Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba Sevgicim Ben iyiyim çok şükür. Sen nasılsın?

Bu arada gerçekten bende bir tuhaflık var. beğen butonu yok mesajlarınızın altında. Makineyi kapatıp açayım. Gelirim birazdan.

Haklısın canım.Zaman ne gösterirse ona göre değişiklik yaparız.Yarın tartılıyoruz değil mi?Ona göre beslenme sistemimizide belirleriz.

listelerimi buldum hemen 1800 kalorilik GI diyetini yazayim

Sabah : 1 yumurta , 1 dilim peynir, 2 dilim ekmek, 1 meyve
Ara : 1 meyve , 1 su bardagi süt
Öglen : izgara et, 4 kasik sebze yemegi, 3 kasik bulgur pilavi, salata, 2 dilim ekmek
Ilkindi : 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 1 meyve
Aksam : 1 kase CORBA, 60 gram et, salata, 2 dilim ekmek, 1 kase yogurt
Gece : 1 meyve, 1 su bardagi süt

liste bu sekilde , cok fazla ekmek var ve liste kabarik geldi bana , birde ara ögünler yok die hatirlamistim ama varmis

Aslında listeleri kalabalık gördüğümüzden azaltıyoruz.Sonuçta aç kalıp başka şeyler yiyip kilo alıyoruz veya yiyemiyoruz.Akşam yatmadan önceki öğünü yürüyüş öncesine alırsam aslında tam benlikmiş.Ekmeği seven birisi olarak kendimi çok mutlu hissederdim galiba.Denesem mi ne dersiniz?

Sevgi ablacigim tebrik ederim yürüyüslerede basladin artik kim tutar seni, bizde dün aksam arkadaslarla iki Saat yürüdük ama öyle normal tempoda sohbet ederek yürüdük ve inanki zamanin nasil akip gectigini bile anlamadik. bugün Sabah misafirlikteydim aksama gene gidecegiz ama yürüyerek gidecegiz arkadasla anlastik 45 dakika gidis 45 de gelis gene en azindan yedigimi eritirim belki Bu arada senden aldigim patatesli tavuk tarifini pisiriyorum bugün anla artik ne Kadar begendiysek

Bravo gurbetciğim,gelecek seneye vermiş ve mutlu olarak girelim inş.Aslında bugün diz kapağımda şişlik vardı ama gitmezsem her yeni başlangıcımda aynı problemi yaşayacağımı düşünüp üstüne gitme kararı aldım.
Afiyet olsun ,diğerlerini de dene seveceğinize inanıyorum.

Gurbet bana diyetisyenin verdiği listelerde de 7-8 birim tahıl gurubu var.
Bilemiyorumki ablacigim, bu liste gercekten cok güzel, ama karatay hanimida dinledigimde kesinlikle ekmek yemeyin diyor, celiskide kaldim. Aslinda öglen bulgur pilavi var ekmekde var, ikisinden birini cikarsakmi , yada listeyi hic ellemeden bir hafta denesekmi. istersen beraber bir deneyelimmi ablacim yarinmi tartilsak yada tamamen pazartesi tarti günümüzdemi tartilip baslasak... Hayatta benim gibi kararsiz birisi daha varmi acaba

Serap'cığım sen ne diyorsun bu konuda?Dalida bilgisayarı ele geçiremiyor galiba.....

Aslinda bu listeyle besin degisimleri yaparak uygulayabiliriz , mesela öglen yemegindeki bulgur pilavini 3 kasik degilde 5-6 kasik yeyip ekmegi cikarabiliriz. yada izgara et veya tavukla 4 yemek kasigi sebze yemegini kaldirip, etli sebze yemegi yapip bir Tabak yiyebiliriz, böylelikle hem evdekilere yaptigimiz yemeklerden yemis oluruz, Hemde secenegimizi artiririz.

Haklısın canım.Zaman ne gösterirse ona göre değişiklik yaparız.Yarın tartılıyoruz değil mi?Ona göre beslenme sistemimizide belirleriz.

Tabii yarın sabah tartılıp başlayalım. Ben hafta başı tartıldım, pzt. çok iyi gitmese de dün ve bugün fena değil. Yani benim için yarın 4. gün olacak Allah izin verirse.

Bana da ekmek fazla gibi geldi. Bu liste günlük kalorinin %55 inin ekmek ve buğdaydan alınmasını sağlamış. Yine de denemek isterseniz deneyin derim ben.

Bence de tam sana göre sanki Aynen dediğin gibi son öğünü erkene alıp bir hafta dene istersen.

Harikasınız kızlar, cidden iyi iş çıkarıyorsunuz. Tebrik ederim. Umarım kış boyunca yürüyüşler aynen devam edebilir.

Ben de tarifi istiyoruuuum

Doğru söylüyorsun, ancak pilavdaki yağı da hesaba katmak gerektiğini unutmayalım Etli sebze yemeği de iyi fikir olur.

Gurbet bence bu listeyle başlayalım,tam doyacağımız için belki başka şeyler yemeyiz.İkimiz de iştahlıyız.Aslında tamamen ekmeksiz ne zamana kadar dayanabiliriz.Tam buğday ekmeği yeriz.Daha sonra gerekirse 1600 ve1400 kalorilere kademeli ineriz. Ne dersin?10 DAKİKA SONRA GELECEĞİM

Tamam tamam kiskanma sanada verelim
Önce tavuk etlerini veya butta olur yada tüm tavuk varsa parcalayabilirsin ve güzelce yika
Ardindan büyükce bir kabin icerisine biraz yogurt, bir kasik biber salcasi, bol kekik, pul biber, karabiber, cok az zeytinyagi, bol sarimsak ben cok azda tarcin ekledin, köride olur hepsini karistirip bir sos hazirla. Ve tavuklari ve iri dogradigin patateslerle birlikte bu sosun icinde bir kac Saat beklet buzdolabinda.
SONRA PIZZA TAVAN VARSA KAPAKLI ONDA PISIRIYORSUN; YADA Teflon tavada olur altini kisip pisiriyorsun, piserken ben bir tanede kurusogani soyup tüm olarak attim, önce sulaniyor sonra suyunu cekip kizariyor. baharatlar ve yogurt sayesinde tavugun o agir kokusu gidiyor ortaya nar gibi kizarmis tavuklu patates cikiyor. Gecen gün denedim herkes cok begendi, israr üzerine bugün tekrar pisiriyorum, firinda pisenden daha lezzetli oluyor, ici yumusak disi citir citir , su anda mis gibi kokusu gelmeye basladi bile... Tabiki bu arada tarifin esas sahibi olan Sevgi ablacigima tesekkür ederim , eksigim varsa düzelt ablacigim

Bu da benim listem:

Sabah:
Limonlu su

Kahvaltı:

1 yumurta
1 dl. peynir
ya da
2 dl peynir
1 dl ekmek
1 meyve
80 gr. sebze

Ara:
1 sade Türk kahvesi
1 maden suyu
2-3 bardak su

Öğle:
Protein (115 gr.)
Sebze (çiğ ya da pişmiş)
1 dl. ekmek
1 meyve

Ara:
Yeşil çay
Su

Akşam:
Protein (125 gr.)
Sebze (çiğ ya da pişmiş)
1 dl. ekmek
1 elma

Ara:
Su, bitki çayı, siyah çay

Not: Yemeklerden 20 dk. önce su içmeyi bırakıp 1 saat sonra başlayacağım. 2 hafta mümkün mertebe yağsız yemek pişireceğim, depoları faaliyete geçirmek istiyorum. Haftada 1 gün ekmeksiz geçireceğim. Protein olarak haftada 1-2 gün kurubaklagil tüketeceğim. Arada sebze olarak salata, protein olarak peynir tüketebilirim. Limon yerine elma sirkesini tercih etmeye çalışacağım.

Son düzenleme:

Tarif gerçekten de çok güzel. Yarın yapayım bari. Mükemmel olur :) Ama patatessiz yapacağım 2 ay patates yok bana

Canım tarifte bir şey yok. tavuk parçaları ve eşma dilim doğranmış patates,yağ, yoğurt,pulbiber,karabiber,zencefil,biberiyeli yağda katıyorum,kekik,tuz harmanlanıyor.Ne kadar bu sosun içinde kalırsa o kadar lezzetli oluyor.Sonra pizza tavasında orta derecede bir taraf kızarana ve sosu çekene kadar pişiriyorum.Sonra diğer taraf kızarana kadar bırkıyorum.Teflon tenceredede yapılabilir.Tembel yemepş analayacağın ama lezzetli oluyor.Bildiğini zannediyorum,sarımsakta ekleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…