• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

merhaba kızlar uzun biraradan sonra nihayet yazabildim daha öncede çok uzun yazmıştım aslında ama bi sorun olmuş burya yuklenmemisti sonrada bidaha yazamamıştım neyse:-)
see nevar neyok çiğdemim 6 ay bitti demi kuzum gerisi zaten çorap söküğü heleki taşınma işleri falan bi bakmışın hatun- kucağında:-)dikkat et ama taşınma döneminde hem kendine hem minigine:-)
edacik 2 kızdan fırsat bulamiyo muhtemelen bitanesi bile nasıl yorucuyken 2 taneye allah kolaylik versin
melekcim gelmişsin senden haber almak istiyodum,inşallah sağlıkla kucağına alırsın yawrunu,uzun ve mesakkatli bir yolmuş bu,allah tamamına erdirsin tüm isteyenlere nasip etsin
bana gelince günler jet hızıyla geciyor,yağmur hanım büyüyor 3.ayımız bitti 4ün içindeyiz artık
normalde işbaşı yapmam gerekiyodu geçen hafta ama daha çok küçük diye 6 ay ücretsiz izin aldım eylülde başlıycam bakalım
hayat normal seyrine döndü diyebilirdim ilk 40 gün gelen giden aile büyükleri vs derken daha bunaldıydı çekirdek aile kalınca daha keyifli olmaya başladı tabi zorluk kısmından bahsetmiyorum:-)kızımla hava güzel olduğunda yürüyüşlere çıkıyoruz,tek kalmak istediğimizde babaanneye bırakıp bikac saat takiliyoruz kocayla
tek başıma yıkamaya alıştım artık,bide yaz gelse benimki biraz daha büyüse tam raht olcam insallah
bende haberler böyle kızlar hepinizi çok öpüyorum arada haber edin sizde,ozlesiyoruz:-)

Amanin burasi hareketlenmis azcikkk :)

Esrammmm hosgeldin özledim kiz seni :)
Ama ise dönmemene çok sevindim azcik daha ilgilenirsin kizcagizinlaaa :KK68:
Benim 9 gün sonra 7inci ayim bile bitiyor esram zaman çok hizli geçti yahuu :D
Simdi bide evimizin islerine giristik, önce bi kaç insaat yapiyoruz 2/3 haftayada tasinicaz Allahin izniyle :)

herkesin gözü korkuyor tasincaz diyince ama merak etmeyin elimi biseye sürdürmüyor saolsun kimse :D

ayyy çekirdek ailenizi severim ben sizin, o ilk zamanlardan korkuyorum bende, herkes bi heves gelip gitcek rahat birakmicaklar bizi :oops: neysem zamanla oda geçicek :)

yalniz esra helal olsun erken baslamissin kayinvalidene birakmaya, ben bi yasina kadar ayrilmicam yanindan diyorum ama tabi bu simdiki düsüncelerim :D

öpüyorum kocaman yagmurla sizi kendinize iyi bakin kuzum :KK60:

---

Melek hosgeldin, Rabbim saglicakla bebeklerine kavusmayi nasip etsin insallah :nazar:
bakalim erkek nüfusumuzu artircakmisin sen? Tek oglus sinemimizin oglu simdilik :)
Rabbim saglikli evlatlar nasip etsinde gerisi bos tabiki, Allah gönlüne göre versin..
Bahsettigin sarilik falan bende olmadi ama herkesin verdigi tepkiler baska tabi..
Ama yatma istegi, bas dönmesi, mide bulantisi vardi evet.. Hatta 6inci haftamdan 15inci haftama kadar devam etti kusmalarim ve bulantilarim.. gözünü korkutmasin bu, dedigim gibi herkesin tepkisi farkli oluyor hamilelikte..

cigdemmimm canimm valla insanın evladını kimseye bırakası gelmiyo ama bi zaman sonra ise döneceğim için alışması lazım ufak ufak bensiz kalmaya sadece anne sütü aldığı için 2 saatliğine kaçabiliyorum zaten açılıyo benim canavar yanında olmam lazım:-)9 ay bittiğinde ise dönücem çok zorluk yaşanmaması için alıştırma yapıyorum diyelim:-)zaten anne bebek bağı bambaşka bisey ilk kucağına alınca anlayacaksın ilk bebeğin olmasına rağmen herşeyi sen daha iyi biliyo olacaksın annelerden bile daha tecrübeli hissedeceksin kendini,çünkü anne hissediyormuş gerçekten.:-)az kaldı cigdemcim çok keyifli günler seni bekliyo,logusalik zamanı benim acımdan sadece kalabalık açısından biraz sıkıntılıydı başbaşa kalamadım pek bebeğimi ama yinede saolsunlar sonuçtur yardim için yanimdalardi,insan bundan sonra hep böylemi olcak falan diyo ama hersey normale dönüyo ilk süreçleri gecirince daha keyifli olacak herşey inşallah:-)
melekcimm canım gerçekten her hamilelik farklı oluyo,ben ilk 5 ay hamileliğimi hissetmedim bile ne midem bulandı ne kustum ne halsizlestim 120 kiloyu aşarak doğuma gitmeme rağmen hala enerjim iyiydi son gun bile gezdim ama mesela bendede acaip diş problemleri oldu diş etlerim sürekli kaniyodu,34.haftalarda falan dayanılmaz hal aldı kanal tedavisine doktorum izin vermedi vs,cildim çok bozuldu mesela yani anlayacağın herkese etkisi başka..
bide hamileyken sanki hamilelik hiç bitmeyecekmis gibi geliyor insan normal halini hatirlamiyor,doğumdan sonrada hamilelik hiç hatırlanmıyor:-)çok hızlı geçen bir süreç tadını çıkarın arkadaşlarım:-)
özellikle bol bol uyuyun film izleyin gezin tozun,sonra ufaklık çok musade etmiyo olacak:-)

cigdemmimm canimm valla insanın evladını kimseye bırakası gelmiyo ama bi zaman sonra ise döneceğim için alışması lazım ufak ufak bensiz kalmaya sadece anne sütü aldığı için 2 saatliğine kaçabiliyorum zaten açılıyo benim canavar yanında olmam lazım:-)9 ay bittiğinde ise dönücem çok zorluk yaşanmaması için alıştırma yapıyorum diyelim:-)zaten anne bebek bağı bambaşka bisey ilk kucağına alınca anlayacaksın ilk bebeğin olmasına rağmen herşeyi sen daha iyi biliyo olacaksın annelerden bile daha tecrübeli hissedeceksin kendini,çünkü anne hissediyormuş gerçekten.:-)az kaldı cigdemcim çok keyifli günler seni bekliyo,logusalik zamanı benim acımdan sadece kalabalık açısından biraz sıkıntılıydı başbaşa kalamadım pek bebeğimi ama yinede saolsunlar sonuçtur yardim için yanimdalardi,insan bundan sonra hep böylemi olcak falan diyo ama hersey normale dönüyo ilk süreçleri gecirince daha keyifli olacak herşey inşallah:-)
melekcimm canım gerçekten her hamilelik farklı oluyo,ben ilk 5 ay hamileliğimi hissetmedim bile ne midem bulandı ne kustum ne halsizlestim 120 kiloyu aşarak doğuma gitmeme rağmen hala enerjim iyiydi son gun bile gezdim ama mesela bendede acaip diş problemleri oldu diş etlerim sürekli kaniyodu,34.haftalarda falan dayanılmaz hal aldı kanal tedavisine doktorum izin vermedi vs,cildim çok bozuldu mesela yani anlayacağın herkese etkisi başka..
bide hamileyken sanki hamilelik hiç bitmeyecekmis gibi geliyor insan normal halini hatirlamiyor,doğumdan sonrada hamilelik hiç hatırlanmıyor:-)çok hızlı geçen bir süreç tadını çıkarın arkadaşlarım:-)
özellikle bol bol uyuyun film izleyin gezin tozun,sonra ufaklık çok musade etmiyo olacak:-)

esram ne guzel atlatmissin o zor zamanlari, simdi tadini çikarirsin artik bol bol, hem yazda geliyor al kizçeni dolasmalara çikin bol bol :)

Cildim benimde inanilmaz bozuldu, sivilcelerimin biri bitiyor biri basliyor mutlaka deli olcam, ilk basta doktorun verdigi kremleri kullandim bi ise yaramadi su an onuda biraktim artik dogum sonrasi normale dönecegimi umut ederek yasiyorum :D

Dedigin gibi hakkaten suan önceki halimi hatirlamiyorum, bi bedende tekken nasildim napiyordum bilmiyorum :D ben pek bi zorluk yasamadim cok sukur hani yatmam gerekmedi Allaha sükür riskli bi hamilelik degildi baslarda, ay aman hamileyim diyip isten kaçanlardan da olmadim hiç, kipir kipirim her zamanki gibi.. Bazen hamile oldugumu bile unutuyorum aynada göbegimi görene kadar yada yerden bisey alirken engele takilana kadar..

Sigarayla nasilsin bacim, madem emziriyorsun içemezsinde su an dimi? dayaniliyor mu ?
su an tek dayanma sebebim bebegim benden oksijenini aliyor ona kiyamam diye içmiyorum ama sonra vucudum bana kalinca yine bunu basarabilcek miyim bilmiyorum :D kafamda deli sorular :D

cilt doğumdan sonra biraz daha iyi oluyo ama bunun için zaman lazım galiba hala tm düzelmedi,,madem seninde bozulmaya yatkınmış doğuma doğru artıyo ama o artan kısım -normale dönüyo
valla çiğdem sigara konusunda aynı şuanda ne hissediyorsan yine aynı psikolojide oluyorsun cünku oksijenini düşündüğün gibi gıdasını düşünüyosun buseferdebuseferde doğumdan sonra zaten bukadar aradan sonra çok icesimde gelmedi açıkçası :-)korkma yani bebeğin seni emdiği sürece bu seferde farklı bir vicdan azabı olacağı için yine yanaşmıyosun sigaraya,sen simidi arada sırada iciyomusun tamamen mi kestin

cilt doğumdan sonra biraz daha iyi oluyo ama bunun için zaman lazım galiba hala tm düzelmedi,,madem seninde bozulmaya yatkınmış doğuma doğru artıyo ama o artan kısım -normale dönüyo
valla çiğdem sigara konusunda aynı şuanda ne hissediyorsan yine aynı psikolojide oluyorsun cünku oksijenini düşündüğün gibi gıdasını düşünüyosun buseferdebuseferde doğumdan sonra zaten bukadar aradan sonra çok icesimde gelmedi açıkçası :-)korkma yani bebeğin seni emdiği sürece bu seferde farklı bir vicdan azabı olacağı için yine yanaşmıyosun sigaraya,sen simidi arada sırada iciyomusun tamamen mi kestin

tamamen kestim canim hiç içmedim..
iyi bari o vicdan azabi emzirirkende kaliyorsa cunku bende istemem baslamayi :(

cilt içinde yandim desene :KK12: daha zamanim var yani normale dönene kadar, neyse bebis saglikli olsunda ben çekerim bi sekilde :oops:

resim koysana canim albümüne bakalim :KK68:

merhabalar kızlar... benim kızlar yeni yeni uyumaya başladı onda da nete girip alışverişlerini yapıyorum zaten yarısında biri kalkıyor buraya çok uzun zaman oldu giremedim ben iyiyim kızlar iyi önce yazayım sonra okuyayım ne alemdesiniz uyanmazlarsa devam yazmaya aslında şimdi de ek gıdaya geçiş için kitap araştırmaya oturdum inşallah biraz vaktim olur herşeye bakmaya :)

ayyy melek gelmiş hoşgeldin canım hayırlı olsun ikizi taşımakta çok zor Allah kolaylık versin ben son 2 hafta bastonla yürüyordum... kilo alma konusunda sinem uyarmasına rağmen şımarıklık yapıp götürdüm de götürdüm tatlıları öyle pişmanım ki :( doğuma gitmeden 2 gün önce tartıldım 105 kg idim ki o günlerde günde 1 kg alır duruma geldim :( doğumdan 2 hafta sonra 15 kg verdim 1 ay sonra 17 kg vermiştim dr kontrolüne gittiğimde bak gidiyor kilolar beklediğimizden hızlı sakın diyet yapma ikizler gıdasını alsın dedi ah ahhhhhhhh bana o denir mi bende suyunu çıkardım sanırım yedikçe yedim. 5 kg geri aldım vaktiyle 96 larda olduğumdan kıyafet konusunda da sorun yaşamıyorum sanki böyle de gidecek gibi depresyonlara girip girip çıkıyorum. dukanın güç 2 sini yapıyorum arada annemden çok baskı geliyor kimse sütünü etkilemez senin dirayetsizliğin diyor ama sağdığım süt bile şeffaf oluyor diyetteyken kızlar doymuyor biberon günde 6 defaya çıkınca bırakıyorum. biraz daha ertelemeye karar verdim diyeti 1 tane olsa 2 memeden emecek belki doyacaklar ama tek taraf yetmiyor kuzularıma kilo alımları biraz azaldı bende yine vurdum dibine yiyorum bakalım ne olacak sonumuz...

SelAm kızlar
Edacım sendende haber aldık cok şükür iyisiniz ,kilolar doğum yapmış her annenin derdi ,ama olsun veririz kızlarının her anının tadını çıkar

Çiğdemcim hamilelik nasıl gidiyor,geri sayım başladımı canım

Benden haberler şöyle
Diyete başladım 3 gündür elma diyeti yapıyorum ,sporda yapıyorum artık
Biraz sinirli ve agresifim ama 1 haftayı atlatırsAm alışıcam diyete sanırım
Tartı birazDa olsa oynadı bunada şükür oğluşumun doğum gününe kadar fit bi anne olmak istiyorum nasipse
Öptüm hepinizi iyi gceler

Ay neler değişmiş neler herkes doğurmuş yada hamiş :anneadayı::KK76:
Beni hatırladınız mı ?? Benim kızımda şuan 15 aylık oldu biraz zor geçti o_O
Sizleri çok özledim valla
:KK15::KK15:
6 ay önce girmişim en son :eek:
Şuan 77 kiloyum 94 ile doğuma girdim
Kızım hala emiyor yine başlamak istiyorum diyete emziren anneler diyette diye bi başlık mı açsak :KK72::KK70:

ayyy melek gelmiş hoşgeldin canım hayırlı olsun ikizi taşımakta çok zor Allah kolaylık versin ben son 2 hafta bastonla yürüyordum... kilo alma konusunda sinem uyarmasına rağmen şımarıklık yapıp götürdüm de götürdüm tatlıları öyle pişmanım ki :KK43: doğuma gitmeden 2 gün önce tartıldım 105 kg idim ki o günlerde günde 1 kg alır duruma geldim :KK43: doğumdan 2 hafta sonra 15 kg verdim 1 ay sonra 17 kg vermiştim dr kontrolüne gittiğimde bak gidiyor kilolar beklediğimizden hızlı sakın diyet yapma ikizler gıdasını alsın dedi ah ahhhhhhhh bana o denir mi bende suyunu çıkardım sanırım yedikçe yedim. 5 kg geri aldım vaktiyle 96 larda olduğumdan kıyafet konusunda da sorun yaşamıyorum sanki böyle de gidecek gibi depresyonlara girip girip çıkıyorum. dukanın güç 2 sini yapıyorum arada annemden çok baskı geliyor kimse sütünü etkilemez senin dirayetsizliğin diyor ama sağdığım süt bile şeffaf oluyor diyetteyken kızlar doymuyor biberon günde 6 defaya çıkınca bırakıyorum. biraz daha ertelemeye karar verdim diyeti 1 tane olsa 2 memeden emecek belki doyacaklar ama tek taraf yetmiyor kuzularıma kilo alımları biraz azaldı bende yine vurdum dibine yiyorum bakalım ne olacak sonumuz...

Edacigimm.... Cok ozledim ben hepinizi ya... 22. Haftalik olduk biz. Bir oglum bir kizim olacak Rabbim nasip ederse insaAllah... sen nasilsin? Kizlarin ne kadar oldu? Bana ikizlere hamileykenki doneminde bahsetsene biraz daha. Ben de korku da var cok. Aklim hep onlarda.. kotu birsey oluverir mi diye korkulardayim ...annelik ic gudusumu bilmem...

Esracimmm sen nasilsin elma guzeli?
Kizin nasil oldu? Buyutuyormusun?
Kocisin degistimi, kiskaniyormu hala :)))

Nasil ozledim sizi yaa. Beni ekleyin facede. Ozelden adimi yaziyorum simdi sizlere... optum.

özledim burayı yaa ikizler hiç nefes aldırmıyor ki burası da yanıyor herşey zor... melek bana hamilelik yıllar sürdü... sonra doğdular ilk 3-4 ay hiç geçmeyecek ben hep zombi yaşayacağım sandım ama 5. aydan sonra çok hızlandı zaman...

elifcim hatırlamaz mıyız maşallah kızına 15 aylık ha çok güzel yaa... evet bu sayfayı bir açtım tüm güzergahlar değişti... ben emzirirken diyet yapamıyorum düzenli yürüyüş yapıyorum o bile süte yansıyor ikisine hiç yetmiyor mamayı bazen istiyorlar bazen meme diye tutturuyorlar meme de süt az olunca sinirleniyorlar bu sefer memeyi hiç almıyorlar benim diyet yapmama daha var...

bebişler ne alemde neler yapıyorsunuz kızlar...?

çiğdem doğurdu bebişle arası nasıl??? esra sigaraya geri başladı mı??? sinem yakışıklı ne alemde???

haa esra kızına elma diyeti yaptırdın mı??? ben kızlara yulaf unu aldım sabah evde yaaptığım labneyle yediriyorum eşim dalga geçiyor kızlar daha yaşına girmeden dukana başladı diye :)))

Selam kızlar
Edaa hoşgelsin
Eski günleri özledim yaw ne kadar aktif üyelerdik ne oldu bîze:) bebişler çarptı bizi
Edacım oğluş cok iyi dişleri çıkıyor
BoğaZ enfeksiyonu oldu ,iğne vuruluyoruz ,yürümeye başladık sayılır, tay tay yapıyoruz
Bıcır bıcır bişiler anlatıyo paşam
Senin minnaklar nasıl ,cicili bicili giydırıyomusun :)

Esrada iyi sigaraya başlamadı cok şükür
Tarlımı tatlı bi kızı var
Ben rejıme basladım ama çok sıkı yapamıyorum,malum sıcaklarda var spor yapanıyorum :(
Bidahaki yaza kadar kiloların gıtmelii
1 yaş doğum gunu nu kutlamıcam sanırım
Kendı içimizde bi yemek yer pasta keserız dıyorum

selam hatunlarrrr
bayadır kımse yok tabi çoluk çocuk derken kımsede zaman yok buraya girecek:)
ben 9 ayımı doldurdum bu hafta itibariyle işe döndüm
ev ıyıydı güzeldi ama kılo verme açısından hiç verimli olmadı
şimdi işyerinde belkı daha duzenlı olup kılo verebılırım dıyorummm
edacım çiğdemcımm ugrayın artık buralardayım ben:)haberleşelim
sinemcimle görüşüyoruz ara sıra ondan haber alabılıyorum:)

selam hatunlarrrr
bayadır kımse yok tabi çoluk çocuk derken kımsede zaman yok buraya girecek:)
ben 9 ayımı doldurdum bu hafta itibariyle işe döndüm
ev ıyıydı güzeldi ama kılo verme açısından hiç verimli olmadı
şimdi işyerinde belkı daha duzenlı olup kılo verebılırım dıyorummm
edacım çiğdemcımm ugrayın artık buralardayım ben:)haberleşelim
sinemcimle görüşüyoruz ara sıra ondan haber alabılıyorum:)

Slm cnm. Ben sana ozel mesaj attim gormedinmi

selam canıınm gördüğm şimdi
masallah 32 haftalık olmuşsun az kalmış doguma
ikizler gelıyo dımı bellı oldumu cınsıyet kac kılo aldın ne durumdasın hepsını yazz:)

Ooo esramda gelmiş şenlenmiş topik
Kızlar nasılsınız bebişler nasıl
Resimlerini paylaşalım merak edıyorum
Eda çiğdemm nerelerdesiniz ?
Benden haberler şöyle 6 gün sonra oğluşum 1 yaşına giriyor kısmetse :) zaman nede cabuk geçiyor
Süt olsun diye bol bol yedim şiştim en son 101 kg dum şükür şimdi 93 e indim doğumdan snraki kilom 92 di , ilk hedef 92 di bakalım devamı gelicek inşallah
SiZlerde kilo durumu nasıl kızlar

selam canıınm gördüğm şimdi
masallah 32 haftalık olmuşsun az kalmış doguma
ikizler gelıyo dımı bellı oldumu cınsıyet kac kılo aldın ne durumdasın hepsını yazz:)
Esracim ikizlerimden biri kiz biri oglan :)
Toplamda 13 kg aldiim. 35. Haftaya kadar beklesek iyi olur diyor dr. 38 e kadar beklesek cok daha iyi diyir ama ven artik gittikce agirlasiyorum. Karnimda inmeye basladi asagi. Kizimin kafasi seyimin uzerinde hemen :) yururken saga sola donup yatarken baya zorlanioum

Selam hatunlar :)
Kimseler yok yine
Çiğdem edaaa siz nerelerdesiniz ,bebişler nasıl ,sağlıkları yerindemi ,dişler çıktımı ,emeklemeler başladımı
Benim oğluş pır oraya pır buraya koşup duruyor :)
Asıl kilolar ne alemde kurtulabildinizmi doğum kilolarından
Ben şuan bi başla bi bırak derken 92 kg kadar düştüm ,
İlk hedef 90 inşallah
Sonrada hedef 72 diyorum
Uçurum var arada :) ama olsun vericem inşallah
Bira dukan gibi besleniyorum bi yandanda sağlıklı besleniyorum ,sporuda eklersem harıka olucak ,fakat bu kiloyu ayaklarım taşımıyor ,oyüZden biraZ kg verip başlıcam hemen inşallah
Benden haberler böyle inşallah sizdede herşey yolundadır
Öptüm sİzi
Ve de çok özledim :(

selam kızlarr
ahhh ahh nerde buranın eski coşkusu
bir yazardık sayfalarca:)melek naptı acaba dogurdumu ki?buralara ugrarsan yaz melekcım merak ettım
cıgdem zaten kayıp edayı düşünemıyorum 2 bebeyle başını kaşıyamıyodur:)
senle ben kaldıkmı yıne başbaşa sinemcim:)

selam kızlarr
ahhh ahh nerde buranın eski coşkusu
bir yazardık sayfalarca:)melek naptı acaba dogurdumu ki?buralara ugrarsan yaz melekcım merak ettım
cıgdem zaten kayıp edayı düşünemıyorum 2 bebeyle başını kaşıyamıyodur:)
senle ben kaldıkmı yıne başbaşa sinemcim:)

Canim yok daha dogurmadim :)
Yarin kntrolum var. Dogum tarihimiz belli ilacak insaAllah. Six napionuz
Bebene kim bakio :)

Back
X