Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

Bana gene agrlık bastı ya patron yemege çıktı ama damlar birazdan erken çıkcak bgn o gidince birazcık koyarım kafamı :34:

Şu ramazanlarda yarım gün çalışsak ne vardı ya :34:

off kızlar ben daha oruca başlayamadm,malum regl haftamdı üstelik diş yaptırdım,haftasonuda ilaç aldığım için tutamam,inş.bende pazartesi başlayabilirim,sahuru nasıl yapıcam bilmiyorum,benim eşim oruç tutmuyo,tek başıma kalkmakta zor olucak,en iyisi geç saatte kepekli tost falan yeyip yatmak

haa bide geçenlerde bişey okudum,sahurda 4-5 hurma yeyip üstüne süt içmek çok tok tutuyomuş,ne dersin eda hurma yiyebilirmiyiz o saatte:34::34:

off kızlar ben daha oruca başlayamadm,malum regl haftamdı üstelik diş yaptırdım,haftasonuda ilaç aldığım için tutamam,inş.bende pazartesi başlayabilirim,sahuru nasıl yapıcam bilmiyorum,benim eşim oruç tutmuyo,tek başıma kalkmakta zor olucak,en iyisi geç saatte kepekli tost falan yeyip yatmak

haa bide geçenlerde bişey okudum,sahurda 4-5 hurma yeyip üstüne süt içmek çok tok tutuyomuş,ne dersin eda hurma yiyebilirmiyiz o saatte:34::34:

Canım öle düşünme ya gece geç saatte yiyip yatayım die eşin olmasa bile sen kalka sahurunu yap öyle yat :34:

Bende çogu zaman yanlız kalkıyorum bi gözüm açık bi gözüm kapalı yiyip yatıorum 2 gündür yoldaşım var ama çok şükür :34:

Ben sahurlarda protein agırlıklı yiyorum çok memnunum tok tutuyo ve susamıyorumda :34: benim tek problemin 2 yumurta yemezssem acıkçakmışım gibi gelio hiçbişey yemesemde canım istemesede zorla ite kaka o 2 yumurtayı yiyorum :1:

süt tok tutuyo bende her sahurda 2 bardak içiyorum ama çok yeterli olurmu bilmiyorum enazından pazartesi süt yumurta peynir ekmek fln ye bi müddet bünyen alışana kadar sonra bakarsın dayanabiliosan hurma süt yer yatarsın :34:

Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, foffor ve klor da bulunuyor. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri içerir. Hurmada hamilede önemli olan folik asit vitamini de bulunur.

Kan hücresi yapımına yardımcı oluyor Folikasit vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan aminoasitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar. Bu sebeple hamileler tarafından da tüketilir. içerdiği lifler kabızlığa karşı da koruyucudur.

Hurma hangi hastalıklara iyi geliyor? Hurma kalp ve damar hastalıklarından korunmayı sağlar, kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca, boğaz ağrısını keser, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Uzun süren açlık sonrası düşen kan şekerini dengelemede ve bağırsaklara faydalı lifleri sağlamada en doğru seçimlerden biridir. Yetiştirildiği bölgeye göre renkleri ve büyüklükleri değişen hurmaların lifleri kumaş üretiminde de kullanılır.

hurmada hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar sahur için süper zaten benim diyet listeme giriyorum meyve muamelesi yapıyor tabi 10 adet yemeyinde hem meyve yemiş olacaksınız hemde tatlı niyetine hemde yukardaki faydaları es geçilir gibi değil...

Bana gene agrlık bastı ya patron yemege çıktı ama damlar birazdan erken çıkcak bgn o gidince birazcık koyarım kafamı :34:

Şu ramazanlarda yarım gün çalışsak ne vardı ya :34:

ya benim patron gitti genel müdür gitti tam yatma modundayım da böylede vijdanım rahatsız hiç iş yapmıyorum esasen öyle acil bir işim yok nete daldım bende...

yarım gün olması ne iyi olurdu benim 4 ten sonra pilim bitiyor bir elim ayağım titriyor sonra aç olduğuna kanaat getiriyor 6 dan sonra rahatım :))

bende gece artık nasıl ıctıysem o suları sabah bidon gibi kalktım resmen..:)
bide bende bu yılın ılk orucu oyuzden geceden sardı korkusu
allahıma cok sukur sımdılık ıyıym yaklasık 6,5 saatlık orucumda sorunum yok:)

ilk gün bende çok korkuyordum. inşallah hayırlısıyla atlatırsın güzelim

kepekli tost yeme güzelimmm meyve kompostosu yap iyi geliyor. sonra 2 yumurta ye bu ara hangi arkadaşıma sorsam yumurta yiyor sahurda, protein kalitesi çok yüksek ve uzun süre tok tutuyor sonra en güzeli buz gibi süt bizimki güneşin altında çok dolanıyor dayanamıyordu ama 2 gündür tutuyor çok gezmiyormuş. bu sahurda melek gibiydi kendi hazırlamış kaldırdı beni oy sağolsun. tek başıma gerçekten yenmiyor

ya kızlar kafam döndü bi takıma girip mesajlara bakıyom bi buraya girip yazıyom.ya oraya yazalım ya buraya yazalım.

Meyan Kökünün Faydaları Nelerdir?

Meyan Kökü neye iyi gelir. Meyan Kökü Nedir Faydaları Meyan Kökü Kullanım Alanları

Meyan Kökü Kullanımı, Meyan Çayı ve Meyan Balı, Meyan Kökünün Yan Etkileri ve Zararları, Meyan Kökünün Faydaları

Meyan yaklaşık 120-150 cm kadar boylanabilen Baklagiller ailesinden çok yıllık bir çalımsı bitkidir. Anavatanı Rusya ve Çin dir.

Küçük, mavimsi, mor çiçekleri 0,8 1,2 cm boyundadır. 7 15 santimetre boyunda yaprakları ve toprağın altında boyu 1 metreye ulaşan bir kök yapısı vardır.Akdeniz ülkelerinde, güneydoğu Avrupa da ve Asya nın bazı kesimlerinde yetişir.

Meyan Kökü Kullanımı
Meyan bitkisinin kökleri ve yeraltındaki gövdesi (rizom) baharat olarak kullanılır. Tatlı, sert ve tuzlu bir tada ve hoş bir kokuya sahiptir. Köklerin suyla kaynatılıp, suyun buharlaştırılmasıyla elde edilen balına çubuk şekliverilir. Bu bal, tatlı, pasta, şekerleme ve çikolata yapımında kullanılır. Meyankökü nü Kuzey Avrupalılar tatlılarda, Çinlilerse daha çok yemeklerde çeşni olarak kullanırlar. Ayrıca kolalı içeceklere de tat vermek için katılır.

Güney illeri ve çevresinde Meyan Kökü demlenerek şerbet olarak tüketilir.Yaz aylarının değişmez içececiğidir. Yöreye göre,yöre ağzından kaynaklanan isim değişkenliği gösterir. (Mayan,Biyam,Boyam) Adana da aşlama olarak adlandırılır. Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğine inanılır.

Meyan Çayı ve Meyan Balı
Meyan kökü çayı ve meyan kapsülleri şeklinde alınabilir. 100-520 miligramlık kapsülleri vardır.

Meyan Çayı : Yarım kahve kaşığı kıyılmış meyan kökü üstüne bir fincan kaynar su döküldükten sonra 5 dakika demlenir ve süzülerek içilir.

Meyan Balı : Meyan balı meyan köklerinin kaynar suyla karıştırılmasından sonra alçak basınçta yoğunlaştırılması yoluyla yapılır. Siyah renkte sert bir yapıdadır. Toz veya çubuk halde satılır.

Özelikle güney illerimizde meyan şerbeti kullanımı oldukça yaygındır.

Meyan kökü geleneksel Çin tıbbında da kullanılan bir bitkidir. Meyan ekstresi Avrupa ve Amerikada da eczanelerde satılmaktadır.

Her türlü öksürükte meyan kökü çok etkilidir. 50 gram kadar meyan kökünü 1 litre suya atıp 10 dakika kadar kaynatın. Bu çayı akşamdan yapın ve bir gece bekletin. Gün boyunca aç veya tok karnına iki üç bardak içebilirsiniz.

Meyan kökü çayı kullanımı

Bu çayla yapılan gargara ağız içi yaralarını iyileştirir.

Nezleyi tedavi edici özelliği vardır.

Balgam söktürür.

Güzel bir sese sahip olunmasını sağlar. (özellikle mesleğinde sesini kullananlar bu çayı sabahları içmelidirler )

Mide ve on iki parmak ülserinde ve gastritte faydalıdır. (Bu durumda yemeklerden sonra içine bir parça tarçın katılmış meyan kökü çayı içilmelidir.)

Meyan kökü tozu

Yemekten sonra alınacak bir çay kaşığı meyan kökü tozu bağırsakları rahatlatır.

Yine aynı miktar meyan kökü tozu idrar söktürücü vazifesi görür.

Meyan kökü balı (Meyan kökü ekstresi) kullanımı

Meyan kökü bitkisinden elde edilen bu bal suda kolayca çözülür ve özellikleri meyan kökü ile aynıdır.Koyu pekmez kıvamındadır.Meyanın kullanılması gereken en önemli şekli olan özüdür.İlaç halını almış durumudur Bir s ubardağı suya bir çay kaşığı ekstre karıştırılarak içilir.

Meyan Kökünün Yan Etkileri ve Zararları

Meyan kökünün faydaları meyan kökünün kullanımının bilinçli şekilde uygulanmasından geçiyor.

Sürekli ve yüksek miktarda alımından kaçınılmalıdır. Altı haftadan daha uzun bir süre yüksek miktarda alımı toksik etkiye neden olabilir. Kullandıktan sonra 3 hafta ara verilmesi tavsiye edilmektedir.
Günlük en yüksek doz -600 mg glisirizin- aşılmamalıdır!
Meyan kökü kullanımı potasyum kaybına yol açabileceği için potasyum içeren yiyecekler de alınmalıdır.
Yüksek tansiyona sebep olabilir. Tansiyon ilacı kullananlar aynı anda meyan kökü kullanmamalıdır.
Kalp hastalarının kullandığı ilaç olan Digoxin alanlar meyan otu kullanmamalıdır.
Vücutta sıvı birikmesine yol açabilir.
Böbrek rahatsızlığı bulunanlar kullanmamalıdır.
Helsinki Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada hamilelik dönemi boyunca meyan kökünden üretilen besinleri tüketen kadınlarla, hamileliğinde hiç meyan kökü tüketmeyen kadınların çocukları yedi yaşına kadar izlenmiştir. Anne karnında meyan kökü alan çocuklarda kortizol hormonu düzeyi diğerlerinden 3 kat daha yüksek çıkmıştır. Uzmanlar, meyan kökü nedeniyle kortizol hormonu fazla olan çocukların ilerki yaşlarda bağışıklık sisteminin zayıflığı sebebiyle diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıklara yakalanma olasılığının bulunduğunu ifade etmişlerdir.
Genel anlamda da ifade edilecek olursa herhangi bir rahatsızlığı olan tedavi gören kişiler doktorunun haberi olmadan bitkisel ilaç kullanmamalıdır. Bazı durumlarda bitkisel ilaçlar diğer ilaçlarla etkileşebilir ve sağlık için daha olumsuz bir durum ortaya çıkabilir.

şimdi yarışma stresi yok ,5 mesaj yazma stresi yok(artık kafanıza çanta indiremeyecem:9::9::9::9:)kilo bildirme zorunluluğu yok,bu bize iyimi gelirmi yoksa artı olarak gerimi döner :26::26::26:bakalım hayırlısı olsun

Benim patronda gitti rahatladım işte yok yapcak aslında biraz varda acelesi yok onuda geçtim benim canım hiç istemiyo internette geziyom bende kesinlikle ramazanlarda en azında 3-4 gibi bitmeli iş, insanın kafası duruyo çünkü hele ben çıkışa yakın iyice sıcak yorgunluk fln derken çift görmeye başlıyom nolcak sanki senede 1 ay 4te çıksak batcaklarmı oruç olanlar çıkıversin gerçi bizim burda pek tutan yok patronumda dahil :31:

ki bence çok mantıklı zaten öğle arasına çıkmıyorum sıcak dışarısı hemde susarım fln diye 1saat fazladan çalışıyom 1 saat erken çıkıveriyimmmm PATRONNNNNNN DUYYY BENİİİİ duyda kafamı kopar :9:

Son düzenleme:
bencede burdan başlayalımyaaa bı ora bı bura
ben arada dagılıyom sitenın içinde kendım ıbaska baska sayfalarda buluyom:)

neslimm bende sevmem tek basıma sahuru uyanamamda zaten
volkanda tutmuyo haftaiçi tüm gün dışarıda diye güvenemıyo kendıne
haftasonu tutuyo
bu gece kalkarız inş 3te falan
hakkıyla bi sahur yaparız:)

akşama corba salata ve yogurt yıycem sonrada karpuzz
kasmanın alemı yokkk,zaten bı kase corba ve 2-3 bardak suyla tıkanıyo ınsan
sımdı yemekelr yapıpta sonrada kanırta kanırta yemenin alemı yok:)

Benim patronda gitti rahatladım işte yok yapcak aslında biraz varda acelesi yok onuda geçtim benim canım hiç istemiyo internette geziyom bende kesinlikle ramazanlarda en azında 3-4 gibi bitmeli iş, insanın kafası duruyo çünkü hele ben çıkışa yakın iyice sıcak yorgunluk fln derken çift görmeye başlıyom nolcak sanki senede 1 ay 4te çıksak batcaklarmı oruç olanlar çıkıversin gerçi bizim burda pek tutan yok patronumda dahil :31:

ki bence çok mantıklı zaten öğle arasına çıkmıyorum sıcak dışarısı hemde susarım fln diye 1saat fazladan çalışıyom 1 saat erken çıkıveriyimmmm PATRONNNNNNN DUYYY BENİİİİ duyda kafamı kopar :9:

:))) bizim patron geldi genel müdür de... patron oruç değil ama anlayışlı en azından rahatsız etmiyor :9:

genel müdür oruç oda yatmış koltuğuna biz rahatsız etmiyoruz :9:

bizde muhasebeciyle geyik yapıyoz... bizde üretimdekiler oruç değil ama içeri bir gidiyorum maşallah hepsi oruç tutuyorda yoruluyor gibi serilmişler dışarı ellerinde sigara peeeehhhh :ssz:

4 e 1 saat kaldı hayırlısıyla talatırız inşallah 4 ü sonra darısı 8 in başına amanın noluyor bana yaa saçmalıyorum :))

sahurda ne yedim iftarda ne planlıyorum yazayım bari hemde diyetime göre inşallah planımdan şaşmam...

sahur 03.00: 1 yağda yumurta (eşim yapınca yağda oluyor:26:) + avuç içi ramazan pidesi + 1 hurma + salata + 1 dilim peynir + 1 tam ceviz (sütü unutmuşum) bol su ve meyan şerbeti

iftar 20:27 :) patlıcan salatası + cacık + 2 dilim peynir + 1 tam ceviz + çeyrek ramazan pidesi

ara 21:57: 1 bardak süt + 8 fındık + meyve (tulumba tatlısı sadece 1 tane çok çekti canım eğer frenleyebilirsem karpuz veya komposto yerim.)

ara 23:27: 1 galeta + bitki çayı (siyah çay içerim onuda canım çekti)

ara 00:57: sanmıyorum bu öğünü yapacağımı ama meyve yazmışlar

bencede burdan başlayalımyaaa bı ora bı bura
ben arada dagılıyom sitenın içinde kendım ıbaska baska sayfalarda buluyom:)

neslimm bende sevmem tek basıma sahuru uyanamamda zaten
volkanda tutmuyo haftaiçi tüm gün dışarıda diye güvenemıyo kendıne
haftasonu tutuyo
bu gece kalkarız inş 3te falan
hakkıyla bi sahur yaparız:)

bende dün kendimi kpss sayfasında buldum. yetmedi kendime yds diye sayfa açtım :))) sabit olalım bencede :))

akşama corba salata ve yogurt yıycem sonrada karpuzz
kasmanın alemı yokkk,zaten bı kase corba ve 2-3 bardak suyla tıkanıyo ınsan
sımdı yemekelr yapıpta sonrada kanırta kanırta yemenin alemı yok:)

hahhahhaa kanırta kanırtaa yemek haaa ay ne güldümmm :9::9::9:

:))) bizim patron geldi genel müdür de... patron oruç değil ama anlayışlı en azından rahatsız etmiyor :9:

genel müdür oruç oda yatmış koltuğuna biz rahatsız etmiyoruz :9:

bizde muhasebeciyle geyik yapıyoz... bizde üretimdekiler oruç değil ama içeri bir gidiyorum maşallah hepsi oruç tutuyorda yoruluyor gibi serilmişler dışarı ellerinde sigara peeeehhhh :ssz:

4 e 1 saat kaldı hayırlısıyla talatırız inşallah 4 ü sonra darısı 8 in başına amanın noluyor bana yaa saçmalıyorum :))

sahurda ne yedim iftarda ne planlıyorum yazayım bari hemde diyetime göre inşallah planımdan şaşmam...

sahur 03.00: 1 yağda yumurta (eşim yapınca yağda oluyor:26:) + avuç içi ramazan pidesi + 1 hurma + salata + 1 dilim peynir + 1 tam ceviz (sütü unutmuşum) bol su ve meyan şerbeti

iftar 20:27 :) patlıcan salatası + cacık + 2 dilim peynir + 1 tam ceviz + çeyrek ramazan pidesi

ara 21:57: 1 bardak süt + 8 fındık + meyve (tulumba tatlısı sadece 1 tane çok çekti canım eğer frenleyebilirsem karpuz veya komposto yerim.)

ara 23:27: 1 galeta + bitki çayı (siyah çay içerim onuda canım çekti)

ara 00:57: sanmıyorum bu öğünü yapacağımı ama meyve yazmışlar

4 e az kaldı bi geçse 8de geçer inşallah ama bizim 8.46daydı dün ezan sizin daha erkenmiş :34:
dakika bile geçmiyo bgn bana sizede öyle mi :31:

ohh çok şükür cuma yrn tatil bu akşam sahura kadar oturmak istiyorum en sevdiğim şeydir o sahurada börek fln yapmak istiyorum haftasonu kahvaltısı gibi yrnda güzel bi iftar yaparızz :56::16:

ya buarada bişey sorcam size ben hiç denemedimde hani bu soğuk çorba ayran çorbasımı ne diolar biliomusunuz onu nasıl bişiy, nasıl yapılır ve hiç yediniz mi tavsiye edermisiniz?

bende dün kendimi kpss sayfasında buldum. yetmedi kendime yds diye sayfa açtım :))) sabit olalım bencede :))

bende evim evim güzel evimde yorum yazarken yakaladım kendimi :9::9::9:

oruç kafaya vurmaya başladı galiba :9:

bide eda sana dün pilav yapcaktım vazgeçtim onun yerine kaşarlı patates püresi yaptım hangisi daha iyi yorumlarını bekliyorum dedim ama beni niye takmadın :14::14::15:

patatesin glisemik indeksi yüksek, pilavın tek zararı içindeki yağ.... şimdi gelelim sonuca şeker, insülin sorunun yoksa benim fikrim patatesten yana ama içine yağ süt kaşar girdikten sonra pilav daha masum kalıyor. en azından pilavı az yağlı yapıp diğerlerininkine tereyağı koyabilirsin :) yada patates püresini sadece az yağlı sütle masumlaştırabilirsin... heh birde en önemli noktayı sorayım bu 1 kase kaşar eklediğin pürenin ne kadarını sen yedin ? :)))))))))

bu arada patates cıvık diye hiç korkma cıvık olursa 2 dk buz dolabına koy karıştır koy karıştır çeker hemen... acilse üstüne ekmek içi koy suyu çeker sonra kaldır yapışanlarda karışınca belli olmuyor :)

burda klimasız nefes alınmıyor 2 masalık bir ofisimiz var klima durmadan çalışıyor ama wc ye bile gittiğimde (affedersiniz) sıcaklar basıyor :18:

bak bak bak ben hiç cevaplamazmıyım mutlucum yaaaa

Back
X