oluyor ama iyilesiyor tabiki zamanla.
Doktor arkadasim, ebe hemsire arkadasim ve komsum hepsi de sezaryan oldu. Tesaduf mu bilmiyorum ki
Normalin de epizyosu yirtigi dikisi, sezaryanin da agrisi, kesigi var.
Allah hayirli olani nasip etsin

A
amin canim insallah ama dedigin gibi nasil olacagini Allah biliyor hayirlisi hakkimizda

Bana da yine hemsire bir komsum akilli kadin sezaryan olur demisti. Ne demek istedi acaba? Kendiside 3 dogumunu sezaryanla yapti

Arkadaslar ben hemsireyim ilk dogum evi stajimdan beri Allah nasip ederse ben sezeryan olurum dedim....cunku orda kadinlari ve riskleri gordum ve bu bende korku olusturdu sanirim.diger meslektaslarimda ayni sebepten istiyordur
Evet normal dogumun riskleri cok yuksek oldugu icin sonrasinda anne acisindan da sikintilar olacagini saglikcilar cok iyi bildigi icin normal dogum yapmiyorlar sezaryan yapiyorlar

Kadin dogum uzmani komsumuz 2 cocugunu da sezeryan ile dogurdu. Neden diye sordugumda, gerek yok o kadar aci cekmeye, hergun neler goruyorum ben dedi. Biz de şok olduk ne yapalim, elimizden o geldi :) sezeryan bir dogum bicimidir; ancak doktorlar buna ameliyat olarak bakiyor ne yazik ki. Bir doktor da soyle demisti; biz hastalarimizi kurtarma yonunde egitim aliriz, elimizden gelenin en iyisi de sezeryan. Yani biraz felsefi, biraz sartlar, en iyisi bebisler saglikli gelsin dunyaya bu bize yeter insallah. Ama insan da bi ben normal dogurdum demek istemiyor degil :)

Benim muayene oldugum bir bayan kadin dogumcu vardi aynen soyle soyledi benim bebegim 3500 di sezaryan yaptim dedi bende dedimki 3.5 kilo normal dogumla dogabilecek bir bebek aslinda cesaret ister dedi 3.5 kilo bebegi normal dogurup kendinide bebegimide riske atmam asla ben kadin dogum uzmaniyim kendim icin bile sezaryani tercih ettim dedi. Hemsireleri gectim Bayan kadin dogum uzmanlari ve erkek olan doktorlarin esleride hep sezaryan. Soyledikleriyle yaptiklari tutmuyor yani bu ne yaman celiski boyle anlamadim

bence kesinlikle vajina daraltma estetiği olmama isteklerindendir dasd
ben sadece bunu düşündüm ne yalan söyleyeyim
çünkü zaten genelde eğitimli kesim 2 çocuk yeter diyor en fazla (genelde)
sezeryan da zaten 2 kez rahat yapıalbiliyor malum

Demekki var bir bildikleri ki sezeryan oluyorlar orasi genişliyormus ve iliskiden zevk alınmıyormus eltime oyle demis sezeryan yapan ebenin biri..

DOgumu yaptiran ebe oraya dikis atinca normalden daha dar dikebilir.
Hatta bir arkadasimda oyle yapmislar, kiz dogumdan sonra daha cok zevk almaya basladi

DOgumu yaptiran ebe oraya dikis atinca normalden daha dar dikebilir.
Hatta bir arkadasimda oyle yapmislar, kiz dogumdan sonra daha cok zevk almaya basladi
Zevk isi dar dikmekten cok vajinal kaslarin sıkılıgi ve gevsekligi ile alakalidir normal dogum ne kadar kolayda olsa da vajinal kaslar mutlaka gevsiyor ve asla eskisi gibi olmuyor saglikcilaarda bunu cok iyi bildikleri icin normal doguma yanasmiyordur. Yoksa orasi ne kadar dar dikilirse dikilsin kaslar gevsek olduktan sonra hic bir anlami yok

Kızlar vajina daraltma estetiği olmama durumu -nedir sanki 4/5 çocuk yapıyor sağlıkçılar da bu konuyu düşünerek sezeryan olacaklardı çok bencilce olur bu yaklaşım yapmayın anne kendinden çok bebeği düşündüğü için tercih etmiştir sezeryanı yani sağlıkçı anne,risklerin çoğunluğunu bilen yaşayan anne.sağlıkçı laneti diye bir de ef vardır bilenin başına o riskler gelir kız kardeşlerim .benimbildiğim bebekle ilgili sıkıntı olmasın diye tabi normal Doğum en iyisi seEryanda mesela ciğerler Doğum kanalından bebek geçmediği için sıvı kalabiliyor bu da önemli bir risk ama oksijensiz kalma kol köprükemiği kırığı gibi riskler de normal Doğumda var.gerçi bi as arkadaşım sezeryan oldu malum bu Sebeplerden ama sezeryanda da bebeğin köprü kemiği kırıldı ilginç bi şekilde ya da sağlıkçı laneti ne derseniz artık

Hic dikkat etmemistim:))
Ilginc bir konu olmus. Ben normal dogum yaptim. Rabbim nasip ederse zorunlu bir durum olmazsa 2.yi de normal dusunuyorum. Cevreme sorup nedenlerini bende arastiracagim.

Kegel hareketleriyle ordaki kaslari guclendirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…