Diyeti bırakıyoruz !
Tam 1 yıldır diyet yapmaya çalışıyoruz. Bazen kilo verdik bazen de fazlasıyla geri aldık. Şimdi diyeti bırakıyoruz. Bundan sonra sağlıklı besleneceğiz, fazla yiyerek yük etmeyeceğiz, 18 yaşındaymış gibi beslenmeyeceğiz.
Sevgili arkadaşlarım, sanırım hepimiz bu hafta sağlıklı başlangıçlar yapamadık. Hafta başını beklemeden yarını başlangıç olarak kabul edelim mi?
Önerilerinizi bekliyorum.
Sevgicim çok yaşa e mi; ne güzel demişsin "özgür ruhlarımız var" diyeİnşaallah bu topikte başarılarımızı yazacağız. Listelerinizi yazmaya ne zaman başlarsınız? Ben bugün itibarı ile yazabilirim. Konulacak kurallar hakkında da önerilerinizi bekliyorum. Kuralsız birbirimizi sıkmadan yapalım dedik ama olmadı. Cezalar bazen verilmedi bazen verilenler uygulanamadı. Artık bahanesiz uygulamalı olarak hayata geçirelim diyorum.
Sizler de kabul ederseniz benim önerilerim şöyle:
- Tartı günü sabit olsun. Tartı günü kilo kaybı görmeyenlere 1 günlük, kilo alarak gelenlere tüm hafta boyunca sürecek cezalar verilebilir. (regl döneminde vücut ağırlığımız fazla görülebilir,bir önceki tartımdan maksimum 1 kilo fazla kabul edilebilir olsun)
- Genel bir liste belirleyip o listedeki besinleri günlük olarak bildirebiliriz. (Herkes kendi listesini yapmalı, çünkü deneyimlerimizle sabit sonuçlar elde ettik)
- Herkes kendi sağlıklı beslenme sistemini seçip uygulamakta özgür olsun (ara öğünlü ya da 5 saatte bir),
- Liste dışı yenilenler mutlaka günlük menü içinde bildirelim,
- Menü bildirimleri günlük yapılmalı, yapılamayan bildirimler ertesi sabah mutlaka yazalım,
- Sağlık sorunu ya da günlük plan dahilinde giremeyeceğimiz günleri elimizden geldiğince bildirmeye çalışalım,
- Kurs, spor, gezmek gibi faaliyetlerimiz sağlıklı beslenme sistemimizi atlamaya bahane olmasın,
- Günlük tüketilmesi gereken protein, buğday ve tahıl grubu, yağ ve meyve miktarları konusunda herkes yaşına ve kilosuna uygun miktarın tespitini yapabilirse daha kolay sonuca ulaşabiliriz. Hatta bu konuda 1 kez olsun diyetisyenle görüşmek çok daha iyi olabilir.
Bu arada Dallidacım, senin kas kitlen yüksek olduğu için bedenin yağ kaybetme konusunda direnecektir. Senin haftada 1 kilonun altında kaybetmen normal olacaktır. Senin elinde daha önce diyetisyenden almış olduğun listelerin olacaktı, oradaki miktarları göz önüne alabilirsin belki?
Sevgicim sanırım sen endokrinin kontrolü altındasın. Bir sonraki kontrolünde diyetisyene sevk istersen sana özel beslenme planı alabilirsin diye düşünüyorum, ne dersin?
Gurbetçim, senin koşullarını tam olarak bilemiyorum. Oradaki sağlık sistemi buradan oldukça farklı. Yardım alabilecek misin? Alamaz isen internetten belki hesaplama sitelerinden bir şeyler bulabiliriz.
Kendi yaş ve kilo durumuma uygun miktarları çıkarttım. Sizlerle paylaşırım.
Bu arada bizi takip edip de katılmak isteyen tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz
Sen herseyi düsünmüssün, banada aynen katiliyorum kaptan demek düsüyor. ellerine saglik, kurallar cok mantikli hatta 7 . madde tam bana özel yazilmis galibatamam tamm kaptan gezmelere gidilse bile liste disina cikilmayyacak diyorumya beni fazla bos birakmaya gelmez, dagiliyorum yoksa Zaman Zaman kulaklarimi cekin, saclarimi felan yolun
sen burdamiydin ? asagida gözükmüyorsun ama tek ben gözüküyorum, yoksa hayalet ziyaretcimisincok haklisin canim bu defa tam karar verip isi siki tutmaliyiz, bende son aldigim kilolardan oldukca rhatsizim.
canim bana göre sen bu konularda cok daha bilgilisin,bence sen beslenme listemizi hazirla bizlerde uyalim,
Buradayım, hayalet mi... Hmmm, hiç fena fikir değil
Kaç kilosun şimdi tam olarak??
CIDDIYIM SERAP ASAGID ADIN GÖRÜNMÜYOR ( pardon büyük harfle yazmisim ) canim ben 4-5 gün önce tartildim 93,5 Kilo olmustumikigün dikkat ettim ve 1,5 Kilo vermisim yani anlayacagin taaaa basladigim noktadayim. burada diyetisyen var biraz uzak ama sorun degilde bir kac kisi taniyorum diyetisyene giden ama pek memnun kalmamislar. dediklerine göre alman yemekleriyle türk yemek kültürü farkliya onlarin listelerine uyum saglanilmiyor mus... aslinda bende 90 kilolar icin diyet listesi bulmustum bir siteden ama bana liste cok dolu geldi o listeyle Kilo veremezmisim gibi geldi bilemiyorum.
Nasilsin ablacigim , karsilastik gene ne güzel bizde serapla fikir alisverisinde bulunuyorduk, hosgeldin sende insallah dallidada katilir bize en kisa zamanda[/QUOTO)
Serap bende de görünmüyor,merhaba nasılsın Serap'cığım?
Aşağıda ismim görünmüyor ya ona dedim hayalet olmak fena fikir değil manasında :)
Alman sistemi ile uyuşmayacağını tahmin edebiliyorum, sürekli gitmek için değil de sadece 1 defalık miktarları kontrol açısından diye düşünmüştüm ama yanlış da düşünüyor olabilirim. Tatlım senin 1800 kcal ye kadar çıkabileceğini düşünüyorum. Her zaman konuştuğumuz gibi kaloriyi baştan kısmayalım. Baştan kısarsak sonra açlık sınırında yaşarız. Listenin dolu olması kötü fikir değil. 1 hafta denersin, kilo kaybı olmaz ya da kilo aldırırsa yeniden değerlendiririz. Ama bunu göze almak zorundayız. Dediğim gibi, baştan kısarsak sonu göremeyiz.
aslinda tam karar vermedim ama gecenlerde glisemik indeks diyetini arastirmistim, mantikli geldi, hani bende bazen asiri yeme istegi oluyorya bunu önlemek icin GI si düsük gidalarla beslenirsem insülini ani yükseltmeden ara ögün yapmadan beslenirim derken zaten karatayinda mantiginin ayni oldugunu hatirladim . bazen Sabah kahvaltilarina ekmek ekleyebilirim, öglen ve aksam ekmeksiz, sebze yada et, yada baklagillerden bir Tabak herhangi birisini yaninda salat veya yogurt esliginde ypabilirim gibi düsünüyorum ne dersin?
Merhaba Gurbet;
Nasılsın?
Ben bugün sabaha yine 1 saatlik yürüyüşümle başladım.Orada bundan 8-10 sene önceki yürüyüş arkadaşlarımla karşılaştım.Sabah 6 gibi çıkıyorum,yürüyüş parkuru 500m felan aşağıda.Orada 1 saat kadar yürüyüp geliyorum.Artık inşAlllah bırakmaya niyetim yok.
Serap'cığım endokrin bana geçen gittiğimde gizli şeker için 1600 kalorilik bir diyet vermişti,fakat birileri tarafından kısıtlandığımda bende ters tepiyor.İradesiz olmadığıma şifa orucundan sonra karar verdim.En iyisi ben kendime göre bir yöntem geliştireyim.Şartların güzel,yarın ilk tartı günümüz olsun.Sonra vira BİSMİLLAH.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?