Doğuma Hazırlık Saglikcilar neden hep sezeryan oluyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hic dikkat etmemistim:))
Ilginc bir konu olmus. Ben normal dogum yaptim. Rabbim nasip ederse zorunlu bir durum olmazsa 2.yi de normal dusunuyorum. Cevreme sorup nedenlerini bende arastiracagim.
Evet sizde dikkat edin bakalim.sizin cevrenizdeki saglikcilarda sezaryan mi cevrenizde varsa nedenlerini ogrenirseniz buraya yazin mutlaka:))

Benim cevremdeki hemsire ve doktor eşleride hep sezaryan

Aslında normal doğumun sezaryandan çok daha fazla komplikasyonu olabilir.Ben ameliyathane hemşiresiyim normal doğumda anne ıkınamayabilir bi kac dk lık bu durum bebeğin oksijenlenmesini engelleyebilir beyinde hasar bırakabilir.Kordon dolanabilir.Plesantanın parçası kalabilir rahim rüptür olabilir.Epizyotomy yapılabilir anne hijyenine ekstra dikkat etmezse enfeksiyon gelişir bu sadece işlem yerinde değil idrar yolunda da oluşur.Tabi bu ıkınmalar vs ilerleyen zamanlarda odrar inkontinanslarına sebep olacaktır. Tabi sezaryanında riskleri var sonuçta ameliyat anestezi veriliyor ama sezaryanda bebek daha kontrollü bir şekilde çıkartılıyor.Diyebilirsiniz eskiler sezaryan mı yapıyordu ama şöyle bir gerçek var eskiler doğum yapana kadar ev işi tarla işi yaptıkları için doğumları kolay oluyordu şimdi öyle mi el bebek gül bebek yerinden kalkmaya korkan gebeler var böyle bir gebenin normal doğumuda zor olur tabi.Benim hemşire olarak sezaryan tercihim daha kontrollü bir doğum olması ve ilerleyen senelerde inkontinans yaşamak istemediğimden.

Ebeyim yıllarca doğumhanede çalıştım binlerce doğum yaptırdım. Dört düşük sonrası tüp bebekle hamile kaldım ve normal doğurmak konusunda kararlıyım koşullar elverdiği sürece. Haaa sağlıkçılarda beyaz önlük sendromu diye tabir edilen aksiliklere maruz kalma durumu olduğu için doktorlar sağlıkçıları normal doğumdan olabildiğince uzak tutuyor. Normal doğumda biraz kısmet işide olsa beynen ve bedenen hazırlanmak gerekiyor. Gebe okuluna gitmiş, normal doğum motivasyonu yüksek fiziksel olarak aktif gebeler daha güzel doğuruyor. Vajinal deformasyon yüzünden cerrahi işleme maruz kalmak çok mantıklı gelmiyor. Çevremde de azımsanmayacak kadar normal doğuran sağlıkçı var. Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin hayırlısıyla yavrularını kucağına aldırsın

Benim ablamda saglikci hemsire iki yegenimide sezeryan olarak kendi tercih etti genelde soyle diyor "ben gelemem normali yapamam yok sezeryan sakin temiz kafam rahat ,doktoruma zamani gelince gitmisimdr ole ameliyata girmisimdir der, ayni doktoruna dogum yapti ,planlidir her işi , ve cok titizdir garantiye aldigi icin kendini sezeryan tercih etti onun mantigiyla dusununce sezeryana cok sicak bakiyorum bitaraftanda normal yapmak varken daha sağlıklı hem flan git gellik bi durum bence o an neyi gerektiriyorsa yipranmadan ole olmali, suda doğumu merak ediyorum ben asıl yurtdisinda tavsiye ediliyor turkiyedede artik yayginlasmaya basladi

Sağlıkçı değilim , egitimciyim ve normal dogum israrini hiç " normal" bulmuyorum. Ki adını bile normal diyerek yumuşatiyoruz " vajinal" dogumun..
O bölgede yırtıklar, dikişler.. neresi normal? Sahsen dikis olcaksa karnimda olmasını tercih ederim.. bunun otesinde eger gidip 5 çocuk dusunmuyorsaniz bebek icin o riske girmeye gerek yok. Sezaryen ameliyat olsa da çok daha kontrollu bir yontem. Vajinal dogumda bebegin oksijensiz kalması geri dönüşü olmayan durumlara yol açar. Oyuzden sezaryeni tercih etcem..

Yok notmal dogumda bebek daha saglikli yok anne daha saglikli ben bunada cok inanmiyorum cocugun ilerde sık hasta olmasi veya olmamasi tamamen cocugun yapisina bagli bence ablam iki dogum yapti kizi 5 yasinda normal dogum yegenim surekli hasta bunye alerjik toza polene deterjana herseye alerjisi var ve agir astim hastasi en ufak sogukta nezle grip. Oglunu sezaryanla dogurdu 3 yasinda masallabi var turp gibi nazarlardan korusun hic hasta olmaz

Benim komşum hemşire çatısı çok geniş olmasına rağmen sezeryan yapmış. Normal doğumda her doktor öylede böylede alttan kesiyor diyor.

Saglikci olarak normal dogum yapan ben varim ...

Saglikci degilim ama iki kere sezeryan oldum.
Bebegim bir türlü dogmadi, 4 kilo kadardi doguramadim iste. Sabaha kadar denediler olmadi.
Sezeryanin yapilmadigi bir zamanda hamile kalsaydim belki de hayatta degildik.
Benim ve bebegimin canini kurtardi.
Minyon bir kadinim, bebegim tosun pasa dogdu masallah.
Ikinci hamileligimde oglum karnimda 3 kiloyu buldugu zaman doktorum bunu da doguramayacagimi söyledi. Dogurturum zorla ama dedi seni kep kesmek zorunda kalirim dedi. E o sekilde kesilecekce sezeryan da bir secenek. Ki 37. haftada artik tasiyamadigim icin oglumu dünyaya getirdim. Canimi zor kurtardim. Normal dogum isterdim hep.
Kismet degilmis. Hayatimi kurtardi ama, bebeklerim de saglikli dogdu. Uyuyorlar gözümün nurlari yan odada simdi.

Sağlıkçıyım kendi isteğimle sezaryen oldum. Normal Doğum komplikasyonlarını ortadan kaldırmak için.

Benimde ablamin eşi doktor sezaryan olmasini istedi ablamin o sekilde dogum yapti. Iki eltim var bir hemsire biri ebe ikiside sezaryan dogum yaptilar.hatta birinin 3 cocugu 3 de sezaryan.

ben sezeryandan korkuyorum hastanede calıstım bnde evet sezeryan tercıh eden coktu ama bn normal dogum yptım 16 saatte dogurdum hatta oglum kuvezde baska hastaneye gıttıgı ıcın bnde kendı ıstegımle yatmadım aynı gun cıktım cok dıkısım vardı ama normal dogum olmasaydı ozaman hastaneye gıdıp gelmm zor olurdu ıns ıkıncısınıde normal ıstıyorum

Sağlıkçılar da senin benim gibi insan. Onların da korkuları, zaafları var.
Yengem doktor, sırf normal doğumdan korktuğu için sezaryenle doğurdu. Sezaryen gerektiren hiçbir sağlık sorunu yoktu.
Abim doktor, sabah uyanır uyanmaz aç karna kola içer. Sağlıkçıların hayat tarzı bizim için kriter olmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…