Canım tarifte bir şey yok. tavuk parçaları ve eşma dilim doğranmış patates,yağ, yoğurt,pulbiber,karabiber,zencefil,biberiyeli yağda katıyorum,kekik,tuz harmanlanıyor.Ne kadar bu sosun içinde kalırsa o kadar lezzetli oluyor.Sonra pizza tavasında orta derecede bir taraf kızarana ve sosu çekene kadar pişiriyorum.Sonra diğer taraf kızarana kadar bırkıyorum.Teflon tenceredede yapılabilir.Tembel yemepş analayacağın ama lezzetli oluyor.Bildiğini zannediyorum,sarımsakta ekleyebilirsin.
Canım tarifte bir şey yok. tavuk parçaları ve eşma dilim doğranmış patates,yağ, yoğurt,pulbiber,karabiber,zencefil,biberiyeli yağda katıyorum,kekik,tuz harmanlanıyor.Ne kadar bu sosun içinde kalırsa o kadar lezzetli oluyor.Sonra pizza tavasında orta derecede bir taraf kızarana ve sosu çekene kadar pişiriyorum.Sonra diğer taraf kızarana kadar bırkıyorum.Teflon tenceredede yapılabilir.Tembel yemepş analayacağın ama lezzetli oluyor.Bildiğini zannediyorum,sarımsakta ekleyebilirsin.
Elazığ dan selamlar
Yeni topiğimiz hayırlı olsun arkadaşlar,inşallah sağlıklı beslenerek,hepimiz istediğimiz kiloya ineriz
Elazığ dan selamlar
Yeni topiğimiz hayırlı olsun arkadaşlar,inşallah sağlıklı beslenerek,hepimiz istediğimiz kiloya ineriz
Hoş geldin canıııım
İnşaallah, ne yaramazlık peşindesin anlat bakalım
Maşallah,beş sayfa doldurmuşsunuz
Evde işim var,ama Serap mesaj atınca dayanamadım girdimyazdıklarınızı ancak akşam okuyabilirim,belki dukan dan vazgeçerim ve size uyarım
Hoş geldin Dalidam,hepimize hayırlı olsun....
Maşallah,beş sayfa doldurmuşsunuz
Evde işim var,ama Serap mesaj atınca dayanamadım girdimyazdıklarınızı ancak akşam okuyabilirim,belki dukan dan vazgeçerim ve size uyarım
Hoş bulduk arkadaşlarsofrayı topluyordum ki mesajın geldi bulaşıklar ve ütüm beni bekliyor dayanamadım,hiç olmazsa bir kaç dakikalığına girmek istedim sen neler yapıyorsun?
Evde iş bitmez, gelmene çok sevindim
Dukanın olası zararlarını kendi günlüğümde yazdım, son mesaj olabilir. Tekrar oku istersenAma dukan'ı sana uyarlayabiliriz. Yine de sen bilirsin, son karar senin şekerim
Serapcim senin listende cok güzel ara ögün yok, ve ekmek daha kisitli. kendinmi hazirladin yoksa diyetisyendenmi aldin?
bilemiyorum bendeki listeyle Kilo almayayim bende ... gece atistirmasini cikarip ekmek sayisinimi azaltsak, yada öglen dedigin gibi hergün bulgur pilavimi yenirki
iste ben bu yüzden bir türlü karar veremiyorumki, seraaaapp sence biraz oynasakmi listeyle ... sana görede fazla degilmi ?
Bende 90 kilolar icin bir liste daha var istersen onuda yazayim
Sabah : 1 dilim peynir, 2 dilim ekmek, domates, salatalik, vs..
Ara : 1 meyve
Öglen : et , tavuk, yada balik, salata,2 dilim ekmek, 1 su bardagi ayran
Ilkindi : 2 meyve, 2 grissini
Aksam : 8 kasik sebze yemegi, yarim su bardagi yogurt, salata, 2 dilim ekmek ve
1 kase CORBA= 2kasik pilav =2 kasik makarna
Gece : 2 meyve, 1 bardak süt
Alismisizya iki listede cok dolgun geliyor bana . Bu listede 90 Kilo olanlar icin diyetisyen listesiymis. aslina bakarsan diyetisyenmi, profosör Doktor karataymi arasinda kararsizim. Serapcim sen bu iki listeyide bir incele ve bana bir fikir ver olurmu arkadasim
Doğru diyorsun Sevgi abla :)benim de içim kıpır kıpır :) teşekkür ederim,bende sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyumBaşlık belli sağlıklı beslenme,artık kendi kararını kendin ver canım.Bana taze kan gibi geldi,sizleri bilmem.Seni aramızda görmek büyük mutluluk.....
Benim de ütüler bekliyor, ama saatlerdir buradayımBildiğin gibi, bir değişiklik yok. Birazdan ben de işlerime bakacağım zaten, akşam yemeğimizi pişirmedim hala. Gerçi menemen yapmak geldi aklıma. Sen neler yapıyorsun? Görüştün mü hiç komşularınla?
Doğru diyorsun Sevgi abla :)benim de içim kıpır kıpır :) teşekkür ederim,bende sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum
O zaman sana da kolay gelsin :)bu günlerde ben de sık sık menemen yaparım
Evime,mahalleye alışmaya çalışıyorum :)binadaki komşularım hepsi 50 yaş üstü,iyi insanlara benziyorlar :)elazığlılar çok cana yakın :)
ev yapımı tereyağı buldum,doğal bal buldum :) buralarda çeşmelerde Karaçalı suyu akıyor,her gün çeşme başındayım
Ellerine sağlık ablacığım:)bende tarifini not alacağım :)Serap sana tavuklu başka bir tarif vereyim.Ben onu saçta yapıyorum. Tavuk parçalarını( bağet veya but) karabiber tuz atıyorum.Yağ ilave etmeden ve su ilave atmadaen iki taraflı kızarnasını sağlıyorum(kısık ateşte).Diğer tarafta patlıcanları dilim dilim kızartıp ,biberleride iri iri kızartıyorum yağını alıyorum.Tavukların üzerine diziyorum.Üzerine 3-4 tane sulu domatesi rendeliyorum,bol doğranmış sarımsak ilave edip,kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişiriyorum.Sabahtan hazırlayıp,yemeğe yatım saat kalada pişirebilirsiniz.Misafirlerede ikram edebileceğiniz,nefis bir yemek oluyor,su ilave edilmediği içinde çok lezzetli oluyor.Sos tamamen domates suyundan oluyor ve karnıyarık gibi biraz sulu oluyor.
Hoş bulduk GurbetCanim benim özledik seni yaaaaagüle güle otur evinde, oglusunuda cok öpüyorum , demek tasinma esnasinda bile diyet yaptin, helal olsun sana , sendeki su azim bende olsa keske internetinde baglanmis bundan sonra daha sik görüsücez cok sükür
arkadaslar benim birazdan cikmam lazim arkadas aradi yürüyerekde gidecegimiz icin ancak variriz. Bende bu aksm iyice düsünüp artik karar vereyim serapcim ve Sevgi ablacigim sizinde degerli fikirlerinizi almak ve o sekilde kendime bir yön vermek istiyorum, ortak bir nokta buluruz insallah simdilik hoscakalin , sizleri birarada buldumya hicde birakip gidesim gelmiyor ama arkadasa ayip olur, neyse bundan sonra daha cok bulusuruz insallah öpüyorum sizleri
Serap sana tavuklu başka bir tarif vereyim.Ben onu saçta yapıyorum. Tavuk parçalarını( bağet veya but) karabiber tuz atıyorum.Yağ ilave etmeden ve su ilave atmadaen iki taraflı kızarnasını sağlıyorum(kısık ateşte).Diğer tarafta patlıcanları dilim dilim kızartıp ,biberleride iri iri kızartıyorum yağını alıyorum.Tavukların üzerine diziyorum.Üzerine 3-4 tane sulu domatesi rendeliyorum,bol doğranmış sarımsak ilave edip,kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişiriyorum.Sabahtan hazırlayıp,yemeğe yatım saat kalada pişirebilirsiniz.Misafirlerede ikram edebileceğiniz,nefis bir yemek oluyor,su ilave edilmediği içinde çok lezzetli oluyor.Sos tamamen domates suyundan oluyor ve karnıyarık gibi biraz sulu oluyor.
Doğru diyorsun Sevgi abla :)benim de içim kıpır kıpır :) teşekkür ederim,bende sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum
O zaman sana da kolay gelsin :)bu günlerde ben de sık sık menemen yaparım
Evime,mahalleye alışmaya çalışıyorum :)binadaki komşularım hepsi 50 yaş üstü,iyi insanlara benziyorlar :)elazığlılar çok cana yakın :)
ev yapımı tereyağı buldum,doğal bal buldum :) buralarda çeşmelerde Karaçalı suyu akıyor,her gün çeşme başındayım
Canim benim özledik seni yaaaaagüle güle otur evinde, oglusunuda cok öpüyorum , demek tasinma esnasinda bile diyet yaptin, helal olsun sana , sendeki su azim bende olsa keske internetinde baglanmis bundan sonra daha sik görüsücez cok sükür
arkadaslar benim birazdan cikmam lazim arkadas aradi yürüyerekde gidecegimiz icin ancak variriz. Bende bu aksm iyice düsünüp artik karar vereyim serapcim ve Sevgi ablacigim sizinde degerli fikirlerinizi almak ve o sekilde kendime bir yön vermek istiyorum, ortak bir nokta buluruz insallah simdilik hoscakalin , sizleri birarada buldumya hicde birakip gidesim gelmiyor ama arkadasa ayip olur, neyse bundan sonra daha cok bulusuruz insallah öpüyorum sizleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?